Csalás ügyében kérdések


Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 19:17

Van igen valahol még rendes is volt az ügyvéd mert mondta hogy ne féljek, nem fogok ez miatt börtönt kapni... És hogy nem akar pénzt kihúzni a zsebemböl de ö ide felesleges... de mondta akár mikor hivhatom bátran és jön és segit!!

Vadsuhanc # 2017.06.26. 19:12

Na ide figyelj Csaló86!

Szerintem még bűncselekményt sem követtél el az általad leírtak alapján. Ne balfaszkodj és ne idegeskedj!

HA félsz fogadj egy ügyvédet...... bár azt írtad van.

Tartsd magad az általad elmondottakhoz. pont !

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 18:59

Értem!!-Ez az igasság, semmi értelme hazudnom se itt se a rendőrségen!! Már tényleg tul szeretnék lenni a dolgon azt énnyi... Tudi szeretném a büntetésem minnél előbb hogy mit kapok és azzal együtt élni :/ Kikészit idegileg ez és annyira görcsölök eten hogy nem birok enni gyomoridektől akkor igy elgondolkodom néha még az öngyilkodság is megfordul néha a fejembe , ami tudom beteges és idióta gondolat és önző :( De ilyen vagyok mindent fell tudok venni sajnos szivügyre ! Na de már biztos sokan unják a témát már majd jelenkezem a dolgokkal mindenképpen !!

Vadsuhanc # 2017.06.26. 18:32

Amennyiben az az igazság amit itt leírtál akkor ne térj el tőle....ezt hajtogasd, amit leírtunk s elmondtál.
Mert ez az igazság.

Nem neked kell bizonyítani az ártatlanságodat, hanem a vád képviselőjének a Te bűnösségedet.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 18:26

Én is megértem..... de azért hamis védak vagy hamis tanuk.....

Vadsuhanc # 2017.06.26. 17:56

A papíron mi van az a lényeg......A tanúk mit mondanak az sem lényegtelen, de a papír az papír.

Én Őt is megértem.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 17:41

A papiron tényleg nincs semmi amiket leirtam.... most azért hogy kibabrájon velem biztos másképpen fogja előadni a dolgot!! Ez valahol idegesit mert úgy is neki adnak igazat... de ezt mondta is hogy csúnyán ki fog velem tolni majd , akkor mondta hogy vannak emberei akik elmennek tanuskodni hogy hietőbb legyen és jobban bemártson meg stb

Vadsuhanc # 2017.06.26. 17:19

Csak akkor magolgass, ha ez igaz és nem lehet cáfolni semmivel.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 17:12

Na ezt bemagolom !!! Nagyon nagyon köszönöm!!! :)

Vadsuhanc # 2017.06.26. 16:49

Ezt is el kell mondani!

.."Megegyeztünk, hogy a pénzt visszafizetem részletekben, nyártól.."

Ezt a mondatot meg jegyezd meg.......

.. Szeretném a nyomozóhatósággal közölni, hogy a gépkocsi vásárlással kapcsolatban a sértettet tévedésbe nem ejtettem. Mi konkrét gépkocsi vásárlásáról nem egyeztünk meg. A megállapodásunk arról szólt, hogy egy haszongépjárművet vásárolok részére 2 millió forint értékben. A gépkocsi vásárlásra határidőt nem szabtunk.

A közöttünk létrejött szóbeli megállapodást teljesíteni ez ideáig nem tudtam.

A pénz átvételét elismerem, de szeretném közölni, hogy annak egy összegben történő visszafizetésének időpontjáról a sértettel nem egyeztünk meg az esetleges gépkocsivásárlás meghiúsulásának esetére sem.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 16:28

Lassan egy év telt ell de decembeebe beszétünk hogy nyáron már tudom törleszteni... ezzel neki nem is volt gondja , csak hirtelen beütött neki másik ajánlat!

Ragaszkodok ehez mert ez az igazság!! Ha agyon vernek bent semtudok másr mondani!

Vadsuhanc # 2017.06.26. 16:23

Ahhoz ragaszkodj amit a kérdéseimre leírtál....

Nem én ajánlottam az üzletet!
Nem volt kikötve, hogy milyen kocsit hozzak!
Nem volt kikötve, hogy a gépkocsit meddig kell leszállítani!
Nem volt kikötve, hogy az átvett pénzt(ha nincs kocsi) mikor kell visszaadnom és milyen formában!

A pénz átadásáról szóló elismervényen a pénz átadásának célja, indoka nincs meghatározva!

Mondjuk azt sem ártani tudni, hogy konkrétan mennyi idő telt el a pénz átvétele óta? ( lehet írtad, de lusta vagyok visszanézni )

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 15:52

Tényleg köszönöm neked a sok sok választ és véleményed jól esik!!! Probálom értelmezni olvasom is át töbször :) Az a baj hogy nem sokszor volt még ilyen kihalgatásom,meg stb Vagyis nem baj de nincs benne jártasságom de remélem nem húznak bele semmibe :/

Vadsuhanc # 2017.06.26. 15:41

Nem kell csövezned, de gyorsabban túl lennél a kihallgatáson és az egészen.

Hívd fel a győri előadót és kérdezd meg van-e akadálya a komlói rendőrkapitányságon történő kihallgatásodnak. ( add meg azonnali elérhetőséged stb. ) Gyanítom, hogy szembesítésre szükség lesz, így az utazást oldd meg szerintem egy nap alatt meg lesz oldva minden. Erre is kérdezz rá, hogy szembesítést tervez-e az előadó.

Az általam feltett kérdéseket meg kérlek értelmezd.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 15:27

Nem ! Mert beszéltem a Győriekkel és mondták hogy nem ... ők monták hivjam 27-dikén xy embert mert vissza jön szabadságárol! Én nem bujkálok senki elöl ha nem jo nekik itteni kihalgatás akkor megyek Győrbe azt egy ejszakát csövezek a busz vagy vasutállomáson!

Vadsuhanc # 2017.06.26. 15:23

Téged nem köröznek ?

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 14:54

Sokat olvastam igazábol erröl.... én azt olvastam.hogy ez csalás mert ugye más pénzével "ugymond játszottam " Holnap kell felhivnom az előadot Győrben mert szabin volt ... Úgy tudtam meg hogy keresnek hogy a volt szomszédom mondta hogy kerestek 2x a rendőrök... de én anyagi helyzetem miatt hazaköltöztem Komlóra szüleimhez! De tudtam egyböl hogy mi.miatt keresnek mert más ügyem nincs ..... Azt akarom még megbeszélni a nyomozóval hogy Komlon halgassanak ki ha lehet mert Győr majd 300 km és.tömegközlekedéssel nem.igen tudnám megjárni 1 nap alatt :( De kihalgatásrol majd nyilatkozok itt !!

Vadsuhanc # 2017.06.26. 14:39

Álláspontom az, hogy amit leírtál az alapján - csak az alapján , lelked rajta - még bűncselekményt sem követtél el. A pénzzel tartozol ez nem vitás.

Börtönbe nem fogsz menni. Mikor lesz a kihallgatás ?

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 14:22

1, Beszélgetés folytán került szoba hogy tudok autót de mérka igazábol nem volt kikötve és igy mondta ha tudok akkor hozzak neki is ebben az érban!

2, nem volt meghatérozva igazébol.a lényeg hogy szállitó eszkpz legyen !

3 ugye elöre adta a pénzt oda azt a 2 millát .... és onnantol nem volt kikötés csak annyi hogy ne 5-6 év legyen :)

4 hivatalosan semilyen idő nem lett megegyezve mikor kell vissza adnom a pénzt ez a papiron se volt rajta meg sehol .... Azon a papiron az ált hogy átvettem 2 millio ft ot ekkor és akkor ö hozott egy tanut aláurtuk és ennyi .. De mégegyszer nem volt rá semmi meghatározva ....

Igazábol meg is beszéltük hogy részletekbe vissza adom neki meg is adta az ehez szükséges adatokat, de azon lett ideges mrrt neki kell a lové vissza gyorsan mert közbe jött másik üzlet .... de nekem anyagi helyzetem nem engette meg még hogy törlesszek .. most mennék Ausztiába hegesztőnek igy már hamar le tudnám neki tprleszteni! Ezért is voltam ideges ha lesittelnek uszott ezba munka is :(

Vadsuhanc # 2017.06.26. 14:02

Csaló86!

Mit válaszolsz a nyomozó azon kérdésére, hogy ki ajánlotta az üzletet? Te ajánlottad vagy a másik fél kérte vegyél neki kocsit?

Mit válaszolsz arra kérdésre, hogy konkrétan meg volt-e határozva, hogy milyen gépjárművet kell vásárolni a megrendelő részére ?

Mit válaszolsz arra a kérdésre, hogy az átadott pénzösszeggel, hogyan kellett elszámolni ? ( it a kocsi és 2 milla volt vagy számla stb.

Mit válaszolsz arra a kérdésre, hogy a gépkocsi megvásárlására milyen határidőt szabtatok ? ( meddig kell megvenni)

Miben egyeztél meg a megrendelővel, ha meghiúsul az üzlet, akkor mikor kell a pénzt visszaadni ?

Őszintén... de tényleg.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 13:53

Vadsuhanc!

Semmi gonkd !! Nekem a lényeg az hogy ne kapja letöltendöt!!! Az biztos hogy több ilyen marhasáhot nem csinálok mert ez az ideg amit most még mindig eszek... Lehet kihozna az ügyvéd a javamra de én mondtam neki hogy a lényeg hogy ne legyen börtön belöle ,meg én kihalhatáson becsületesen el mondom a tutit.. hogy szándékom megvol igazábol hogy hozom majd a kocsit ,de azt elmaradt anyagi nehézségem miatt meg nem tudtam vissza adni a pénzt.... Nem szeretnék hazudni meg semmi , igazábol nem ált modomba átverni az embert mert ugye azért is irtam alá becsületesen adataimmal azt az átvételi elismervényt... És természetesen hajlano vagyok megtériteni a kárt mindenképpen... igaz a sértett megigérte szed embert ellenem hogy nehezebb legyen a dolgom,megfüzi ismeröseit arra hogy ök is adtaj pénzt és nekik is tartozom stb :( megértem a dühét de azért ez kicsit gáz....

Vadsuhanc # 2017.06.26. 13:07

Csaló86!

Azért az alapján amit ide leírtál- hangsúlyozom amit leírtál - egy ügyvédnek többet kellett volna kihoznia a javadra!

U.I: nem kerestelek e-mailben mert nem vagyok ügyvéd és
nem szeretnék zugírász lenni és az sem biztos,hogy
a kialakult álláspontom helyes. Nem akarlak félre-
vezetni.

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.26. 12:47

Mégegyszer köszönöm akik válaszoltak és irtak az ügyemhez!! Ma volt személyes konzultáciom ügyvéddel! Igazábol a leirtakat mondta majdnem ő is... a csalás tényállása megáll azt monta ő is , de mondta hogy letöltendőt ezért nem fogok kapni ..... Hát majd meglátjuk mi lesz de már kezdek belenyugodni a dologba ...

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.23. 21:41

kedves Vadsuhanc!

Szivesen meghalgatóm véleményét tanácsát csak már ide nem akarok irni hogy ne legyen unalmas a téma .... email: baranyakomlo@freemail.hu

Köszönöm elöre is!!

Csaló86 (törölt felhasználó) # 2017.06.23. 20:39

Akkor csak annyira szar a helyzet hogy kell az az ügyvéd :(