Kedves barátaim,
rövid történet: immár vagy 5 éve vagyok az internetto, késôbb az index olvasója, a fórumainak használója. Mondhatni ôs-tag.
Ezen idô alatt zsoltu nicken írtam legfôképp. Sokan ismernek élôben is, tudják a nevemet, címemet, ez nem csoda ennyi idô után.
Az utóbbi idôben más nicken is írtam, iago-nicken. Ezt a nicket letiltották egy hétre az index moderátorai személyeskedés miatt. (Mellékszál: mi az, hogy személyeskedés...)
Ezek után én az index t.szerk fórumán írásban is bevallottam, amit más topicokban is már: hogy zsoltu = iago.
Ekkor a moderátor a még élô zsoltu nickemet végleg, örökre letiltotta nickhamisítás miatt. A nem túl rég regisztr?ált saját nevemet tartalmazó nickem még él.
Mindezek után a moderátornak és a fôszerkesztônek is írtam egy mailt, hogy ha már megvonták zsoltu nick jogait, ráadásul örökre, én ezzel, ennek jogosságával nem kívánok vitatkozni.
Azonban kértem ôket, hogy ha már megfosztottak a szólás lehetôségétzôl ezen nickemen, akkor tegyék meg, hogy az összes nickemen az összes eddigi hozzászólásomat töröljék ki.
Technikai lehetôségük erre megvan és a modus moderandi nev? szabályghy?jteményük is ír arról, hogy indokolt esetben megteszik ezt a kérést.
Nekem azt válaszolta a moderátor a szerkesztôi fórumon a moderálás topicban, hogy elutasítják a kérésem.
A kérdés: bvan-e erre jogszabály, hogy kinek milyen joga van, kié a hozzászólás? Megtagadhatja-e az index, hogy törli a hozzászóláso,m, ha én ezt saját nevemmel egyetemben, vagyis nem csak nicknévvel kérem?
Köszönettel:
Hegyi Zsolt