Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci # 2011.03.01. 15:32

Edit ezt olvasd el:
http://www.onyf.hu/?…

Üdvözlettel Veci

varga edit # 2011.03.01. 16:03

Köszi Veci.
Lehet,hogy hülye vagyok,de nem értem.Elolvastam.
1953.jan 21-én született a férjem.Van neki egy KFT-je,tehát meg tudná kötni a szerződést,mert mint munkavállaló is a saját cégébe.Itt írnak különböző életkorokat is amit nem értek.Írd már meg nekem tudatlannak,hogy mehet,vagy nem mehet,és mikor,és mennyit kellene fizetnie .Hálás lennék ha a fejembe férne ez a sok össze-vissza adat.Vagy csak én nem értem?Ja és szakmunkást végzett a tanuló idővel 1967 óta dolgozik 1 év kihagyással 3 év katonasággal

Veci # 2011.03.01. 16:10

varga edit
Amit válaszolt Topmiett, az konyhanyelven van, mondhatnám a számból vette ki a szót. Ők most benne is vannak a dologban. Annak viszont ti járjatok utána, hogy a férjed, mint vállalkozó (önfoglalkoztató is), miként vehet részt a korengedményes nyugdí megállapodásban. A vállalkozáshoz nem értek. Gondolom a Nyugdíjbiztosítónál is tudnának felvilágosítást adni, ez egy ötlet, vagy jogi ismerettel rendelkező.

Üdvözlettel Veci

agica20 # 2011.03.01. 17:44

Sziasztok !Üdv Sitimaci és Veci!

Köszönöm,hogy reagáltatok,nagyon egyformán jön le ez nekünk.
Egyébként ez is benne van a csomagban:

2011. december 31.
11. A nyugdíjrendszer újraszabályozása eddig megtörténik.
12. Az NGM megteszi azokat a lépéseket, amik a vállalkozások adósságterhének további csökkentéséhez kellenek.
13. Kidolgozzák a MÁV adósságrendezésének tervét (a vasút tartozása jelenleg 300 milliárd forint).
14. Elkészülnak a végrehajtási és felszámolási eljárások gyorsításának szabályai.
15. Ekkora felülvizsgálják a korábbi rokkantsági minősítéseket.

üdv.
Ági

sitimaci # 2011.03.02. 08:20

Kedves Fórumozók!A Facebookon volt olyan hozzászólás,hogy a Matolcsyt ha meglátják kirázza őket a hideg,annyira ellenszenves.Nők irták és igazuk van,a Varga Misi sokkal szimpatikusabb,de szerintem Ő komolyabb annál mint hogy az ilyen ámokfutás szerü idióta dolgokaban bejelentéseket tegyen! Ezt is irták és én is igy látom:
..... Mivel a számonkérés elmaradt,ki van csukva,az hogy itt komoly felelősségrevonás legyen,holló a hollónak nem vája ki a szemét valamint a sok-sok ezer-százezermilliárdokat amiket elloptak,a különféle hülye üzleteléssel elcsesztek állami szinten és saját zsebbe téve,/ az előzö kormányok is a húsz év alatt /nem tudják visszaszerezni,ezért itt vannak ezek az idióta,átgondolatlan,embertelen intézkedések,kezdve a sok kamuzástól! Kezdődött a magánnyugdijpénztár elvételével a nyugdijba készülők kicseszéséig!Mit akarnak még csökkenteni a táppénzen,igy is kevés,ha meg meghalunk mert a munkába beledöglünk olyan fáradtak vagyunk,az özvegynek adni kel a járadékot.Persze még ezt is elvehetik! Pofátlanság amit a 2/3 függvényében meg mernek tenni,hiszen a rengeteg szavazó nem ezért szavazott rájuk,de már ezt is sokan visszacsinálnák!!! Na majd 2014-ben,ha még élünk!!!

Veci # 2011.03.02. 08:26

Lehet, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolni, amikor a X-et kitették a 2/3-hoz! Mostmár mindenki (a felső réteg kivételével) benne vagyunk a kakiban. A váltás már várható volt, de a tejhatalom túlzás volt. Időnként nemcsak nézni, hanem látni is kellene, és nemcsak fülelni, hanem hallani is.

Üdvözlettel Veci

sztaga54 # 2011.03.02. 09:38

Sziasztok,
mi a véleményetek ez az új nyugdíjrendszer amit igérnek az előrehozott, csökkentett nyugdíjat is eltörli.
A férjem 1952. októberben született, abban reménykedtünk, hogy 2012-ben elmehet előrehozott nyugdíjba. Szolgálati ideje már 43 év, mivel a szakmunkásképző is beleszámít.
Sajnos a korengedményes nyugdíj nem sikerült, a cége nem vállalta a költségeket.
Mit hallottatok volt errő szó?

sitimaci # 2011.03.02. 09:50

Kedves Veci! Minden igy igaz,de ha ezeket a programokat a választás előtt ismertetik,mert igy lett volna korrekt /mindent az ég világon/ akkor a parlament közelébe sem jutottak volna!Csak sajnos a választási beszédekben mindig csak a szép,fellengzős dumák voltak, / elszámoltatás,lopott pénzek visszaszerzése,a nyugdijpénztárak meghagyása,stb.,stb./,magyarul átlettünk vágva és ez nagyon,nagyon csúnya dolog,de a fehér ember,nem felejt,ahogy a közmondás is mondja!Hát sok ember ezért ikszelt rájuk,remélve,hogy jobb életük fog lenni!Sokan már a 2014-et várják,itt tartunk most!!!!

Veci # 2011.03.02. 10:00

Sajnos az emberek többsége a mese és illúzió világában él. Azt az egyszerű, tanulatlan ember is tudja, ha nincs a kamrája tömve minden földi jóval, a péztárcája nincs degeszre tömve, akkor hiába akar égi mannát igérni a gyereknek, hiába igér kacsalábon forgó várat, TUDJA hogy nem tud összejönni.
A "nemigéret" pedig akár gyanús is lehetett volna, ha gondolkodunk is. Sajnos a ZEMBEREK 2/3-ot "akartak", nem lett elég akár 55-60 %, hát ez lett, kimondatlan megszorítás.
Jaaa!, hogy a 2/3 a választók 51-52%-a! Az kit érdekel!

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.03.02. 10:03

sztaga54
Nagyon nincs véleményem, lehet, hogy jobb is! Egyenlőre még ne temessétek a dolgot, majd ha kidolgozzák az új nyugdíjrendszert, akkor meglátjuk.

Üdvözlettel Veci

TibiDh # 2011.03.02. 11:05

Kedves Veci

1952.01.23-án születtem/férfi/.
2010.05.24-én 44 év 19 nap elismert szolgálati időm /melyben az ipari tanuló idő és katonaság is benne/van.
Terveimbe az szerepelt, hogy 2012.05.24 megyek el előrehozott öregségi nyugdíjba, de a tegnap bejelentett nyugdíjterv módosítások után feltettem a kérdést, hogy érdemes-e várnom 2012.05.24-ig vagy próbáljam a munkáltatómmal megbeszélni a korengedményes nyugdíjazást
hátha belemennének.Ha belemennének a korengedményes nyugdíjaztatásomba akkor mikortól, hogy a cégnek minél kevesebbe kerüljön.

Oskolas # 2011.03.02. 11:34

A kérdésem az, hogy feleségem 52-es, idén előrehozott nyugdíjba mehet, de meg van a tényleges 40 éve is már (tavaly betöltötte), érné-e valami hátrány, ha most elmenne nyugdíjba és nem várná meg az 59. éve betöltését (szerintem nem, de valaki biztos jobban ért ehhez).
Köszönöm!

Avarka # 2011.03.02. 12:03

Segítséget szeretnék kérni.
Apukám 1950. december 31-én született. Jelenleg betegállományban van, valószínű, hogy műtét után megszűnik a munkahelye. Talán meg van a 37 éves munkaviszonya. Elmehet-e nyugdíjba? Köszönöm a választ.

Veci # 2011.03.02. 12:30

TibiDh
Próbálj a munkáltatóddal beszélni, neked max. 1 hónapot kellene előre befizetniük. Kell hozzá a szolgálati idő elismerés is. Ha emberséges a munkáltatód, akkor segít neked, nagyon szorítok neked. A lényeg, hogy a megállapodás dec. 31-ig megkötésre kerüljön. Mindent tudjatok meg a Nyugdíjbiztosítótól.
Az ügymenetet nem tudom, de olvassátok el a tájékoztatót: http://www.onyf.hu/?…

Oskolas
Semmi hátránya nem lenne, ha biztos megvan a 40 év jogosultsági ideje (a hírek szerint ez nem változna). Szerintem az idén semmi változás nem lesz, bár ki tudja. Figyelni kell a híreket.
Ha esetleg a +2% induló nyugdíj motiválja, akkor esetleg maradjon addig munkaviszonyban, amíg meglesz a 41 éve (inkább 5 nappal több, mint 1 nappal kevesebb).
De akár dönthet úgy is, hogy a kedvezményes nyugdíjat választja.

Avarka
Ha megvan a 37 éve, akkor elmehet nyugdíjba, de arra figyeljetek, hogy legkésőbb dec. 31-én már nyugdíjas legyen. Gondolom a 37 éve nincs még meg neki, mert az életkori feltétellel rendelkezik. Neki csökkentett előrehozott nyugdíja lesz.

Üdvözlettel Veci

álom 52 # 2011.03.02. 12:52

Kedves Veci!

Bocsánat, hogy nem egyszerre teszem fel a kérdéseimet, de tegnap óta többet gondolkodom a nyugdíjjal kapcsolatban. A kérdésem a következő. Ez év őszén kell mennem az ORSZI-hoz felülvizsgálatra. Márciusban töltöm az 59 évet. Nő vagyok. Előbb nem intézhetem az előrehozott nyugdíjat, csak az ősszel?
Köszönöm
Álom 52

Veci # 2011.03.02. 13:22

álom 52
Kérheted az előrehozott nyugdíjat az 59. szülinapodtól a K02-es nyomtatványon. Akár már holnap beadhatod a papírjaidat. A férjem ugyan átmeneti járadékos volt, beadtuk a szülinap előtt 3 héttel a nyomtatványt, alkalmi munkavállalóin volt neki még 40 napja, és 22 munkanapon belül megkapta a végzést, és februárban megkapta a járadékot. Vagyis nincs az ellátásban megszakítás.
Gondolom ez lenne a rokkantnyugdíj esetén is, de kérdezd meg az ügyintéződet. Jaa! megvan a rokkantsági idejével a minimum 37 éved? Ha igen és nincs 40 év szolgálati időd, akkor csökkentett nyugdíj lesz.
De azért még egy próbaszámítást elvégeznék, mert ha hosszabb ideje van a rokkantnyugdíj, akkor nem biztos, hogy előnyös lenne egy 2011-es újraszámítás. Beszélj az ügyintézővel.

Üdvözlettel Veci

álom 52 # 2011.03.02. 13:36

Kedves Veci!
Nagyon köszönöm a gyors választ, Most egy kicsit jobban érzem magam.,megnyugodtam. Egyébként 2006 ősze óta vagyok 67%-os. Akkor 39 év 123 nap volt a szolg. időm, A rokkantsági évek számával lassacskán 44 év a szolgálati időm. Remélem, hogy nem sokkal lesz kevesebb a pénzem.
Köszönöm
Álom 52

Veci # 2011.03.02. 13:54

álom 52
Március végén már lesz 2011-es kalkulátor is, akkor tájékozódhatsz is.

Üdvözlettel Veci

Avarka # 2011.03.02. 13:56

Kedves Veci!

Köszönöm szépen a választ. Ha jól értem az életkora számít (60 év) a 37 év munkaviszony nem feltétlenül. 2005-ben 33 éve volt. Most még várok egy papírt a munkanélküliből és újból megkérem a szolgálati idő megállapítását. A jelenlegi változások érinthetik apukám nyugdíjba vonulását? Érdemes várni a munkaviszony megszűnésével vagy inkább most intézkedjek?

Veci # 2011.03.02. 14:18

Avarka
Őt már a változás nem érinti, szerintem. Ha a munkáltató mondana fel neki, akkor még végkielégítés is járhatna (+3 hav), de ha ő mond fel, akkor nem.
Az legyen számára megnyugvás, hogy mehet nyugdíjba, és most az egészége a fontos, nem kell idegeskednetek a nyugdíj miatt (60. szülinaptól előrehozott nyugdíjra jogosult).

Üdvözlettel Veci

Avarka # 2011.03.02. 14:29

Köszönöm szépen a választ.

TibiDh # 2011.03.02. 15:08

Kedves Veci
Köszönöm szépen a választ

nkmaria # 2011.03.02. 15:36

Kedves Veci!már írtam Neked korábban,de a mai hírek hallatára újra megteszem.ez év ápr.21-én töltöm be az 59 évet,nő vagyok,és 2009.ápr.8.-ig van 41 év 125 napom,azóta munkanélküli járulákot kapok,azt,ami nyugdíjig jár.Mik a kilátásaim?Köszönettel várom válaszod

Veci # 2011.03.02. 16:07

nkmaria
Tökéletesek a kilátásaid, már készítheted a pezsgőt, mert az 59. szülinptól nyugdíjas lehetsz.
Ennyire gyorsan nem lesz változás szerintem, hogy már izgulnod kellene.

Üdvözlettel Veci

nkmaria # 2011.03.02. 17:09

Köszönöm megnyugtató válaszod.Csak az aggaszt,amit remélem nem jól értelmeztem,hogy 2 héten belül az országgyűlés megszavazza az új nyugdíjkérelmek befagyasztását.