Rokkant helyen parkolás


Vadsuhanc # 2019.04.01. 14:19

A kérdésed az volt:

"Szóval mit gondoltok?........

Én leírtam mit gondolok. Mellesleg azt sem írtad le, hogy történt-e a helyszínen a személyedet érintő intézkedés. Gondolom nem, de azért ezt nem ártana tudni.

CSak azon gőzöltem el kicsit, hogy utána meg tudtad nézni hogy hová parkolsz előtte meg nem.

Bocs csak ilyenkor elgondolom, ha Téged érintene egy ilyen szabálysértés ( beteg rokkant édesanyádat kellene szállítanod valahováakkor is mindenáron segítenéd-e az elkövetőt.

soma0604 # 2021.08.25. 21:35

Szerbusztok!
Súlyos testi fogyatékos vagyok és egyszerűen Pesten elfelejtettem kitenni a kártyám. Mondhatjuk hogy hülye vagyok és megérdemlem ebben is van valami, de a rokkant parkolóba mindig kiteszem a kártyám, és olyan parkolóba még nem álltam ahol büntetnek is (Nem volt dolgom Pesttel nálunk meg ingyenes a parkolás). 23 percet töltöttem a boltban kocsitól kocsiig és ebben megkaptam a mikulás csomagot.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Kocsi az én nevemen (átalakított) és minden papírom megvan.

gerbera317 # 2021.08.26. 07:07

Arra még nem gondoltál, hogy esetleg a parkolótársaságnál kellene tisztázni a dolgot, nem pedig valami netes fórumon?

soma0604 # 2021.08.30. 21:21

Természetesen őket hívtam először és két nővel beszéltem, annyit mondtak ez szar ügy fizesd be. Erre egy kicsit felhúztam magam mert jogszabályi hivatkozás nem történt. Ezért írtam nekik e-mailt. Ebben már volt, és természetesen ha nincs mit csinálni befizetem, de attól még körbejárom. És feltételeztem egy jogász tudja hova nyúljon mert én így is elcsesztem rá egy napot.
Egyébként 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet 48. § (3) b)-re hivatkoznak ami: b) a várakozás megkezdésekor a mozgásában korlátozott személy eredeti és érvényes parkolási igazolványát a gépjármű első szélvédője mögött elhelyezte, de előlapja az érvényesség és a jogosultság ellenőrzése céljából nem teljes egészében látható, vagy azt hátlappal felfelé helyezte el,
és az a) vagy a b) pontban előírt feltételek teljesülése a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában az eredeti parkolójegy, a mobiltelefonos parkolási díjfizetés megtörténtét igazolható sikeres ügyfélrendelkezés visszaigazolás, vagy az ellenőrzéskor regisztrált mozgásában korlátozott személy eredeti parkolási igazolványának a bemutatásával igazolta.

De ez nekem még mindíg nem azt jelenti, hogy ha elfelejted fizesd be, mert csak a részben látható, vagy rosszul elhelyezett igazolványról szól.