Nem, az ő ötletük volt. Eredetileg fel akartak mondani, és a jelenlegi munkaköröm egy részét részmunkaidős munkavállalóval megoldani, a másik részét pedig nem óhajtják betölteni senkivel, mert más terveik vannak. Erre én felajánlottam, hogy nekem az a részmunkaidős állás átmenetileg megfelelne, mi lenne, ha egy darabig, pár hónapig, amíg nekem is megfelel, én csinálnám?
Ezen elgondolkodtak, majd felajánlottak egy féléves határozott, részmunkaidős szerződést. Nekem a határozott idő eszemben sem volt, pláne nem 6 hónapra (túl hosszú a jövőbeli terveimhez képest), de megegyeztünk 3 hónapban, és abban, hogy így _módosítjuk_ a szerződést. A munkáltató meg is íratta hát a papírt az ügyvédjével, amiben az állt, hogy a jelenlegi szerződés hatályon kívül helyeződik, innentől ismeritek a sztorit.
Annyi van még, ha a munkáltató szerint nekem nem jó a megszüntetjük majd újrakötjük változat, akkor marad az "eredeti" felmondás, elvileg közös megegyezéssel. De hát tudjuk, hogy az milyen: eléd tesznek valamit, aztán az a közös megegyezés, hogy aláírhatod.