Á, én is csak bolondozom. Kifejtettem volna, nem vagyok én ekkora türhő (jó, van aki szerint igen), de hát az ilyen magas labdákat nehezemre esik elsőre nem lecsapni... :D
Közúti baleset okozása
Bocs doktor, de én a beszólásommal igazából nem a választ minősítettem, hanem a kérdést.
Bár a saját védelmemben pontosítanék : hülye kérdésre szabatos válasz.
Nem volt az hülye válasz, egészen pontosan a kérdésre felelt. Érdemes a kategorikusságot ("mindig") kerülni...
És ez egy tök konkrét példa is volt gerberától (bár ott 200 volt a sebesség, és ha jól rémlik STOP tábla, de a lényegen nem változtat : hülye kérdésre csakis hülye választ!)
gerbera317
„Ha az üres útra kihajtó traktorba belerongyol egy háromszázzal érkező motoros, egyáltalán nem biztos, hogy a traktorost hozzák ki hibásnak.”
Ez igaz, elismerem! Te nyertél! :-)
Nem feltétlenül. Ha az üres útra kihajtó traktorba belerongyol egy háromszázzal érkező motoros, egyáltalán nem biztos, hogy a traktorost hozzák ki hibásnak.
gerbera317
„Mert persze, hogy nem. De ha a főszabályra vagy kíváncsi, azt megtalálod a KRESZ 28. § (2) bek. c) pontjában.”
„28. § (2) A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben.....földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére;”
Azaz akkor mégis? :-)
Drbj egyszavas válasza tipikus példája a 'hülye kérdésre hülye válasz' elvnek. Mert persze, hogy nem. De ha a főszabályra vagy kíváncsi, azt megtalálod a KRESZ 28. § (2) bek. c) pontjában.
Nem.
Kényes kérdésem van:A mellék útról-nincs tábla,föld út-mindig a védett útra kihajtó a vétkes?
Köszönöm
Igen.
Akinek gondja vagy teendője van az üggyel,majd megkeres.
Akkor csak várjak?
„Még nem.”
Akkor?
Utólag belegondolva jobb lett volna nem elrántani a kormányt és ütközni a kiszorítóval, mivel Ő nem állt meg, elhagyta a helyszínt. Ennek következtében keveredtem olyan szituációba, ahol nyilván én voltam rosszkor rossz helyen, a szembe sávban. Lakott területen kívül, jobb ívben történt és legalább 90-es sebességnél.
Állítólag megtalálták a kiszorítót.
A rendőrség hozhat úgy döntést, hogy a helyszíni adatfelvételen kívül nem hallgat meg? Az esemény óta még nem kerestek, nem történt gyanúsítás.
Nyilván cidrizek, még sosem okoztam balesetet az elmúlt évtizedek alatt.
Még nem.
Most a "cidri" stádiumban van.
„Mire számíthatok?”
Meggyanúsítottak?
Tisztelt Uram!
Elsődlegesen az a kérdés, hogy Ön felellőssé tehető-e a baleset bekövetkezésért. Egy ilyen szituációban nem feltétlenül róható-a terhére az esetleges rossz döntés. A részletes helyszínrajz, tanúvallomások, esetleges kamerafelvételek stb. nélkül nem lehet állást foglalni.
Üdvözlettel,
dr. Katona Csaba ügyvéd
https://www.drkatonacsaba.hu/…ed-budapest/
Tisztelt Fórumozók, Szakértők!
Történt, hogy előzés közben az előzött gk. vezetője (Ő a kapaszkodó sávban haladt ) hirtelen mozdulattal rám húzta az autóját, az ütközést, hogy elkerüljem elrántottam a kormányt, vesztemre, mivel ennek következtében ütköztem a szembejövővel. Nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek.
Mire számíthatok?
Köszönettel várom a hozzáértő válaszokat.
Tisztelt M. Györgyi!
Ha esetleg aktuális még a kérdése, itt bővebb információkat talál:
https://www.drkatonacsaba.hu/…esi-baleset/
Üdvözlettel,
dr. Katona Csaba ügyvéd
Sajnos a hibát nem lehet visszaforditani...
drbjozsef és groszfater@gmail.com Köszönöm a választ.
Sajnos nem. Nemcsak pökhendi, de ostoba is vagyok.
Szerencsére van itt valaki, aki válaszol helyettem a "szerencsétlen Nőnek", és nem fejtörőket ad fel... oh wait...
Apropó : tegyük fel hipotetice, hogy pöcsétes illetékbélyeges igazi géppel írt fellebbezést adhatna be. Véleményed szerint, az elutasított méltányossági kérelmének úgy szemmel is látható százalékkal nagyobb lenne az esélye...?
És a kérelemre vonatkozót sem találod.?
Azért ha képes vagy gondold át, hogy ezt-a szerencsétlen Nőt milyen helyzetbe hoztad ezzel a te pökhendi modoroddal....
Pontosabban?
Nem találom a méltányossági kérelemre vonatkozó passzusokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02