Rokkant helyen parkolás


Véleményem # 2013.02.10. 21:39

Ez fix összeg, nem tudnak csökkenteni ezen. Trükközni lehet, de vigyázz mert ha készült kép akkor belebukhatsz a kiskapukba... ha vissza élsz a rokkant kártyával még rosszabb is lehet mint 50 ezer.

tothvili # 2013.02.10. 19:41

Ha távollétben történt a bírság kihelyezése, akkor lehet majd hivatkozni arra, hogy közeli hozzátartozómra, illetve önmagamra nem vagyok köteles terhelő adatot szolgáltatni.
Ha nincs befizetve 30 napon belül, akkor az ügy átkerül a rendőrségre, és majd annak megkeresése után kell jelezni a fentieket.

mihi123 # 2013.02.09. 13:51

Tisztelt Fórum,

valamelyest hasonló cipőben járok. Nemrég költöztünk új lakcímre, betolattam egy éppen távozó autó helyére közel a sarokhoz parkolni és siettségemben nem vettem észre hogy ki volt a sarkon tábláza a rokkant parkolóhely. Közterület felügyelettől megkaptam a 50e-es csekket. Mekkora összegre számíthatok a rendőrségi feljelentés után, ha 30 napig nem fizetem be ezt a szabálysértési 50e forintot.
Biztos mással is megesett már ilyen, hogy egyszer elnézett egy ilyen helyzetet, 10-15e forintot le is nyelnék szó nélkül, de az 50e forint nagyon sok ahhoz képest... bár tudom, hogy hibáztam.
A családon belül van rokkant kártya, van bármilyen jogi kiskapu/eljárási lehetőség, hogy ne kelljen befizetnem ezt az összeget, vagy legalább valamilyen mérséklést el lehessen érni?

köszönöm,
Miklós

SzNiki # 2013.01.19. 09:18

Üdvözletem!

A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni.

Édesanyám rokkant nyugdíjas, már jó pár éve, mivel mozgásában kissé korlátozott, így a könnyebb közlekedés érdekében kiváltotta a parkoláshoz szükséges igazolványt.
December közepén történt vele, az hogy mikor édesapámmal vásárolni mentek elfelejtette kitenni a kártyát annak ellenére, hogy mozgáskorlátozottaknak fenn tartott helyen parkoltak. Sajnos ez már csak a bevásárlás végén, mikor a kocsiba pakoltak be, tűnt fel nekik, és addigra már ott virított egy kis cetli a közterületesektől. Rögtön mentek is a közterületesekhez, hogy bemutassák a kártyát ott azt mondták, hogy most nem tudnak mit tenni, várják meg a büntetést. A héten meg is érkezett az 50 ezer Ft-os csekk. Az lenne a kérdésem hogy mit tehetünk ez ügyben? Hiszen elméletileg jogosan parkoltak, hisz édesanyámnak van kártyája viszont az autó, amivel voltak édesapám nevén van, és mivel csak élettársak még a név sem egyezik.
Hova fordulhatunk ilyenkor? Milyen gyorsan hoznak határozatot? Mert a levélben azt írták, hogy ha a csekk befizetésre kerül jogorvoslattal már nem élhetnek. Viszont ha a határidőig nem fizetik be a csekket rendőrségre kerül az ügy, és ha az eljáró hatóság jogosnak ítéli a büntetést, akkor nem 50-et hanem 100-at kell fizetni.
Szóval úgy mond "nyeljük le a békát" és fizessünk, vagy van esély arra, hogy törlik a büntetést?

A választ előre is köszönöm.

Szniki