Online jogi tanácsadás


Attilaa82 # 2014.08.13. 13:48

Tisztelt jogi fórum!

Eléggé összetett és bonyolult az ügy és ha bárki akár személyesen meg tudna hallgatni (vagy akár találnék egy jó ügyvédet) azt nagyon megköszönném!
Az én esetem 2013 novemberében kezdődött. A vagyonomat, több millió forintot átadtam egy barátnak hitt személynek, azzal a céllal, hogy autót vásároljunk belőle, amit aztán kicsivel többért eladjunk. Én megbíztam az illetőben és papír nélkül adtam oda a készpénzt. Korábban már adtam neki kölcsön, rá pár napra megírtuk a papírt is,vissza is kaptam.
De most 8 hónap elteltével se autó nincs és a pénzemet se akarja visszaadni, valamint azóta sem írtunk papírt erről. (csak a hitegetés megy és az ígérgetés)
Amikor gyanússá vált a dolog elkezdtem hangfelvételeket készíteni, amiben egyszer letagadja, rá egy percre meg azt mondja, hogy azon van, hogy legalább részletekben visszaadja. Múlt hónapban kaptam 25 ezer forintot és azóta se semmit. Ez szerintem ennyi idő elteltével (7 hónap) és ilyen kis összeggel nem fizetési szándék.
Most ott tartunk, hogy ő fenyeget meg és szerinte én követek el ellene bűncselekményt.
A rendőrségen voltam érdeklődni, ott az egyik tiszt azt mondta azonnal jelentsem fel, míg a másik már figyelmeztetett, hogy ha a bíró nem fogadja el a felvételeket akkor még én is fel lehetek jelentve.
Bár legalább egy tanúm van, aki kész tanúskodni, ő az a személy, aki által megismertem ezt a fickót.
Az enyém és a családomé (nővérem van és 4 gyerekről is szó van) ez a pénz és nélkülözünk. Nincs állásom és nem tudok egy drága ügyvédet megfizetni.
Kérem szépen, ha valaki ezt olvassa és tud érdemben hozzászólni, akkor tegye meg, mert már nagyon el vagyok keseredve!

Tisztelettel: Dobák Attila

ObudaFan # 2014.08.13. 14:57

Szilárd21

Az sem mindegy, hogy egyenként mekkorák a tételek, mert a minősítés attól függ.
Egyébként ha a jogerős büntetése után követte el, akkor még feltételesre sem bocsátható.

ObudaFan # 2014.08.13. 14:58

loncarm

Piaci értéken kell kártalanítani.

ObudaFan # 2014.08.13. 15:00

Attilaa82

Ismerni kellene pontosabban az ügyet, de valószínűleg felhasználhatóak a felvételek.

Szilárd21 # 2014.08.13. 18:37

ObudaFan

Értem, akkor ezek szerint semmi esély az esetleges kedvezményekre?:(

ObudaFan # 2014.08.13. 20:33

Ha a szabadságvesztés büntetése jogerős kiszabása után követte el, és azt a korábbi szabadságvesztést még nem töltötte le, akkor nincs.

55teki55 # 2014.08.14. 06:37

Tisztelt ObudaFan!

Már több esetben kértem, és kaptam Öntől segítséget, most azonban olyan kérdésem lenne, amit inkább emailben írnék le. Megtehetem?
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2014.08.14. 11:35

Ígérni látatlanban nem ígérek semmit, de írja le, aztán meglátjuk.

Tomi94 # 2014.08.14. 13:56

T. Jogifórum!

Azt szeretném kérdezni, hogy "lelki terror" mint jogi fogalom létezik-e?
Ha igen feljelentést lehet tenni ezzel kapcsolatban?
Milyen bizonyitékok lehetnek perdontőek?

Vàlaszukat elore is koszonom!
Soós Tamàs

Sherlock # 2014.08.14. 14:22

Nem létezik. De pontosan mit tesznek veled?

Ellaizabella # 2014.08.14. 15:06

Tisztelt Jogi Fórum!

Picit bonyolult a kérdésem előre is elnézést kérek :)
unokatestvérem volt élettársát 2012 júniusában letartóztatták, azóta börtönben van. 2012. decemberében megszületett a közös gyermekük. 2014. májusában megtörtén a gyermekelhelyezési, valamint gyermektartási per, amit jogerőre emelkedett. Abban az áll, hogy az édesapának 2014. június 1-től fizetnie kell a gyermektartást. Az a gondunk, hogy írtunk egy emailt a Tököli Végrehajtási Intézetnek, amiben csatoltunk a bírósági végzést is, szerettük volna megtudni, hogy a apa mikor szabadul pontosan, ugyanis nem mond semmit az édesanyának aki félti a kislányát mivel már zsarolta őt telefonon, hogy elviszi. Az a gond, hogy a levelet továbbították az édesapának, de választ a börtönből nem kaptunk. Milyen úton, kivel kell kapcsolatban lépni, hogy az édesanya megtudja, hogy az elítélt mikor szabadul??
Segítségüket előre is köszönöm.

Izabella

Tomi94 # 2014.08.14. 20:21

T Sherlock!

Nem velem hanem barátnőmmel történik a dolog.

A dolog az, hogy a nevelőapja folyamatosan terrorizálja lelkileg, mivel fizikai tettre még nem került sor (legalábbis olyanra aminek nyoma maradt volna). Részletekbe menve például a ház területéről csak akkor van elengedve ha valamit vásárolni kell, vagy ha vele nevelő apja megy valahova. Máskor maximum csak ha a nevelő apa nincs otthon és az édesanyjának úgytartja kedve. Szabdságjogai még a közösségi oldalak felé is korlátozva vannak, úgyanis a nevelőapa álltal ellenörzött facebok profilon kívül nem használhat mást ez természetesen nem valósúl meg mert háta mögött rendelkezik egy másik felhasználóval.
Ezen kívül a nevelőapa folyamatosan 200 decibel nem konkrétan, csak érzékeltetni akarom hogy nagyon hangosan fejti ki véleményét ami 99,9%-ban arról szól hogy szidja a lányt. Az öccsével való kapcsolata úgy néz ki hogy reggel azzal kelti az öccse hogy azzal kezdi el ütni verni ami épp a kezébe akad, és ha rá mer szólni akkor azért is beszólnak neki hogy mekkora "bunkó,paraszt vagy éppen tapló".
Konkrétan ha nem csináll semmit akkor az a baja a nevelő apjának, ha csináll akor az a baja. Nincs semmi amit elfogadna.
Plusz napközben nem beszélhetünk csak maximum ha felhív vagy ha ott vagyok, példúl víbert nem használhatnánk.Az ottlétek meg úgy vannak meghatározva hogy 4 órát tölthetünk "együtt". Ebből 2 abból áll hogy az öccsét kell szórakoztatnunk a másik 2 ben pedig az öccse rohangál hozzánk és magyaráz. ha rászólunk akkor is mi vagyunk a szemetek hogy nem hallgatjuk meg.
Azóta a helyzet folyamatosan romlik. Akkora sztresszben van hogy folyamatosan migrénes fejfájás gyötri. Volt 2 hét amikor a nevelő apuka nem tartózkodott otthon akkor érdekes módon megszűnt a fejfájás
2 év múlva töltené a 18-at de az elmúlt 1 évet is nagyon nehezen bírta, mivel folyamatos veszekedés és szidás alatt áll. Az ordibálás és vádolás már az idegeit is kezdi kikezdeni.
Azt még hozzá tenném, hogyha az öccse csak úgy gondol eggyet és elkezdi csakpodni akkor is ő a hibás mert az öccse azzal "el akar érni valamit". Volt rá példa hogy ment át a szobán a lány szobája konkrétan egy átjáró ház mivel öccse és anyja is azon jár át éjjel-nappal oda sétált hozzám és minden előjel nélkül ököllel szájba vágott. Erre még le se lett szidva...De a lányt folyamatosan üti veri az öccse és a lány van leszidva amiatt is...

Részleteket még tudok írni, de ez úgyben lehetne valamit tenni? Valahogy az elköltöztetést szeretnénk megoldani, de a szülők nem engednék biztosan.

A választ eéőre is köszönöm.
Soós Tamás.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.14. 20:25

Borzasztó...

ObudaFan # 2014.08.14. 21:35

Ha a 16-ot betölti, gyámhatósági engedéllyel költözhet.

Tomi94 # 2014.08.14. 21:42

T. Obudafan!

Milyen módon tudnánk alátámasztani az igazunk? Mert már volt náluk gyermekvédelmis de akkod ők "mindent rendben találtak". De az a baj hogy a felszín alá nem látnak. Mivel a nevelőapa nagyon jól elő tudja adni magát sajnos.

mazsumisu # 2014.08.14. 22:03

Üdvözlök Mindenit!

Szeretnék tanácsot kérni egy ügyben.

Az ex barátom másodjára tölti fel, évekkel ezelőtt közösen készített szexuális tartalmú videónkat különböző internetes portálokra. Természetesen a megkérdezésem nélkül, engedélyem nélkül. Sőt, az egyikhez, még a saját nevemet is odaírta. Barátaim találtak rá a videóra, és isten tudja, hogy kik látták még a két hónap alatt míg online volt.

Szeretném megkérdezni, hogy mit lehet tenni, hogy a továbbiakban ne tölthesse fel, el lehet e érni a videók megsemmisítését, kártérítést, stb. Illetve milyen költségekbe kerülne ha belekezdenék az eljárásba. Átlagosan mennyi ideig tart egy ilyen eljárás?

Köszönettel:
Mazsumisu

Sherlock # 2014.08.15. 06:13

Most komolyan a nevelőfater a hülye, mert ver titeket egy kisgyerek? Jézusom...

Tomi94 # 2014.08.15. 06:52

Nem azért hülye. Az csak a jéghegy csúcsa. A gond ezzel az is hogy nem tehetunk semmit a kisgyerek ellen mert o a szent es serthetetlen aki semmi rosszat nem tesz. De amit le8rtam abban sok más is van es az is problema.

damascus # 2014.08.15. 09:25

Tisztelt Szakértők!
Segítségét kérem abban, hogy milyen módon és jogszabály szerint lehet, vezető beosztású közalkalmazott kinevezését módosítani ill. visszavonni végzettség hiánya miatt.
Köszönettel

ObudaFan # 2014.08.15. 10:22

Tomi94

Meg lehet próbálni pszichológus szakértő kirendelését kérni, de leginkább látni kellene a gyámhatóság eljárásában keletkezett iratokat.

dd258 # 2014.08.17. 10:02

Üdvözlöm önöket!
segitseget szeretnek kerni Talaltam egy bankkartyat pinkoddal amirol felvettem a penzt. Feljelentes utan kiderul a bank felvetelebol hogy en voltam? milyen kovetkezmenyeket von ez maga utan?
elore is koszonom a valaszt

damascus # 2014.08.18. 07:28

Tisztelt Szakértők!
Segítségét kérem abban, hogy milyen módon és jogszabály szerint lehet, vezető beosztású közalkalmazott kinevezését módosítani ill. visszavonni végzettség hiánya miatt.
Köszönettel

PapaBear # 2014.08.18. 11:05

Tisztelt Jogifórum!

Ma megkaptam a vádiratom. 1 rendbeli garazdaság & 2 rendbeli könnyű testi sértés a vád ellenem! Eddig egy ittas járművezetés (kismotor pénzbírság) & egy kissebbértékű lopás (2000 ft gyerekként! A vádiratra ráírták,hogy büntetet illetve javasolja az ügyészség az elzárást. Jelenleg őrként dolgozom. Mit tehetek h ne veszitsem el a munkám és ne zárjanak be? Mire számítsak? Próbárabocsátás v pénzbüntetés lehet e?

Előre is köszönöm!

DaragónéBetti # 2014.08.19. 09:58

Kérdésem az volna,hogy megállapodást kötöttünk az Otp-vel hitelünk rendezésére. Júniusban pár napot késtünk így a végrehajtónál az otp felfüggesztette a letiltást fizetésből. Ezután én rögtön befizettem az elmaradt csekket,így Júliusban az otp visszavonta a végrehajtónál az eljárást,majd augusztusi hónapban újra visszavonta,mert rendesen fizetem. Ennek ellenére a végrehajtó az augusztusi fizetés 33%-át letiltotta.Jogosan tette annak ellenére,hogy az otp július hónapban is és augusztus hónapban is visszavonta a megbízást?

ObudaFan # 2014.08.20. 20:54

dd258

Hogy milyen következményeket von maga után, az függ attól, hogy mekkora összegről van szó, és attól is, hogy voltál-e már büntetve.