Persze, hogy nem 100%-os önkormányzati tulajdonúak, akkor nem is kellene közterületre szolgalmi jogot bejegyeztetniük a saját ingatlanukra. A baj itt a magánszolgáltatókkal van. Az hogy nem lenne teher? A vezetékek köré védőtávolságot kell kialakítani, amin belül senki (maga az ingatlan tulajdonosa sem) nem végezhet semmilyen munkálatot. Persze ettől még elképzelhető, hogy nem teher, csak ha esetleg meg tudná valaki magyarázni miért nem az. Bár szerintem az, de nyitott vagyok (meg kezdő :))
Vezetékjog
Máté911
2005.11.22. 06:50
ObudaFan
#
2005.11.21. 20:48
Véleményem szerint a szolgalom és a vezetékjog nem teher, és ma már ezek a közszolgáltatók nem is 100% állami/önk. tulajdonúak, ezért az én véleményem szeint ez elképzelhető.
Máté911
#
2005.11.21. 07:13
Kinek mi a véleményye arról, hogy közterületen a gáz, áram, egyéb közszolgáltató az elhelyezett vezetékeire vezeték- ill. szolgalmi jogot jegyeztethetnek be az ingatlanra? Közterület ugyanis forgalomképtelen, nem terhelhető meg. Vagy ezek szerint igen? Vagy az utca alá elhelyezhetik a csövet, de arra jogot nem jegyeztethetnek be? Előre is köszi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás
büntetőeljárás