GYED,GYES, táppénz


Dödölle1 # 2012.02.29. 17:01

katus76 # 2012.02.25. 09:57 Tszteletem!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy nekem mint kismamának jár-e kompenzáció és ha igen kinél kell igényelnem? 2009-ben mentem gyedre,mikor 2 éves lett a gyermek(2011) akkor lettem újra terhes.Tehát 2011 novemberétől gyesen vagyok az elsővel,de állapotos és 2 hónap múlva szülök.A hírekből azt vettem ki hogy engem nem kompenzálnak,mert csak a gyeden lévőket említik.Az OEP-nél érdeklődtem, de azt mondták,hogy a munkáltatómnál érdeklődjek, rajtuk múlik adnak-e kompenzációt.Még a munkáltatóm nem adott választ. Köszönöm.

Mivel 2011 novemberétől jelenleg is gyesen van, (nem írta, hogy a GYES mellett dolgozik) és a hivatkozott Kormányrendelet hatálya a gyermekgondozási segélyben részesülő személyre nem terjed ki, így Ön nem jogosult a terhességi-gyermekágyi segélyben és gyermekgondozási díjban részesülők 2012. évi adó változások ellentételezésére szolgáló jövedelempótlékra.

Lásd:
A terhességi-gyermekágyi segélyben és gyermekgondozási díjban részesülők számára nyújtott jövedelempótlékról szóló 6/2012. (II. 1.) Korm. rendelet:

1. § (1) E rendelet hatálya a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény (a továbbiakban: Ebtv.)

  1. 40. § (1) bekezdésében meghatározott terhességi-gyermekágyi segélyben, valamint
  2. 42/A. § (1) bekezdésében meghatározott gyermekgondozási díjban [az a) és b) pont a továbbiakban együtt: pénzbeli ellátás] részesülőkre terjed ki.

A bérkompenzáció nem egyenlő az általam ismertetett jövedelmpótlékkal!!!! Bérkompenzáció annak jár, aki munkabért kap. Ha jól értettem Ön GYES-en van,mellette nem dolgozik, így bért nem kap, ebből következően nincs mit kompenzálni, jövedelempótlékra pedig sajnos a fenti okok miatt nem jogosult.

Dödölle1 # 2012.02.29. 16:52

Nikike87 # e-mail 2012.02.25. 13:53 Tisztelt Szakértő! 24 éves nő vagyok, párommal gyermeket tervezünk! A főiskolával idén nyáron végzek, 8 éve kapok árvasági ellátást, de idén nyártól már nem fogok kapni. Nem vagyunk házasok. Nem volt bejelentett munkahelyem, az iskolában nappalin tanultam. Szeretném megkérdezni, hogy a szülés után milyen támogatásokra leszek (ha leszek egyáltalán) jogosult, illetve igénybe vehetek e valamilyen támogatást még a terhességem alatt? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Amennyiben nem áll munkába, ill. nem lesz biztosított a köv. ellátásokra szerez jogosultságot:

GYES a szülés napjától a gyermek 3 éves koráig
Havonta családi pótlék
Szüléskor egyszeri anyasági támogatás.

Az igényt a Magyar Államkincstárhoz kell beterjeszteni. Tájékozódjon a
www.allamkincstar.gov.hu oldalom

Dödölle1 # 2012.02.29. 16:49

kismami1 # e-mail 2012.02.27. 20:24 Tisztelt „Szakértők!

Május közepén jár le a szülési szabadságom, TGYÁS után igényelném a GYED-et.

Viszont kiderült, hogy a férjemet csoportos létszámleépítés keretében elküldik a munkahelyéről, így valószínűleg nekem vissza kell mennem dolgozni, így amennyiben lehetséges ő menne gyed-re. Ezzel kapcsolatosak lennének a kérdéseim, mivel jelen pillanatban még nem tudjuk hogy a május közepén még a felmentési idejét fogja-e tölteni, vagy már megszűnik a munkaviszonya.

Ha még a felmentési idejét tölti, elmehet-e GYED-re? (Gondolom ez esetben beszélünk passzív gyedről, és gyed alatt szűnik meg a munkaviszonya)
Ha már megszűnt a munkaviszonya, és jelentkezik a munkaügyi központban, az első pár hónapban ha jól tudom álláskeresési járadékot kap, erről lehet menni gyed-re?

  1. Elmehet, de egyidejűleg két ellátást nem kaphat. Vagy bér, vagy GYED! (Természetesen a jogultsági feltételekkel rendelkeznie kell!)
  2. Igen, a jelenlegi szabályozás szerint lehet. (A módjáról clszerű a MEP-nél, vagy a Munkaügyi Központban előzetesen érdeklődni. Mikor, milyen nyomtatványt, hova kell leadni, milyen okmányokat kell csatolni stb.) Fontos, hogy ne merítse ki a jogosultságát, hanem a GYED miatt szüneteltesse azt!
Dödölle1 # 2012.02.29. 16:42

Barbi73 # e-mail 2012.02.28. 13:47 Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GYED-en vagyok 2011.05.28-án született gyermekemmel. Közalkalmazotti munkaviszonyom a THGY alatt megszűnt. Most lehetőségem lenne egy Alapítványnál elhelyezkedni. A férjem jönne ez esetben GYED-re. A kérdésünk, hogy ha neki az előző két évben 365 nap biztosítási ideje van, de 562 nap nincs, akkor meddig kapja gyermekünk után a GYED-et. Másik kérdésünk, hogy ha valamilyen oknál fogva a későbbiekben mégis én mennék vissza GYED-re, arra lesz-e lehetőségem így, hogy a THGY alatt megszűnt a régi munkaviszonyom és most az új munkaviszonyom csak kb 80 napos lesz. Köszönöm a válaszát! Barbara

  1. Ahány biztosításban töltött nappal rendelkezik az igénylést (VIGYÁZZ AZ APÁNÁL NEM A SZÜLÉS, HANEM AZ IGÉNYLÉS A VISZONYÍTÁSI PONT!!!) megelőző 2 éven belül, (jelen esetben 365 napig) legfeljebb azonban a gyermek kétéves koráig.
  2. Amennyiben az anyának ugyanazon gyermekre egyszer már megállapították a GYED ellátást azt bármikor "lemondhatja" (átadhatja az apának) és bármikor -a jogosultsági feltételek újra bírálata nélkül- ismét visszakérheti. (Az új munkaviszony és annak tartama ebből a szempontból nem releváns.)
Zsuzsu14 # 2012.02.29. 13:13

2010.aug.4-én született meg a kislányom. Vele először Tisztelt szakértő!
2010.aug.4-én született meg a kislányom. Vele először TGYÁS-on voltam, majd GYED-en és 2012. aug.4-ig ez így is lesz. A Tgyás és a Gyed összegét a munkabéremből számolták, ami bruttó 250 000 Ft volt. Jelenleg most várjuk második babánkat és a tanácsod szeretnénk kérni. A kis lurkó 2012. októberében (16)fog érkezni. A kérdésem az lenne hogy az augusztustól októberig (szülésig) terjedő időszakban mit lenne célszerű tennem, menjek GYES-re, vagy ha meg tudom beszélni a munkáltatóval akkor esetleg szabira vagy táppénzre? Aug. És Szept-ben GYES-re, majd október elejétől TGYásra és majd GYEDre? Hogy járnék jobban?
Milyen összegekre számolhatok (férjem veszi igénybe a családi kedvezményt)?
A másik kérdésem az lenne, hogy a szabadságom, hogy alakul a második baba után. 2010-re megkaptam a kislányom után az összes napot (23), de 2011-re már csak a felét (11) (mert idén tölti be úgye a 2. életévét).
Nagyon köszönöm a segítséget!

krajcsa # 2012.02.29. 11:48

Üdv!

A saját kérdésemre a Nemzetgazdasági minisztérium honlapján megtaláltam a választ! Szóval GYED-ről munkába visszatérő figyelem:
A kormányrendelet 2.§ (8) bekezdése alapján a gyed-ről visszatérő munkavállaló részére - az Mt. 84. §-ában foglaltak alapján – meg kell határozni egy 2011. évi személyi alapbért, és ezt kell az elvárt béremelésnek megfelelően megemelni. (Valószínűleg történt Önöknél időközben béremelés, így a munkavállaló 2011. évi bére - ha nincs távol - magasabb lett volna, mint a két évvel ezelőtti. Ha nem volt az érintett vagy hasonló munkakörben, vagy általában a cégnél béremelés, akkor természetesen nem kell a korábbi bért emelniük.)
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállalókra akkor is végre kell hajtani az elvárt béremelést (meghatározni a 2011. évi bért, arra az elvárt 2012. évi bért) az elvárt béremelés munkáltatónál történt végrehajtásának időpontjában (pl. 2012. január 1-jén), ha a munkavállaló 2012-ben nem tér vissza a munkába, vagy csak az év során később (pl. 2012. júliusban) tér vissza. A távollévő munkavállalót is értesíteni kell az elvárt béremeléssel meghatározott béréről.

Dödölle1 # 2012.02.29. 09:19

mkrisztian

A folyamatos orvosi igazoláson szerepel a keresőképtelenség és a keresőképessé válás dátuma is.

Amennyiben az igazolás szerint keresőképtelen 2012.03.04-ig, keresőképes 03.05-én az azt jelenti, hogy vasárnap még nem kell menni dolgozni, csak hétfőn.

Táppénz minden naptári napra, így vasárnapra is jár. Amennyiben vasárnap ennek ellenére munkába áll, -aminek jogi akadálya különben nincs-úgy munkabér illeti meg, ebből következően erre a napra nem jogosult táppénzre (is).

mkrisztian # 2012.02.28. 21:24

Üdv !

A héten táppénzen vagyok. A doktor, következő Hétfőre kiírt mint keresőképes. Szeretném megkérdezni, hogy ezen a héten Vasárnap este , mehetek-e dolgozni így ?
Vagy ha Hétfőre írt ki, akkor csak aznap mehetek vissza ?
(Mondtam a doktornőnek, hogy én Vasárnap este már dolgoznék.)

Köszönöm

Barbi73 # 2012.02.28. 12:47

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GYED-en vagyok 2011.05.28-án született gyermekemmel. Közalkalmazotti munkaviszonyom a THGY alatt megszűnt. Most lehetőségem lenne egy Alapítványnál elhelyezkedni. A férjem jönne ez esetben GYED-re. A kérdésünk, hogy ha neki az előző két évben 365 nap biztosítási ideje van, de 562 nap nincs, akkor meddig kapja gyermekünk után a GYED-et. Másik kérdésünk, hogy ha valamilyen oknál fogva a későbbiekben mégis én mennék vissza GYED-re, arra lesz-e lehetőségem így, hogy a THGY alatt megszűnt a régi munkaviszonyom és most az új munkaviszonyom csak kb 80 napos lesz. Köszönöm a válaszát! Barbara

kismami1 # 2012.02.27. 19:24

Tisztelt Szakértők!

Május közepén jár le a szülési szabadságom, TGYÁS után igényelném a GYED-et. Viszont kiderült, hogy a férjemet csoportos létszámleépítés keretében elküldik a munkahelyéről, így valószínűleg nekem vissza kell mennem dolgozni, így amennyiben lehetséges ő menne gyed-re. Ezzel kapcsolatosak lennének a kérdéseim, mivel jelen pillanatban még nem tudjuk hogy a május közepén még a felmentési idejét fogja-e tölteni, vagy már megszűnik a munkaviszonya.

  1. Ha még a felmentési idejét tölti, elmehet-e GYED-re? (Gondolom ez esetben beszélünk passzív gyedről, és gyed alatt szűnik meg a munkaviszonya)
  2. Ha már megszűnt a munkaviszonya, és jelentkezik a munkaügyi központban, az első pár hónapban ha jól tudom álláskeresési járadékot kap, erről lehet menni gyed-re?
  3. Ha a férjem gyed-en van, én azért védett vagyok a gyermek 3 éves koráig?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Dödölle1 # 2012.02.27. 16:49

:) :) :) :)

Üdv ismét itt Kedves nandy!

Sajnos túl elfoglalt vagyok mostanában ahhoz, hogy a fórumozók kérdéseire válaszoljak.

Örülök, hogy itt vagy. :)

Dödölle1 # 2012.02.27. 16:47

merleg01 # e-mail 2012.02.26. 09:32 Tisztelt Szakértők és Fórumozók!

Gyors segítséget szeretnék kérni:

Táppénz megállapítás szabályairól szóló Eb.R. rendeletet keresek,de nem találom hirtelen a jogtárban sem. Csak a pontos számát szeretném megtudni.

Köszönöm előre is a segítséget.

1997. évi LXXXIII. törvény

217/1997 (XII.1.) Kormányrendelet

krajcsa # 2012.02.27. 13:54

Tisztelt Szakértő!

A következőben szeretném kikérni a tanácsát: 2012. március 19.-től gyedről visszamegyek dolgozni. Egy állami óvodában vagyok óvónő, munkaviszonyom állandósított, 2004 óta vagyok állományban. Bérem eddig bruttó 131000 forint volt, aminek a nettója 95000. A munkáltatóm szerint nem jár bérkompenzáció, így a nettóm CSAK 85000 lesz. Indoklása: 2011-ben nem volt bér jellegű bevételem, így nincs mihez viszonyítani, illetve a 74000 forintos gyedemhez képest a fizetésem 11000-rel több. így nincs mit kompenzálni. Valóban így van? Nem azt kellene figyelembe vanni, hogy mennyi lett volna a nettóm 2011-ben, ha dolgozok, és mennyi a 2012-es nettó? Hol itt az igazság? Már megint a kisgyermekes rendesen dolgozókon akarják leverni a dolgot? Felháborító!
Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2012.02.26. 10:44

oep honlapján keresd

merleg01 # 2012.02.26. 08:32

Tisztelt Szakértők és Fórumozók!

Gyors segítséget szeretnék kérni:

Táppénz megállapítás szabályairól szóló Eb.R. rendeletet keresek,de nem találom hirtelen a jogtárban sem. Csak a pontos számát szeretném megtudni.

Köszönöm előre is a segítséget.

Nikike87 # 2012.02.25. 12:53

Tisztelt Szakértő! 24 éves nő vagyok, párommal gyermeket tervezünk! A főiskolával idén nyáron végzek, 8 éve kapok árvasági ellátást, de idén nyártól már nem fogok kapni. Nem vagyunk házasok. Nem volt bejelentett munkahelyem, az iskolában nappalin tanultam. Szeretném megkérdezni, hogy a szülés után milyen támogatásokra leszek (ha leszek egyáltalán) jogosult, illetve igénybe vehetek e valamilyen támogatást még a terhességem alatt? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

katus76 # 2012.02.25. 08:57

Tszteletem!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy nekem mint kismamának jár-e kompenzáció és ha igen kinél kell igényelnem? 2009-ben mentem gyedre,mikor 2 éves lett a gyermek(2011) akkor lettem újra terhes.Tehát 2011 novemberétől gyesen vagyok az elsővel,de állapotos és 2 hónap múlva szülök.A hírekből azt vettem ki hogy engem nem kompenzálnak,mert csak a gyeden lévőket említik.Az OEP-nél érdeklődtem, de azt mondták,hogy a munkáltatómnál érdeklődjek, rajtuk múlik adnak-e kompenzációt.Még a munkáltatóm nem adott választ. Most ha meglesz a baba az utolsó 6 havi bérem után számolják a gyedemet?Az a 2009-es fizetésem, és még kompenzáció nélkül is?Vagy jár nekem a kompenzáció? Köszönöm.

neszter77 # 2012.02.24. 07:30

Tisztelt Szakértő!

Tájékoztatást szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Sógórnőmnek 2007. november 21-én született meg a kislánya, előtte szinte az egész terhessége alatt táppénzen volt. 2011. november 21-én lejárt a GYES-e, majd kivette a szabadságát és 2012. február 13-án munkába állt. Pár nap elteltével kiderült, hogy újra babát vár és úgy tűnik, hogy 2012. február 27. napjától újra táppénzre megy, mert veszélyeztetett terhes.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen rövid munkába állás után jogosult lesz-e táppénzre, illetve milyen ellátásokra lesz jogosult ezután?

Válaszukat várva, maradok tisztelettel!

Kataz8 # 2012.02.23. 22:03

Tisztelt Szakértő!
Van egy 5 éves kislányom, tartósan beteg. A magasabb családi pótlékon kívül ugye kaphatnám a Gyes-t is. Jelenleg táppénzen vagyok, 30 hetes terhesen a születendő kisbabánkkal, 2011. október 12 óta. A lányom 2012. január 24 óta van nyilvántartva tartósan betegként. Kérdésem, hogy akkor most jár, vagy sem a Gyes az 5 éves lány után? Munkaviszonyom van, heti 40 órában, minden előírásnak megfelelek még sem jár...????? Ha nekem nem jár, akkor jár-e a férjemnek, aki ugyan nem a vér szerint apuka, de ő neveli már 2 éves kora óta, a családi- adókedvezményt is Ő veszi igénybe.Ha meg is kapja, létezhet adósáv változás, vagy valami más?Vagy ha ő sem, nagymama hogy veheti igénybe? Válaszát köszönöm előre is!

Üdvözlettel: Kataz8

Alex3 # 2012.02.23. 18:16

Elnézést az újbóli zavarásért,csak a félre értés miatt,tehát ha 2013ban szülök akkor a 2011-es év jövedelmét nézik.

T.Veronika

jegkorszak # 2012.02.23. 16:14

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy babát szeretnénk.10 évig volt folyamatos munkaviszonyom,de a tavalyi évet azt Angliában töltöttem el,de nem volt egész év.Itt 2011 március 14.-től 2011 december.31.-ig dolgoztam.Amikor hazaköltöztem január 2.-tól beregisztráltam a helyi munkaügyi központba,de mivel nem volt meg 1 teljes évem,így csak 45 napra lettem jogosult.Ez tiszta sor.Jelenleg is munkát keresek,de ha közben terhes maradnék és még nincs munkám,akkor Én mire lennék jogosult.Vagyis a terhesség alatt járna -e nekem valami?Vagy ilyenkor figyelembe veszik az elmúlt éveimet vagy évemet?Vagy csak ,akkor kapnék és csak Gyest,ha már megszületik a baba?Mindenki mond mindent,ezért fordultam most Önökhöz!
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Jégkorszak

nandy # 2012.02.23. 13:16

Az összes jövedelmet nézik, tehát jutalékot, jutalmat is.
Táppénz összegénél hasonló szabályok vannak.

Alex3 # 2012.02.23. 12:55

Tehát akkor ha jövőre születne akkor az ez év jövedelmét nézik.
Még olyan kérdéseim lennének hogy alapbér plusz jutalékot kapunk,tehát ilyenkor nem az alapbért hanem a bruttó fizetést nézik?a másik kérdésem pedig hogy ha táppénzre megyek akkor hogy alakul ez az egész(táppénz,tgyás,gyed). Nem szeretnék táppénzre menni de sajnos ez a munkakör valószínű nem engedett egy kis mamának.

Előre is köszönöm a válaszait...

nandy # 2012.02.23. 12:42

Főszabály szerint az igénylés évét megelőző előző év jövedelmét nézik.

Alex3 # 2012.02.23. 11:49

Tisztelt szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy szeretném meg tudni hogy mít vesznek alapul ha most kis babát vállalnánk?
2009től folyamatosan dolgozzom,igaz hol 4 órába hol 6 órába vagyunk be jelentve(ügyfélszámtól függ).
Ha jövőre születne meg a baba akkor melyik év össz jövedelem alapján számolják a tgyást meg a gyedet?
Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlettel

T.Veronika