„klacso 2015.12.19. 23:02
Tisztelt szakértők! Az esetem arról szólna,hogy november 9 én műtöttek nyaki gerincsérvre !A körzeti orvosom felírta a gyógyszert,de az adagolását rosszul írta 3/1 helyett 1/1 írt!24 napig szedtem így !Szóvá tettem neki jelenleg ott tartok ,hogy közölte hogy nem tart tovább táppénzen!Viszont fájdalmam még van és január 5 én kell mennem szakorvosi kontrollra! Esetleg egy szakorvosi javaslat segítene?
”
102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet
a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről
2. § (1) A keresőképtelenség illetve a keresőképesség elbírálására és igazolására az Ebtv. 45. § (2) bekezdése alapján jogosult:
- a háziorvos, házi gyermekorvos (a továbbiakban együtt: háziorvos),
- a járóbeteg-szakellátás orvosa,
- az ideggondozó, bőr- és nemibeteg-gondozó, tüdőgondozó, valamint az onkológiai gondozó szakorvosa,
- az egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal),
- a kormányhivatallal felülvéleményező tevékenységre szerződött főorvos (a továbbiakban: felülvéleményező főorvos).
- A járóbeteg-szakellátás orvosa csak akkor bírálhatja el a keresőképtelenséget, ha a járóképes beteg ellátására területileg vagy a háziorvos beutalása alapján illetékes.
(6) Amennyiben a keresőképtelenséget nem a biztosított vagy gyermekének háziorvosa állapítja meg, úgy erről az eljáró orvosnak - a megállapítással egyidejűleg - a biztosított vagy gyermekének háziorvosát írásban haladéktalanul értesítenie kell.
8. § (2) Ha a biztosított a keresőképtelenség elbírálására jogosult orvos döntésével nem ért egyet, a keresőképességének elbírálása érdekében az orvosszakértői feladatkörében eljáró kormányhivatalhoz fordul, azzal, hogy a 7. § (5a) bekezdését ebben az esetben is alkalmazni kell.
Ha tehát nem ért egyet az orvos döntésével, amely szerint keresőképessé nyilvánítja, úgy panaszával írásban a kormányhivatalhoz (kormánymegbízotthoz) fordulhat.
A hivatkozott jogszabály teljes szövegét itt találja: