Előrehozott öregségi nyugdíj

Oskolas # 2011.03.02. 17:54

Kedves Veci!
Köszönöm - mi is úgy gondoltuk, érdemes a 41. évet betöltenie - áprilisban lesz meg a 40 éve (18-tól dolgozik, levelezőn végzett).

Oskolas # 2011.03.02. 17:55

áprilisban lesz meg a 41. éve - elnézést

Oskolas # 2011.03.02. 17:55

áprilisban lesz meg a 41. éve - elnézést

Veci # 2011.03.02. 22:15

Érdemes megnézni:
http://atv.hu/…acsics_tibor

Üdvözlettel Veci

kormoska88 # 2011.03.03. 08:30

Kedves Veci!

Hogyan változott az 1953-as születésűeket érintő szabály?

Nő vagyok, 1974 óta van közalkalmazotti munkaviszonyom. A szolgálati időm 1971-től kezdődik.

Prémium éves variáció még létezik?

Köszönöm válaszodat!

kormoska88

sitimaci # 2011.03.03. 08:39
Kedves Veci! Megnéztem jó volt,itt azt mondta Navracsics,hogy nem biztos hogy mindent megszüntetnek,felülvizsgálják a dolgokat.Jó lenne ha ezt is sokan megnéznék,meg mást is és nem irnának olyanokat,hogy a kutyám is sirva fakadna! Például: Kedves nkmaria!!!!!----
  • Mit szavaz meg az országgyűlés??? Azt hogy ezek után már nem lehet beadni nyugdijkérelmeket ill. nem foglalkoznak vele??? Honnan ez a sületlenség??? Ki irta vagy ki mondta??? A régi nyugdijtörvény él és remélhetőleg élni is fog még! Kedves Veci! Erről a pletyiről mi a véleményed,mert ez már tényleg nagyon durva és idegesitő!?
nkmaria # 2011.03.03. 10:24

Sitimaci!Olvasd el a Népszabadság Reviczky Zsolt tegnapi cikkét,mielőtt lehülyézel!Kösz

fabatka # 2011.03.03. 10:50

Tisztelt Fórumozók !

http://atv.hu/…acsics_tibor Igaza van Vecinek,érdemes végignézni.... itt kiderül hogy még semmi nem biztos.Csiklandós a dolog azért mert én pld 1952 ben születtem most monkanélküli vagyok .43 éves munkaviszonyom van.Ha az előttem egy évvel előbb születettekhez képest nekem még(a legrosszabb forgatókönyv szerint) kb. 5 évet dolgoznom kéne ...hát az vérlázító lenne....remélem nem ezt akarják. Fizikai munkát végeztem,de ez nem azt jelenti hogy más munkája nem lehet kimerítő és a korral mindenki fárad.Bizakodjunk hátha nem fordul a fejetetejére minden.Űdvözletem :fabatka.(Kár itt a fejlett országokkal példállózni hisz ott az átlagéletkor is magasabb,és a jobb agnyagi lehetőségek miatt egészségesebben is tudnak élni.)Ezt azért emlitem mert Navracsis Tibor erre is hívatkozott!!!!!!!

aniko07 # 2011.03.03. 10:54

Kedves Veci?

Az idén elmehetek-e nyugdíjba.
Nő vagyok.
1952 szept.12-én töltöm az 59 évet.
2011.jan 31-én volt 38 éves munkaviszonyom.
Ha igen akkor milyen mértékű csökkentéssel?

Köszöm
Anikó

fabatka # 2011.03.03. 10:56

Bocs,ez a helyes link:http://atv.hu/…acsics_tibor Üdv.

fabatka # 2011.03.03. 11:04

Hát ez sem jót nyit meg...Valamit elronthattam....Akkor akit érdekel Veci írásából jó oldal nyílik meg.Üdv.

sitimaci # 2011.03.03. 11:18

Kedves nkmaria!!!!!.... Nem hülyéztelek le,de ha ilyeneket tudsz,akkor légyszi tedd fel ide,vagy mond meg a hir forrását.Valamint ha ez igaz,akkor ennek a fórumnak már nincs értelme,mert úgysem foglalkoznak már semmi beadvánnyal,senki nem mehet nyugdiba innentől fogva!Kivétel/???/ a nők 40 évesébe,de ez is meddig? Bocsi

sitimaci # 2011.03.03. 11:20

Kedves Veci! Erről a Népszabadságbeli cikkről,tudsz valamit? Mert érdekes dolog lenne ha ez igy lenne!!!

Veci # 2011.03.03. 11:23

nkmaria
Légyszíves idézzél a cikkből (a címet is), mert lehet, hogy félreértettél valamit. Nem olvastam a cikket, esetleg nem a magánynyugdíjpénztári dologról van szó?

fabatka
Ezt akartad belinkelni?
http://atv.hu/…acsics_tibor

aniko07
Elmehetsz nyugdíjba,
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
18/A.§
(3) A (2) bekezdés szerinti esetben a csökkentés mértéke a társadalombiztosítási nyugdíj megállapításának időpontjától az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig terjedő időszak minden 30 napjára, de legfeljebb 1095 napra - 40 év szolgálati időnél

1. 1-365 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező személy esetében - havi 0,1 százalék,
  2. 366-730 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező személy esetében - havi 0,2 százalék,
  3. 731-1095 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező személy esetében - havi 0,3 százalék.

Ha jól gondolom, akkor neked kb. 17 hónap hiányzik a 40 évhez (szeptemberben), akkor 17X0,2=3,4 % körül lenne, de a csökkentést Lyonee tudja pontosan megírni.

Üdvözlettel Veci

csera # 2011.03.03. 11:28

Idézet a cikkből! A lentebb lévő linken megnézhető a teljes cikk.

"A korkedvezményes nyugdíjba vonulás szigorítása miatt a rendőrök, tűzoltók részéről várható rohamot úgy kívánja megelőzni a kormány, hogy két héten belül parlamenti döntéssel felfüggeszthetik a nyugdíjjogosultság elbírálását. A rokkantnyugdíjasok közül a munkaképesnek nyilvánítottaknak közmunkában kell részt venniük: ez akár a privát szektorban működő cégeknél is történhet, irodai munkát kínálhatnak fel nekik, viszont a nyugdíj helyett kapott juttatásuk után adót kell majd fizetniük. A nettó pozíciójuk tehát romlani fog."

http://nol.hu/…ett_tartalma

sitimaci # 2011.03.03. 11:30

Kedves fabatka! Tökéletes a véleményed! A cél világos,pusztuljunk el és akkor nem kell semmi féle nyugdijat sem kifizetni,több marad "nekik"! Mi már csak nyüg és konc vagyunk az állam nyakán és sajnos sok fiatal is igy gondolja!!!Ezt érdemeltünk mi,Ratkó korszak gyermekei,mert meg mertünk születni.Mi az hogy 40-42-éves munka után nem mehetünk el nyugdijba,ne az idősebb Bárándy ügyvéd úr és sok más 70-80-éves szellemi dolgozó legyen a példájuk,aki elmút hetven,nyolcvan éves és még mindig dolgozik!Az 1950-1956 között születettekkel leszámoltak és kész!!!

sitimaci # 2011.03.03. 11:37

Köszi csera!!! Itt az öt testületre gondol a cikk,Rendőr,Katona,Vámos,Börtönőr,Tűzoltó,és állitólag,ez 67 ezer embert érint!Ők azok akik fiatalon,38-45 évesen már eltűzhetnek nyugdijba,sokszor nem kicsi összegü pénzért.És hol van, vagy mikor lenne meg nekik a 40-42 évük? Még nagyon soká,igaz? De gondolom hogy a többi nyugdij igényeket,fogadják,mert miért is ne!

aniko07 # 2011.03.03. 12:17

Kedves Lyonee?

Az idén elmehetek-e nyugdíjba?
Nő vagyok.
1952 szept.12-én töltöm az 59 évet.
2011.jan 31-én volt 38 éves munkaviszonyom.
Ha igen akkor milyen mértékű csökkentéssel?

Köszöm
Anikó

Veci # 2011.03.03. 12:24

nkmaria
Amiről a cikkben szó van nem az egyszerű halandót érinti, hanem a korkedvezményes szolgálati nyugdíjat (fegyverese, vámmosok, tűzoltók, rendőrök, katonák).
Téged és nagyon sok embert az előrehozott nyugdíj (korhatár alatti nyugdíj) érinti.
A Nők 40 év jogosultsági idővwel történő nyugdíjazását nem változtatják.

Most megint vannak keveredések Navracsics úrnál, mint tavaly a nők nyugdíja esetén.
Ő korengedményes nyugdíjat (aminor a munkáltató megállapodi, kifizeti a nyugdíjat előre), korkedvezményes nyugdíjról beszél (ilyen az egészségre ártalmas munkakörben dolgozók esetében (pl. bányász, melegüzemi, öntödei, szövödei terület, vagy röntgenes, stb).
Tudtommal a fegyveresek szolgálati nyugdíjba mennek, és az ő korkedvezményükhöz akarnak hozzányúlni.

Meg a polgármesterek korkedvezményéhez kellene hozzányúlni, ha mernek (de tartok tőle, hogy azt nem bántják, mert sok az álláshalmozó polgármester országgyűlési képviselő.)

Üdvözlettel Veci

jolcsika # 2011.03.03. 13:19

Veci!
Sajnos teljes mértékben igazad van.

Tubica # 2011.03.03. 13:49

KEDVES Segítő!

A barátnőm 2012. februárban tölti be az 59 évét.
2010. szeptember 15-el van 40 év szolgálati ideje. (40 év jogosultságia a 2 év munkanélkülije miatt nincs meg). Nagyon úgy néz ki, hogy egy pár hó és ez az állása is megszünik. Kérdése: csökkentett összeggel az idén elmehetne-e előrehozott öregségire, v. képtelenség kikerülni az 59 év betöltését?
Köszönöm a segítséget!

Anulina # 2011.03.03. 14:51

kedves Veci!
Vajon a mostani beharangozott szigorítások érintik az előrehozott öregségi nyugdijbamenetel lehetőségét is?
Mert hogy állandóan azt szajkózzák, hogy mindenki az öregségi nyugdij elérésekor mehet csak nyugdijba....,c
Én 2012 novemberében töltöm be az 59.évemet és akkorra lesz meg a 40 éves szolgálati időm is.
Egyébként nő vagyok, se tűzoltó, se rendőr.
Válaszodat előre is köszönöm.

nkmaria # 2011.03.03. 15:10

Kedves Veci!Köszönöm a felvilágosítást!

Korall54 # 2011.03.03. 15:16

Veci,Anulina és minden 53-as nő

Hát ez igen izgalmas kérdés. Van egy nőismerősöm, 53-as, mint én. A munkáltatója jóvoltából már 2010. őszétől korengedményes nyugdíjas, vagyis a cég fizeti a nyugdíját az 59. szülinapjáig,( 2012)onnantól pedig az állam, mint előrehozott teljes összegű nyugdíjban részesülőnek. No már most, ha 2012-ben eltörlik a 18/A §-ból azt, hogy 53-as nő, 59 éves, 40 év szolg.idő
  • előrehozott nem csökkentett összegű nyugdíj, akkor vele mi lesz? Ő maradhat nyugdíjas, egy másik 53-as nő pedig a jogszabályi változás miatt nem mehet el nyugdíjba? Ilyet megtehetnek? Vagy, ne írigyeljük a korengedményest, mert az 59. szülinapja után már a cég nem fizeti a nyugdíjat, az állam meg azért nem, mert eltöröltek egy passzust, és akkor se nyugdíj, se munkahely a ki tudja meddig kitolt korhatárig. No ez biztosan nem lesz így, nem is kívánom ezt a szerencséseknek, de akkor mélységesen megkülönböztető és kirekesztő a törvény!!!
Ti mit gondoltok?

Üdv: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

fabatka # 2011.03.03. 16:02

Vecinek!Igen ezt de valamit elszúrtam,de ha valakit érdekel, így már megtalálja.Köszönöm a segítséget.Üdv :fabatka.