Rokkant helyen parkolás


Véleményem # 2015.02.18. 14:21

omega2007

Sok mindent nem lehet tenni, bizonyítani nem tudod, hogy nem álltál ott. Valószínű, hogy a hatóság feljelentése alapján kiszabják a bírságot.

storwtrooper # 2015.02.19. 18:01

Üdvözletem!

Kérdésem a következő lenne: egyik rokonomnak kölcsönadási szerződéssel rendelkezésére bocsátottam az autóm, van mozgássérült kártyával, viszont mozgássérült parkolóhelyre való parkolásakor nem helyezte ki, és ezért engem jutalmaztak egy 50ezer forintos csekkel. Ha van kártyája, de nem rakta ki, olyan mintha nem is lenne? Esetleg érdemes megpróbálni fellebbezni/jogorvoslattal élni vagy valószínű eredménytelen lesz és inkább nyeljük le az 50ezret?

Véleményem # 2015.02.20. 08:26

Az 50 ezret le kell nyelni, de az nyelje le aki elkövette a cselekményt.
Ki kellett volna tenni a rokkant kártyát... utólag már ezen nem lehet változtatni és a bírságot sem vonják vissza.

Kisgyerek # 2015.03.18. 19:15

Üdvözlöm! Ma kaptam egy 50.000 forintos büntetést egy 21.200 forintos elszállítási költséggel együtt a 7.kerületben Rottembiler utcában! Máskor is parkoltam már ugyan ezen a helyen! Tábla szerint egy mozgáskorlátozott hely van (1X) ahol reggeli beparkoláskor egy autó tartozkodott,én pedig elé parkoltam! mikor mentem (volna) az autómhoz munkám végeztével,várt egy cetli a szokásos módon,és a mozgáskorlátozott hely üres volt! Jogszerű volt a dolog? Ha fellebezek,annak vannak plusz költségei,vagy ez az összeg feljebb tud szökni ezalatt az idő alatt? Válaszát előre is köszönöm!

Kisgyerek # 2015.03.31. 12:52

Üdvözletem! Ma kaptam kézhet a póstástól az 50 ezres csekkemet! Erre van mód-lehetőség,hogy kérjek részletfizetést? ha igen hogyan? Köszönöm előre is!
Mayer Máté

Véleményem # 2015.03.31. 13:54

nincs részlet

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.03.31. 19:46

Rottenbiller Lipótról kapta az utca a nevet.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.03.31. 20:00

,én pedig elé parkoltam! mikor mentem (volna) az autómhoz munkám végeztével,várt egy cetli a szokásos módon,és a mozgáskorlátozott hely üres volt!

Tulajdonképpen milyen jelentősége van annak, hogy a mozgáskorlátozott hely üressé vált?

Szomorú örökös # 2015.04.01. 05:25

Kisgyerek

Tábla szerint egy mozgáskorlátozott hely van (1X) ahol reggeli beparkoláskor egy autó tartozkodott,én pedig elé parkoltam

Én azért kérnék egy pontos fénykép-felvételt a hatóságtól bizonyítás gyanánt. Ha csak egy kicsit is belógott az a kocsi a rokkant helyre, akkor bizony szerintem jogos a bünti. Erre én is mindig figyelek, ha parkolok.

SzigPep # 2015.04.06. 14:59

Szeretnék információt arról, hogy jól tudom-e, ha mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen pár percre megálltam, ott maradtam az autónál, a megrakott utánfutón felhajtott ponyvával (az utánfutó tartalmának átrakodásáig, pár percig), akkor nem jogos az 50000Ft-os helyszíni bírság?Ilyenkor jogomban áll a területfigyelő kamera felvételét megnézni? Ha fellebbezek, valóban 100000-re emelkedik a büntetés összege (ezt az üti mondta a rendőrkapitányságon)?
Előre is köszönöm a segítséget!

Véleményem # 2015.04.07. 21:20

SzigPep

Elméletileg, megállni meg lehet egy -ki és -be szállás idejére az autóból. Várakozni nem lehet. Egye fene a lustaság nagy úr, megáll az ember, míg az anyósülésről kipattan a másik... aztán elmegy az autó. Ez még talán belefér. De az, hogy most megállsz és egy utánfutóról neki állsz pakolni ki tudja meddig... várakozol percekig, ez idő alatt lehet, hogy nem tudott megállni ott az, aki jogosult lett volna ott megállni és várakozni. Magyarul sérülhetett megint az akinek a részére azt a parkoló helyet kitalálták és fenntartják ( mozgás korlátozott személy vagy azt szállító és igazolvánnyal rendelkező ). Nem azért találták ki, hogy a mozgásában nem korlátozott ember ott pakoljon és várakozzon.
A bírságod teljes mértékben jogos. Pakolásra egyéb teendőkre más parkolóhelyet kell keresni, nem az 50.000 Ft.-ost. Ez fix összegű, fellebbezés, be nem fizetés esetén duplázódik.
A felvételeket civil, "külsős" embernek nem teszik lehetővé, hogy megnézze, később az eljárás során hivatalos úton kikérhető és akkor esetleg megtekinthető.
Részben jól tájékoztattak a bírság összege valóban duplája lesz ha nem fizeted meg határidőn belül.
A rokkant helyen való parkolásra jellemző nagy általánosságban, hogy az erre jogosult bírságoló szervek, hatóság mondhatni kiemelten figyeli, kényes pontja ez mindenkinek, mivel magas fix összegű a bírság. A vissza tartó erejét akkor látja az ember amikor kiszabták már és utólag keresgeti a kibúvót. Talán egyszer belátja mindenki, hogy jobb nem kísérteni a sorsot és azon a kijelölt rokkantak részére fenntartott parkolóhelyen még véletlenül sem megállni. Aztán lehet utólag "okoskodni", jogvitákat kezdeményezni...

bundori # 2015.04.08. 05:20

Általában a legközelebbi helyek a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolók, épp azért, hogy akadálymentesen be tudjanak jutni valahova.
Nagyon lelkiismeretlen dolog másoknak ezeket a helyeket elfoglalni, jogos a büntetés és kiskapuzás,trükközés, kibúvókeresés helyett inkább szégyelljék magukat.

Rexor # 2015.04.08. 09:53

Bundori: ez nagyon építő jellegű volt, csak azt áruld még el kérlek, hogy mihez képest kell mérni a "legközelebbi hely" fogalmát? A másik megjegyzésedhez: aki szándékosan áll ilyen helyre tényleg megérdemli a büntetést, ezzel nincs is mit tenni. De amikor le van kopva a jelzés, esetleg a tábla sem látszik, és mint önkormányzati pénznyelőhelyet üzemeltetnek egy ilyen helyet, akkor jogos lehet a reklamáció.

bundori # 2015.04.13. 04:16

Nyilván a legközelebbi hely az, amihez parkoló van, pl.a pláza, hivatal, bejárata, liftje, stb.
Azt tudjuk, hogy előszeretettel hivatkoznak lekopott jelzesekre a szabákyszegők és elkezdenek jogászkodni, ahelyett hogy etikázzanak egy kicsit a hazudozás helyett

Szomorú örökös # 2015.04.13. 04:55

Fagin

Rokkant helyen parkolt az autóm, szokásos 50.000-es cetli a szélvédőn

"Szokásos" cetli a szélvédőn? Ezek szerint nem először csináltad ezt. Miért parkoltál egyáltalán rokkant helyen? A legetikátlanabb dolog ilyenkor trükközni, hogy megúszd! Bocsi, nekem ez a laikus véleményem, de szerintem nem vagyok vele egyedül.

Mad Max # 2015.04.14. 21:59

Tisztelt fórumozók! Kicsit olvasgattam, de nem találtam a kérdésemre választ. Mi történik abban az esetben, ha megkapom a "helyszíni bírságot" egy kis zacsiban, de bármilyen adat rosszul szerepel a "tájékoztatón", amit ott hagytak az autó szélvédőjén? Ugye két dologgal lehet beazonosítani (ez alapján a papír alapján), rendszám és autótípus (esetleg szín). Jelen esetben az egyik nem fedi a valóságot! Ez mit jelent a gyakorlatiban? (nem a szabálysértés tényét szeretném firtatni, arra nem kérnék visszajelzést, viszont arra igen, hogy fellebbezés esetén ez jogilag hogy néz ki, el lehet-e kerülni ilyen hiba miatt a bírság kifizetését) A válaszokat előre is tisztelettel köszönöm! Üdv,

Laszlo02 # 2015.09.26. 17:40

Kedves autósok!

Velem is történt egy a XV.ker M3 kivezető szakasz (12-kmnél) a mozgáskorlátozott parkolók egyikében parkoltam, ami a benzinkút tulajdona (ezt az egyik parkoló őr mondta). Mindössze kettő percet töltöttem ott és ez 50 000 forintomba került. A tudomásom szerint a rokkant parkolók elhelyezése mindig a bejáratokhoz közeli helyen van, ez pedig a benzinkúttól kb 70-80 méterre van, a McDonald's-al szemben. Itt kb 10-15 rokkant parkolóhely található és szinte üres volt. A McDonald's-nak a parkolója tele volt,de a rokkant parkoló üres volt. Addig amíg a 10-15db rokkant parkoló ott lesz, ez a tervező és parkőr cég aratni fog. Ennyi rokkant magyarországon nincs, mint amennyi rokkant felfestés van ebben a parkolóban.

U.i. Ezek az életerős emberek akik büntetnek pesten
a keletiben mennyi büntető csekket osztottak ki a migránsok közott szemetelés, tilos helyen való dohányzásért?!

mejo08 # 2015.10.07. 13:55

Tisztelt Fórumozók!
Kaposváron a rendőrség épüléténél levő mozgáskorlátozott helyen megálltam.A személygépkocsit nem hagytam el,bent tartózkodtam a járműben.Ez az eset 11,50 órakor történt.A rendőrségi civilben levő alkalmazott megfenyegetett hogy rám hívja a kolegáit ha nem hagyom el rögtön a parkolót.Ha bármely mozgáskorlátozott jelzi hogy parkolni szeretne,rögtön elhagyom a parkoló helyet!Nem értem miért nem lehet várakozni mozgáskorlátozott helyen ha nem hagyom el a járművet.Nagyon érdekelne hogy jogos volt a fenyegetés.

Véleményem # 2015.10.17. 13:39

Laszlo02

A rokkant parkoló helyet a migráns helyzettel össze mosni... a kettőt szét kell választani.
Ne tessék mozgáskorlátozottak részére kijelölt parkoló helyen megállni és nincs probléma, büntetés. Akármennyire is látja értelmetlennek az adott hely kijelölését, oda akkor sem volt jogosult beállni.

mejo08

A civil alkalmazott nyilván a szabályszegésre hívta fel az Ön figyelmét, amit fenyegetésnek vélt. Örülnie kellene, hogy nem járt el Önnel szemben... sem ő sem más rendőr.
A megállás várakozás fogalmakat meglovagolva van aki vissza él a helyzettel.
Az, hogy bent ült az autóban és jogtalanul, engedély nélkül állt ott az attól még szabálysértés, a büntetés jogszerű lett volna. Nem említette azt, hogy mozgásában korlátozott személyt szállított volna, vagy esetleg Ön rendelkezett volna "rokkant kártyával"
A parkolást legközelebb ott tegye meg ahol nem sért jogszabályt...

Bori Bori # 2015.10.17. 16:06

mejo, nem érzed a pofátlanságodat?

Van mozgáskorlátozott parkolókártyánk, de nem állok meg SOHA mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyen, mert a jogosult tud járni, messzebről is oda tudunk gyalogolni a célhoz. "Nem jól van kirakva a tábla, lekopott a felfestés, nem egyértelmű a kijelölés, lecsúszott a pakolóigazolvány"... ez mind mind a kényelmes pofátlan emberek szar dumája.

Laszlo02 # 2015.11.01. 15:21

Kedves autósok!

Budapest kivezető szakaszán a XV. Kerületi 12-es kilométerénél lévő benzinkútnál a rokkantparkolónál kiegészítő tábla nincs a rokkant parkoló előtt. Egy darab tábla van kihelyezve az út ellenkező oldalán. Ha jön a tél, esik 2-3cm hó a rokkantparkoló felfestést nem lehet látni, az az egy darab kiegészítő tábla amely az út ellenkező oldalán van az nem hiszem, hogy hozzá tartozik, vagy kevés köze van hozzá. Ez a rokkantparkoló sem a rendőrségnek, sem a hivatalos személyeknek nem tűnik fel, hogy ez egy átverés csak azért, hogy ezek a parkolóőrök büntetni tudjanak. Semmi köze nincs a rokkantakhoz, mivel messze van a benzinkúthoz(140 méterre). Ha a rokkantparkoló kiegészítő tábla közvetlen a rokkantparkoló előtt lenne akkor azt mondja az ember, hogy szabályos. Addig az a parkoló csak egy pénzlehúzás az autósoktól.

Compo # 2015.12.03. 11:45

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Tegnap délelőtt a feleségemet be kellett vinnem a siófoki rendőrkapitányságra 12.30ra. Nem volt parkolóhely ezért ő csak kipattant a kocsiból az út közepén. De pechemre felborította az üdítőt aminek nem volt jól rázárva a kupakja, ezért az első helyre beálltam egy bolt előtti parkolóba. Nem állítottam le a motort, meg sem néztem, hogy milyen hely csak beálltam. Jelzem, az egész parkoló üres volt, tehát nem azért álltam rokkant helyre, mert nem volt más hely, és ki sem akartam szállni a kocsiból. Mire felszedtem az üveget a földről már ott állt a rendőrautó előttem és kipattant belőle a rendőr csekkel a kezében. Én hiába magyaráztam, h nem parkolok és már indulnék is tovább, nem érdekelte a dolog. Elkérte az irataimat, kitöltötte a papírokat és közölte, ha nem írom alá, hogy vállalom az 50ezret, akkor feljelent és 100ezer ft lesz a büntetés.
Miután leparkoltam egy másik helyre bementem a rendőrségre szóvá tenni a dolgot, de közölték h mivel aláírtam a papírt így beismerem a parkolás tényét.
Ilyenkor mit lehet tenni? Vagy kihez lehet fordulni?
Karácsony előtt főleg nem jön jól egy ilyen bírság...
Köszönöm a segítséget!
Compo

Véleményem # 2015.12.05. 16:11

Compo

A szabálysértés tényét, hogy elkövette vitatni nem lehet. Panasztételi lehetősége van. Az intézkedés végén erről tájékoztatást kaphatott vagy személyesen a rendőrségen amikor bement. A bírság jogerős a fizetését vállalta hisz aláírta a nyomtatványt. Lényegében a dolgokon változtatni nem tud, a bírság fix, azt maximum ledolgozhatja vagy elzárásra átváltják ha nem fizeti be. Erről szintén kapnia kellett tájékoztatást.

Bori Bori # 2015.12.05. 16:38

Ilyen béna kifogást még nem is olvastam. A bírság jogos, én azt se bánnám, ha el kellene adnod az autódat, hogy kifizethesd a bírságot. Így biztosítva lenne, hogy soha többé ne parkolj tiltott helyen.

Golbe # 2015.12.09. 19:57

Szép estét kívánok!Elkeseredésemben fordulok Önökhöz!Ma délután egy,a rendőrkapitányságról érkezett levél szinte megbénított!Nem akartam elhinni,hogy ez velem történik!Ellenem,mint ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést,mivel 2 héttel ezelőtt az esti órákban egy nagyáruház mozgássérültek számára fenntartott helyén parkoltam.Alig tudtam elhinni,hogy én,aki a tanítványait 30 éve tisztességre és becsületességre neveli,elkövet egy ilyen számomra is elítélendő cselekedetet!De ezek szerint megtörtént!Eddig nagyon figyeltem arra, nehogy ráálljak ezekre a helyekre,de ezek szerint sajnos az esti fáradtság okozta a bajt!Kétségbeesve láttam a neten,milyen összegeket kell fizetni(megjegyzem jogosan, ha direkt állnak oda!)büntetésként!Nem volt az autóm szélvédőjén semmilyen hátrahagyott helyszíni bírság, és semmiféle papír, ami a szabálytalanságomra hívta volna fel a figyelmemet!Akkor ott belátom hogy hibáztam, és rendeztem volna!!Most mire számíthatok,hova forduljak? Köszönöm!!!(Egy elkeseredett törvénytisztelő pedagógusnő vagyok!)