Minek minősül?


krinolina # 2021.12.05. 17:32

Köszönöm, és ha azt megnyerik, mivel egyértelmü szinte, akkor jöhetnek sérelemdíj követeléssel?

kiss09 # 2021.12.17. 08:48

Sziasztok.

kiss09 # 2021.12.17. 08:49

Sziasztok.

Egy elméleti kérdésem lenne, még kezdő vagyok

A példa:

József, ad Pistának egy csomagot amiben nincs semmi illegális.

Azt a feladatot adja Pistának, hogy adja fel a postán a csomagot.

Pista nem tudja mire kell ez a doboz, de az sem kizárt, hogy egy bűncselekményhez kell.

Pista bűncselekményt követ el?

(Valószínűleg nem az van a csomagban amit várnak)

gylab # 2021.12.20. 09:24

Ez nem pont az az eset, amit utólag a bíróság dönt el a körülményeket mérlegelve?

Zöldövezeti11 # 2021.12.20. 14:17

kiss09 !

Kedvenc film téma is volt valamikor..

Tailandon történt úgy 30 -40 éve. József a jóképü fiatalember-
  • (általában naiv hölgyeknek), megkéri az új ismerősét Pistit, azaz Stefanit, hogy ha már éppen Párizsba röpül azt pici szívességet csak megtehetné, hogy ezt a csomagocskát elvinné magával,, Stefani elvállalja , a röptéren csekkolna is, de a dög buksi kutya pont az ő csomagjánál telepszik le boldogan várja a jutalom falatot. Megjelenik kit marcona katona és Stefanit a csomagjával lekapcsolják. A csomagocska ugyanis fűvet tartalmazott... Azt meg aki ilyent hoz - visz, nehány, főleg ázsiai országban akár halállal is buntethetik.
drbjozsef # 2021.12.20. 17:32

kiss09,

Ha nincs benne semmi illegális, ahogy állítod, akkor nem követ el természetesen semmit. Ha ez bűncselekményhez kell, és nem illegális, például egy rendesen becsomagolt konyhakés, azért se a feladó, se a kézbesítő postás nem felel nyilván. Csak az, aki bűncselekményt követ el vele.

Megjegyzem bizonyos értelemben minden csomag ilyen, hiszen egy fülhallgatózsinórral is meg tudlak fojtani, vagy egy lexikonnal is kibelezni. Jó, ügyesnek kell lenni, nem mondom, de nem lehetetlen.

Hyperatis # 2022.02.05. 23:17

Szia. Van fejlemény az ügyben. Amit elvittek gépemet, azon voltak netes pedopornók. Azóta már kirendelték az ügyvédet most a vádemelésre várok, illetve arra hogy elvigyenek. Nem tudom mivel védekezhetnék. Mióta használtam az instát, én csak depit kaptam. Gyűlölöm az instát és a sok kis magát illegető drogos csitrit rajta... közellenség leszek de leszarom. Semmi keresnivalójuk a neten kifestve, hiányos öltözetben, némelyik bedrogozva, a szent szüzet játszva. Mit várnak, hogy egy primitív kan majd nem rántja rájuk a lompost? Tik-tok ugyan az, sőt még rosszabb. Bocs de ez a véleményem. A pedopornó meg csak hab a tortán. Hamár a birtoklásért 3 év kezdődik nemhogy lefele menne az elérhetősége, hanem ahogy elnéztem egyre több van belőle, egyre jobb minőségben.. de ha egy tankönyvet akarok letölteni, azt vadásznom kell és perkálni..