Előrehozott öregségi nyugdíj

gabusch # 2011.10.02. 19:34

Szösszenet egy kortárstól..
Most találtam:-)

http://www.facebook.com/…963405717068

Én csak egy 53-as buta nő vagyok..
Szuper !!!!!!!!!!!!!!

Saby # 2011.10.02. 12:16

Üdvözlök mindenkit!
Kérlek segítsetek.Az édesapám 2012 juniusában fogja
betölteni a 60. életévét és előrehozott öregségi nyugdíjba szeretne menni.A 40 év munkaviszonya az bőven megvan még több is.Viszont ha a kormány el fogja törölni január 1.-vel ezt a törvényt, akkor van-e valami esélye vagy módja elmenni nyudíjba idén decemberbe?Vagy esetleg mit tudna tenni annak érdekében hogy ne kelljen még 2 és fél évet dolgoznia?Megjegyzem hogy gyárban dolgozik már 30 éve ugyanott és nem bírja már,gondolom sok más hasonló ember van még így Magyarországon.Kérlek segítsetek.Köszönöm.

Szabi

szafika # 2011.10.02. 07:57

Attilab, akkor valószínű, h rád is ugyanaz vonatkozik , felháborító, h 10-15 év után nyugdíj , annak, aki már 30-35 éve nyd-as, annak meg aki ledolgozott 35-40-45 évet annak meg pótló akármi !

nyanya1 # 2011.10.02. 07:16

Tisztelt Veci!

Idén december közepén készülök nyugdíjba közalkalmazottként.
A munkáltatóm közös megegyezéssel akar csak elengedni. Ezzel nem lenne problémám, csak akkor ha emiatt nem kapnám meg a 40 éves jubileumi jutalmamat. Idén októberben, még csak 39. évemet töltöm be, de tudomásom szerint ilyenkor meg kell adni, ha betöltöttem a 35 évet közalkalmazottként.
Kérdéseim:

1. Mi a különbség a felmentés és a közös megegyezéssel való kilépésnél?
  2. Milyen előnyökkel illetve hátrányokkal jár a közös megegyezés?
  3. Kötelező vagy csak adható a 40 éves jubileumi jutalom. Kaphatom-e 39 éves munkaviszony után?
  4. Mi a nyugdíjba vonulás menete, hogyan csináljam, hogy ne járjak rosszul?

Köszönettel
Nyanya1

szafika # 2011.10.02. 03:55

Szombathelyi , meg nem vonják a nyd-adat, csak jan.-tól a 62 -ik szülinapodig más néven kapod / micsoda baromság !! / a nyd-adat, akkortól meg automatikusan öregségi nyd lesz a neve újra !!

szafika # 2011.10.02. 03:51

Golgoth, nem marad ki, ha szept . 7-től vagy nyd-as, akkor akkortól kapsz nyd-at, 12-e körül küldik , és ha addig nem is, de akkor valószínú, h 2 havit küldenek , nekem 3 havi jött egyszerre, fél éve, lehet, h azóta már rajta is van a számládon a szeptemberi, de ha nem , akkor biztos az öktóberivel küldik, az pedig 12 -e , azt hiszem. Ne izgulj, ha már végzést kaptál az előlegről, akkor jön a pénz is, meg a határozat utána , amibe már a végleges nyd-ad lesz megadva.

golgoth # 2011.10.01. 20:04

Szafika!
Akkor ha jól értelek kimarad a szeptemberi hónap?
Én úgy gondoltam, hogy jár szeptemberre és októberre is külön külön, de mivel a határozatot az előlegről pénteken kaptam meg, azt hittem, hogy októberben megkapom a szeptemberre járót és az esedékes októberit is.
Javíts kérlek, ha nem jó a következtetésem.

szombathelyi # 2011.10.01. 19:46

1950. augusztus 4-én születtem és 2011. október 1-től vagyok előrehozott öregségi nyugdíjas több mint 41 évi munkaviszony után!

Akkor most a tervezett változtatások azt jelentik,hogy 2012. januártól megvonják a nyugdíjamat és szociális ellátást kapok? Ezt követően pedig 2012. augusztus 4-től (ekkor töltöm be a 62. évet) újból nyugdíjas leszek? Ha valaki tud,válaszoljon!

Fria # 2011.10.01. 19:19

Ratkó és Széll nyugdíjba készülő ivadékai jól megszívtuk. Szüleink fizették a gyermektelenségi adót az adott év végéig, pedig már ránk kellett volna költeniük a pénzt! Most meg szűk 3 hónappal a jól megérdemelt nyugdíjas évek helyett jön leminősítés, juttatás stb. Ugyanazt kapjuk, mint aki 10-15 éve nyugdíjat kap! Mi már nem sokat tehetünk, aki tud az marad a munka világában, mert a biztos nyugdíjat elfújta a szél, a mai nap hírei szerint most már tuti biztos, csak rajtunk lehet helyrehozni az eddigi hibás intézkedéseket, törvényeket.

varga edit # 2011.10.01. 19:07

Kedves fórumozók.
Lejjebb kérdeztem egy-két dolgot,tud valaki válaszolni rá?

szafika # 2011.10.01. 17:31

Golgoth, ha még előleget kapsz , akkor 90-et, de ha már kaptál határozatot is , abba benne lesz, h mennyi lesz a végleges összeg , ne izgulj , az csak több lehet , kevesebb nem !

szafika # 2011.10.01. 17:27

Manyoka, egyenlőre úgy néz ki , h a 40 éves akciós , marad, nem lesz " leminősítve " mint szemét módon azoknak, akik ledolgoztak 35-40-45 évet ,és más címszóval tudtak elmenni nyd-ba ,pedig FIZETTEK EGY ÉLETEN ÁT !!! azért, h öregségükre, ne nyugdíjat, hanem egyéb " pótló juttatást " kapjanak !! ? évet kellene dolgozniuk ?! Ezzel csak elveszik az ember kedvét attól, h dolgozzon egy életen át ! minek?! h a végén nagy kegyesen összemossák azokkal , akik sose dolgoztak !!!

golgoth # 2011.10.01. 16:59

Szeretném ha valaki az előzőleg feltett kérdésemre tudna válaszolni.
Előre is köszönöm.

manyoka # 2011.10.01. 15:58

Tudja valaki, hogy a nők 40 év utáni nyugdija az most korhatár alatti nyugdijnak minősül, vagy teljeskoru nyugdijnak? Ők is csak jövedelempótlékot kapnak jövőre, vagy rájuk ez nem vonatkozik?

Korall54 # 2011.10.01. 13:15

A Klubrádión hallgatom az élőközvetítést a neten.

Üdv: Korall (53-as nö)

ZSIZSI # 2011.10.01. 12:59

Jó volna egy tárgyalást kicsikarni!
13.52 Többezresre duzzadt a tömeg
Folyamatosan érkeznek a tüntetők a Kossuth térre, már az Alkotmány utcában is egyre többen vannak. A vidéki szakszervezetek buszai a Bajcsy-Zsilinszky úton állnak. A helyszínen lévő tudósítónk többezresre becsülte a tömeget, a Kossuth téri színpad előtt rész teljesen megtelt./ Origo /

golgoth # 2011.10.01. 12:51

2011. szeptember 7.től vagyok jogosult az előrehozott öregségi nyugdíjra.
Kérdésem az lenne , hogy most októberben mennyi pénzt kapok, ha az előleg 90000 Ft., mert még semmit nem kaptam.

sitimaci # 2011.10.01. 10:17
http://www.stop.hu/…/article.php?…--
  • A rossz gazdaságért, most a nyugdíjbakészülőket büntetik mindenféle átnevezéssel,megvonással,jövőre meg senki nem mehet el előbb,mármint a civilek. Ettől jobb lesz a gazdaság???? Ez egy nagy tévedés! / Az írás,jobboldali szakértőktől származik!!!/
sitimaci # 2011.10.01. 10:03
Stop.h
  • Mesterházy azt mondta,hogy jövőre mindenképpen rosszul járnak a nyugdíjasok!Ezt marha nagy dolog volt megjósolni,a Nép is tudja,nekik meg akkor amikor kormányon voltak,NEM KELLETT VOLNA FELEMELNI A NYUGDÍJKORHATÁRT,legalább ennyi előny lett volna és volt még egy jó pár kedvezőtlen intézkedésük!Hiába,a kibicnek,semmi sem drága,igaz?
sitimaci # 2011.10.01. 09:57
vala89 # 2011.10.01. 06:48

Segítség!
Édesanyám nevében fordulok önökhöz segítségért. 1950.augusztusában született, 2011.dec.31-ig lesz meg 32év 300nap munkaviszonya. Tehát 2012.augusztusában tölti be a 62. életévét.
Megváltozott munkaképességűként van foglalkoztatva, 40%-ra van leszázalékolva. A problémánk az, hogy a munkáltatója 2012.jan.01-től nem alkalmaztathat 40%-ra leszázalékolt dolgozókat, csak annál nagyobbakat. Így elbocsájtják, nyugdíjazás előtt 8 hónappal.
A kérdésünk az lenne, hogy ezt megteheti-e a munkáltatója? Van-e ilyen esetre megoldás? Bármilyen javaslatot szívesen fogadunk. Köszönjük

sitimaci # 2011.10.01. 06:21

Kedves ötvenhármas!Nagyon igazad van! A nép már tudhatja azt,hogy mit akarnak,törvénybe meg majd ráérnek november-december körül beiktatni!Akkor majd megjelenik a M.Közlönyben is és az ő részükről be van fejezve a nyugdíjas "hadművelet".Lenne még sok minden amit hozzálehetne fűzni,de már régebben megtörtént,fölösleges az ujját koptatni az embernek a billentyűkön! A dolgok igen,nagyon is összefüggnek egymással,persze ettől még igazságtalan,érthetetlen,értelmetlen nagyon sok minden! Üdv.

ötvenhármas # 2011.10.01. 05:44

Fria!
Általánosságban 2012-től korhatár előtt nyugdíjat már nem állapítanak meg, helyette folyósítják majd a szoc.alapból a korhatár előtti ellátást. Aki jelenleg korhatár előtti nyugdíjas, annak a nyugdiját 2012-től átnevezik korhatár előtti ellátásnak, ami nem csökken és nem is emelkedik.
A továbbiakban igazi nyugdíjas csak akkor lesz vki, ha eléri a rá irányadó nyugdíjkorhatárt.
A kormány nagyon is tudja, hogy mit akar, csak az információt csöpögtetik és így kevésbé látható, hogy a dolgok nagyon is összefüggnek egymással.

Fria # 2011.09.30. 20:41

ötvenhármas
Egy-két nappal ezelőtt, még arról volt szó, hogy 57 fellett mindenki nyugdíjat kap, ami igazságos is lenne, és a nyugdíj alapból kéne fizetni akkor szerintem. De a http://www.parlament.hu/…65/04365.pdf-el ez nem koherens. Lehet, hogy még MGy sem tudja, vagy tudja,és a minél később, annál jobb taktika működik.

Mimóka # 2011.09.30. 17:50

Tisztelt fórumozók!

Ha valaki tud tanácsot adni,nagyon örülnék neki!

V E C I !
Te nagyon tájékozott vagy,biztosan kapásból tudod!

60 éves véglegesített rokkantnyugdíjas nő vagyok.
Két éve véglegesítettek.Akkor azt mondta nekem a nyugdíjbiztosítónál egy ügyintéző,hogy amennyiben megvonnák a rokkantnyugdíjamat,kérhetem az előrehozott öregségi nyugdíjat,megvannak a feltételei,mert a rokkantnyugdíjban töltött idő biztosítási jogviszonynak számít.

Most akkor én lemondhatok-e a rokkantnyugdíjamról,és kérhetem-e az előrehozott öregségi nyugdíj megállapítását?
Nagyon bizonytalan ez a rokkantnyugdíjasoknak táppénz formájában fizetendő ellátás,ha lehet szeretném elkerülni.
Csak nem tudom,járható út-e ez?
Aki tud,adjon nekem tanácsot. Mimóka