Kérdésem: párommal megromlott a viszony, ésatöbbi, a lényeg:
- van egy közösen bérelt házunk, amit 2019 jan. 10-el mondtunk fel, addig ki van fizetve (kifizettem).
- 2 hete elszállítottam pár személyes dolgomat az új lakásomba, de még maradtak ott dolgaim
- nem aludtam már ott 2 éjszaka, de nappal használtam a házat (otthonról dolgozok)
A 2. éjszaka után, délelőtt nem tudtam bemenni a házba, mert az ex lecseréltette a zárat a tulajdonossal. Arra hivatkozott, hogy én már nem lakok ott életvitelszerűen. Rendőrt hívtam, ő utasította a nőt arra, hogy adjon kulcsot az új zárhoz. Mint megtudtam, elhívta a tulajdonost mindkét éjszaka, hogy megnézze ott alszom-e, a 2. éjszaka már meg is állapították, hogy én életvitelszerűen elköltöztem, jött zárcsere. A párom 14 éves lányát hagyta otthon aznap, aki nem engedett be, majd hazajött a nő, és és ő sem akart beengedni.
Kérdésem, megvalósult-e a magánlaksértés az ex (és esetleg csoportosan a tulaj) részéről, számít-e, hogy este 10 után követték el faluhelyen, elkövettek-e dolog elleni erőszakot a zár ellen - azaz érdemes-e feljelentéssel honorálni a buzgalmat?
Köszi szépen a válaszi!