Tehát ha hozzájárulok és bukok az semmiképp nem jelentheti azt hogy ártatlanul rámverik?
Akkor mégis mire jó a vizsgálat ha ezzel kb sokra nem mennek?
Tehát ha hozzájárulok és bukok az semmiképp nem jelentheti azt hogy ártatlanul rámverik?
Akkor mégis mire jó a vizsgálat ha ezzel kb sokra nem mennek?
A hazugságvizsgáló önmagában nem bizonyíték, tehát azon az alapon nem lehet elítélni valakit, hogy nála bejelzett a készülék. Aki működteti a gépet, az hallgatható ki tanúként, és az ő vallomása lehet bizonyíték.
Az lehet, hogy tanúkihallgatásra szól az idézés, de már le akarják folytatni a műszeres vallomásellenőrzést is, de az csak a tanú hozzájárulásával lehetséges.
Már nem dolgozok ott, szóval ilyen téren nem tudnak velem mit kezdeni.
Csak mint írtam, vélhetően a berángattak között senki nem volt a tettes, a rendőrség sem tudja azért kell a hazugságvizsgáló.
De ha fogalmuk sincs ki, mert akár bárki akár senki tette, akkor gondolom arra verik rá akinél bejelez a gép, mert ezenkívül semmi más kézzelfogható sincs, még pontos összeg sem.
Ilyen szempontból kérdeztem hogy melyik a jobb, ha vállalom és kis eséllyel de tévesen bukta, vagy ha nem vállalom?
Illetve az idézésen nem szerepel hogy hazugságvizsgáló lenne, előfordulhat hogy bemegyek mint tanú és rögtön megyünk a gépre?
A tanú - ha elmúlt 18 éves - a hozzájárulásával vethető alá hazugsávizsgálatnak [Be. 212. § (1) bekezdés].
„Ártatlanként így a magyar jogban érdemes elvállalni vagy jobban járok ha visszautasítom?”
Hogy "érdemes"-e? Hát ez attól függ, mit szeretnél. Ha ott dolgozni már nem nagyon, akkor vissza is utasíthatod...
Senkit nem lehet "hazusságvizsgálatnak" alávetni a beleegyezése nélkül. Tanút szerintem még azzal se.
Munkahelyemről kb 1 millió Ft tűnt el, feljelentés történt.
Második körre hívnak már be minden ott dolgozót, másodikra is tanúként szól az idézés. De szóban a rendőr aki átadta azt mondta hogy hazugságvizsgálat lesz.
Akkor a papírra is azt kellene írni nem? Tehát előfordulhat hogyha bemegyek tanúként rögtön gépre kötnek?
Ártatlan vagyok, de a bűnügyi műsorokban is sok ártatlan megbukik rajta.
Ártatlanként így a magyar jogban érdemes elvállalni vagy jobban járok ha visszautasítom?
A vicc az hogy szerintem senki nem lopott akiket behívnak tehát ha valaki bukik az fals lesz.
Kedves Jogi szakértők!
Bolti lopás miatt,16000 FT értékben tehetnek e utólag feljelentést,illetve szoktak e,ha elismertem es kifizettem a helyszinen a dolgot.jegyzokonyvet sajnos vettek fel az adataimmal. Azt mondtak ez igy itt ennyi,szabálysértésnek veszik,de aztan elokerult h el lett tavolitva a biztonsagi eszkoz,igy egyszer azt mondtak hogy nem tesznek feljelentest,azutan hogy még meggobdoljak. Mire szamíthatok es milyen időn belul ertesulok ha bármi történik?koszonom
Kollar Zsuzsa
„Köszönöm a válaszodat, mert teljesen új nézőpontokat világított meg.”
Én csak laikus vagyok, de személyes tapasztalatból írom, hogy ma már simán egy netbankon keresztül tudsz kártyát letiltani. Akkor máris nem lesz olyan nagylegény a férjed a bankkártyáddal. Főleg mikor az első alkalommal elutasítják a tranzakciót. Hogy az új kártya igénylése mennyire lehetséges ugyanezen úton, azt nem tudom.
A meghatalmazottság megszüntetése érdekében meg szerintem hívd fel őket telefonon, lehet hamarabb meg lehet oldani, ha először beszélsz velük. Sok bankkal lehet netbanki felületre belépve akár chat-en keresztül is információt megkapni.
Az enyém a számla. De ő meghatalmazott. Már kérvényeztem a bankot h. vegyék ki őt. De mivel külföldön élek ezt csak írásban tehettem meg. Ez kb 1, 5 hónapja történt. De válasz még nincs. A kártya úgy van nála, hogy ő hazament. Közben annyira elfajultak koztunk a dolgok hogy válás lesz belőle. És ő ott árt nekem ahol tud.
Köszönöm a válaszodat, mert teljesen új nézőpontokat világított meg.
Kollar Zsuzsa
„szabálysértésnek vagy bűncselekménynek számít-e ha a férjem akibel külön élünk, az én bankkártyámmal az én bankszámlámrol emel le sok pénzt. A bankszámlán ő teljes körű meghatalmazott.”
Lehet ezen változtatni kéne. Egyébként most akkor a tiéd a számla vagy közös? Amíg teljes körű meghatalmazott a számládon, addig eléggé nehéz lesz szerintem bizonyítani, hogy az ott csakis a te pénzed volt, amit leemelt.
„A kártya használatára nem kapott engedélyt tőlem.”
Nos, ha nála van a kártya, akkor megint eléggé érdekes a szitu. Ha feljelented, azt fogják kérdezni, hogy miért is van egyáltalán nála... Tiltsd le azt a kártyát és kérj másikat. De előtte a teljes jogát vetesd le a számláról, mert különben még a végén ő is bemegy és kér egy másik kártyát magának is.
Tisztelt Fórumozok!
Szabálysértésnek vagy bűncselekménynek számít-e ha a férjem akibel külön élünk, az én bankkártyámmal az én bankszámlámrol emel le sok pénzt. A bankszámlán ő teljes körű meghatalmazott. A kártya használatára nem kapott engedélyt tőlem. Köszönöm
A Btk. szerint dolgon a villamos- és a gazdaságilag hasznosítható más energiát is, úgyszintén a vagyoni jogosultságot megtestesítő olyan okiratot is érteni kell, amely a benne tanúsított vagyoni érték vagy jogosultság feletti rendelkezést önmagában - illetve a dematerializált formában kibocsátott értékpapír esetében az értékpapírszámla jogosultjának - biztosítja.
Ez alapján az internet/tv szolgáltatás fizetés nélküli igénybe vétele nem biztos, hogy lopásnak minősül.
Villanyra egy fikció miatt lopás - másra nemigen.
Azért kérdeztem, hogy ez lopásnak minősül-e, vagy csak szerződésszegésnek.
Tehát büntetőjogilag lopás, csak senki nem tesz feljelentést mert megelégszik a kötbérrel.
Meg gondolom feljelentésnél pontosan meg kellene tudni, hogy mennyi volt az okozott kár, ami kvázi lehetetlen. Gondolom ezért találták ki a kötbért.
Egy másik platformon arról megy a vita, hogy azokkal a digi ügyfelekkel, akik előfizetés nélkül nézték a tévét, tudnak-e valamit kezdeni akár szolgáltatói szinten, akár rendőrségi szinten...
„Az ilyen esetekben miért nem tesznek a szolgáltatók feljelentést is, hiszen ez a btk. szerint lopás, nem?”
Miért tennének? Nem kötelesek. Főleg, ha a kötbért és a díjat is megkapják.
Kenderice,
Milyen előnye származik a szolgáltatónak abból, hogy eljárásokra járkálnak a dolgozói, meg ezzel foglalkoznak, a végén meg még börtönbe is zárják a fogyasztóját, aki kötbért se, fogyasztást se tudna fizetni. Felesleges.
Az emberi tulajdonság, hogy jobban érzi magát valaki, ha az ellenlábasát még meg is büntetik.
Ezt miért tőlünk kérdezed?
Sziasztok.
Állásfoglalást szeretnék kérni általánosságban, nem konkrét ügyben.
A közműszolgátatókról van szó.
Ezen belül is szabálytalan vételezésről.
Ha valakit bizonyíthatóan szabálytalan vételezésen kapnak akkor ugye jogosult a szolgáltató a kötbérre, mint kárátalányra.
Az ilyen esetekben miért nem tesznek a szolgáltatók feljelentést is, hiszen ez a btk. szerint lopás, nem?
Erre lennék kíváncsi.
Köszönöm.
Köszönöm
Amennyiben az üzemanyag rá volt bízva a sofőrökre, akkor sikkasztás, a civil pedig sikkasztás bűnsegéde. Ha nem volt rájuk bízva, akkor lopás társtettesei.
Az előbb írta KBS: orrgazdaságot és sikkasztást. Ő jogvégzett topiktárs. :) Aki praktizál is. :)
De egyébként a minősítés a vádló dolga. :)
Feljelentés megtételénél a tényállás a lényeg, nem a feljelentő minősítésre vonatkozó álláspontja, javaslata.
Értem, köszi és mit követtek el?
Csoportos elkövetés, nincs mit lebontani. Együtt kell bíróság elé állítania Őket az ügyészségnek/pótmagánvádlónak.
Nem, nem házi feladat, csak érdekelne a jogi minősítés személyekre lebontva.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |