Dezset! Köszi a választ. Veci
Üdvözlettel Veci
Dezset! Köszi a választ. Veci
Üdvözlettel Veci
Nem akarna senki nyugdíjba menni, ha a munkáját megbecsülnék, nem várnák meg, míg a hamut is mamunak mondja, ha engednék, hogy a fiatalok is az úr asztalához férjenek.
Tudom, nem itt van sirató fal...
jano
Előrehozott nyugdíjjal kapcsolatban van kérdésem.1952-ben születtem, az új szabályozás szerint 59 évesen,2011-ben mehetek előrehozott nyugdíjba.41 éves munkaviszonyom lesz,így a 2006 évvégén elfogadott tv.szerint teljes összegű nyugdíj járna.De, most olvastam, hogy ezt módosították, és ahány hónap hiányzik a 62 évhez, annyiszor 0,4%-ot vonnak le, az amúgy is nettósított bérből. Igaz lehet ez? Az 52-ben születettekre nincs valami átmeneti rendelkezés?
Ki tud erre válaszolni, fontos lenne tudni, hogy marad-e a sok levonással terhelt béremből valami a nyugdíjra is?
Ezt olvastam:
„A kormány módosítja a bonus-malus rendszert is. A bonus, tehát a nyugdíjkorhatár felett nyugdíjba vonulók esetében számolt, a nyugdíjat növelő érték változatlanul havi 0,5 százalék marad. Változik azonban a malus, azaz a csökkentési szabály, amit a korhatár előtti nyugdíjba vonulás előtt kell alkalmazni. A csökkentés mértékét alapvetően az életkor határozza majd meg. 2009-től a javaslat alapján a 61-62 év közötti időszakra havi 0,3 százalék mértékű, 61 év alatti időszakra pedig havi 0,4 százalékos mértékű lenne a csökkentés.
A hosszú szolgálati idővel rendelkezőknek – 2009-től a 40 éves, 2013-tól a 41 éves szolgálati idő után – 50 százalékkal kisebb lesz a csökkentés mértéke. A módosítások természetesen azokra nem vonatkoznak, akik a változások hatályba lépése, azaz 2009 előtt megszerzik az előrehozott öregségi nyugdíjra a jogosultságot, de nem vonultak nyugdíjba.”
Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. október 16.
Üdvözlettel Veci
Veci idézete tartalmilag korrekt; Manyo csökkentése 59 éves korában 41 év szolg idővel tehát 6,6%.
Annyi kiegészítést azért fontos hozzáfűzni, hogy mindezek még "csak" tervek, az Ogy. még nem szavazott róla, bár várhatóan elfogadják majd. Előfordulhat a mértékek tekintetében még változás.
Az sem állja meg a helyét, hogy a változások nem vonatkoznának a 2008 végéig jogosultságot szerzettekre, ha később kérnek megállapítást. A jövő évi változások is érvényesek, nem igyekezni mindenki az idén elvonulni.
Tivadar
Dezset!
Te mindig jó tanácsot és választ adsz a kérdéseinkre. Bizonyára nagyon otthon vagy a témákban. Köszi, hogy korrekt válaszokat adsz és segítesz eligazodni.
Most ismét kérdéseim vannak.
A férjem 1953-ban született és van 2 év korengedményre jogosultsága (12 évig üveggyárban a hutában dolgozott). Ő, ha ismét módosul az előrehozott nyugdíj és 60 éves korban mehetnek a férfiak előrehozott ny-ba, a korengedmény miatt 2 évvel előbb (58 évesen)vonulhatna nyugdíjba. Ilyesmiről már informálódtam (láttad a manyónak írt válaszomból, hogy próbálok sokmindent megnézni). Addig, ha jogviszonyban marad a férjem 43 éves szolgálati ideje lesz. Ha most az idén az OGY elfogadja bonus-malus rendszer módosítását (erre minden esély megvan), szerinted mennyivel csökkenne, csökkenhetne a nyugdíja? Szerinted 58 és 62 év közötti időt vennék figyelembe a csökkentésnél?
OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. október 16. hírforrásban a bonus-malus rendszer módosításáról ez volt írva: "A módosítások természetesen azokra nem vonatkoznak, akik a változások hatályba lépése, azaz 2009 előtt megszerzik az előrehozott öregségi nyugdíjra a jogosultságot, de nem vonultak nyugdíjba." Ezt idéztem az manyónak is.
Te a manyónak írt válaszodban utaltál arra, hogy a változások nem vonatkoznának a 2008 végéig jogosultságot szerzettekre, ha később kérnek megállapítást. Érintett vagyok a dologban, mert én 51-es vagyok.
Ténylegesen mobil még minden ez ügyben.Bocs, hogy ennyi "butaságot" kérdeztem. Köszi a válaszod. Üdvözlettel Veci
Üdvözlettel Veci
1 évvel ezelőtt is ezt akarta keresztülvinni a kormány, de nem sikerült, bízzunk abban, hogy most sem fog.
Felesleges számításokat végezni, egy mi lesz, akkor, ha...-ra.
Ráadásul, akinek még 8-10 éve van a jelenlegi nyugdíjkorhatárhoz, valószínű, hogy még megél (?) egy - két módosítást.
Veci, bár nem nekem címezted, de, aki egyszer nyugdíjjogosultságot szerzett, azt bármikor érvényesítheti, de mindig a megállapítás idejében hatályos számítások szerint állapítják meg a nyugdíj összegét.
Lyonne! Köszönöm a reagálásod. Azért jó ez a fórum, mert egymásnak segítve tudunk ismereteket átadni. Engem azért foglalkoztat a dolog, mert erős az érdekeltségünk. Bár neked legyen igazad több dologban is.
Jó lenne, ha maradna az a lehetőség, ami az 1997-es nyugdíjtörvény szerint 2009-2012. között a férfiak előrehozott nyugdíjba vonulásának alsó korhatára 59 évre csökkenne átmenetileg.
Ez esetben a férjem eljöhetne 57 éves korában nyugdíjba, mivel van 2 év korengedménye. Meg is érdemelné, hisz nehéz fizikai munkát végez.
Szerintem jól látod, hogy lesznek még jócskán változások, ami a te korosztályodat is érintheti (erre következtetek, miután utaltál a 8-10 évre a jelenlegi nyugdíjkorhatárhoz viszonyítva).
Üdvözlettel Veci
Kíváncsiságból kérdezem, hogy mit lehet érteni az alábbi idézetben foglaltakon (főleg az a) pontban leírtak esetében), mivel én 56 éves vagyok és a mai napig rendelkezem 41 év igazolt szolgálati idővel.
1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelettel ezt írja:
„Tny. 9. § (1) Az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárnál legkorábban öt évvel alacsonyabb életkorban, de legfeljebb az ötvenötödik életév betöltésétől, előrehozott öregségi nyugdíj jár annak a nőnek, aki
a) 1945. december 31-e után született és legalább 38 év,
szolgálati időt szerzett.”
Nekem (szerintem másoknak sem) adják meg a tájékoztatásban azt, amit az a) pontban leírtak. Mindig csak az 57. évről szólnak (1951-ben született nők esetében).
Mit lehetne ebből érvényesíteni?
Milyen sikerrel lehetne érvényesíteni a nyugdíj kérelmet?
Ez jelenthet-e nyugdíjjogosultságot? Szerintem erről a pontról azért nem tájékoztatják az érintetteket, mert az idén még kedvező feltételekkel mehetnénk előrehozott öregségi nyugdíjba (gondolok itt a nyugdíjszámításra, a jogviszonyt nem kell még az idén megszűntetni). Egyre inkább zsenéroz ez a kitétel, ha még jelenleg is hatályos.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Látom, valóban nagyon foglalkoztat a téma, amit természetesen megértek.
Ilyenkor azonban hajlamosak vagyunk arra, "elkap a hév", és félreértelmezünk valamit, amiből csúnya kalamajkák lehetnek. :-)
Ami biztos: az Ogy. előtt van egy törvénymódosítás, amely szerint (többek között):
1.) a férfiak előrehozott korhatára 2009-től 60 év lenne
2.) az előrehozással élő személyek induló nyugdíja csökkene attól függően, hogy milyen messze vannak a rájuk irányadó korhatártól.
Ezek még módosulhatnak, de egy biztos: a kormányzati szándék megvan, és szinte 100 %, hogy az idén elfogadják. Lehetséges még a mértékek tekintetében (csökkentés), hogy változtatnak, az is lehet, hogy marad az 59-es korhatár a férfiaknál, de én ezekre nem számítok.
Tehát a férjed (jelen állás szerint) 58 éves korában mehet nyugdíjba, a csökkentése mértéke a sok szolgálati ideje miatt (jelenlegi számokkal) legfeljebb 4,2 % ([120,3+120,4]/2lehet.
Te ha van legalább 38 év szolgálati időd, akkor az 57-dik évet betöltésekor mehetsz el nyugdíjba valamikor 2008 folyamán.
Én azt soha nem állítottam, hogy 2008-as szabályok szerint mehetne később bármikor nyugdíjba, épp ellenkezőleg a november 1-i bejegyzés szerint.
Tehát Lyonee válasza abszolút korrekt és kellett.
A 3-a esti beszúrásodat pedig nem értem.
Szerintem egyértelmű a szöveg, hiszen végig erről beszéltünk. Az előrehozott nyugdíjjal a korhatár előtt legfeljebb 5 évvel lehet élni, és a 45. dec 31-e után születetteknek ehhez 38 év szolg idő szükséges.
Tivadar
Kedves Dezset/Tivadar!
Valóban nagyon foglalkoztat a téma és szeretnék minél többet tudni róla. Ma visszamenőleges kérdéseket elolvastam az arra adott válaszokkal. Nem rég óta vagyok fenn a fórumon, ezért nem lapoztam vissza. Általam feltett kérdésekre is találtam választ. Jó, hogy ennyire kibeszéljük a témát. A 3-i beszúrásom azért volt, mert egy korábbi internetes infón találtam és kíváncsivá tett. Azóta viszont azt is megtaláltam, ami ezt 2006-ban megváltoztatta.
Köszi a válaszod. Üdvözlettel Veci
Üdvözlettel Veci
Sziasztok, nekem is volna egy kérdésem:
57 évesen, 50%-os egészségkárosodással, 42 év munkaviszony után megkaptam átmeneti járadékot. Most fogom a 60. évemet betölteni. Azt szeretném kérdezni, hogy jogosult leszek-e az öregségi nyugdíjra, és mit kell tennem, hogy megkapjam??
Segítő tanácsokat előre is köszönöm !
Azt kihagytam a kérdésemből, hogy 2008-ban töltöm a 60-at. Ahogy olvasgatok, úgy látom az időpont abszolut nem mindegy.
Kapitány!
Jövőre még mindegy, 60 a korhatár.
Annak betöltésekor a területileg illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságon nyújthatsz be igényt előrehozott öregségi nyugdíjra, a szolg időd bőve lesz hozzá.
Tivadar
dezset!
Köszönöm a választ, de volna még kérdésem. Mikor megkaptam az áÁtmeneti járadékot, kiszámolták a nyugdíjamat. Ha most 60 éves koromban kérvényezem az előre hozott öregségi nyugdíjat, akkor újra számolják, vagy az akkori megállapítást veszik figyelembe? A másik kérdés, hogy mennyivel csökkentik ?
Kapitány! :-)
Persze hogy kiszámolták anno, mert az átmeneti járadék összege a leendő nyugdíjad 75 %-a.
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy újraszámolják vagy csak "megemelik", de véleményem szerint kérheted az új megállapítást is.
Csökkentésről nincs szó az esetedben, mert 40 év szolg idő már elég a csökkentés nélküliséghez (per pillanat még), ez az alapul szolgáló átlagkereseted 80 %-ával megegyező nyugdíjra jogosít. (40 + minden további év 1,5 % plussz)
Üdv és sok sikert!
Tivadar
Dezset!
Olyan jó, hogy van közöttünk olyan ember, aki járatos a témában, és információt tud adni.
Azt kérdezném Tőled, hogy szerinted én a 41 éves szolgálati időmmel, a várható 6,6% csökkentéssel, ugyanakkor a valorizáció utolsó 3 évre történő kiterjesztésével sokkal rosszabbul járok a jelenleginél, vagy a valorizáció némileg kompenzálja az egyéb elvonások miatt várható megállapított nyugdíjat.
Tehát az a kérdésem, hogy valóban megéri-e 2011-ben 59 évesen előrehozott nyugdíjba menni, illetve mennyivel lenne kedvezőbb, ha megvárom a 62 évet.
Köszönöm, és várom válaszodat.
Manyó!
Teljesen jól látod, a teljes valorizációval az induló nyugdíj kb. 8 % magasabb, a járuléktól való megtisztitással pedig kb 16-17 % alacsonyabb lesz jövőre.
Hogy mikor éri meg elmenni nyugdíjba, nem tudom megmondani neked. Egy rakat módosító javaslat érkezett a nyugdíj-törvény módosításához, és nem tudni, melyik megy át a bizottságokon, majd az ogy-n.
Ha szeretsz dolgozni, érdemes minél tovább, mert a csökkentés, akármekkora is, a teljes nyugdíjas éveidet "sújtja".
A megállapítás szabályai változhatnak még, ezért korai erről még bármit mondani. (elég jó "rálátásom" van a nyugdíj-jogalkotásra) :-)
Tervezem, hogy amint kirajzolódnak a dolgok, nyitok egy topikot, és összefoglalom a nyugdíjszabályokat, mert úgy látom igény van rá, pláne, hogy a jövőben komoly változások lesznek.
Tivadar
Dezset!
Ha beírod a keresőbe a "nyugdíj" szót, 127 olyan topikot találsz, aminek a címében szerepel. Nem tudnám összeszámolni, hogy hányszor írtam le ugyanazokat; előrehozott, korkedvezményes, korengedményes, stb. A Nyufigra linkeket iránítottam. Többször készítettem összefoglalókat a változásokról, és nem csak én. A fórumozás általános szabályait sajnos nem tartják be a fórumozók. Illene a kérdések előtt a témával foglalkozó topicokat átnézni. Csinálhatsz 128.-kat is, ha nem olvassák vissza, sokkal kényelmesebb újra és újra feltenni ugyanazokat a kérdéseket. Az emberek valóban tájékozatlanok, de a legtöbbet ne m is érdeklik a jogszabályok, csak arra kíváncsiak, hogy, ők konkrétan mikor mehetnek nyugdíjba. Ha nem tetszik a válasz, akkor 1 hónap múlva a másik topikban újra felteszik a kérdést. Sok türelmet kívánok A 128. nyugdíjas topichoz! A korábbi topicokba azért te is belenézhetsz!
Lyonne!
Én is - de főleg a fórum jogász hozzászólói - hányszor de hányszor tudnának egy ilyen beírást küldeni egy kérdezőnek: némi önálló kutatómunka..., és a mások közel hasonló eseteiből sokat lehet(ne) tanulni, hiszen számtalan esetben már kivesézett egy-egy téma.
Nincs kétségem afelől, hogy nincs erőd- türelmed ugyanazt újra és újra leírni, elmagyarázni.
Megértem.
Dezset!
Balra az Adattár rovatban megtalálod a "kereső" rovatot.
Kedves Lyonee és Monalisa!
Köszönöm a tényszerű összefoglalót. :-)
Sajnos maximális egyet kell értsek veletek.
Tivadar
Üdvözlet mindenkinek!
A Tb. nyugdíj módosításáról szóló törvényjavaslathoz már 20 módosító javaslatot benyujtottak. Ezek nagy része ráadásúl kormánypártiaktól érkezett és ami a lényeg, hogy bizottsági támogatást is élveznek. A módosítók lényege, hogy a malust 40 éves szolgálati időtől nem alkalmaznák és olyan javaslat is van, hogy a férfiak esetében 2009-2012. között maradna az 59. éves kor. Nők esetében még csökkentést is megfogalmaztak. Nem dőlt el tehát semmi, sőt nagy remény van a kedvező változtatásra. Akit részletesen érdekel a téma, az a következők szerint érheti el az irományokat: www.parlament.hu - irományok - Folyamatban levő törvényjavaslatok - Irományok lekérdezése 2006-(görgetve) T/4094 (katt)
Itt olvasható az eredeti törvényjavaslat, a 20 módosító és T/4094/24. szám alatt a bizottsági ajánlás is. A részletes vita ma lesz a parlamentban, a szavazás várhatóan jövő hétfőn.
A témához bizonyos fokig kapcsolódik egy másik törvénymódosítási javaslat is. "T/4304 Egyes munkaügyi tárgyú törvények módosítása" Ezt November 9én nyújtották be. Ebben kiterjesztenék a "Prémiumévek" konstrukciót a 100-os állami tulajdonú vállalatokra is. Ez esetünkben azért érdekes, mert ha valaki egy ilyen vállalatnál már aláírt hasonló szerződést, (pl. a MÁV-nál a MÁV-ÉVEK" akkor egy esetleges korhatáremelésnél (férfiak 59-60) nem marad ellátatlan. Aki pedig egy ilyen vállalatnál munkavállaló, annak lehetősége lesz a korhatárhoz hiányzó 1-2 évet ilyen szerződéssel eltölteni.
Az elérhetésége ennek e javaslatnek a fentiek szerinti, érteklem szerűen a T/4304. számra klikkelve.
Bocsánat! a 100-os az 100%-os akart lenni.
Remete!
Szerintem ne egyszerűsítsük le ennyire a dolgokat, és pláne ne riogassuk vagy bíztassuk szegény fórumolvasókat.
A 20 módosító indítványból 7 érdemi, ennek feléből sem lesz semmi. A kormányzati szándék egyértelmű...
Várjuk meg a zárószavazást.
Tivadar
Kedves Dezset!
Hol talált Ön a bejegyzésemben riogatást?
Egyáltalán nem riogattam. Az riogat aki ilyen törvényjavaslatot egy év után benyújt!
Legalább a reményt engedjék meg nekem. (Én is érintett vagyok.) Arra azért van fogadásom, hogy 40 évi munkaviszony után 2012-ig nem lesz malusz!
Az meg mindenképpen biztató, hogy a bizottsági ajánlás ebben a kérdésben pozitív. A bizottságban azok szavaznak, akik a végleges döntést hozzák. A képviselők többsége a végső szavazásnál a vezérszónokok bekiabálása alapján döntenek.
Zoltán
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |