bérlő vagy tulaj fizeti a beázás miatti kárt

szelina80 # 2011.05.15. 17:13

Társasházban beázott a lent lakó szomszéd. A fennti lakó bérlő, aki a lenti ázásról való tudomásszerzékor értesítette a tulajdonost. A közös képviselő kihívta a ház szerelőit, akik bontást, és "javítást" végeztek. Majd kiderült, hogy a szomszéd változatlanul ázik. Még kétszer jöttek ki a szerelők, és bontottak . Még mindig nem ismert a beázás oka. Van biztosítása a háznak is, és a szomszédnak is. Kérdés az esetleges ezt meghaladó kárt ki fizeti az ott lakó bérlő, vagy a lakás tulajdonosa.
Illetve mit tehet a bérlő?

ragyasdezso # 2011.05.15. 20:45

A tulajdonos.

pereskedo # 2013.05.14. 21:17

Kedves Fórumozók,

Néhány hónappal ezelőtt beáztatott a felső szomszédom. Megígérte, hogy kifizeti a költségeket, de aztán elsunnyogta, nem fizetett. Biztosítóval sikerült rendezni a dolgot. Most megint beáztatott, de olyannyira, hogy szerintem most falig le kell szedni a festéket, mert már gusztustalan a falam. A kérdés viszont, hogy a festés ideje alatt én nem tudok itthon lenni, mert nincs szabad szobám. Ráterhelhető a festés idejére a szállás meg a napi rendelkezésre állás a beázás felelősére? Itt arra gondolok, hogy nekem 2-3 napom fog rámenni arra, hogy elvégezzék a munkát, vagyis felügyelnem kell a munkásokat és a lakást, nehogy bármi eltűnjön. Ha nem akarnak fizetni van esély, hogy kártérítési per útján ezeket behajthatom?

Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2013.05.15. 10:52

Ha a kárért egyébként felelős, akkor szerintem igen.

pereskedo # 2013.05.15. 15:00

Csőtörésért gondolom nem ő felel...

Kurbi # 2016.01.20. 18:57

A nagy fagy miatt szetrepedt egy szelep az epuletunkben a tetoterben. Elazott az epulet. A kozepso szinten a berlonek volt biztostasa. Nekunk nincs biztositasunk es az o biztostojuk rank terheli a kar rendezeset. Minket terhel a felelosseg vagy a biztosito csak rank akarja terhelni ? Segitseguket elore is koszonom