Látni kéne azt a szerződést, frenki. Ez így, ahogy előadod, nem kerek, és nincs kedvem találgatni.
Jogi tanács kérése
Tisztelt Jogász!
Öröklésnél, ha van végrendelet a hagyatéki eljárást lefolytató közjegyzőnek értesítenie kell e azokat a személyeket akik nem szerepelnek a végrendeletben, de végrendelet hiányában a törvényes örökösök lennének és ha ez nem történt meg viszont a hagyatéki eljárást lefolytatták , akkor mi a teendő?
A közjegyző honnan tudná hogy a végrendeleten kívül vannak-e egyéb más örökösök (önlejöltek). Neki egy végrendeletet bemutatnak, ha az törvényes, annak megfelelően folytatja le a hagyatéki eljárást és adja ki az örökséget. (A végrendeleti kezdeményezettnek nem mindig "érdeke" a szűkebb-bővebb családra felhívni a közjegyző figyelmét...)
Lehet kérni póthagyatéki eljárást, vagy ha ott se sikerülne elérni a remélt eredményt, bíróságon meg lehet támadni a végrendeletet.
Ügyvéd javasolt.
"Mona"
laikus hozzászóló
Tisztelt Fórum!
Polgári perben milyen szabályok határozzák meg a peres felek ügyvédjei részére a bíróság által megállapítható ügyvédi munkadíjat? Milyen mértékű lehet a meg nem határozható perértékű perben a tárgyalásonként (vagy összességében) megállaítható ügyvédi díj. Hogyan alakulhat ez a ha van perérték?
A választ előre is köszönöm.
Tisztelt Fórum !
Gyámhívatalnál kezdeményeztem gyermektartásdíj állam általi megelőllegezését. Minden feltételnek megfeleltem, csatoltam a szükséges igazolásokat, a bíróság által kiállitott / végrehajtónak is megküldött / végrehajtási eljárás kezdeményezését igazoló okiratott. / az apa ekkor már több mint 6 hónapja nem fizetett ez a végrehajtást kezdeményező okiratból is kiderül / A végrehajtó a gyámhívatalhoz benyújtott kérelmemet követően 3 hónap mulva küldte meg a végrahajtás szüneteltetését kimondó okiratot.
A megelőllegezéshez minden feltételnek megfeleltem.
Kérdésem: mely időponttól állapítható meg a tartásdij, a kérelmem gyámhivatalhoz töténő benyújtásától, vagy a végrehajtó által megküldött végleges jegyzőkönyvének időpontjától.
Köszönöm a választ.
tisztelt forum.
külföldi munkalehetöséget ajánlottak és persze fizettem is érte nem is keveset,még tavaly szeptemberben.
sajnos naivan biztam bennük és átvertek,se munka sem a pénzt nem kaptam vissza.mit tehetek ilyenkor,fogadjak ügyvédet és pereljek?
Tisztelt forum!
Jogi véleényüket kérném ki a következő ögyben
Egy lakó ingatlant örököltem egy kis szántóval. Ennek az adatai 1975 óta a tulajdoni lapon szerepel számszaki értékkel.
Ez az adat került be mikor én örökötem 4 éve.Rá 1 évre eladtam az adésvételi szerződésben ez az adat szerepelt .Rá 2 évre az ingatlant és szántót érintő álamilag finanszírozott műtárgy építése közben a trület újra kimérésre került.Kiderült hogy a földhívítal 1975 ben hibésan állította ki a tulajdoni lapon a négyzetméter adatokat és a szántó valójában kisebb.Aki az ingatlant tőlem megvette tőlem követel kártérítést, pedig a földhívatal hibázott. mi a véleményük Tisztelettel
Tisztelt Kovács Ügyvéd Úr!
A minap kértem a meghiúsult tetőtér beépitésben tanácsukat, mi a teendő a kivitelező szemben ez esetben?Ön irta látni kéne a szerződést,ne találgatni kelljen.Mikor van mód arra,hogy megmutassam?Elvinném az Ön által megjelölt időben Önhöz,hogy belenézhessen a szerződésbe.Nagy segitség lenne,mert kis pénzü idősek által lakott társasházról van szó,közös képviseletet látok el családtagom révén.A biróságot jó lenne elkerülni ha lehet a kevés pénz miatt.Egyébként 2009 dec.31-én járt le a határidő a befejezésre.Hivatalosan a beruházó cég ügyvédi irodája készitette a szerződéseket/földhiv.és fővállalkozói/ kölcsönössen a T.ház és Cégtől aláirva.az eladás fentartási tilalommal bejgyezve,letétbe helyezéssel.Fő a fejünk emiatt mert ráadásul Önkorm.kötlezés van,amit nekik kelett volna elvégezni tavaly. Várnám szives válaszát.Köszönettel.frenki
Tisztelt Ügyvédek!
A problémám: kizárólagos lakáshasználatot kaptam a válópert követően. Lecseréltethtm e azárat, minek után a volt férjem ki be járkálna,amig nem vagyunk itthon a gyerekekkel.Már másnál él, de úgy gondolja, hogy akizárólagos lakáshasználat azt jelenti, hogy időnkét haza jöhet.Én ugy tudom, csak a jelenlétemben ellenőrizheti a lakás állapotát, a birtok erősebb atulajdonnál, ez utóbbi nálunk fele, fele. Mindenben megegyeztünk, de úgy tűnik, ezt kissé másként értelmezi mint kellene. Jogi hivatkozást is szeretnék kapni.
előre is köszönöm
anyuka35
anyuka35
Kwdves Frenki, megtisztelő a bizalma, de nem ügyvéd vagyok, hanem ügyvédjelölt. Nem vállalhatok önállóan ügyeket.
HA ide bemásolja a szerződés lényeges elemeit, akkor szívesen mondok véleményt. Ahogyan a többiek is.
anyuka35
"jogi hivatkozást is szeretnék kapni "
nem hiszem, hogy a Jogi Fórumon akad jogász aki segítséget nyújtana a volt férjed további kisemmizéséhez
Szerintem Te értelmezed rosszul a helyzetet
Tisztelt Fórumozók!
2007-ben kötött Életbiztosítással kombinált jelzálog kölcsön miatt létrejött egy Hitelfedezeti életbiztosítási szerződés is.A biztosítótól kapott értesítőben most szerepel először visszavásárlási összeg.Olyan kérdésem lenne,hogy ezáltal most teljesen megszüntethető az életbiztosítás?Illetve kitől tudnék tájékoztatást kérni ez ügyben?Előre is köszönöm.Üdv
Tisztelt Jogászok!
26 éve elváltam, egy lányunk van, akit én neveltem, nem tartottuk (lányom sem) a kapcsolatot. Most kiderült, hogy volt férjem agyvérzést kapott, kórházban van. A lakását elitta, az utolsó években hajléktalan szállón élt.
Most öregek otthonába elhelyeztetné a lányom, de az apja nyugdíja kevés, pótolni kell havi 40-50.000-rel.
Volt férjemnek és a lányomnak fele-fele arányban van egy nyaralója, 10-12millió értékben.
Lányom férjnél van, férje jövedelme 220.000Ft, a lányomé 80.000Forint.
Lányom a saját fizetéséből nem tud 40-50 ezret az apjára költeni. Tehát a közösből kellene. A férje azt mondja, neki semmi köze hozzá, nem is találkozott vele az agyvérzésig. Még hogy ő fizessen esetleg évekig, aztán a felesége egyedül örököl az apja után?!
A kérdésem az: köteles-e a lányom ekkora összeget fizetni (szülőtartás)? a férjével közös jövedelemből tudnák, tehát együtt kötelesek? az apjára költött összeggel megterhelik az örökséget? ehhez most kell valami szerződést kötniük?
A tájékoztatást előre is nagyon köszönöm.
Csipkebokor
Tisztelt Csipkebokor!
Jogos a vő aggodalma. Kérdésére válasz: a lánya nem köteles szülőtartásra. Semmit nem fog megterhelni senki. Itt csak szivességi tartás jöhet szóba.
Az agyvérzés után nem fognak kirendelni neki gyámot? A gyám nem köteles a vagyonából, ami ezek szerint a férfinak igenis van vagyona, kb. 6 millió, nem köteles a jólétét biztosítani? A 6 millió kb 10 évig elég a havi 50 ezres valamire, erre nem köteles a gyám? Nem tudom, én nem vagyok jogász.
Iniuria non excusat iniuriam
És ha a lányom lelkiismereti kérdést csinál belőle, és szeretne fizetni?
A nyaraló gyakorlatilag eladhatatlan. A gyám nem vállal tartást. A kórházban nem akarnak a gyámmal foglalkozni, hiszen ott a lánya, intézkedjen.
Egy házasságban minden kiadás közösnek számít még akkor is, ha a lányod a saját jövedelméből fizet.
Jó kérdés a megterhelt örökség. Ha ugyanis nemcsak a lányod örököl az édesapja után és úgy dönt, hogy tartást fizet az édesapjának, akkor a tartási összeg erejéig a hagyatéknál bejelentheti az igényét.
Kössenek tartási szerződést arra a nyaraló tulajdonrészre. A kötelezettek a lányod és a férje - így a nyaraló is a kettőjüké lesz. (1/4-3/4 arányban, de megállapodhatnak ettől eltérő arányokban is.)
Tisztelt Ügyvédek!
A következő problámám van.
2008-ban egy ügynök megkeresett, hogy a Wo is who nevű kiadványban szerepeljek. Csináltak egy interjút és aláírtattak egy megrendelőt. 8 napon belül írásban lehetett elállni a megrendeléstől. Nos ezt megtettem mert utánaérdeklődtem ennek a kiadványnak.
Azóta nem jelentkezett senki a részükről de most kaptam egy ügyvédi felszólítást, hogy fizessek.
A cégtől nem kaptam semmilyen levelet, számlát és felszólítást sem. Nem is emlékeztem már erre a dologra de probáltam megtalálni a feladó vényt… nem találtam.
Mit tehetek? A cég nem reagált a 2008-as megrendelés lemondástól mostanáig. Nem küldött számlát és semmi levelet, sem felszólítást. Mi lapaján kellene nekem fizetni? Az ügyvéd sem küldött számlát csak egy fénymásolatot egy számláról.
Köszönöm a segítségetek!
Tisztelt Úgyvédek!
A következő problámám van.
2008-ban egy ügynök megkeresett, hogy a Wo is who nevű kiadványban szerepeljek. Csináltak egy interjút és aláírtattak egy megrendelőt. 8 napon belül írásban lehetett elállni a megrendeléstől. Nos ezt megtettem mert utánaérdeklődtem ennek a kiadványnak.
Azóta nem jelentkezett senki a részükről de most kaptam egy ügyvédi felszólítást, hogy fizessek.
A cégtől nem kaptam semmilyen levelet, számlát és felszólítást sem. Nem is emlékeztem már erre a dologra de probáltam megtalálni a feladó vényt… nem találtam.
Mit tehetek? A cég nem reagált a 2008-as megrendelés lemondástól. Nem küldött számlát, levelet és felszólítást. Valószínűleg azért mert megkapták a megrendelés lemondást. Mi alapaján kellene nekem fizetni? Az ügyvéd sem küldött számlát csak egy fénymásolatot egy számláról.
Köszönöm a segítségetek!
Köszönöm a jó tanácsokat
Csipkebokor
indian5
Ha tudod igazolni az elállást, nem kell fizetni.
Üdv!
A kérdésem a következő lenne: szeretném fizetési meghagyás kibocsátását kérni a bíróságtól, de csak az illető neve és számlaszáma van meg, elég ennyi?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Nem. A lakcímre/székhelyre is szükség van.
Tisztelt Jogászok!
Kacifántos ügyben kérem szíves tanácsukat.
Az egyik ismerősöm bonyolította agyon az életét, életüket,főleg a gyerekei életét, és most olyan helyzetbe került, hogy úgy tűnik, nem tud kimászni belőle.
A hölgy lakásában ott lakott a férj, de nem éltek együtt.
A hölgy barátjának felesége és két gyereke.
A hölgy a barátjával közös céget alapított.
Nekik is született két gyerekük, de ők automatikusan a hölgy férjének a nevére kerültek.
A hölgy és a barátja soha nem éltek együtt. A barát a családjánál maradt. Nem is tudnak a kapcsolatról.
A hölgy és a barát a vállalkozáshoz hitelt vettek fel úgy, hogy a hölgy lakása volt a banki fedezet.
A cég tönkrement. A hitelt nem tudják fizetni. A bank hamarosan viszi a lakását.
A barát eltűnt. Ott maradt a két közös gyerekkel, akik után még tartásdíjat sem kap, hiszen a már azóta elhunyt férjének a nevén vannak.
Csúnya ügy, felelőtlen emberek. Tény.
Lehet-e segíteni valahogy? Lehet-e genetikai vizsgálattal bizonyítani, hogy a volt barát a természetes apa, s kötelezni, hogy fizessen gyerektartást? Ugyanis éheznek, a rezsit sem tudják már fizetni.
A rászorulók kaphatnak-e szociális okokból támogatást egy ilyen vizsgálatra?
Remélem, nem bonyolítottam agyon a történetet.
Szíves válaszukat várom.
Köszönettel: ernest
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02