Próbáld meg az Államkincstárnál, hisz ÁK számfejtette az illetményeket, csak akkor más néven.
melyik szerv igazolja a közalkalmazotti jogviszonyt?
Új munkahelyem van és az évtizedekkel előtti közalkalmazotti jogviszony lenne szükséges, mivel újból közalkalmazottként fogok dolgozni. 8 évről van szó.
Mihez kellene?
Bocsánat, most néztem meg az ügyfélkapun, ezt írták: Tájékoztatjuk, hogy jogszabályi rendelkezések alapján csak azokat a biztosítási jogviszonyokat tartjuk nyilván,amelyek már 1998. január 31-én fennálltak, vagy ezt az időpontot követően jöttek létre.
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Nekem csak 8 évem van közalkalmazottként, az sem folyamatos munkaviszonyból. 5 év X helyen, egy-egy év másik két helyen, 14 hónap megint másik helyen (OPNI, ami meg is szűnt).
Csak ezeket az időket szeretném igazoltatni...
Miért, a tb-nél nincs meg? Mihez kellene?
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, hova forduljak az 1999 előtti közalkalmazottként eltöltött munkaviszonyról? Tanács, szociális intézmény, kórház. Ezek az idők még munkakönyvbe voltak bejegyezve, de az már nincs meg.
Egyenként kell írni mindegyik intézménynek? Például az Országos Ideg és Elmegyógyintézet már meg is szűnt...
Van-e olyan nyilvántartás közalkalmazottakról, ahol ezeket tudják igazolni, ha a pontos adatokat meg tudom adni?
Köszönöm a segítséget!
„icila 70 # 2015.09.06. 23:11
Tisztelt Szakértő!
Külföldi munkáltatóm kéri, hogy a volt munkáltatóimtól hozzak igazolást a Magyarországon közalkalmazotti jogviszonyban töltött időszakokról (1988- és 1996 között). Bérkategória besorolásához szükséges. Sajnos a személyes kérelmemre nem kaptam eddig sem választ, sem segítséget. Óvónőként dolgoztam Budapesten a xx. kerületben és Budaőrsön. Voltam a gamesz-nál, voltam a Városházán, voltam az óvódákban. Hol adhatom be hivatalos úton ezt a kérelmet? Ki tud igazolást készíteni a fent nevezett közalkalmazotti időszakról ? a nyufi csak az utolsó 1 és 1/2 évre jelölte be a közalkalmazotti kifejezést. Holott állami-városi intézményekben dolgoztam.... Segítségét előre is köszönöm!
”
- 1992-ig nem volt külön közalkalmazotti és köztisztviselői jogviszony.
- 1992-ig a munkakönyv igazolja a jogviszonyokat.
- 1992-től -ha a közszférában dolgozott- a TÁKISZ, majd a TÁH, és a MÁK (Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodája) adott ki az Ön részére a jogviszony megszűnésekor közszolgálati igazolást. (Amennyiben elvesztette tőlük kérhet másolatot.
- A Munyi/Nyenyi lapok alapján az ONYF (Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és nem a Nyufig -Nyugdíjfolyósító) igazol biztosítási jogviszonyt.
Tisztelt Szakértő!
Külföldi munkáltatóm kéri, hogy a volt munkáltatóimtól hozzak igazolást a Magyarországon közalkalmazotti jogviszonyban töltött időszakokról (1988- és 1996 között). Bérkategória besorolásához szükséges. Sajnos a személyes kérelmemre nem kaptam eddig sem választ, sem segítséget. Óvónőként dolgoztam Budapesten a xx. kerületben és Budaőrsön. Voltam a gamesz-nál, voltam a Városházán, voltam az óvódákban. Hol adhatom be hivatalos úton ezt a kérelmet? Ki tud igazolást készíteni a fent nevezett közalkalmazotti időszakról ? a nyufi csak az utolsó 1 és 1/2 évre jelölte be a közalkalmazotti kifejezést. Holott állami-városi intézményekben dolgoztam.... Segítségét előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02