vízszerelő - kifizessem?! SOS

SolnesM # 2010.10.31. 16:42

Kedves bodordan !

Nyomban ne a gázórát tegyed a fogyasztásért felelősnek, mivel mint írtad annak megvizsgálása sok pénzbe kerül.
Így igaz !
Először a készülékeket kéne megvízsgálni /tatni.
Egyébként hány készüléked van ?
Gondolm egy gáztűzhely egy fűtő ill. egy melegvíztermelő készülék. Kis rutinnal ki lehet szúrni, hogy melyik készülék őrlángja a hibás.
Ha megtudom a készülékeket majd elmagyarázom.
Vagy hivsz egy szerelőt - 10 - 15 eftból kiszüri és megtalálja a hibát.

bodordan # 2010.10.31. 08:13

Gázórám szerintem meghibásodott,csak örzőlángon,fogyasztott 8-köbmétert 4 nap alatt,erre most figyeltem fel.Kérdésem,valóban ha elküldjük bevizgálásra,kb.80.000-ft/de ha nem ők hibáztak, nekem kell, a bevizsgálási összeget, kifizetnem.De úgy hallottam,ez a nagy biznic, a viz, gáz müveknek,mert bizonyitják így vagy úgy, nekik van igzuk.Egy idős nyugdijjas ember vagyok,nem értek hozzá,a gázórát tavaj cserélték le.Tavajiévben is csak, örzőlángon mertem használni, mert igy is 8-9 ezer volt a gázszámlám.
Szeretném tudni,mire számithatok.
Segitségüket, megköszönöm.

cirmi79 # 2010.10.27. 06:28

Én Kloppán Józseffel jártam így, igazi ősbunkó, a pénzt előre kéri, és utána a fele dolgot "elfelejti" megcsinálni.

Csipkebokor # 2010.08.12. 12:16

Köszönöm a gyors válaszokat.
Összesen 190-et fizettünk. Mérges volt, de még a végén is volt, amit "elfelejtett" megcsinálni, figyelmeztetni kellett, és -érdekes-, de semmi réz- vagy műanyagcső nem maradt.
Azzal ment el, hogy felejtsük el egymás telefonszámát -vagyis a 2 év garanciát nem vállalja. Reméljük, nem lesz baj, de akkor úgyis mást hívnánk.
Cispkebokor

Rexor # 2010.08.12. 08:47

Ne fizessetek neki (szerintem már a 80.000 Ft kifizetése sem volt túl bölcs dolog, de azzal legyen boldog és küldjétek el). Én is csináltam lakásfelújítást, de addig egy fillért nem fizettem, amíg a vállalt munkát maradéktalanul el nem végezték.

Zárójelben megjegyezném, hogy aki egy kádat nem tud beállítani arra én egy sima csapszerelést sem bíznék, nemhogy komplett vízvezetékszerelést...

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.12. 08:08

Néhány tízezer forintért nem érdemes belebocsátkozni egy bizonytalan kimenetelű perbe. Mert ez az lenne, egyáltalán nem borítékolható a nyertességetek.

SolnesM # 2010.08.11. 20:32

Csipkebokor !

NEHÉZ ESET JÁRTAM ÍGY ÉN IS.

Valamennyi azért jár neki.
Meg kell alkudni.

végrehajtó1 # 2010.08.11. 18:52

Ha nálam bénázott volna engem nem érdekelne hogy jogos vagy nem jogos.Nem fizenék.Aztán tehet egy szivességet.
Ha nem írtatok írásban szerződést akkor neki veszett fejsze.

Csipkebokor # 2010.08.11. 18:48

Helló!
Vettünk egy kis házat, fel kellett újítani. Voltak problémák, de a vízvezeték szerelő a gond.
Ugyanis. Kijött, mondtuk, hogy mindent ki szeretnénk cseréltetni, a falban a csöveket is, a szerelvényeket megvettük.
Azt mondta, hogy 120 ezer a munkadíj, 40-60 ezer az anyag. Megbíztuk.
Kicserélte a csöveket, megcsinálta a kiállásokat, mondta, hogy ha a csempézés kész, visszajön, fél nap alatt felrakja a szerelvényeket. Adott egy cédulát, miszerint a vásárolt anyag 56.500Ft, saját anyaga 10.000; fizessük ki az anyagot és 80 ezret a munkadíjból. Kifizettük.
Elkészült a csempézés, kijött, ócsárolta a mosdót, a WC-t, a kádat, a mosogatót; el kezdte felszerelni, aztán abbahagyta, mikorra ígérte, nem jött, 2 teljes nap vártuk, hogy jön, később jön, mégkésőbb... Holnap reggel talán tényleg befejezi, de:
a kádat harmadszorra sem tudta a külön vásároltatott lábak ellenére sem stabilan beállítania, ezért a burkoló állította be, 10.000-ért;
utólag még vásárolt dolgokat, pl. csöveket a kézmosóhoz, ezek 38.000Ft-ot tesznek ki.
Ő még holnap várna tőlünk 40.000 munkadíjat és 38.000 anyagköltséget.

Szerintem

• a 38.000 sok, ha mi vásároltuk volna, akkor olcsóbb helyen vesszük és egyszerűbb kivitelben (min. 25%),
  • a kádbeállításért fizetett 10.000 az ő munkadíja terhére volt,
  • rengeteget csúszott időben (nem tudtuk használni a WC-t, stb) és napokon át hiába szobroztunk, rá várva: ez az ő hibája.

Mennyi pénz visszatartása jogos?

(Én 10.000-t az időkért, 10.000-t a kádért, 8.000-t a drága helyen vett anyagokért tartanék vissza.)
(Vagy egyszerűen a kialkudott 180.000-10.000(kád)=170.000 - a kifizetett 146.500-at fizetném, plusz anyagköltség nélkül?)

Köszönöm a válaszokat.
Csipkebokor