Online jogi tanácsadás


Nikoo25 # 2014.05.13. 15:57

Tisztelt Agent Cooper!
Köszönöm a választ,esetleg olyan megoldást nem lehet,hogy fogházasítást kérni?Úgy hallottam,hogy az enyhébb fokozat mint a börtön..Illetve 300 km-re van,kértük az áthelyezést,biztonsági okokra hivatkozva..elutasították,mert nem volt indokolva konkrétan...ebben az a fura ,hogy ha ugye indokolja,akkor spicli ,meg vamzer,meg nem is tudom mi...és akkor sem biztos hogy átszállítják..Mit lehet tenni?Sajnos én nagyon tanácstalan vagyok.
Köszönettel
Nikoo25

Agent Cooper # 2014.05.13. 14:34

Kedves Nikoo25!

Gyakorlatilag nincs rá lehetőség, hogy visszakapja az elveszett kedvezményt, amennyiben önhibából nem kapta kézhez a bevonulós papírját.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Nikoo25 # 2014.05.13. 09:06

Páromnak 2012 februárjában másodfokú ítélet szerint 1.5 évet
kellett volna leülnie..életveszélyt okozó súlyos testi sértés
kísérlete miatt(börtön fokozatban)...A bevonulós papírját nem kapta kézhez...Majd
egy nap...2014-ben elcsípték..A bv bíró döntése
alapján(miszerint nem vonult be a megfelelő időpontban) a
kedvezményre(1.5 év)nem jogosult, így a teljes büntetést(3 év)
le kell ülnie...Kérdésem a következő lenne: bármilyen
lehetőség illetve megoldás lehetséges,hogy visszakapja a
kedvezményt?EVSZ, perújrafelvétel...akármi ami elősegítené
hamarabbi szabadulását?
Bent dolgozik, és a munkahelyén már tanfolyamra is küldték,mert
meg vannak elégedve a munkájával...
Várom válaszát....
Köszönettel
Nikoo25

Agent Cooper # 2014.05.12. 19:38

Kedves Zsu (MAGa)!

Elméletileg lehet értelme, gyakorlatilag azonban nincs.(Általában elutasítják.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

MAGa # 2014.05.12. 12:04

Tisztelt ügyvéd úr!

Szeretném megkérdezni van e értelme 2010-11-ben üzletszerűen elkövetett csalás ügyében, kegyelmi kérvényt benyújtani, az ítélet enyhítése céljából.

Köszönettel Zsu

Agent Cooper # 2014.05.07. 08:30

Kedves Pietro87!

Első körben talán érdemes felvenni a kapcsolatot a facebook ügyfélszolgálatával (sértő tartalom bejelentése), viszont ha többször is megismétlődnek a történtek más profil létrehozásával, akkor érdemes elgondolkodni a feljelentésen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Pietro87 # 2014.05.07. 06:35

Sziasztok Szép Napot! Ezúton szeretném kérni a tanácsotokat az alábbi ügyben! Egy "kedves rajongó" létrehozván egy fake profilt az egyik nagy közösségi oldalon becsmérel engem és még két ismerősömet. Erős gyanúnk van arra, hogy ki az de hiába beszéltünk vele ő természetesen tagadta! A tartalom amit megoszt sértő számunkra és több bejegyzése is eljutott a személyes oldalunkra illetve sértő bejegyzései között már lakcímünk és fényképünk is mellékelve van! Szerintetek milyen lépéséket lehet tenni ha egyáltalán lehet tenni! Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel Balogh Péter

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.16. 09:14

Ivett, birtokvédelmet és kártérítést kérhetsz. Az eper ügyében a jegyzőtől, a kerítés ügyében bíróságtól. Nem bontathatod le önkényesen.

(Nem hiszem, hogy ügyvéd nélkül boldogulsz.)

Angelicasol # 2014.04.16. 09:06

Tokospanni
A cselekmény 50ezer ft alatt nem bűncselekmény, hanem tulajdon elleni szabálysértés. Ez esetben a bizonyítás a szabálysértési hatóságot terheli, annak tekintetében is, hogy ki volt elkövető, és őt milyen értékben terheli az elkövetett cselekmény.
Szabálysértési feljelentés esetén ez a hatóság a Rendőrség, aki mellesleg nem csak bűncselekményekkel foglalkozik.

Jelen esetben a bizonyítás kérdése lesz nehéz, mert önvallomás hiányában annak tisztázása, hogy ki és mekkora kárt okozott az automata üzemeltetőjének szerintem gyakorlatilag lehetetlen.

Ivett08 # 2014.04.16. 07:36

Jó napot kívánok!
A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni:
A szomszédunk akaratán kívül átépült a területünkre. Ennek ellnére a melléképület mögötti kerítést még kijebb helyezte a területünkre. Erről tájékoztatást kaptunk mi is, ők is 2012-ben, térképvázlattal kiegészítve. Szemet hunytunk, nem foglalkoztunk vele.
Ősszel történt annyi bibi, hogy a mi területünkön elhelyezett kerítés mellé erdei szamócát telepítettem,melyet ők legyomírtóztak. Szóltam, megmutattam, nem történt semmi, újratelepítettem. Múlt héten megismétlődött, de most a nagyszemű, nemesített szedrem is áldozatul esett a általuk kijuttatott gyomírtónak. Szóltam, válasz vállrándítás. MIt tehetek? A kerítésüket mindenképpen szeretném, ha a jogos helyére visszatennék. Lebontathatjuk?
Válaszát köszönöm: Ivett

Agent Cooper # 2014.04.14. 21:17

Kedves tokospanni!

Gondolom azért itt tette fel a kérdését, mert a lelkiismeretéhez nem tudta intézni... Egyébként szerintem nem fog a rendőrség foglalkozni az üggyel, mert nem történt bűncselekmény, mivel nem minden jogellenes cselekmény bűncselekmény is (sőt, ritkán az), és polgári úton az igény érvényesítése gyakorlatilag lehetetlen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tokospanni # 2014.04.14. 19:38

Estét!

A kollégiumunkban elromlott az automata és 10 forintért bármiféle dolgot kidobott , szóval sokan hozzájutottunk kb. 300 forintos energiaitalhoz, üditőkhöz stb. ,és teljesen kiürítettük az automatát ,kb. 20-30 ember élt ezzel ,senkinél nem haladta meg a lopás a 2000 forintos értéket. Most rendőrségi ügyet akarnak csinálni és köteleznek minket a visszafizetésre ... jogos ez? Az automata rossz volt és mi éltünk az alkalommal. Milyen következményei lehetnek ennek? Érdemes bevallani? A rendőrség foglalkozik ilyet piti ügyekkel?

Sherlock # 2014.04.14. 18:00

Kért is.

Dr.Attika # 2014.04.14. 17:58

Ha így van, akkor perújítást kell kérni.

groszfater@gmail.com # 2014.04.14. 17:55

A vádak súlyosak és valotlanok voltak de mégis a sértett, és a tanuk vallomása alapján távollétemben megtartott tárgyaláson 4 év börtönre ítéltek,

Dr.Attika # 2014.04.14. 17:47

Én sem gondolom, hogy ilyen kijelentést tesz bíró. Vagy félre értés van a személyesen eljáró ügyfél részéről vagy jogi képviselő kamuzott.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.14. 14:51

Fake.

Agent Cooper # 2014.04.14. 13:47

Kedves Noémi!

Ne másokban keresse a kifogásokat, sokkal inkább próbáljon változtatni az életén.
"...a tisztelt Bíró úr közölte, hogy ne merjek fellebbezni, mert a másodfok rá fog tenni..." - az ilyen és hasonló mondatok jogismerő emberek számára teljesen hiteltelenné teszik az Ön által leírtakat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

katica99 # 2014.04.14. 12:06

köszönöm a segítséget

pufoka # 2014.04.14. 11:50

Üdvözlöm!
Lehet hogy elküldtem már ezt az üzenetet, de biztos, ami biztos.
19 évesen, első bűntényesként, jogaimat, törvényeket nem ismerve elkövettem egy bűncselekményt, amit a rendőrségen bevallottam. A törvény embere számomra érthetetlen indittatásból valótlan és álltalam nem elkövetett bűncselekményekkel egészítette ki , amelyet bántalmazásom, és büntetésvégrehajtási tekintetben megfélemlített, és aláiratta a hamis vallomást.
A vádak súlyosak és valotlanok voltak de mégis a sértett, és a tanuk vallomása alapján távollétemben megtartott tárgyaláson 4 év börtönre ítéltek, amit később a letartóztatásom során tudttam meg. Esélyem sem volt védekezni, és az álltalam elkövetett bűncselekmény kb. 1 év büntetéssel járt volna. A börtönben 1 és fél év után tudttam meg, hogy indíthatok perujrafelvételt, amit megtettem, és azonnal soron kívül vittek a per megismétlésére. Azt gondoltam, mindjárt szabad leszek és tisztázódik minden. Tévedttem, egy szinháznak megfelelő tárgyaláson vettem részt, mint a vádlott, elitélt, de se sértett, se tanuk, se bizonyíték, és a 4 évet helyben hagyták, majd a tisztelt Bíró úr közölte, hogy ne merjek fellebbezni, mert a másodfok rá fog tenni. Onnantól a bezártság, ami már rég jogtalan volt, felörölt, és eltemetett. Az anyám elvesztette az albérletünket, és hajléktalan lett, mert mindenét arra költötte, hogy engem támogason, látogasson, és közben leszázalékolták.
3 év után kedvezménnyel szabadultam, és azóta eltelt 2 év, de még mindig nem tudom feldolgozni a történteket, és számomra felfoghatatlan a helyzet amibe taszítottak. Ugy döntöttem most már szabad emberként ki állok a jogaimért, és szeretném ha az igazságot kivizsgálnák, és elismernék hogy mekkorát hibáztak, és ez megengedhetetlen, ilyen nem fordulhat elő többet senkivel.
Továbbá a jogtalanmul töltött börtönbüntetésemért és az ezzel okozott lelki, emberi, anyagi veszteségeket kártérítésben fogom követelni, mert bár a szabadság semmivel nem pótolható, de tönkretették a fiatal éveimet. Én letöltöttem a rám kimért büntetést, anélkül, hogy akár egy szóval is védhettem volna magamat. Amit elkövettem azért pedig tisztességgel megfizettem. Abban kérek segítséget, hogy mi legyen az első lépés, és mik a kilátásaim.
Köszönöm a biztató választ.
Noémi


Csak az igazat

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.14. 11:27

Ez így nagyon pontatlan. De ha nem tudja bizonyítani a szóban közölt felmondást, akkor valóban jobb, ha jelentkezik munkára.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.14. 11:24

Katica, ha nem írásban mondtak fel neki, akkor hétfőn még menjen be dolgozni, mert a szóbeli felmondás nem érvényes. Ha meg nem megy dolgozni úgy, hogy nem szabályos a felmondás, akkor nincs mit keresnie a Munkaügyi Bíróságon.

Agent Cooper # 2014.04.14. 09:52

Kedves katica99!

Édesanyja forduljon a munkaügyi bírósághoz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

katica99 # 2014.04.12. 12:40

ÜDV!Tisztelt segítő! Szeretnék segitséget kérni közel egy éve édesanyámat fölvették dolgozni egy dohánybolba mult hónapban a tulaj közölte leltár után hogy 150ezer leltárhiány van hárman dolgoznak de hivatalosan négyen anyukám nem irt alá semmi papírt amiben leltár hiiányért feelne 55ezer forintot keresett de nem kapott csak 2 ezret mondván levonta a leletárhiányt ugy hogy nem látta sem a leltár papírt semmit azt sem hogy mi alapján számolta ki a rá eső részt és a mai napon közölte vele hogy hétfőtöl nem kell dolgoznia mert felvett valaki mást szeretném tudni anyukám nyugdíjas bérelszámoló volt hosszévekig és megbecsülték a munkáját biztosan nem hibázott mit tehet ilyen esetben hova fordulhat segítségért válaszát előre is köszsönöm!

Csatáry # 2014.04.11. 09:45

Tisztelt Jogi Fórum!
2014 március 01-el közalkalmazotti állományba kerültem.A közalkalmazotti jogviszonyom kezdete jubileumi jutalom szempontjából 1979.09.01.
Kérhetem-e most a 30 év után járó jubileumi jutalmat,ha 2009-ben olyan munkavállalói jogviszonyban dolgoztam,melyet most a jubileumi jutalom szempontjából figyelembe vettek?
1998 óta azonos munkahelyen,munkáltatóm egy ideig költségvetési szerv, majd gazdasági társaság, most ismét költségvetési szervként működik folyamatosan.