Közokirat-hamisítás

Nick Name # 2006.05.30. 12:43

Hát ha én is válaszolhatok, én azzal védeném, hogy a hatósági ügyintéző tevékenysége, hivatali ügykörében eljárva nélkülözi a társadalomra veszélyességet, és ezzel, azt hiszem, simán meg is nyerném az ügyet.

Nick Name

lizing # 2006.05.30. 07:30

Egy hamis vád, szándékos alakzatát (koholt vád) hogy lehet sikerrel védeni? :o))) Erre válaszolj löki légyszi!

lizing # 2006.05.30. 07:27

...keresem a tankönyvem... :o)))) Nehéz lesz a védelemnek bizonyítani, hogy nem indult meg az ügyfelem ellen a büntetőeljárás... annak hatására, hogy alaptalanul megvádolta... és kiderült, sok sok év után, hogy ártatlan a szerencsétlen...

lizing # 2006.05.30. 07:11

Szia Löki! Az ügyészségtől nem lehet iratokat beszerezni egy szerencsétlen ügyvédnek. Dehát ezt bizonyára tudod. A pótmagánvád éppen azért lett beadva, mert nem nyomoztak a sértett ügyében, akit az alapügyben hatóság előtt alaptalanul megvádoltak, noha kézenfekvő volt... az alap bcs. egy ügyészi "felmentő" határozattal, még nyomozati szakban került megállapitásra. Csakhogy... éppen ezzel nyert bizonyítást a "hamis vád". Érted ugye? :o))) Bizonyára több doktorival nagyon hülye vagyok, :o))) de mi az a "kriminalisztikai 7-es"? :o))) Mentségemre szolgál, csak ez az egy büntetős ügyem van, és volt eddig. :o)))) Alapvetően orvos-jogász vagyok. :o))))

Főlökött # 2006.05.28. 05:14

lizing

Tények - ellenérvek +bizonyítékok - védelem bizonyítékai + illetékes bíró hozzáállása = eléggé sokismeretlenes egyenlet

Ezen ismeretanyagból megítélni a végkimenetelt felelőtlenség lenne, véleményem szerint.

A sikeresség elérése célzatával, jól fel kell készülni. Teljes, annó keletkezett nyomozati anyag vélelmezem beszerzésre került ( ha már vádemelési szakig eljutott az ügy ). Hát ezen anyag a kiinduló pont. Ami számotokra pozitív, tovább erősíteni, ami rizigós, gyengíteni.

Még az alap bcs sincs tisztázva. Rágalmazás - becsületsértés - vesztegetés ?

Alább regélt, s általam javasolt kriminalisztika tankönyvben szereplő, "kriminalisztikai 7-est" kimerítette a szentem, s azt a sértettel korrektül tudjátok bizonyítani, akkor az eredmény pozitív lesz számotokra.

Tisztelettel.

lizing # 2006.05.26. 13:33

Van egy olyan "tényváladék" mely szerint a hatósági ügyintéző vádolt meg valakit ... sok év után kiderült, hogy alaptalan volt... Az ügyész nem folytatott le bizonyitási eljárást, nemhogy vádat emelt volna ellene... Elindult a pótmagánvád, az ügyfelem a sértett... szerintetek mire lehet számítani?

Főlökött # 2006.05.25. 15:11

Tisztelt lizing

Löki vagyon. Igen elfoglalt, mivel a főállás, mellékállás, s a házfelújításról már ne is beszéljek.

Imádom a chopperemet, s ilyen időben megjáratom, egy hangyányit.

Természetesen amiben tudok, megpróbálok segíteni, vagy ha hírtelen nem, majd utána nézek, s úgy válaszolok. A többiek is hozzászólnak, így valamilyen kép csak kialakul..........vagy tudsz lépni.
Azért 1-2 naponta felnézek.

ObudaFan én is hallottam erről a manusról, s ha jól hallottam, még mentelmi joga is van, s hogy táncol..........

Tisztelettel.

lizing # 2006.05.25. 12:00

Hali Löki! :o))))
Figyu! Neked elég yó beírásaid vannak itten!!
Kéne nekem is egy kis szakmai segitség, mert a részletekben végképp elvesztem...:o(
Yó lenne tudni mikor lökődsz ismét ide. :o(

ObudaFan # 2006.05.23. 21:30

Azért maradjunk annyiban, hogy szándékos emberölést 2 év felfüggel nemigen úsz meg a legközelebb ülő sem.

ObudaFan # 2006.05.23. 21:29

Közok.-hamisítással csak elévülést hallottam olyanról, aki nagyon közel ül hozzá. :)

Lunitari # 2006.05.23. 07:44

Jó olvasni amiket írtok(főleg a recept ami érdekes:)), kár hogy az élet nem ilyen. Sajnos nem mindenkire vonatkoznak egyenlően a törvények. Gondolom nem kell példákat felhoznom. Ha valaki közel ül a tűzhöz, akkor a gyilkosságot is megússza 2év felfüggel(Ez megtörtént, nem mese). Persze ez a "jó" a jogban lehet csűrni csavarni. Köszi mindent. Na csá!

Főlökött # 2006.05.17. 14:43

kiadás dátuma : 1943 :-)))))))))))))))

Minek a nyugdíjelőkészítőst ilyennel zaklatni??????????? Amúgy pedig ezt használom párnának, igaz kicsit kemény, de méretes.

Viccet félretéve, kiadás dátuma 2004. Voltam egy előadásán, s magamévá tettem a könyvecskéjét / megvettem /. 1160 oldal, két kötetben, 3.890.-Ft Érdekes olvasmány........

Gyanú - alapos gyanú.......hány és hány mostanság készült jkv.-ben olvasom, Ön gyanúsítottként hallgatom ki, mert alaposan gyanúsítható, hogy jogos önvédelemből, előre nem megfontoltan, eltette láb alol, kis családi otthonában, 2006.05.17.-én, 00.05. órakor, kifektetés módszerével, az anyósát. Ön olyan körmönfontan kérte meg az anyós kezét is, hogy az hanyadtesve, életét áldozta a nemes ügyért. De azért vacsit - illetve reggelit készített előtte.

Az Ön cselekménye alkalmas, a Btk. 170.§ ( 1 ) bek. be ütköző és a ( 2 ) bek szerint minősülő sts. megállapítására, tekintettel arra, hogy időközben feltámadt, de feltámadás közben, megcsúszva, eltörte a kisújját, mely sérülés, 8 napon túl gyógyuló és maradandó károsodás nélküli, de szorosan kapcsolódik, a feltámadás előtti cselekménysorozathoz.

Ellenvetéssel nem élek, megértettem, tudomásul vettem.

Tisztelettel.

ObudaFan # 2006.05.16. 22:05

Alapos gyanú már nem létezik, akármilyen nehezen követhető ez az újságíróknak. :)

Nick Name # 2006.05.16. 16:59

Te Löki,

mikori az a könyv? Mert 2003.-ban volt itt egy apró változás. Tudod, 607 §! :)

Nick Name

Főlökött # 2006.05.16. 11:11

Bízzuk.......

1etértek. Én vélelmeztem a felderítetlenséget. Odamegy, megveszi, eljön, nem használja fel, sehol.

A múltkori gyanú-alapos gyanú esetében utána néztem és a Dr. Bocz +35 elme által prezentált könyv I kötet 109 oldalán, részletesen kielemezték a kérdést. Nem gépelem be, mert elkopna a billentyűzetem.

Ezzel adós maradtam, annó.

Tisztelettel.

ObudaFan # 2006.05.15. 19:11

Hát akkor bízzuk ezt a "patthelyzetet" a jogász olvasókra, vajon kinek volt igaza. A kérdés az volt, bűncselekmény-e. Természetesen a fel nem derített bűncselekmény elkövetője nem kap büntetést, de ez nem változtat azon, hogy a bűncselekmény megvalósult-e.

monalisa1 # 2006.05.15. 07:26

Időnként ki- kitudódik egy - egy ilyen okmánycsináltatási botrány., van amikor érettségi bizonyítványt, nyelvvizsga papírt vagy netán jogsit "rendelnek" a delikvensek.
Õket is megbüntetik és a gyártót is egyaránt!

istvanlor # 2006.05.15. 06:15

szia Nick!

Irtam neked egy mailt a mailboxos címedre, de nem válaszoltál, azt sem tudom, hogy megkaptad e. Légyszi, ha lesz időd, válaszolj, ha meg nem kaptad meg, szólj és újra elküldöm a leveleket.

Bocs, hogy így a fórumon kérdezlek, de nem tudom hogy jó e a mailed, hisz sokáig nem működött.:(

Az ezen témában fórumozóktól meg elnézést az offtopicért.

Nick Name # 2006.05.15. 03:29

monalisa1,

légy erős, alapvetően ugyanúgy felelni fognak a megrendelők is - felbújtóként.

Nick Name

monalisa1 # 2006.05.14. 16:32

A napokban volt a Népszabadságban, hogy a miskolci rendőrség eljárást indított több tucatnyi érintett ellen, mivelhogy 30-35 ezer forintért jogositványt "rendeltek" maguknak...

Természetsen és alapvetően a készítő fog felelni a bíróság előtt!

Főlökött # 2006.05.14. 14:13

Tisztelt ObudaFan

Megadom magam, de a véleményemet, amit annó tettem azért fenntartom, magam számára. Eddig nem találkoztam olyan esettel, hogy nevezett, vett egy hamis, vagy csináltatott egy közokiratot, melyet nem használt fel sehol, max otthon a páncélszekrénynek mutogatta, vagy saját magának. számomra 1 eset lehetne lehetséges, ha a készítő eldalolja, vagy nyilvántartása van a készített közokiratokról X-készítőnek, ( hát ez rázós lenne ), s ebben az esetben fennáll a tényállás, tény és való. Amúgy nem találkoztam vele, mert nincs olyan készítő, aki ennyire ostoba lenne. ( vélelmezem ) Ebben az esetben lép be az elévülés a beszerzési idő, vagy keltezés, készítési idő figyelembe vétele, mert ugye a megrendelő nem használta fel, így az elévülés mérvadó időpontja a készítés, beszerzés. Ha minden passzol, s elévülésen belül is vagyunk, akkor "térdre, imához" mint bölcs tanítómesterem mondta, de akkor sem kell még a temetést szervezni.

Az már más kérdés, ha valaki felhasználja bárhol, így indul az eljárás, s akkor mint elkövetőt, természetesen felelősségre vonják az ( 1 ) bekezdésben foglaltak szerint, a tényállás alapján.

Úgy tűnik számomra, hogy egyik fél sem tudja a másikat meggyőzni, így patt helyzet alakult ki. Ezért ajánlottam, hogy szerintem felesleges vitatkozni ezen. Nem vitatom, hogy a tényállás él és virul, nem módosították, nem amortizálták, de nem is ez volt az alap probléma.

Tisztelettel.

Ui.: azért tisztelettel megjegyezném, hogy a forgalombahozatal, már felhasználás, s mint esetleges kísérlet is büntetendő.

ObudaFan # 2006.05.14. 10:54

Dear Főlökött,
csak nem tudsz meggyzőni , hogy a hamis közokirat készítésére való felbújtás nem bűncselekmény, mert a Btk. szerint az. Nem lehet társadalomra veszélyesség hiányára hivatkozni olyan értelemben, hogy egy teljes tényállás tekintetében hivatkozol arra. Egyébként még ajánlom figyelmedbe, hogy a Btk. 274. § (1) nem is célzatos, ellentétben pl. a pénzhamisaítással, ahol csak a forgalombahozatal céljából készített hamis pénz miatt büntethető az elkövető. (vagy ugyanígy bélyeghamisítás, készpénz-helyettesítô fizetési eszköz hamisítás).

monalisa1 # 2006.05.13. 12:34

Kezdem kapisgálni, hogy neked az egyik kedvenc időtöltésed a konyhában való szorgoskodás - ami végül is hasznos és egyúttal egy férfi is profi módon művelheti.

Az alanti recept adódóan feltétlen ki lesz próbálva!

A Móró Tibi volt, rendes egy rokon.
A "Todi" iránt majd kérdezem, biztosan tudni fogja a nevet - a személyt.

Akkor megvolnánk, további minden jót.
Neked is szia!

Főlökött # 2006.05.12. 17:34

Bocsánat, az emilkémet nem jelenítette meg, torkos @ freemail . hu a címem, lehet, hogy most sem fog megjelenni. Akkor sajnálom.

Löki

Főlökött # 2006.05.12. 17:30

kedves monalisa1

Bocsáss meg, hogy ily későn reagáltam, de a "másodállásom" nem engedte, hogy feljöjjek. Ide azért jövök, hogy próbáljak segíteni azokon, akik rászorulnak, nem értik a problémát vagy az összefüggéseket, bajban vannak.....stb.
Véletlenül keveredtem ide, egyik kedves ismerősöm kérdezett tőlem valamit, s annó itt erre nem kapot választ, állítása szerint, s erért kúsztam fel én is ide, a levegőt rontani.

Egyik bölcs okítóm, az előadása közben, hogy színt vigyen az előadásba, elmondott 1-2 dolgot, amit én is most meg teszek.

Próbálok színt vinni, a büntető eljárásba, de ehhez ismerni kéne engem és azt, hogy az emberhez, a gyomrán vezet az út.
Amit leírok, szerző és jogvédelem alatt áll, de én úgy vagyok vele, ha izlik, egészségére mindenkinek.

Löki pöri :

Végy 1kg lehetőleg combot ( felkockázni ), 2 db paradicsomot ( 1-2mm es szeletekre felszeletelni ), 2 db nagy fej hagymát ( pépelni-apróra felkockázni ), + fűszerek, ízlés szerint és kb 1/2-3/4L vörösbort.

Lehetőleg teflon edénybe, egy sor összekockázott husi ( ha van, akkor csontost ), rá, az összepépelt ( vagy kockázott ) hagyma egy sor, majd ismét egy sor husi, majd kb 1-2mm szeletekre vágott paradicsom, egy sor. Ide kell szórni a fűszereket, paprikát, stb. Ismét egy sor husi, majd hagyma sor, husi sor....stb
Olyan, mit a "rakott krumpi". Amikor megvagy, hangyányit megnyomkodni és felönteni vörösborral, éppenhogy elfedje.
Lassú ( kicsi tűzön, épp hogy rotyogjon ) tűzön 40 perc párolás ( fedővel ), majd kb 1,5 óra rotyogás ( fedő nélkül ), míg a leve sűrű lesz.
Zsír, olyaj, víz nem kell hozzá!!!!!!!! Tisztára lightos.
Kóstold meg, megéri.

Amúgy köszönöm a szép szavakat. Nagyon remélem a rokonod érvényesül, de lehet, hogy találkoztam Vele, ismer is, mert készenlétben voltam, sokat, így nagyon sokan ismertek. Csanáddal voltam sokszor berepülésen. "Todi" volt a becenevem, a hajózók között, hátha rémlik Neki.
torkos@freemail.hu az elérhetőségem. ezen a címen elérsz, vagy a rokonod.

Kajához jó étvágyat, ha kipóbálod.

Szia.

Lökike