a KSH honlapján rajta van a TEÁOR (Tevékenyéségek Egységes Ágazati Osztáolyozási Rendszere) is - biztos vannak hozzá magyarozátatok is, plussz a CD JOGTÁROn is rajta van, amit pl egy könyvtárba is megnézhetsz
Képesítéshez kötött?
annak idején én is sokat keresetem ilyen oldalt, de nem találtam. aztán bementem a polg. hivatalba, ahol az ügyintéző kisaszonynak volt egy listája, de azt mondta, hogy az nem publikus.
De amúgy nagyon rugalmasak voltak.
Én fel szerettem volna venni a programozást, erre mondta, hogy ahhoz informatikai diploma kell. Erre én mondtam, hogy nekem olyan nincs, de a suliban tanultunk programozást, és bevittem neki a leckekönyvemet. Erre simán belerakta a programozást is a tevékenységek közé.
Amúgy én e.v. vagyok, és sajnos semmiféle kiskereskedelmet nem tudtam felvenni, mert az mind üzlethet kötöttek...
Nekem is nagyon fontosak a Benketom által említett Teaor számok és jó lenne ha valaki tudna egy oldalt mondani ahol ezek megtalálhatóak magyarázattal. Előre is köszönöm.
Egyik sincs képesítéshez kötve.
Férjemmel számitástechnikai üzletet szeretnénk nyitni. Milyen szakképesítés kell ehhez?
Második kérdésem az, ha felveszünk egy kereskedelmi végzettségű eladót, mert nincs megfelelő szakképesítésünk, később elbocsátható-e?
Egyébként minden önkormányzaton van a vállalkozás ügyi előadó,neki van egy halom papírja ami tartalmazza az összes szakmát.Tőle megtudod kérdezni.Én nekem is ő írta össze ezeket.
Szia.
nekem ezek vannak a vállalkozóimba,mert ezekhez nem kell szakképesítés.
930401:egyéb személyi szolgáltatás
525010:használt iparcikk kiskereskedelem
525012:hulladékanyag kiskereskedelem
525014:egyébhasználtcikk kiskereskedelem
744001:hirdetés,reklám,propaganda
72.60 Egyéb számítástechnikai tevékenység
Ehhez nem kell szakképesítés!
Majdnem mindent magába foglal!
Üdv
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy az alábbi TEÁOR számokhoz tartozó tevékenységek képesítéshez kötöttek-e:
72.10 Hardver-szaktanácsadás
72.21 Szoftverkiadás
72.22 Egyéb szoftver-szaktanácsadás, -ellátás
72.30 Adatfeldolgozás
72.40 Adatbázis-tevékenység, on-line kiadás
72.50 Irodagép-, számítógép-javítás
72.60 Egyéb számítástechnikai tevékenység
Az is elég lenne, ha egy helyet tudnátok mondani, ahol pontosan utána tudnék nézni.
Köszi
Benketom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02