Munkanélküli járadék 4 órás munkaviszony után

NxAndi # 2011.01.22. 14:02

Tisztelt Zeller!

Bizonyára az álláskeresési járadékra gondol.

Álláskeresési járadékra az a személy jogosult, aki:

• álláskereső, és
  • az álláskeresővé válását megelőző négy éven belül legalább 365 nap jogosultsági idővel rendelkezik, és
  • rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra nem jogosult, továbbá táppénzben nem részesül, és
  • munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az illetékes munkaügyi központ kirendeltsége sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.

Jogosultsági idő: az álláskeresőnek az álláskeresővé válását megelőző négy év alatt munkaviszonyban töltött ideje, vagy az az időszak, ami alatt egyéni, illetőleg társas vállalkozói tevékenységet folytatott. Utóbbi esetben feltétel, hogy vállalkozói tevékenysége alatt eleget tegyen járulékfizetési kötelezettségének.

Az álláskeresési járadék összegét az álláskeresővé válást megelőző négy naptári negyedévben elért, - a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint az e szolgáltatások fedezetéről szóló törvényben meghatározott - munkaerőpiaci-járulék alap havi átlagos összegének alapulvételével kell kiszámítani.

Zeller # 2011.01.19. 12:41

Tiszteletem minden kedves fórumozónak!

A problémám a következő.Több mint 1 éve dolgozom egy munkahelyen és sajnos eljött az idő a távozásra mert megszűnik a munkahely.4 órás munkaviszonnyal voltam bejelentve és szeretnék elmenni munkanélkülire amíg nem találok másik munkahelyet.Az én esetemben is (4órás) is elég 1 év folyamatos munkaviszony?Hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot ebben az esetben?
Előre is köszönöm a segítséget.