6 hónap próbaidő

wers # 2019.03.08. 15:04

Akkor ezek szerint pl. az egy éves próbaidő még közös aláírással sem? Jó tudni.

Lyonee # 2019.03.08. 15:03

Ez lemaradt:
kjt. 21/A.§
(1) A kinevezésben a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor - a (4)-(5) bekezdésben foglalt kivétellel - három hónap próbaidő megállapítása kötelező.

Lyonee # 2019.03.08. 15:00

kjt. 21/A.§
(2) A kinevezésben a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor három hónapot meghaladó próbaidő köthető ki, melynek tartama legfeljebb négy hónapig terjedhet.

(3) A próbaidő meghosszabbítása tilos. A próbaidő tartama alatt a közalkalmazotti jogviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal indokolás nélkül megszüntetheti.

A kjt. nem rendelkezik a cafeteriáról. Esetleg kollektív szerződés, ha van ilyen. Kérdezz rá!

wers # 2019.03.08. 05:36

Olyan nincs, hogy a cafeteria jár, és ha nem egyezel bele a 6 hónapos próbaidőbe, nem írod alá a szerződést. Akkor keresel másik munkahelyet.

Elnora # 2019.03.07. 19:03

Önkormányzati fenntartású óvodában óvónői,közalkalmazotti állásra pályázatot adtam be amit elnyertem.Korábbi munkahelyeimen 3 hónap próbaidőm volt.Most viszont 6 hónap próbaidőt akarnak kikötni.Kérdésem az volna,hogy törvényesen alkalmazhatják e a 6 hónap próbaidőt a közalkalmazotti jogviszonyban illetve cafeteria jár-e erre az időre?

Elnora # 2019.03.07. 19:02

Önkormányzati fenntartású óvodában óvónői,közalkalmazotti állásra pályázatot adtam be amit elnyertem.Korábbi munkahelyeimen 3 hónap próbaidőm volt.Most viszont 6 hónap próbaidőt akarnak kikötni.Kérdésem az volna,hogy törvényesen alkalmazhatják e a 6 hónap próbaidőt a közalkalmazotti jogviszonyban illetve cafeteria jár-e erre az időre?

wers # 2013.02.07. 13:16

felmondhat (nem csak a SPAR) de a munkaviszony legkorábban csak a táppénz utáni első munkanapon szűnhet meg. Ha nem próbaidő, akkor indul a felmondási idő.

greese2000 # 2013.02.07. 12:22

A Spar Magyarország Kft.-nek van kollektív szerződése és sajnos táppénz alatt is megválhat a munkavállalójától,nem kell ahhoz próbaidőn lenni.
Sajnos én ezt tapasztalatból írom.

Kata64 # 2013.01.17. 18:31

Köszönöm válaszod!

ObudaFan # 2013.01.17. 18:22

A betegszabadságot a cég köteles fizetni?

Igen.

Kata64 # 2013.01.17. 18:19

Köszönöm válaszodat!
Megpróbálok utána érdeklődni. Mindenki másnak 3 hónap próbaideje volt, van.
Hétfő óta táppénzen van, a mai nap megkapta a leszámoló papírjait ajánlott levélben és a számlájára a fél havi munkabérét. A betegszabadságot a cég köteles fizetni?

Maple-Leaf # 2013.01.17. 06:23

A próbaidő kollektív szerződés esetén elérheti a 6 hónapos időtartamot. Érdeklődjön meg az ismerősöd a HR osztályon, hogy a SPAR-nak van-e kollektív szerződése és hogy van-e ebben ilyen kitétel.

A munkaviszonyt próbaidő alatt is meg lehet szüntetni, akár azonnali hatállyal a próbaidő alatt, akár felmondással. Utóbbit indokolni kell, az azonnali hatályú felmondást a próbaidő alatt nem.

Kata64 # 2013.01.15. 16:55

Egy kedves ismerősöm 2012.08.17. állt munkaviszonyba a Spar Magyarország egyik üzletébe. Most néztük a szerződését,/ mert a hét második felére nem volt beosztása, és úgy gondolja ez csak azért lehet, mert fel akar neki mondani a főnöke/ Határozatlan idejű szerződése van, de 6 hónap próbaidő szerepel benne. Február 17. jár le a 6 hónap. Mit lehet ilyen esetben tenni? Maximum nem 90 nap lehet a próbaidő?/ Érdekes, hogy még a határozott idejű, 6 hónapos szerződéseknél is 90 próbaidőt alkalmaznak./ Felmondhatnak indoklás nélkül? Hétfőtől elment betegállományba, ha próbaidős akkor azonnali hatállyal felmondhatnak neki vagy csak a táppénz megszűnése után? Választ előre is köszönöm! Kata