Köszönöm agica20
Üdvözöl : Esopus
Előrehozott öregségi nyugdíj
Köszi a kommentálást!
Az előrehozott öregségi
ellátások, szolgálati ellátások és a korkedvezményes ellátások finanszírozása a
Nemzeti Szociálpolitikai Alapból történik.
Az előbbiekben felsorolt ellátásokat kivették a Nyugdijbiztositási Alapból.
Ezek után csak meg kell szavazni a 2012-es költségvetési törvényt.
Ha valaki érti,tudja hgy ezek mit jelentenek,mi várható,az kommentálja! Köszi.
A 2012-es költségvetés tervezete már tartalmazza a készülő nyugdíjtörvény forrás oldalát.
Eddig ilyen szociálpol.alap nem volt.
21 Nemzeti Szociálpolitikai Alap
1 Családi támogatások
1 Családi pótlék 355 015,0
2 Anyasági támogatás 5 528,0
3 Gyermekgondozási segély 66 050,0
4 Gyermeknevelési támogatás 14 223,0
5 Apákat megillető munkaidő-kedvezmény távolléti díjának 1 956,0
megtérítése
6 Pénzbeli gyermekvédelmi támogatások 7 103,0
7 Életkezdési támogatás 4 704,0
8 Gyermektartásdíjak megelőlegezése 1 500,0
2 Korhatár alatti ellátások
1 Szolgálati ellátás 94 347,8
2 Korkedvezményes ellátás 28 760,4
3 Előrehozott öregségi ellátás 189 621,5
3 Jövedelempótló és jövedelemkiegészítő szociális támogatások
1 Bányászok korengedményes nyugdíja, szénjárandóság 7 704,0
kiegészítése és kereset-kiegészítése
2 Mezőgazdasági járadék 3 756,0
3 Fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka 31 217,0
4 Politikai rehabilitációs és más nyugdíj-kiegészítések 20 328,0
5 Házastársi pótlék 4 481,0
6 Egyéb támogatások (Cukorbetegek támogatása, Lakbértámogatás) 80,0
70
Cím
szám
Alcím
szám
Kiemelt
előir.
szám
Alcím
név
Jogcímcsop.
név Kiemelt előirányzat neve
. F E J E Z E T
millió forintban
Kiadás Bevétel Támogatás
Jogcím
szám
Jogcím
név
Előir.
csop.
név
Jogcímcsop.
szám
Előir.
csop.
szám
Cím
név
2012. évi előirányzat
XX
7 Megváltozott munkaképességűek kereset-kiegészítése 475,0
4 Különféle jogcímen adott térítések
1 Közgyógyellátás 19 500,0
2 Egészségügyi feladatok ellátásával kapcsolatos hozzájárulás 5 000,0
3 Terhesség-megszakítás 400,0
4 Folyósított ellátások utáni térítés 1 650,0
5 Nyugdíjbiztosítási Alaptól átvett pénzeszköz 17 714,0
21. cím összesen: 863 399,7 17 714,0
Kedves mari55! Köszi hogy feltetted,de a lényegről még nem nyilatkoztak "jogerősen"! Amúgy meg az a lényeg,hogy a fizetésük nem fog csökkenni /csak nőni/ és őket nem fogják átnevezni semmiféle jövedelem,meg korhatár alatti pótlónak! A gazdagok tovább gazdagodnak,a szegényebbek meg a temetésüket is "személyi - áruvásárlási" kölcsönből fogják "megszervezni" /szerveztetni/ ! Köszike kormány,nem erre szavaztunk! Nem ezt érdemelték meg,az ÖREGEK,nyugdijasok,nyugdij előtt állók,akik sokat/!!!/ dolgoztak már! /nem civilekről van szó/ A jó Pap is,holtig tanul,igaz?!
Szeretnék talán utoljára segítséget kérni.
A férjem szept 15-től korengedményesbe megy el.KFT.nk an amibe én azért léptem be,hogy el tudjon menni nyugdíjba.Mindketten ügyvezetők vagyuk,de a férjemet 06.17-től büfé eladónak jelentettük.Most a nyufig kéri a társasági szerződést,meg a munkaszerződést.Kérdésem az ,hogy nem kötnek bele abba,hogy 06.17.előtt 1 személyes kft volt,és utána módosult a társasági szerződés,és a férjem munkaszerződése büfé eladónak?Ezt elfogadják,mert úgy tudom hogyha ügyvezető marad akkor az nem munkaviszony.Jó lesz így a munkaszerződés?Várom a segítséget,mert hétfőn menni kellene vele.Köszi.
Szia Zsuszsa! Én nem tudom,a legfrisseb infó,úgy harangozta be,hogy a kormányközeli forrásokból értesült róla! Namár most,ők azt irták,hogy Decemberben lesz róla szavazás és döntés,de ha szerintünk nem és előbb lesz,akkor sem lesz jobb,ha November végén,vagy December elején,igaz! Hogy esetünkben mi a jóval elöbb,azt csak ők tudják,meg azt is,hogy mi a fene ez a marha nagy kapkodás,amikor 2013-tól úgy is sok minden meg fog változni! És a szolgálati nyugdijast miért hagyják meg NYUGDIJASNAK /57-62évest/,a civilekkel szemben! Gusztustalan,kivételezettség!!!
Sitimaci!
Szerintem azért decembernél jóval hamarább az ogy. honlapján lesz a tv.javaslat, és abból sok minden ki fog derülni, azon már úgysem változtatnak komolyabban.
üdv:Zsuzsa
T.FÓrumozók ! Azért az nem lesz semmi,hogy ha csak Decemberben fognak dönteni és szavazni a jövő évi nyugdijtörvényről,nem kapkodják el és még "telefonos sgítséget" sem kérhet az ember! A megkülömböztetés akkor is megmarad,ezzel ellentétben,inkább a NYUGDIJAS kifejezés maradna meg,igy lenne normális,az előrehozott nyugdij minden formájánál! / A rokkantnyugdij,az más kategória,épp úgy,mint a már rengetegszer emlegetett szolgálati / Addig még normális tanácsot sem lehet adni senkinek sem,ami most érvényes,az van!
Hugi55!
A férjed az idén semmiképpen nem tud elmenni előrehozott nyugdíjba, mert csak jövőre lesz 60 éves.
Ha a jelenlegi tervezetet fogadják el akkor lehet, hogy jövőre sem, mivel 2012.01.01-től minden korai nyugdíjat a kormány meg akar szüntetni. Ha ez így lesz akkor 62 év 183 nap számára az öregségi nyugdíjkorhatár.
Ha mindenképen szeretne nyugdíjba menni, egyedüli megoldásnak a korengedményes nyugdíj tűnik, ha a cége beleegyezik. A korengedményes nyugdíj lehetősége még 2011.12.31-ig él és az előrehozott nyugdíjig, a férjed esetében 2012.01.31-ig tart. Az erre eső időszakra kellene a férjed cégének (vagy Nektek) előre egy összegben kifizetni a nyugdíját. Ebben az esetben 2012.02.01-től lehetne előrehozott nyugdíjas, illetve aminek átkeresztelik (jövedelempótló juttatás). Remélem tudtam segíteni. üdv: Zsuzsa
Somarka!
Vinned kell: K02 nyomtatványt kitöltve, a mv.megszüntetődet, TB kiskönyvedet, ha vannak gyerekeid az eredeti születési kivonatukat.
Ami a nyugdíj melletti munkát illeti, biztosat csak a tv.elfogadása után, de ha a kiszivárogtatott tervezetet fogadják el akkor a költségvetési szférában nem lehet, de a piacgazdaságiba igen a minimálbér X 18/év-ig. Ez egy kereset korlát, amit ha akár évközben is túllép az ember, akkor az év hátralévő részében nem kap nyugdíjat, illetve jövőre jövedelempótlót. Sok sikert
üdv:Zsuzsa
Kedves Veci és a többi segítő!
Segítségeteket kérem. Régóta olvasom a fórumot, még eddig nem írtam. Férjem 1952. 01. 31.-én született, 44-év munkaviszonya van. Milyen feltételekkel mehet el előrehozott öregségi nyugdíjba?
Köszönöm: Hugi
hars-52!
Voltam ma a TB-ben, azt mondták ők is, hogy simán megvan a jogosultságom a 40 évesre. Ma kiléptetnek a cégemnél és hétfőn vinném be a papírokat.
Még egy kis segítséget kérnék, hogy pontosan miket kell bevinni, mert elfelejtettem megkérdezni.
Azt hallották az ügyintézők, hogy jövőtől nem lehet nyugdíj mellett dolgozni. Ez így lesz? (Ez van a tervezetekben?)
Nagyon köszönök minden segítséget! Le a kalappal, hogy ilyen önzetlenül segítetek itt ennyi embernek!
Szép napot!
somarka
- DÖNTÉS CSAK DECEMBERBEN FOG LENNI? ADDIG SEMMI ÉS A NŐK 40-ÉVESE,MEGMARAD !------
- T. Fórumozók! Ez egy másik írás,szept.29.Figyelő.hu,a január 01-után bevezetendő nyugdíj átalakításról! És a T.Kormány,még mindig hallgat,mintha szándékosan nem hozna nyilvánosságra még semmit! Valamitől tartanak,az tuti!!!------
Személyes igényekhez igazított, személyreszabható lehetőségekkel, lejáratkori hozamgaranciával működtethető, örökölhető... nyugdíjprogram. Akár céges bevételből költségként, akár magánbevételből.
Kedves Hars52-Zsuzsa!
Köszönöm a segítséget,a remény hal meg utoljára.
Üdv G.
Esopus!
Lehet,hogy ezt keresed ?
.....
"(2) A korengedményes nyugdíjazás további feltétele, hogy
- a munkáltató a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító korhatárának az eléréséig a - nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv által megállapított - nyugdíjának az évenkénti emelések és kiegészítések nélküli összegét a fizetési értesítés kézhezvételét követő 15 napon belül a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság elkülönített számlájára egy összegben befizeti;
- a munkáltató az a) pontban foglaltakon kívül megtéríti a fizetési értesítésben foglaltak szerint az első tényleges folyósítás naptári évében irányadó összegben a postaköltségeket is annyi naptári hónapra, amennyire a korengedményes nyugdíjat folyósítani kell;
c)
(3) Korengedményes nyugdíj akkor állapítható meg, ha a munkavállaló 6. § b) pontja szerinti jogviszonya a korengedményes nyugdíjba vonulás időpontjáig megszűnik.
2. § (1) A munkáltató a megállapodás megkötésétől számított 15 napon belül az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnek megküldi a megállapodást, és egyúttal nyilatkozik az 1. § (2) bekezdése szerinti kötelezettség vállalásáról.
"
Na ezt megtalálod a 181/1996. (XII. 6.) Korm. rendelet
a korengedményes nyugdíjazásról -ban,melyre a Nyufig honlapján található jogszabályok között is.
Tudnod kell,hogy sok módosítás volt és nem tudom neked ide bemásolni az összes §-t.
A támához nem értek,de ráértem egy kicsit és kutakodtam neked.
Feltétlenül ird be a keresődbe ezt :
283/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet
a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségének meghosszabbításáról
és megjelenik a jogszabály 2011.IX,29-i állapota.
Ha neked ez fontos,szánj rá néhány órát!
Üdv.Ági
Már csak 93 nap van az új törvényig és semmit sem tudunk.
Üdv: Korall (53-as nö)
előrehozott jelölt
A D-Day elnevezésű demonstráció sorozat mai nyitó napján a szervezők ezt vitték be a Köztársasági Elnöknek:
PETÍCIÓ
DR. SCHMITT PÁL ÚRNAK
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKÉNEK
Az Akcióegységbe tömörült, több mint 100 szakszervezet, civil- és társadalmi szervezet az alábbi 9 pontot tartalmazó követeléscsomagot fogadta el:
1. Követeljük az igazságos és méltányos közteherviselést!
... 2. Követeljük, hogy szüntessék be a visszamenőleges hatályú törvénykezést!
3. Követeljük, hogy a munka világában állítsák helyre a háromoldalú társadalmi párbeszéd intézményrendszerét!
4. Követeljük, hogy a Munka törvénykönyvét kizárólag a szociális partnerekkel történt megegyezést követően módosítsák!
5. Követeljük, hogy állítsák helyre a korkedvezményes, a korengedményes és a szolgálati nyugdíjak alkotmányos védelmét!
6. Követeljük, hogy a nyugdíjrendszer változásai méltányos átmenetet biztosítsanak a munkavállalóknak, az új szabályok esetenként csak az újonnan munkába állókra, illetve szolgálati viszonyt létesítőkre vonatkozzanak!
7. Követeljük, hogy az új életpályamodelleket csak a szakszervezetekkel történt megállapodásokat követően vezessék be!
8. Követeljük a sztrájkjog visszaállítását!
9. Követeljük, hogy ne csorbítsák a szakszervezetek jogait!
Az D-DAY elnevezésű tiltakozó sorozatot szervező Akcióegység nevében tisztelettel kérjük a Köztársasági Elnök Urat, hogy ne a diákokat, munkavállalókat és nyugdíjasokat hátrányosan érintő törvényeket lássa el kézjegyével, hanem a petíciónkat, elősegítve ezzel az abban foglaltak teljesülését!
Budapest, 2011. szeptember 29.
Árok Kornél Kónya Péter Székely Tamás Székely Sándor
D-DAY OPERATÍV TÖRZS
A Petíciót átvettem:
Dr. Schmitt Pál köztárasági elnök
Más: Nekem majdnem mindegy, hogy a korhatár előtti ellátásomat, amire 2012-ben lennék jogosult, akarják-e emelni vagy sem, 2016-ban, amikor 63 leszek és öregségire leszek (?) jogosult. A közbeeső 4 év alatt az Alaptörvény szerint a szociális ellátás bármikor csökkenthető vagy megszüntethető. De még ha törvénybe foglalják is ezt az elmaradt emelési igéretet, hogy hihetném el? Akármikor felülírhatják.
Nekem némi garanciát az jelentene, ha megmaradna az előrehozott öregségi nyugdíj teljes garanciával, és lám, velem lehetne egy kicsit alkudni,esetleg lemondanék az utazási kedvezményről, de maradna az évenkénti emelés.Vagy kisebb mértékű emelés lenne a korbetöltésig és szűkített utazási kedvezmény.Vagy ... lehetne még más variációkat is kitalálni egy ici-pici kompromisszummal. De a nyugdíj névről semmiképpen sem szeretnék lemondani. Az előrehozott elnevezéssel is jól meg tudnák különböztetni pénzügyileg és más kasszából fizetni.
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
SOS...SOS Kedves Lányok és Fiuk!!
Egy nagyon fontos sort,mondatot keresek de csak a Nyugdíjig. honlapján.
A szöveg valahogy így van : ......kölcsönös megállapodás esetén a munkáltató vállalja,hogy kifizeti a hátralévő időre eső nyugdíj és postaköltség díját.....
VALAHOGY ÍGY! Lehet,hogy ezen múlik az,hogy még idén el tudok menni "nyugdíjba"
Köszönöm : Esopus
Szia,most látom megint írtál,köszönöm,megnézem!
Ági
Kedves előrehozott jelölt!
a Népszava mai cikkét nézd meg! Abban már nincs benne! Már egy másik előterjesztésen törik a fejüket.
Egyikünk sem/se ti,se mi / nem járunk jól, a párom most megy nyugdíjba,ő 5 évig nem kap emelést,de nem is dolgozhat mellette.
Na,sok szerencsét nektek is !
Ági
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02