Elfogatóparancs visszavonása

kisegéréspárja # 2021.04.29. 17:41

Tisztelt Ügyvédek!

Magyar nemzeti elfogatóparancs csak Magyarországon érvényes?
Ha mondjuk Németországban igazoltatnak,nem lesz bajom?
Válaszukat nagyon köszönöm:Irén

drbjozsef # 2020.12.12. 17:07

Persze, kicsit sajnálni fogja magában, hogy hogyan sikerült neki kifognia téged.

Az ügy érdemében nem igazán számít.

Mazsoladeka # 2020.12.12. 15:27

Úgy tudja, hogy megszűnt az ügy, mivel letagadtam, hogy megkapta a vádiratot. A bíróság figyelembe veszi azt, hogy nem tudta, hogy meg kell jelennie előkészítő ülésen?

drbjozsef # 2020.12.12. 15:21

Mazsoladeka,

Nem miattad veszik őrizetbe. Hanem azért, mert - ahogy írtad - büntetőeljárás folyik ellene.

Remélem, ezt legalább tudja. Vagy ezt sem?

Grave7 # 2020.12.12. 14:57

Szerinted mi a jobb:
ha a párodat szenteste igazoltatja egy rendőr majd azzal a lendülettel be is viszik úgy, hogy a párodnak fogalma sincs semmiről,
VAGY
ha most töredelmesen elmondasz neki mindent és ő önként megy be a rendőrségre (mondjuk a védőjével (ügyvédjével) együtt)?

Mazsoladeka # 2020.12.12. 13:29

Köszönöm a választ! A párom letartóztatják miattam vagy ha ezeket elmondja és beviszi a feljelentésem, akkor kiengedik?

drbjozsef # 2020.12.12. 13:19

Nem, és felesleges.

Nem, ne a bíróságra menjen, a rendőrségre. Ott őrizetbe veszik, és majd a körözést kiadó hatóság elé állítják.

Felesleges vele menned. Ha ott elmondja, miért nem jelent meg, illetve, ha jól értem, te már "feljelentetted" magad, akkor majd indul emiatt egy külön eljárás, és majd értesítenek mikor mi lesz a teendőd.

Mazsoladeka # 2020.12.12. 13:05

A bíróság adta ki az elfogatóparancsot. Oda kellene elmennie? Én bemehetek vele és elmondhatom, hogy mit tettem?

drbjozsef # 2020.12.12. 11:50

Ha önként jelentkezik a rendőrségen, akkor visszavonják az elfogatóparancsot.

Grave7 # 2020.12.12. 11:18

Mondjuk kezdheted azzal, hogy bevallod mindezeket a párodnak és, a leveleket oda adod neki.

Mazsoladeka # 2020.12.12. 11:06

Mit tehetek, hogy a párommal szemben az elfogatóparancsot visszavonják? Az utolsó idézését nem én vettem át, hanem az apám, viszont őt nem a párom hatalmazta meg a postán, hanem én írtam alá helyette a meghatalmazást.
Bejelentettem a bíróságnak, a rendőrségnek is ezt. A párom ellen ugyanúgy kint van a körözés, pedig azt is leírtam a bírónak, hogy a korábbi tárgyalásokra én kértem igazolást az orvostól, a párom nem tudta, hogy meg kell jelennie. Én adtam be az igazolásokat a bíróságnak az ő aláírásával. Mit csináljak, hogy visszavonják?

drbjozsef # 2020.12.11. 06:18

Mazsoladeka,

Ha az elfogató parancs kibocsátásakor az eljárásrendet nem sértették meg, akkor nem fogják azt visszavonni. Esetedben nem sértették meg, hiszen a közös lakcímen lakó élettárs vette át, aki helyettes átvevőnek számít, szabályos volt a kézbesítés.

Annyi fog történni, hogy téged IS megbüntetnek legfeljebb, főleg, ha arra a párod hivatkozik.

Mazsoladeka # 2020.12.10. 12:44

Tisztelt Fórumozók! A következő lenne a kérdésem: Van egy élettársam, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban. Mivel ő sokat nincs otthon, ezért a leveleit én veszem át. Én vettem át a vádiratát, én vettem át az idézéseit, leveleit. A barátom elől eltitkoltam, hogy büntetőeljárás folyik vele szemben. Azt tudta, hogy nem kapott vádiratot, de mondtam neki, hogy nem kapta meg a vádiratot, biztosan megszűnt az ügy. Küldtem a nevében kérelmeket a bíróságnak, hogy nem tud megjelenni. Tegnap volt nálunk a rendőrség, kereste a barátom, elfogatóparancs van kiadva ellene. Ma megírtam a bíróságnak, hogy minden levelét én vettem át, nem adtam oda neki, továbbá hogy nem adtam át az idézést. Feljelentettem magam, ezt is elküldtem a bíróságnak. A kérdésem az lenne, hogy az én beadványomra visszavonják az elfogatóparancsot vagy mit tegyünk?

Előre is köszönöm!