40 év munkaviszony után nyugdíj


Lacaca # 2015.07.16. 05:54

Kedves "mamamacoka"!
A fórumon talán a Te hozzászólásaid a leghasznosabbak. Biztos vagyok abban, hogy a tapasztalataidat, és segítőkészségedet sokan fogják megköszönni a jövőben is, mint a múltban. A segítség mindenkinek jól jön, főleg, ha a gondolatait nem tudja rendezni egy tanácstalan segítség nélküli ember. Üdv.

szafika # 2015.07.16. 05:35

Lacaca ! tegnap félfüllel hallottam valamelyik adón simonovits újabb okos ötletét , megszüntetné a nők 40 évesét , indokolatlannak tartja a pasik 40 évvel nyugdíjba menetelét , de ugyanakkor a 65 v 67 éves nyd korhatárt elért emberkéknek 10 év !!!!! munka után is járna nyd ! Hát nemtom ! de tán 40 + akárhány év után a zemberek nem kis összeget fizetnek be a közösbe ! és ahogy valaki utalt arra is , ha a pasiknak is lehetne ez a lehetőség , akkor talán , az emberkék igyekeznének minél előbb munkába állni és dolgozni , dolgozni , hátha lesz olyan mázlijuk h ilyen hosszú szolgálati idő és befizetések után még nyd-as is lehet belőlük ! Az biztos , ha pasi lennék , akkor nagyon elkezdenék vigyázni az egészségemre , nehogy beteg legyek ! és juszt is !!!!!! megérjem és sokáig élvezhessem " hatalmas " !!! nyd-amat ! Könnyű ezt mondani ! 40akárhány év alatt elhasználódik az ember , főleg nehéz fizikai munka esetén !

Lacaca # 2015.07.15. 15:58

"szafika"
Igazad van a Simonovitsal kapcsolatban. Most mondta 5 perce a TV-ben, hogy eltörölné a nők 40 évét.
Remélem a Jó Isten jutalmazni fogja a jóindulatát. Az ilyen emberek még közéleti szereplők vezető beosztásban? Le vagyok döbbenve. Üdv

macóka11 # 2015.07.15. 15:44

oregbeatsuhanc
teljesen egyetértek a hozzászólásával, mármint azzal, hogy bizony nehezen jön össze az igazolt és megfizetett
40 év.
De egy kis viccet teszek az utolsó mondatához, oldandó a feszültséget
Meghalt Kádár, oda az igazság!

oregbeatsuhanc # 2015.07.15. 11:51

Nem árt azt sem végig gondolni legyen az nő, vagy férfi, ma már mennyire nem kis mutatvány 40 évet igazoltan adókkal és járulékokkal becsületesen megfizetve megfizetve felmutatni egy ilyen rohadt rendszerben ahol a munkaviszonyt időnként munkanélküli időszakok szakíthatják meg, illetve az adó és járulékcsalóknak kiszolgáltatott be nem jelentett munkavállalóknak még a jelenlegi 65 éves korhatárig sem jöhet össze a 40 éve? Ha valami, akkor talán ez a 40 éves lehetőség jobban ösztönözhetné a szakma tanulást és a korai munkába állást. Azt már nem is említem, hogy a férfiak átlag életkora, hogyan alakul ebben a korosztályban. Nem nekik és nem a következő kihajtott generációknak tolódik ki az életkora, mint azt állítják mostanában a korhatár emelés magyarázatára, hanem azoknak, akik 55 év, ill. 60 év helyett, -3 évvel előbb nyugdíjba mentek és vannak köztök jó páran akik 30 év fölötti nyugdíjas évekkel dicsekedhetnek. A környezetemben ismerek ilyeneket, miközben a temetők tele vannak Ratkó gyerekekkel.-:((
Szoktam mondani, nekünk a nyugdíjas éveink a Kádár rendszerben voltak meg.:-)) / ((-:

oregbeatsuhanc # 2015.07.15. 10:50

Csak remélni merem, hogy legalább a többségben van empátia és szolidaritás és nem lesz vevő a tegnapi Klub Rádióban elhangzott álságos nyufigos "szakértő" hangulatkeltő szövegére, akinek a sz*r mondókáját ismételgeti egy darabig a KR a híreiben. Ha már részben jogosan a fikázta a szakszervezeteket, akkor a tárgyilagosság jegyében megkérdezném tőle ő hol volt akkor és miért nem pampogott, amikor az előző kormány 2007-től közepétől tömegesen előrehozottba menekítette az 50 es születésű állami cégnél dolgozók 10 000 reit 57 évesen 3 évi járulékokat előre befizetve, hogy aztán újabb dolgozókat vegyenek fel a helyükre? Ezzel nem okoztak fölösleges kiadást és kárt a költségvetésnek? Ez kinek volt a Felelőssége? A MANYUPról már nem is szólok ami szintén éveken át kb. 300 milliárdos évi hiányt okozott a ktsg. vetésnek és az államadósságot súlyosan terhelő kölcsönökkel pótolták, hogy össze ne omoljon a ny.rendszer és biztosítva legyen az akkori politikusok túlélése. A több 100 000-es álrokkant és járulékcsaló potyautas ellen miért nem szólalt fel akik évtizedek óta terhelik a kormányok által egyébként is folyamatosan fosztogatott nyugdíjkasszát csak úgy költségvetésileg? Ehhez úgy látszik kevés a tehetsége, de ahhoz már megvan, hogy a jelenlegi már révbe ért nyuggereket - akik közül kíváncsi lennék hányan vannak, akik kidolgozták a korhatárt és netalán munkaviszonyban voltak 40 évet -a nyugdíj ellőtt álló pofátlan cinizmussal kétszeri korhatár emeléssel sújtott generációk ellen hergelje. Aki egyébként még emlékszik a szocik legutóbbi búcsúzóul hátra hagyott korhatár emelésének körülményeire, ha jól emlékszem Gaskó volt az egyetlen aki tiltakozott ez ellen az álságos sunyi cinikus dobásuk ellen, amihez hozzáteszem a várhatóan bukásra ítélt 55 éves korú képviselőiknek "különbejáratú" nyugdíjtörvényt szavaztattak volna meg, ami szerencsére már nem jött össze.
(Ezek után ne csodálkozzanak, ha jó ideig nem nyernek választást, mert a fehér ember és a Ratkó generáció nem felejt!)

Ami a fidesz 40 éves női korhatárát illeti, az szerintem is diszkriminatív, rájuk jellemző korcs megoldás, ami Európa normálisabb népeinél egyik opcióként nemtől függetlenül egységesen működik, vagy jobb helyeken van mellette a 60 év annyi ledolgozott évvel elmehetsz nyugdíjba, amit addig elértél, csak kevesebb a zsé. Tehát ez legyen az alap és ne amit a fidesz előad. Egyébként ebben sem nyújtottak sok újat, mert a maszop alatt is volt lehetőségük a nőknek 57 évesen 38 évvel elmenni nyugdíjba!

Amit meg a szocik most előadnak erre, az nekem kész hányinger, hogy mint mindig elkésve most "világosodtak" meg!? Tetszettek volna nem korhatárt emelni, mert akkor a 60 évesen a férfiak - az akkorra jó esetben elérhető - 43 ledolgozott évvel nyugdíjasok lennének kb.2 éve és nem kellene most ennek a cirkusznak alanyaiként részt venniük. Mindenesetre az egyszerűen felháborító, hogy most pont azokat - a zömében Ratkó gyerekeket - nyálazzák be haszonleső politikusok, megmondóemberek, és nyugdíjuk csökkenésével riogatott önző nyuggerek és egyéb demagógok, - akik valóban végig dolgoztak 40 év felett egy életet a korábbi kivételezettekhez képest.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.15. 05:28

Mindenkinek ! Itt már elszabadult a " Pokol ",megy a hülyítés és a majmolás,főleg az ellenzéki pártok részéről ! Régebben is meg volt az,hogy a nők 55-évesen mehettek nyugdíjba a férfiak meg a gyárban,kohókban,bányákban dolgoztak és nem követelték ugyan ezt ! A mindenkori szocialista kormányok törölték el ezeket,majd mostani kormány a többit ! Nem a 40-éves jogviszonyt kellene követelni,mert ugyan mit vennének ki belőle és hogyan-mikor lenne 40-éves.....!? Miért nem hőbörgött ezekért 2002-2008-között a baloldal ! Röhej,és a nőknek most sem könnyebb mint a férfiaknak ! Amúgy engedjenek el mindenkit nyugdíjba és ki fogja fizetni ? A Ratkó gyerekek után már nem lesz gond....!

halikali # 2015.07.14. 19:46

A kormány öngólt lőtt azzal a tollvonással amivel megszüntették az összes kedvezményt! Ha meghagyják a férfiakra vonatkozó 43 év munka utáni nyugdíj lehetőségét, most nem lenne népszavazás amelyben több kényes téma is szavazásra kerül, és ez nekik bukta lesz. A nők 40 éves kedvezménye jó ötlet volt, csak az indoklás sántít. Az a nő aki agyon hajtja magát míg a párja sörözik, TV-t néz az finoman szólva mazohista. Az hogy kevés a járulék fizető, nem a férfiak, hanem a kormányok tehetnek, mivel százezreket kényszerítettek külföldi munka vállalásra. Ráadásul úgy néz ki, hogy nem a heterók, hanem a melegek lehetnek büszkék, és abból ugye nem munka vállaló lesz, hanem egy barna kupac. Ahol pedig sok a gyermek, ott a szülők, tisztelet a kivételnek, nem a dolgozó emberek táborát erősítik.

Lacaca # 2015.07.14. 18:25
Joe bácsi! A sorok között olvasható az is, hogy a nők 40 év kedvezményét semmi nem korlátozhatja!!! Ez így van rendjén, mert ez a társadalom minimális elvárása a mindenkori kormányzattól, ha már 55-ről 6
  • re emelte a korhatárt.
A leghelyesebb az lenne, ha a kormányzópártok önszántukból tárgyalnák a kérdést, és nem kerülne külön anyagiakba a népszavazás, és esetleg egyéb számukra még kényelmetlenebb kérdések népszavazásra bocsájtása is elkerülhető lenne. Jobban járnak, ha ezt elkerülik, mert a kérdéscsomag egyben kerül aláírásgyűjtésre, így az is alá fogja írni, akit a többi nem érdekel, és meg is fogja szavazni. Nagyot bukhatnak az eddigi kormányzó pártok, de a Jobbik is. Amelyik párt puccsól, az biztos bukó 2018-ban, mehet a levesbe, a támogatóival együtt. A jövő pedig szigorú elszámoltatást is hozhat sokak számára, amit jobb ha elkerülnek. A franciáknál, portugáloknál 40 év a szolgálati idő, a horvátoknál 41 év mindenkinek. Amellett, hogy jobb körülmények között, magasabb életszínvonalon élnek. Egyébként a szakszervezeteknek illett volna kezdeményezni, mint érdekképviseletnek, nem a Jobbiknak. A Jobbik, viszont most már nem fogja az eddig megbízhatatlan szakszervezetekre bízni a népszavazási aláírás gyűjtés lebonyolítását, mert ez nekik is profitál politikailag, és ismerik az érdekképviseletek vezetőinek kapcsolatát, megalkuvó politikáját a mindenkori kormányokkal. A szakszervezetek csak az elbukott érdekképviseletben, megalkuvásban jeleskedtek eddig. Nagyot bukik a Jobbik is, ha nem ér el sikert a kormánnyal szemben, mert csak néphülyítésnek veszik az eddigieket, és szintén a levesben találják magukat. Ezt nevezik MBV- levesnek, azaz minden benne van. A kormány ebben a témakörben még az egyházak segítségére sem számíthat, mert nehéz misébe foglalni, és elhitetni a hívőkkel egy teológusnak, hogy az élete végéig kizsákmányolt ember a jó keresztény. Egyetértek Rexorral, hogy a népszavazás megspórolható lenne, a pénzt másra is költhetnék, mert csak visszafele sülhet el a puccskísérlet elkövetőinek, bármelyik oldalról is jön. Szép estét.
Rexor # 2015.07.14. 15:00

Joe bácsi: az a két év már gyorsan elrepül, és annál magasabb lesz a nyugdíjad is. Kitartást és jó egészséget!

joe bácsi # 2015.07.14. 14:33

Régóta nem szóltam hozzá,de most olvastam egy cikket azújságba

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezés mögé felsorakozott a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek is – jelentették be az érdekvédelmi szervezetek hétfőn Budapesten, közös sajtótájékoztatón.

A népszavazást Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője kezdeményezte magánemberként, aki a sajtótájékoztatón elmondta: sérti az esélyegyenlőséget, ha a társadalom egyik rétegének van ilyen kedvezménye, míg a másiknak nincs. Véleménye szerint meg kell szüntetni ezt a diszkriminációt úgy, hogy ne sérüljön a nők 40 éves jogviszonyra épített programja, hanem ezt a lehetőséget biztosítsák a férfiak számára. Majd figyeljétek meg addig húzzák az időt,sumákolnak míg ebbe a ciklusba nem lesz belőle semmi.Én 47 éve dolgozom fizikai munkásként,java részt 2 műszakba. Megszüntették az előrehozott nyugdíj lehetőségét.Még két évet kell dolgoznom,hogy nyugdíjas legyek,ha addig nem emelik meg a korhatárt,vagy meg nem halok.Ez a piszkos banda élükön a felcsúti diktátorral ki akar nyírni bennünket,hogy ne kelljen fizetni nyugdíjat senkinek.Az a véleményem röviden ,amit művelnek az egyszerűen gyilkosság.Nem vagyok hívő de azt kívánom,hogy a jó isten segítsen ezen a sok gazemberen,és szólítsa magához őket minél előbb Enge ez már nem igazán érint,de ha népszavazás lesz ,biztos,hogy elmegyek.

Lacaca # 2015.07.12. 09:30

T Mindeki!
Annyit tisztán kivettem, hogy a 40 év stabilan megmarad!!
Tegnapi ATV forrás:
"A nyugdíjkorhatár emeléséről nem született döntés, erről még korai beszélni – ezt válaszolta a népesedés- politikáért felelős helyettes államtitkár az ATV – kérdésére. Fűrész Tünde szerint a családpolitikai reformok működnek – erről azon az ünnepségen beszélt, ahol család barát önkormányzatokat tüntetett ki a Nagycsaládosok Egyesülete. Az viszont figyelmeztető jel, hogy a KSH most ismertetett tanulmánya szerint Magyarországon 2060-ban kétmillióval kevesebben élnek majd. Részletek a videóban."
Remélem, hogy mindent megtesznek a 2060-ban nyugdíjba menőkért, és minden nemzedékért is. Nagyon hosszú távon kell gondolkodniuk.
Kellemes hétvégét!!!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.12. 08:58

Lacaca...nem tudom,hogy mi fog történni,az biztos,hogy a 40-éves a kormány ciklus végéig így megmarad! De az is biztos,hogy valamelyik kormány felemeli az öregségi korhatárt megint és,hogy mi lesz a többi kedvezményes nyugdíjjal,a rokkant nyugdíjjal,azt így senki nem tudja megmondani,de nem is akarja,mert ez ront a renoméján,főleg a választások előtti időkben !Szép hétvégét!

Lacaca # 2015.07.11. 06:40

Kedves "munkásnő"!
Teljesen egyetértek a véleményeddel. Egy nőre sokkal nagyobb teher hárul egy gépesített háztartásban is. Ezért tartom helytelennek az 55 év megemelését, kevésnek a gyes, és gyed összegét. A gyermekekre járó pótszabadság is nagyon kevés, és a gyermek teljes tanuló idejére megérdemelnék, még megemelt napszámmal is. Az anyáknak a rendes szabadsága is a családra megy. Az iskoláztatás, gyermekbetegségek elviszik a pihenésre szánt szabadságot.
Ha nincs egészséges Nagymama a családban, és nincs segítség, még rosszabb a helyzet. Ezek a családi leterhelések, idővel visszafordíthatatlan egészségkárosodást okoznak. A gyermekek felnevelésével sem csökken a leterhelés, sokszor az idős szülőket is segíteni, ápolni kell. A társadalom alapja a család. A nők aránytalanul sokkal nagyobb tehernek vannak kitéve a család fenntartásánál. Nagyon szűken, csak jelképesen kapják a kedvezményeket. Az 55 év megemelését a sajtó is röviden említette. Sok nő nem is tudott róla, csak másoktól, jóval később. Egyes országokban az ilyen mértékű emelést hosszú távon, 20-25 év alatt lépcsőzetesen vezetik be jelenleg is. Azt hiszem a csehek is így járnak el. A gyermekneveléssel töltött éveket ugyanúgy honorálni kellett volna 5 évenként 1 év kedvezménnyel, mint a korkedvezményes munkaköröket. Talán a népesség sem csökkenne, és mivel hamarabb mehetnének nyugdíjba, a gyerekeknek is jobb lenne az álláskeresési kilátásuk. Pár évvel ezelőtt a gyermekek után járó kedvezményeket is kivezették a nyugdíjrendszerből. Ez minden gyermek után járt, ha legalább 10 évig nevelte saját háztartásában, még a fogadott gyermekek nevelésére is. Amit most adnak, 5- től több gyerekre, az egyszerűen siralmas.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.10. 18:38

Lacaca.... Fűrész Anna helyettes államtitkár asszony, arra az időkre is gondolt amikor a nőknek 55-év és a férfiaknak 60-év volt a nyugdíjkorhatáruk,tehát 5-évvel előbb mehettek el hivatalosan teljes jogú öregségi nyugdíjba,most meg már mindenki csak 65-évesen...!....A bevezetett előrehozott minden formája,a korkedvezménnyel,korengedménnyel együtt az nem a hivatalos ránk irányadó öregségi nyugdíjba menetel,ezek mind megvoltak kedvezményként....,,de nem feltétlenül volt igazságos ez sem az utóbbi években,mert a féltételek esetleg könnyebbek lettek ! De nekünk nőknek nem,ha csak az automata mosógépet,automata kávéfőzőt,takarítógépeket nem sorolom ide,na szóval,a munkánk és a család,az nem változik,sőt,ha a férj meccset néz,vagy más hobbijának hódol,nekünk a házimunka akkor r is és most is meg volt és még sorolhatnám,a fizikai különbséget nem is említem,gyerekek,unokák stb,ami szintén ránk hárul,hiszen például a kisgyerekek ellátása ritkán a nagypapa által elvégzett hobbi......és még sok más ! Üdv.

Lacaca # 2015.07.10. 17:38

Elnézést kérek, természetesen Fűrész Tünde helyettes államtitkárról van szó, az előző megjegyzésben. A nők többletterhelésének enyhítésére egyébként akkor kellett volna reagálnia, amikor 55-ről 60, majd 65 évre emelték a korhatárukat a közelmúltban. Nem a megnyirbált 40 évvel kéne kedveskedni a hölgyeknek. Több száz férfit, és nőt is ismerek, akik 60 év, vagy a korhatár alatt mentek nyugdíjba, mivel olyan munkahelyen dolgoztam, egy nagyüzemben. Egy szakértő állami hivatalnoktól részletesebb tájékoztatás várható el. A 40 éves kezdeményezés úgy emlékszem, hogy a vegyipari képviselőktől indult el, ahol az sem segített volna az ott dolgozók állapotán. Ennyit a szociális érzékenységről, és a tévedésekről. A jó hírnek viszont most már ketten örülünk, mivel reggel fél öttől hazajött a feleségem, fél nyolckor. Elnézést az elírásért.

Lacaca # 2015.07.10. 16:10

Ebben a kérdésben téved Fűrész Anna, mivel nagyon sok férfi, és természetesen nő is elment eddig is nyugdíjba korhatár előtt.
"Arra a kérdésre, hogy a férfiak miért nem kapják meg az említett lehetőséget, azt válaszolta: egyrészt a férfiakon nincs többes terhelés, másrészt olyan még soha nem volt Magyarországon, hogy a férfiak 60 éves kor előtt nyugdíjba mehettek volna, ennek a költségvetési hatása is számottevő lenne."
Ebben nincs igaza az biztos, legalább a kivételeket illett volna megemlíteni. Könnyen utána lehet nézni, hogy a törvény milyen kivételeket tesz.
Pl: bányászok, korkedvezményes munkakörben, az egészségre kifejezetten ártalmas munkakörben dolgozók, járművezetők, vasutasok, rendvédelmisek, katonák, tűzoltók, művészek, élsportolók, polgármesterek, stb.
A költségvetési hatásoknál nem említi, hogy egyes források szerint kb. 500 ezren dolgoznak magyar fiatalok külföldön, akik itthon nem találtak megélhetést biztosító munkahelyet. Jelentős részük doktori diplomával rendelkezik, vagy nagyon jó képességű mérnök, szakmunkás. A munkájuk gyümölcsének járulék része külföldön marad, mivel onnan lesznek jogosultak ellátásra. Gondolom, hogy ez jelentős hiány a költségvetésben. Viszont nem várható el, hogy a boldogulásukat megnehezítsék, mert még rosszabb lenne ezzel a helyzet, ezt a korosztályt már nem lehet hitegetni. Talán itthon kellett volna gyógyfürdőket, klinikákat építeni, ahol a magyar munkaerő itthon dolgozva, és adózva vonzaná a betegségeiket gyógyítani vágyó, jól fizető egészségügyi ellátást igénylő turistákat, munkalehetőséget biztosítva a szakmunkásoknak is. Az egészségügyi intézetekben nem nagyon látni fiatal orvost, ápolót. Ugyanez a helyzet más területeken is. Tanult embereket már nem lehet ígéretekkel, vagy erőszakkal itthon tartani. Családalapítás után a környező országokban jelentősen jobb körülményeket találnak, és máshol adóznak.
Az az észrevétel, hogy 40 évvel 25 ezren veszik igénybe évente a nyugdíjat egyértelmű. Viszont ennek a rétegnek már nagyon kevés hiányzik a korhatárhoz is, így a költségvetést terhelő rész minimális. Munkahelyüket adózó fiataloknak kell betölteni. A felszabadult munkahelyük viszont csak akkor lesz helyben tartó hatású az új nemzedékre, ha munkájukat elismerik, megfizetik. Ebben az esetben sem állítható meg a magasan kvalifikált munkaerő kivándorlása, esetleg csökkenthető lenne.
A hazaszeretettől fontosabb a megélhetés, a biztonság. Meg lehet érteni őket, ha nem így lenne, még mindig Etelközben laknánk, ahol legalább tisztább a levegő. Szép estét.

Lacaca # 2015.07.10. 15:09

Kedves "munkásnő"!
Nagyon hasznosak a hozzászólásaid, az utolsót is ajánlani tudom minden érintettnek. Köszönet a tájékoztatásért, ezt nem tudtam. Sokan hálásak lehetnek érte, mint én is, a feleségem nevében, aki most dolgozik, és örülni fog fáradtan is a jó hírnek. A nejemnek még másfél év marad így hátra a 40-ből, amit én talán jobban várok, mint Ő, mivel én már túl vagyok rajta. Szép napot kívánok mindenkinek. László

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.10. 15:01
munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.10. 15:00

§§§... Egy újabb megerősítés,érdekes írás,a férfiakról is van szó benne,be kell linkelni,ha nem jön be kattintásra....!!! §§§.....Nyugdíjba mehet a mama, ha unokájával marad..... Fűrész Tünde azt mondta: évente 25-30 ezer nő él a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével, és szeretnék ezt a számot fenntartani. Köszönjük !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.10. 14:53
munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.10. 14:32

Drága Kedves Immaculata,...végre valaki dicséri itt ezt a topicot,valóban ez így jó,hogy mindenki leírhatja a véleményét,gondolatait,férfi-nő.bárki máshonnan,csak nem sértegetve,ocsmány stílusban,a politizálás meg együtt jár ezzel,de örüljünk annak,hogy van,mert ha már nem lesz rá szükség,akkor az egyet jelentene csak,igaz.....?! Különben valóban a többihez képest nagyon aktívak vagyunk és legyünk is,hiszen csak kizárólag a 40-éves témáról nemigen lehetne mit írni,hiszen lerágott csontokat ismételgetünk főleg,de megtesszük akár hányszor ha kell,igaz,hogy az emberek már tájékozódhattak sok helyről! Szép,nyugodalmas,sütés,főzéses,pihenéssel egybekötött hétvégét mindenkinek !Üdv.Mari.

Immaculata # 2015.07.10. 08:04

Jó ez a topic.

szafika # 2015.07.09. 16:12

Lacaca ! azért a simonovits andrás nevű nyugdíjszakértőt ne is kérdezzék meg , mert akkor nekünk , akiknek volt olyan mázlink / h 65 előtt elmehettünk nyögdíjba / annyi !

Lacaca # 2015.07.09. 10:28

Business Law!
Nem a nemek közötti ellentétkeltés a férfiak 40 éve, hanem esélyegyenlőség kialakítása. A Kúria is így látja. "A bírói testület értékelése szerint a kérdés az esélyegyenlőség megteremtéséről szól és nem jár automatikusan pénzügyi hatásokkal, ezért megváltoztatta a korábbi határozatot."
Semmiben nem érinti, és érintheti a nők 40 évét ez az indítvány.
Sajnos a nőknek egyáltalán nincs érdekképviselete, mint sok más kulturáltabb társadalomban. Ami régen volt, lerombolták, lezüllött. Ennek lett a következménye, hogy a közelmúltban még 55 éves korhatáruk 65 év lett. A politikusok úgy állítják be a 40 évüket, hogy kampányként használják fel. Körülbelül olyan, mintha halálra ostorozott döglött lovat kínálnának kockacukorral. Lelkiismeret furdalás nélkül drasztikusan megemelték a nyugdíjkorhatárukat, tudták, hogy a 40 évet is kevesen tudják igénybe venni a 65 év előtt, mert sokkal nehezebb helyzetben voltak álláskeresésnél, mint a férfiak, így csak közel a 65-höz érik el a 40 év szolgálati időt. Azt is alaposan megnyirbálták. A munkanélküli időt is kiveszik, annak ellenére, hogy arra már előre járulékot fizettek, tehát saját előre befizetett pénzüket kapják vissza, ha igénybe veszik.
A gyermekek után is bemaximálták a figyelembe vehető időt. Sokan közöttük túlóráznak, munkájukat hazaviszik házi feladatnak. A plusz idő is csak egy munkanapnak számít, a 40 órás munkahét jóval több átlagban. A 4 órásoknál viszont szigorúan fél napot számolnak. A korábbi nyugdíjazás társadalmi előnyével nem számolnak. Az időben nyugdíjazottak helyét fiatal munkaerővel lehetne kiváltani, így az új generáció foglalkoztatása, megélhetése is sokat javulna, és járulék fizetőkké válbának.
Egyáltalán nem látni a nyugdíjkérdés megoldásában a szakmai hozzáértést, hatástanulmányok alkalmazását, nyugdíj ügyekben jártas szakértők véleményének kikérését. Ész nélküli politikai kampány az egész, ami senkinek sem jó. A pártokat is leégeti, legalábbis az én szememben. A nyugdíj kassza is vajon miért üres?
1974-ben még elég volt a 3% nyugdíjjárulék, most már a 10% sem elég. Ekkora demográfiai változás nem volt. 3000 milliárd a nyugdíj pénztáraktól eltűnt, ami nem kis összeg. Sajnos amíg politikusok döntenek, és nem szakértők számításai, addig nem várható pozitív változás. Szép napot.....