Tisztelt AgentCoppper!
Köszönöm a választ.
Igen, áruvédelmi eszköz eltávolításával történt, ezért vittek be... A bíróság nem is tudna szembesíteni senkit semivel, mert nem ismerem őket(azóta szerencsére nem is találkoztam velük) sőt nem is szeretném ha behívnák őket, mert azthiszem rosszabbul járnék ha a tárgyalás után felkeresnének a kedves családdal... Az intézkedés mit takar?
Büntető jog Lopás
Tisztelt Airgabri!
Ha gyanúsítottként idéztek és hallgatnak ki akkor a hatóság részére KÖTELEZŐ a nyilvántartásba vétel. (ujjnyom, fotó, bizonyos esetekben DNS) Ez egyébként ki is kényszeríthető, tehát ha valaki ellenkezik akkor a hatóság erőszakot is alkalmazhat. (csak a tréfa kedvéért: én láttam 1x egy olyan fotót, ahol a fényképezett személyt kb. 5 rendőr tartotta a székben, tehát volt a fotón 10 kar, meg egy eltorzult, felismerhetetlen arc :D) - sz@rnak nem hívták a fotót, de kipipálták, hogy megvan.)
Ha nem tudta hogy lopott cucc és A KÖRÜLMÉNYEKBŐL ERRE NEM IS LEHETETT KÖVETKEZTETNI!!!!!!, akkor nem állhat meg a balhé.
DE:
- egy barkácslézer nem mindennapi eszköz, én pl. azt sem tudtam, hogy ilyen létezik.
Ha a barátja egyébkénti életviteléből, beállítottságából, hobbijából nem következik az, hogy ő reálisan rendelkezhet egy ilyen eszközzel, akkor jogosan merül fel a kérdés a hatóságban, hogy nem gondolta-e azt, hogy a dolog egyébként bcs-ből származik.
Más példa:
Iphone 5 = 200.000 Ft. TESCO parkolóban szakadt csöves 10.000 Ft-ért kínálja és esküdözik hogy az övé, csak nagyon meg van szorulva azért adja ilyen olcsón én pedig megveszem, akkor simán orgazda leszek.
Ha nem állapítják meg a bűnösségét az ügyben akkor a nyomozást megszüntetik, a levett ujjnyomatokat és fotókat pedig törlik a rendszerből.
Ennyi.
Üdv:
Dr. Jégember
Üdv.kérdésem a következő lenne!
Írtam a multkoriban egy ellopott lézerről!
Az egyik ismerősöm lopott egy barkácslézert és megkért,hogy rakjam fel az internetre,csakhogy én nem tudtam,hogy lopott és pár nap múlva a lézer tulajdonosa felhívott,hogy az övé a lézer és tőlle ezt ellopták kérdezte én hogy jutottam hozzá!
Na most az internetre az én telefonszámommal és címemmel lett meghirdetve,de tényleg nem tudtam a lézer lopottságáról!
A srácot behívták vettek tőle ujjlenyomatot lefényképezték!Most pedig én következem!A kérdés pedig a következő feltétlen muszáj szembesítés előtt ujjlenyomatot venni tőlem és lefényképezni???
Mert ha szembesítés alatt beismeri hogy tényleg nem tudtam arról,hogy ez a lézer lopott akkor mi történik??
Ez az ujjlenyomatvétel és fénykép törlődik az ügy lezárása után?
Mi szükség van erre ha nem követtem el semmit????
Előre is Köszönöm!
Ez mitől bűncselekmény?
Boltban történt, áruvédelmi eszköz eltávolításával? Mert ha nem, akkor ez csak szabálysértés.
El lehet mondani a fenyegetést, de ez a cselekményen nem fog változtatni, max. belemennek egy bizonyíthatatlan adok-kapokba, ahol mindenkit szembesítenek mindenkivel, az eljárást feleslegesen elhúzzák és a vége ugyanaz lesz.
Ezért a cselekményért -ha bűncselekmény egyáltalán- még büntetést sem fog kapni, max. intézkedést. Ügyvéd szerintem felesleges.
Üdv.
Dr. Jégember
Kedves fórumozók,
A helyzetem a következő : lopási kísérleten értek, az érték 6000ft, a termék meg is rongálódott, ezért bevittek, kihalglattak, bűnösségem elismertem. Azt viszont nem vallottam be, hogy 2 lány fenyegetése miatt próbáltam lopni, mert nem mertem, ugyanis azzal is fenyegetttek, hogy ha szólok a rendőrségnek a család férfitagjaival gyűlik meg a bajom. Ennek nyoma nincs mert szóban történt, egy lépcsőházban, így kamerák sem láthatták. Nem tudom, hogy bevalljam-e, vagy bizonyíték hiányában úgysem vennék figyelembe/ hazugságnak gondolnák?
A másik kérdésem pedig, hogy érdemes-e ügyvédet fogadnom egyáltalán, vagy többe kerülne, mint a kiszabható bírság?
Sosem voltam még büntetve, remélem komolyabbat emiatt nem kaphatok.
köszönöm
Üdvözletem!Kb 5 hónapja írtam az ügyemmel kapcsolatban.Nagyobb értékre elkövetett lopással vádoltak.De aztán kiderült hogy nem haladja meg az érték az 500 000ft-ot.Tehát így kisebb értékre elkövetett lopásra változott.Az ügyész először az indítványában próbára bocsátást indítványozott.Nem voltam büntetve,és beismerő vallomást tettem.A bíró fogja ezeket mérlegelni?
Tehát milyen ítéletre számíthatok?Köszönöm a válaszokat.
Kedves valaki1111!
Természetesen a kár megtérülése enyhítő körülménynek számít, de nem teszi meg nem történtté a bűncselekményt. Javaslom, hogy mindenképpen utalja vissza az összeget.
Üdvözlettel: Agent Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
köszönöm! A kérdésem annyi, ha még a kihallgatás előtt átutalom az összeget, az enyhítő körülménynek számít vagy nem? Vagy számít-e valamit? Még nem voltam büntetve soha.
A pénzbüntetés a legvalószínűbb, ha még nem voltál büntetve.
Kedves Mindenki!
A barátom kártyájáról levettem kb. 100 000 ft-ot részletekben, ez kiderült és feljelentést tett. Többször mondtam neki, hogy kifizetem azonnal az összeget amit mond de nem hajlandó meghallgatni és ebbe belemenni. A kártyát máskor is használtam, mert nekem adta hogy vegyek e neki pénzt mivel ő nem ér rá. Így tudtam meg a kódot is. Ezek után mire számíthatok? Tanuló vagyok az egyetemen. köszönöm előre is!
Kedves muvesz50!
A jogerős ítéletben a bíróságnak rendelkeznie kell az Ön polgári jogi igénye felől - amennyiben kérte a polgári jogi igény elbírálását a büntetőeljáráson belül. Amennyiben az elítélt a megítélt polgári jogi igényt nem fizeti ki, abban az esetben az ítélet alapján megindíthatja a végrehajtást.
Elnézést, de még egy kérdésem lenne faházlopás ügyben:
közös tulajdonról ellopta az unokatestvérem a faházamat, mely földön neki is ugyanannyi a tulajdona, mint nekem és kivágta a gyümölcsfákat. Feljelentést tettem a rendőrségen lopás bűntette miatt és beismerte, hogy ő tette. A rendőrség először elutasítottak azzal, hogy közös tulajdonról nem számít ez a cselekedet lopásnak.(sajnos annak idején épp ez a rokonom akadályozta meg az ingatlan felmérését.) Ez ellen panaszt tettem, az ügyész viszont helyt adott a panaszomnak és meghosszabbította a nyomozást. Beadtam a kárigényemet is. Vajon milyen döntésre számíthatok? Mert én szeretném ha kártérítene az illető, viszont per nélkül, a rendőrségi eljárásra, mert pereskedni nem akarok.
köszönöm szépen a választ.
Hát kérj a bíróságtól halasztást. HA nem kapsz, akkor jobban jársz, ha hazajössz.
S.O.S!!!!!! Üdvözlöm! Az lenne a problémám hogy lessz egy targyalasom hamarosan....meg.voltam.szorulva es egy ismerősöm bankkártyájáról levettem 41000ft-ot.Én.most külföldön tartózkodom itt.dolgozok.Lehet hogy nem.tudok.majd hazamenni.Ilyenkor.mit.lehet.csinálni? Ill ha haza is.mennék,es tudom hogy.150Eft.biraat kqpok.de.csak július elején kapok.fizetést.addig várnak! Kb2 hetet mire kifizetem! Közmunkárat nem.tudok.menni.mert ha sikerülne is hazajönni akkor.is csak 2-3 napra.nem.lehet.elnapolni?Illetve 1 nap alatt lezajlik.a tárgyalás? Előre is.köszönöm!
Kedves Rasmanov!
SZerintem köpködni gusztustalan és undorító dolog.
Szerintem egy kultúrember nem köp le senkit és semmit.
Nekem annyi megjegyzésem lenne erre a köpködős néni ügyre, hogy a Köztársasági Elnök álta hivatalosan meghívott személlyel szembeni atrocitás miatt léptek fel ennyire keményen.
USA-ban a rendőrök ezért le is lőhették volna simán, nálunk meg töketlenkedtek.
Igazából a néninek sikerült a Köztársasági Elnök tekintélyét is aláásnia, hsizen mit gondolhatnak ezután a külföldi vendégek, milyen védelemben részesülhetnek, ha a Köztársasági Elnök meghívja őket.
Centerum censeo én a rendőri vezetőket vettem volna elő, akik nem léptek fel azonnal amikor látták, hogy itt atrocitás lesz.
"Szerencsétlen hölgy még mindig a hűvösön van."
Még szerencse.
Azért - ha már annyira ragaszkodunk a szikár tényekhez -, tegyük már hozzá, hogy a kedves mamókád már többször élvezte a cellák vendégszeretetét.
Tehát: nem a csipkeverő szakkörből emelték ki...
Ugyan, ez nem a blikk/velvet/index fóruma...
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Gyakorlatilag 0.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Köszönöm a válaszokat!
Mivel kaptam egy hozzászólást, hogy "akkor mi lesz, ha sittre vágnak". Érdeklődöm,hogy ennek mekkora az esélye?Vagy itt a hozzászóló a büntetlen előélettel kapcsolatban írta? Ebben az esetben én is tudom, hogy nem marad tiszta az erkölcsi bizonyítvány.
Üdvözlettel: Morning.glory
Kedves Morning.glory!
Pénzbüntetés esetén büntetlen előéletű marad, sima erkölcsivel nem lesz gond.
Üdvözlöm!
Köszönöm a választ!
Az előbbi kérdésemnél azt elfelejtettem megkérdezni, hogy az ügynek lesz-e nyoma az erkölcsi bizonyítványban?
Köszönöm!
Pénzbüntetést.
Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni. A mai napon kaptam egy idézést gyanúsított részére. Tavaly szeptember végén az egyik Tesco áruházban megpróbáltam eltulajdonítani egy 9.990,-Ft értékű terméket, melyről eltávolítottam a riasztót. Most az idézésben a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 370 § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontjának bc) alpontja szerint minősülő szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja törvényre hivatkozik. Ennek utána néztem, és 2 évig terjedő szabadságvesztést ír.
A helyszínen a lopást elismertem, a termék meg volt, kár nem esett benne. Büntetlen előéletű vagyok, ráadásul családos, és jelenleg február óta munkanélküli. Nagyon szégyellem amit tettem, nagyon megbántam, elkeseredésemben tettem. A helyszínen teljes mértékben együttműködő voltam.
Érdeklődöm, hogy előreláthatóan milyen büntetést kaphatok. Nagyon meg vagyok ilyedve, hogy mi lesz. A kihallgatáson mire számíthatok?
A választ előre is köszönöm!
Üdv. Morning glory
Üdvözlöm!
Az lenne a problémám hogy lessz egy targyalasom hamarosan....meg.voltam.szorulva es egy ismerősöm bankkártyájáról levettem 41000ft-ot.Én.most külföldön tartózkodom itt.dolgozok.Lehet hogy nem.tudok.majd hazamenni.Ilyenkor.mit.lehet.csinálni? Ill ha haza is.mennék,es tudom hogy.150Eft.biraat kqpok.de.csak július elején kapok.fizetést.addig várnak! Kb2 hetet mire kifizetem! Közmunkarat nem.tudok.menni.mert ha sikerülne is hazajönni akkor.is csak 2-3 napra.nem.lehet.elnapolni?Illetve 1 nap alatt lezajlik.a tárgyalás?
Előre is.köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02