Szösszenet egy kortárstól..
Most találtam:-)
http://www.facebook.com/…963405717068
Én csak egy 53-as buta nő vagyok..
Szuper !!!!!!!!!!!!!!
Szösszenet egy kortárstól..
Most találtam:-)
http://www.facebook.com/…963405717068
Én csak egy 53-as buta nő vagyok..
Szuper !!!!!!!!!!!!!!
Üdvözlök mindenkit!
Kérlek segítsetek.Az édesapám 2012 juniusában fogja
betölteni a 60. életévét és előrehozott öregségi nyugdíjba szeretne menni.A 40 év munkaviszonya az bőven megvan még több is.Viszont ha a kormány el fogja törölni január 1.-vel ezt a törvényt, akkor van-e valami esélye vagy módja elmenni nyudíjba idén decemberbe?Vagy esetleg mit tudna tenni annak érdekében hogy ne kelljen még 2 és fél évet dolgoznia?Megjegyzem hogy gyárban dolgozik már 30 éve ugyanott és nem bírja már,gondolom sok más hasonló ember van még így Magyarországon.Kérlek segítsetek.Köszönöm.
Szabi
Attilab, akkor valószínű, h rád is ugyanaz vonatkozik , felháborító, h 10-15 év után nyugdíj , annak, aki már 30-35 éve nyd-as, annak meg aki ledolgozott 35-40-45 évet annak meg pótló akármi !
Tisztelt Veci!
Idén december közepén készülök nyugdíjba közalkalmazottként.
A munkáltatóm közös megegyezéssel akar csak elengedni. Ezzel nem lenne problémám, csak akkor ha emiatt nem kapnám meg a 40 éves jubileumi jutalmamat. Idén októberben, még csak 39. évemet töltöm be, de tudomásom szerint ilyenkor meg kell adni, ha betöltöttem a 35 évet közalkalmazottként.
Kérdéseim:
Köszönettel
Nyanya1
Szombathelyi , meg nem vonják a nyd-adat, csak jan.-tól a 62 -ik szülinapodig más néven kapod / micsoda baromság !! / a nyd-adat, akkortól meg automatikusan öregségi nyd lesz a neve újra !!
Golgoth, nem marad ki, ha szept . 7-től vagy nyd-as, akkor akkortól kapsz nyd-at, 12-e körül küldik , és ha addig nem is, de akkor valószínú, h 2 havit küldenek , nekem 3 havi jött egyszerre, fél éve, lehet, h azóta már rajta is van a számládon a szeptemberi, de ha nem , akkor biztos az öktóberivel küldik, az pedig 12 -e , azt hiszem. Ne izgulj, ha már végzést kaptál az előlegről, akkor jön a pénz is, meg a határozat utána , amibe már a végleges nyd-ad lesz megadva.
Szafika!
Akkor ha jól értelek kimarad a szeptemberi hónap?
Én úgy gondoltam, hogy jár szeptemberre és októberre is külön külön, de mivel a határozatot az előlegről pénteken kaptam meg, azt hittem, hogy októberben megkapom a szeptemberre járót és az esedékes októberit is.
Javíts kérlek, ha nem jó a következtetésem.
1950. augusztus 4-én születtem és 2011. október 1-től vagyok előrehozott öregségi nyugdíjas több mint 41 évi munkaviszony után!
Akkor most a tervezett változtatások azt jelentik,hogy 2012. januártól megvonják a nyugdíjamat és szociális ellátást kapok? Ezt követően pedig 2012. augusztus 4-től (ekkor töltöm be a 62. évet) újból nyugdíjas leszek? Ha valaki tud,válaszoljon!
Ratkó és Széll nyugdíjba készülő ivadékai jól megszívtuk. Szüleink fizették a gyermektelenségi adót az adott év végéig, pedig már ránk kellett volna költeniük a pénzt! Most meg szűk 3 hónappal a jól megérdemelt nyugdíjas évek helyett jön leminősítés, juttatás stb. Ugyanazt kapjuk, mint aki 10-15 éve nyugdíjat kap! Mi már nem sokat tehetünk, aki tud az marad a munka világában, mert a biztos nyugdíjat elfújta a szél, a mai nap hírei szerint most már tuti biztos, csak rajtunk lehet helyrehozni az eddigi hibás intézkedéseket, törvényeket.
Kedves fórumozók.
Lejjebb kérdeztem egy-két dolgot,tud valaki válaszolni rá?
Golgoth, ha még előleget kapsz , akkor 90-et, de ha már kaptál határozatot is , abba benne lesz, h mennyi lesz a végleges összeg , ne izgulj , az csak több lehet , kevesebb nem !
Manyoka, egyenlőre úgy néz ki , h a 40 éves akciós , marad, nem lesz " leminősítve " mint szemét módon azoknak, akik ledolgoztak 35-40-45 évet ,és más címszóval tudtak elmenni nyd-ba ,pedig FIZETTEK EGY ÉLETEN ÁT !!! azért, h öregségükre, ne nyugdíjat, hanem egyéb " pótló juttatást " kapjanak !! ? évet kellene dolgozniuk ?! Ezzel csak elveszik az ember kedvét attól, h dolgozzon egy életen át ! minek?! h a végén nagy kegyesen összemossák azokkal , akik sose dolgoztak !!!
Szeretném ha valaki az előzőleg feltett kérdésemre tudna válaszolni.
Előre is köszönöm.
Tudja valaki, hogy a nők 40 év utáni nyugdija az most korhatár alatti nyugdijnak minősül, vagy teljeskoru nyugdijnak? Ők is csak jövedelempótlékot kapnak jövőre, vagy rájuk ez nem vonatkozik?
A Klubrádión hallgatom az élőközvetítést a neten.
Üdv: Korall (53-as nö)
Jó volna egy tárgyalást kicsikarni!
13.52 Többezresre duzzadt a tömeg
Folyamatosan érkeznek a tüntetők a Kossuth térre, már az Alkotmány utcában is egyre többen vannak. A vidéki szakszervezetek buszai a Bajcsy-Zsilinszky úton állnak. A helyszínen lévő tudósítónk többezresre becsülte a tömeget, a Kossuth téri színpad előtt rész teljesen megtelt./ Origo /
2011. szeptember 7.től vagyok jogosult az előrehozott öregségi nyugdíjra.
Kérdésem az lenne , hogy most októberben mennyi pénzt kapok, ha az előleg 90000 Ft., mert még semmit nem kaptam.
Segítség!
Édesanyám nevében fordulok önökhöz segítségért. 1950.augusztusában született, 2011.dec.31-ig lesz meg 32év 300nap munkaviszonya. Tehát 2012.augusztusában tölti be a 62. életévét.
Megváltozott munkaképességűként van foglalkoztatva, 40%-ra van leszázalékolva. A problémánk az, hogy a munkáltatója 2012.jan.01-től nem alkalmaztathat 40%-ra leszázalékolt dolgozókat, csak annál nagyobbakat. Így elbocsájtják, nyugdíjazás előtt 8 hónappal.
A kérdésünk az lenne, hogy ezt megteheti-e a munkáltatója? Van-e ilyen esetre megoldás? Bármilyen javaslatot szívesen fogadunk. Köszönjük
Kedves ötvenhármas!Nagyon igazad van! A nép már tudhatja azt,hogy mit akarnak,törvénybe meg majd ráérnek november-december körül beiktatni!Akkor majd megjelenik a M.Közlönyben is és az ő részükről be van fejezve a nyugdíjas "hadművelet".Lenne még sok minden amit hozzálehetne fűzni,de már régebben megtörtént,fölösleges az ujját koptatni az embernek a billentyűkön! A dolgok igen,nagyon is összefüggnek egymással,persze ettől még igazságtalan,érthetetlen,értelmetlen nagyon sok minden! Üdv.
Fria!
Általánosságban 2012-től korhatár előtt nyugdíjat már nem állapítanak meg, helyette folyósítják majd a szoc.alapból a korhatár előtti ellátást. Aki jelenleg korhatár előtti nyugdíjas, annak a nyugdiját 2012-től átnevezik korhatár előtti ellátásnak, ami nem csökken és nem is emelkedik.
A továbbiakban igazi nyugdíjas csak akkor lesz vki, ha eléri a rá irányadó nyugdíjkorhatárt.
A kormány nagyon is tudja, hogy mit akar, csak az információt csöpögtetik és így kevésbé látható, hogy a dolgok nagyon is összefüggnek egymással.
ötvenhármas
Egy-két nappal ezelőtt, még arról volt szó, hogy 57 fellett mindenki nyugdíjat kap, ami igazságos is lenne, és a nyugdíj alapból kéne fizetni akkor szerintem. De a http://www.parlament.hu/…65/04365.pdf-el ez nem koherens. Lehet, hogy még MGy sem tudja, vagy tudja,és a minél később, annál jobb taktika működik.
Tisztelt fórumozók!
Ha valaki tud tanácsot adni,nagyon örülnék neki!
V E C I !
Te nagyon tájékozott vagy,biztosan kapásból tudod!
60 éves véglegesített rokkantnyugdíjas nő vagyok.
Két éve véglegesítettek.Akkor azt mondta nekem a nyugdíjbiztosítónál egy ügyintéző,hogy amennyiben megvonnák a rokkantnyugdíjamat,kérhetem az előrehozott öregségi nyugdíjat,megvannak a feltételei,mert a rokkantnyugdíjban töltött idő biztosítási jogviszonynak számít.
Most akkor én lemondhatok-e a rokkantnyugdíjamról,és kérhetem-e az előrehozott öregségi nyugdíj megállapítását?
Nagyon bizonytalan ez a rokkantnyugdíjasoknak táppénz formájában fizetendő ellátás,ha lehet szeretném elkerülni.
Csak nem tudom,járható út-e ez?
Aki tud,adjon nekem tanácsot. Mimóka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |