Ittas vezetés


Szomorú örökös # 2018.05.16. 16:19

egerszalókhotelresort

Korábban nyomozás folyt ellenem ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt.

Helyesbítsünk! Egészen más miatt indítottak eljárást ellened:

az én autómmal történt egy személyi sérüléssel nem járó baleset okozás. A baleset okozást nem látta senki, tehát senki nem mondhatja azt hogy én voltam (akár rosszinudlatból, mivel a rendőrőket a szomszédaim hívták ki).

Mellesleg akkor azért volt is egy kis ellentmondás is az itt leírtak alapján:

kb. 20 ezer ft anyagi kár keletkezett egy másik autóban, ami azóta meg lett térítve. Aminek a fényezése lett meghúzva, teszem hozzá a vezető nem is vette észre a károkozást. Az autó tulajdonosa észrevette és értesítette a rendőrőket.

Tehát most akkor látta az autó tulajdonosa az elkövetést vagy nem? Ezt kéne végre tisztázni!

Szóval ha megszűnik valóban a nyomozás, akkor örülj neki, hogy megúsztad. Ha a tulaj mégsem látta, akkor nyilván téged nem is gyanúsíthatott volna meg, mert az már az alaptalan vád kategóriája és ő húzhatja a rövidebbet. Ha simán most lezárják, akkor meg eleve ismeretlen elkövetővel fogják. De akár észrevette az elkövető, hogy meghúzta az autót, akár nem, attól az még a kötelesség elmulasztása kategória és azért pedig súlyosan büntetnek.

Szomorú örökös # 2018.05.16. 16:08

egyötvenes68

jobb volna ha fórum szerkesztői levonnák a tanulságot, konzekvenciát és pár ide nem illő "hozzáértőt" végérvényesen törölne

Hidd el, veled kezdenék! ;-)

Szomorú örökös # 2018.05.16. 16:07

egyötvenes68

laikusok, szerelők stb. válaszolnak, osztják itt az észt

Te melyik vagy ezek közül?
Sok segítő választ még nem adtál egyszer sem.

Szomorú örökös # 2018.05.16. 16:06

egyötvenes68

látszik, hogy ez a fórum alkalmatlanná vált normális, tárgyilagos segítség nyújtására

Amióta te is csak kioktatsz, sértegetsz fórumozókat, azóta valóban alkalmatlanná vált. Mutass egyetlen hozzászólást, ami a kérdésre vonatkozó, segítségnyújtó hozzászólás volt!

Vadsuhanc # 2018.05.16. 13:29

Kedves egyötvenes68!

Kérlek mutass rá arra, hogy egerszalókhotelresort problémájával kapcsolatosan mikor voltam kioktató vagy sértő ?!

Köszönöm megtisztelő válaszod.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.16. 13:23

Le kell vonni neked is a tanulságot vadsuhanc és nem ítélkezni, teóriákat gyártani mások felett! Sokszor tapasztalom itt a felesleges kioktatásokat, sértéseket. Gyakori, hogy a kérdező több esetben szakértőt, vagy jogászt kér segítségül és nem tudom miért, honnan veszik a bátorságot, de laikusok, szerelők stb. válaszolnak, osztják itt az észt. Persze fórumon minden lehetséges, pedig jobb volna ha fórum szerkesztői levonnák a tanulságot, konzekvenciát és pár ide nem illő "hozzáértőt" végérvényesen törölne.

Vadsuhanc # 2018.05.16. 12:39

Kedves egerszalókhotelresort!

Kérdésedre a választ röviden és tömören az előttem szólótól megkaptad, gondolom hasznát veszed, így mint egy okostojás nem tartom szükségesnek, hogy a lent leírt kérdésedre az egyötvenes68 által adott választ kiegészítsem .. bár lenne mivel.

Sok sikert a továbbiakban.

Mellesleg csak megjegyzem egy nyomozást az ügyészség és a rendőrség egyszerre nem szüntet meg, valamit félreértettél, de ez a már lentebb leírt hozzászólásból kitűnik, fordulj hozz bizalommal.

Vadsuhanc # 2018.05.16. 12:39

Kedves egerszalókhotelresort!

Kérdésedre a választ röviden és tömören az előttem szólótól megkaptad, gondolom hasznát veszed, így mint egy okostojás nem tartom szükségesnek, hogy a lent leírt kérdésedre az egyötvenes68 által adott választ kiegészítsem .. bár lenne mivel.

Sok sikert a továbbiakban.

Mellesleg csak megjegyzem egy nyomozást az ügyészség és a rendőrség egyszerre nem szüntet meg, valamit félreértettél, de ez a már lentebb leírt hozzászólásból kitűnik, fordulj hozz bizalommal.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.16. 07:21

Gratula egerszalók....! Visszaolvastam a történeted, most bizony pofára esett itt pár okostojás, akik Téged bűnösnek, hazugnak tartottak. Látom ment itt a fantazmagória, ebből is látszik, hogy ez a fórum alkalmatlanná vált normális, tárgyilagos segítség nyújtására.

egerszalókhotelresort # 2018.05.16. 07:07

Sziasztok!
Korábban nyomozás folyt ellenem ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt. A napokban bementem az ügyészségre érdeklődni(ők hosszabbították a nyomozást) és jelezték, hogy megküldték a rendőrségnek a nyomozás megszűntetéséről szóló határozatot, és jelezték én a rendrőségtől fogok kapni egy megszűntető határozatot amiben foglaltak alapján fogom visszakapni a jogosítványom (kézhezvételtől számított 8 napom van a fellebbezésre és ha ez az időtartam letelik emelkedik jogerőre és mehetek a kormányhivatalba a jogsiért)
A rendrőségi papírt még nem kaptam meg postán.
Kérdésem az volna, meg tudom-e gyorsítani a dolgokat. Pl. azzal, h bemegyek a rendőrségre, kikérek egy példányt a nyomozás megszűntetéséről szóló határozatból, illetve nyilatkozom arról, h nem kívánok fellebbezni, ezáltal legyen jogerős a határozat?

Köszi,
E

Ittasvezetes.hu # 2018.05.15. 14:38

Ittas vezetés esetén várakozni arra, hogy majd mi történik, esetleg melyik rendőr vagy szakértő ront el valamit és azáltal 'jól járni' - eléggé rossz stratégia, ha a vezetői engedély nélkülözhetetlen.

A hasztalan várakozás, és az eljárási hibákban való reménykedés a lehető legrosszabb irány - álláspontunk szerint.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.05.15. 14:34

SIDI

Több ezer szakértői véleményt készítettünk mi is, egyáltalán nem lényeges kérdés a testsúly, a számításokat a szakértők a-nélkül is elkészítik, sőt a vérvételi lap 'gyári hibás' évek óta, azzal sem törődik senki úgy tűnik.

Ezer százalék, hogy visszaszámolnak, rengeteg idő eltelt!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

SIDI # 2018.05.15. 08:43

Köszönöm a választ.

Egyelőre nincs fejlemény az ügyben. Viszont felmerült bennünk még egy kérdés. A vérvételkor a páromtól semmilyen adatot nem kértek arra vonatkozóan pl. hogy hány kg. Pedig tudomásunk szerint a baleset időpontjára vonatkozó véralkohol szintet visszaszámolással lehet megállapítani, ahhoz pedig szükséges a súly ismerete. A baleset 7:45kor, a vérvétel 10:30kor volt. Van rá némi esély, hogy ha nem számolnak vissza, és a mért véralkohol szint már nem volt olyan magas, hogy visszaadják a jogosítványát?
Jól sejtjük, hogy ebben az esetben már nem is tudnak visszaszámolni?

Ittasvezetes.hu # 2018.05.11. 14:06

ITTAS JÁRMŰVEZETÉS - UTÁNKÉPZÉS

Számtalan megkeresést kapunk - annak ellenére, hogy minden lehetséges módon közzétettük - hogy utánképzést nem annak az ittas vezetőnek kell tennie - akit fél évre (6 hónapra) vagy kevesebb időre tiltottak el a vezetéstől, hanem


AZ UTÁNKÉPZÉST MINDEN ITTAS VEZETŐNEK EL KELL VÉGEZNIE, AKIT ITTAS JÁRMŰVEZETÉS VÉTSÉGE MIATT BÁRMENNYI IDŐRE ELTILTOTTAK A KÖZÚTI JÁRMŰVEZETÉSTŐL!

Aki tehát az interneten - vagy ismerősi körből - olyan információval rendelkezik, amely szerint UTÁNKÉPZÉST csak annak kell végeznie, akit fél évnél kevesebb időre tiltottak el (amely egyébként is nagyon ritka), az téves úton jár, rossz információt szerzett, vagy félreértette a szabálysértésről szóló rendelkezést (amely való igaz például 18 büntetőpont elérése esetén) de annak semmi köze az ittas járművezetés vétségi alakzatához).

A kérdés feltevőiről (pontosabban a csak ettől való félelemtől) feltételezhető, hogy az utánképzés kilátásba helyezése azért aggasztja az ittas vezetőt, mert jogositvány nélkül is vezetni kiván, tehát a tanfolyam az, amit leginkább nem szeretne. Ez csak egy tézis, de tapasztalatokkal alátámasztható, ugyanakkor nem általánositható - természetesen.

Fel kell hivni minden ittas vezető figyelmét - aki vezetői engedély nélkül vezetni kiván - hogy szabálysértési őrizetbe vehető, eltiltása hosszabbitható, végső esetben szabadságvesztésig is eljuthat a nótorius.

NE VEZESSEN VEZETŐI ENGEDÉLY HIÁNYÁBAN! A hatóság különösen nagy figyelmet szentel ennek idén!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Carella # 2018.05.10. 11:18

Hhll77 hali. Nem vagyok ügyvéd sem pénzt akaró a problémádból...Mégis sztem kb 50 ezres pénzbírság és egy 3-6 honap közötti eltiltás mixe várható.

Ittasvezetes.hu # 2018.05.09. 08:49

SIDI

A rendőr nem pontosan a úgy járt el, ahogyan kellett volna. A bírságot nem kellett volna kiszabnia. A férjének azonban ezt be kell fizetni.

A tapasztalatok alapján 90% eséllyel az ügyet közigazgatásból átteszik (az eredetileg alkalmazandó) büntetőeljárásba, a befizetett összeget visszatérítik, és megy minden a maga útján (nyomozat, kihallgatás, bíróság)

Tekintettel a befolyásoltság alacsony értékére, az esélye megvan, hogy csupán kategóriaeltiltást kapjon (feltéve, hogy a vérvételi eredmény nem mutat jelentős - hátrányosabb - eltérést a befolyásoltság tekintetében).

Ha mégsem "jól" alakul az ügye, keressen minket.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

SIDI # 2018.05.09. 08:03

Üdvözlet!

A párom 2018. április 3-án reggel (húsvét hétfő utáni nap)munkába menet összetörte az autónkat, elmondása szerint egy mentő elvonta a figyelmét és az autópálya felhajtójánál ráfutott a szalagkorlátra (sem ő, sem más nem sérült meg és a korlátban sem okozott kárt, miután azt már valaki korábban elhajlította). Mivel az autó nagyon rossz helyen volt, fennakadt a korláton, a műszaki mentést csak tréler segítségével lehetett megoldani, ezért a helyszín biztosítása érdekében rendőri segítséget kért. És akkor a lényeg. Előző nap családlátogatásban voltunk, és igen italozott. Sajnos a baleset utáni fújásnál a szonda elszíneződött, így az intézkedő rendőr a kollégáitól kért segítséget, akik hoztak egy elektromos szondát. Ami 0,27-es légalkohol szintet mért. Elismerte, hogy előző este fogyasztott alkoholt, de reggel abban a hiszemben indult el dolgozni, hogy már kiürült a szervezetéből, nem érezte magát ittasnak. A fújt eredmény alapján vérvételre vitték, ahol vizeletmintát is vettek tőle. A jogosítványát a helyszínen elvették. Vérvizsgálat eredménye még nincs meg, de kapott egy közigazgatási bírságról szóló határozatot, ahol 100 ezer Ft-ra és a hozzájáró pontokra büntették. Ebben a határozatban sem a jogosítványáról, sem a vérvételről nincs egy szó sem. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a helyzet? A mért légalkohol eredmény alapján, nem is közigazgatási az ügy, de mégis arról kapott határozatot. A határozat már jogerőre emelkedett. Visszavonhatja a rendőrség? Mivel kamionsofőr, a jogosítvénya elengedhetetlen a munkája szempontjából. A munkáltatója a jogosítvány elvételének napjával megszüntette a munkaviszonyát, így most munkanélküli. Azonban hajlanak rá, hogy visszavegyék, csak jó lenne tudni, hogy most mire számíthatunk. Válaszukat előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2018.05.02. 11:38

zoli1111

Nem


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

zoli1111 # 2018.05.02. 05:40

Szép napot mindenkinek
Azt szeretném megkérdezni hogy A ill.C kategoriás jogsival vezethetö-e az N1-es besorolásu auto

Szomorú örökös # 2018.05.01. 11:14

egyötvenes68

Az egész írásod egy vicc, inkább nem reagálok rá. Látom nem vágod a lényeget, miért szóltam bele a témába.

Tényleg nem unod még?
Nem a személyeskedéseidre kíváncsiak itt!
Állj le, vagy jelzem a moderátor felé!

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.01. 11:13

Szomrú...kaputelefon szerelő

Az egész írásod egy vicc, inkább nem reagálok rá. Látom nem vágod a lényeget, miért szóltam bele a témába.

Szomorú örökös # 2018.05.01. 10:41

egyötvenes68

Itt moderáció már nagyon régen nincs, mert ha lenne akkor itt valóban jogászkodók, szakértők válaszolhatnának.

Dede, van, mert pont az ilyen személyeskedő taplók hozzászólásait törlik, mint a tiéd is. Az elmúlt két-három hétben volt rá példa, sőt privátban meg is írta nekem a moderátor, hogy különösen odafigyelnek az illetőre (nem rám). De én szóltam előre, nem mondhatod, hogy nem vagyok figyelmes. :-)

Értelmi képességeddel nagy a baj, mert a kérdező másra volt kíváncsi, mint amire válaszoltál.

Ez egy fórum, én a véleményemet írtam le a tettével kapcsolatban, ami sehol nem tilos. És mivel egy nyílt fórumról beszélünk, bárki írhat. Ha csak jogi végzettségűek tehetnék, akkor pl. te sem személyeskedhetnél itt. Mert jól láthatóan többre te sem vagy képes. Beleolvasgattam több topikban a munkásságodba, nem kevés kívánni valót hagy maga után.

Tessék itt a lehetőséged, válaszolj a kérdésre, Hhll77 jogilag mire számíthat?

Te is csak velem személyeskedni voltál képes, egy szót nem írtál neki, hogy mire számíthat. Úgyhogy tiéd az elsőbbség, mutass jó példát! ;-)

Tanulj Szomorú... Ittasvezetés.hu mutatja, hogy milyen egy szakszerű hozzászólás.

Szerintem a tanulást te is kezdheted. Egyetlen érdemi hozzászólást sem eszközöltél a kérdező felé, ideje lenne elkezdeni a témára koncentrálni és nem velem személyeskedni. Vagy esetleg te is szeretnél a moderátor kezei közé kerülni? ;-)

Ittasvezetes.hu # 2018.05.01. 09:39

Hhll77

Rendben, ha nem éri el a kollégákat, délelőtt visszahívják Önt. További szép napot!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.01. 09:15

Tanulj Szomorú... Ittasvezetés.hu mutatja, hogy milyen egy szakszerű hozzászólás. Te maradj a kaputelefonoknál, oda nem kell jogi képesség. ????

Hhll77 # 2018.05.01. 09:08

Köszönöm! Mindjárt hívom!