A következő történt:
Vásároltam 47 különböző terméket, 26 különböző eladótól.
Miután bepakolom a termékeket a kosárba lehetőségem van egyszerre kifizetni az egész ellenértékel mely a jelen esetben 1274.9$(USD) volt. PayPal-en keresztül fizettem, innen a pénz a DHgate számlájára érkezik. A rendelés teljesítése után a pénzt az eladó számlájára utalják. Tehát a DHgate megkapta az 1274.9$-t viszont a 26 rendelésből csak 11-et rendezett aminek az értéke csak 534.67$. Tehát a maradék 740.23$ a semmiért lett elutalva, az eladók nem lettek kifizetve, én nem kapok terméket a DHgate pedig folyamatosan küldi az e-mailt, hogy fizessek.
VIP tag vagyok az oldalon, nem ez az első vásárlásom tehát tudom minek, hogy kéne történnie. Valószínűleg valamilyen programozási hiba okozhatta, hogy a fennmaradt 15 rendelést nem fizették ki, nem is ez a probléma.
A probléma:
Azonnal írtam az ügyfélszolgálatnak, részleteztem azt amit itt is amire a válasz az volt, hogy nem fizettem ki a rendeléseket.
Ez volt az első válaszuk, ezt is sok levél után tudtam csak elérni.
Mivel 1 napig nem kaptam választ ma reggel nyitottam egy vitát PayPal-en. Erre egyből reagáltak, hogy adjam meg a rendelési azonosítókat. Azonnal megadtam. Már 8 órája várok és megint semmi reakció. Az eladók felvették a kapcsolatot a DHgate-l, nekik azonnal jöttek a válaszok, hogy nem fizettem, még ne küldjék el a csomagokat.
1 órája írtam egy átlátható, minden részletet és minden információt tartalmazó levelet amit elküldtem 3 e-mail címükre és 1-et faxban (amit meg is kaptak). Emellett a PayPal vitához is bemásoltam.
Jelenleg ott állok, hogy ~740$-omat részben letagadják és nem kapok választ a leveleimre egyáltalán.
Valószínűleg a PayPal-en keresztül vissza tudom szerezni a pénzem, nem ez az első, de:
- ha nem kapom vissza mit tehetek?
- ha visszakapom tehetek-e valamit a DHgate ellen?
Nem én vagyok az egyetlen ezzel a problémával ahogy a napokban utánajártam. Ezt viselkedést nem folytathatják tovább