40 év munkaviszony után nyugdíj


munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.09. 04:05

"Mi lesz a külföldön ledolgozott évekkel nyugdíj esetén?".....
http://www.hrportal.hu/…0150708.html

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.09. 04:03

....Hogy oda ne rohanja B. Law,ez aztán a hozzászólás,meglátszik,hogy férfi vagy ! Idézet a beírásból....@" A ferfiak alapvetoen ovni es vedelmezni szandekoznak a noket, es szeretni oket. A ferfiak odaadoak es gondoskodoak, mind szellemi, mind anyagi tekintetben."......@.....Ez aztán az elszállt gondolat,igen ha szexről van szó és rájön a férfiakra a kanosság,akkor marha nagyon elszántak,mindent megígérnek,még szeretgetnek is egy kicsit,óvnak is nehogy kiugorjunk idő előtt az ágyból,....,amúgy meg ritka az a férfi aki a leírtak szerint viselkedik,mi megelégszünk azzal is,ha normálisan élnek és viselkednek velünk-mellettünk ! De nem baj,majd ha megemelik a nyugdíjkorhatárt,akkor minden megoldódik......!!! kár volt hozzászólni ! Üdv.

Rexor # 2015.07.08. 15:25

Mamamacoka: kár, hogy ilyen véleményed van a férfiakról, de biztos megvan rá az okod. Én mondjuk nem láttam, hogy harcos amazonok tüntetettek volna a férfiak 40 éves nyugdíjáért, de lehet hogy valami elkerülte a figyelmemet :). Egyébként egyetértek veled abban, hogy egy férfi ne panaszkodjon, hanem dolgozzon. Még annyi, hogy a nyugdíjjárulék csak 10% (néha kicsit kevesebb volt), az Szja és a többi járulék sajnos más célt szolgál.

Korall54 # 2015.07.08. 15:14

mamamacoka
Nálam nyitott kapukat döngetsz, mert amit írtál, mindazzal egyet is értek és tisztában vagyok vele. Életem összes béréből mindig volt tb levonás, az ellátásom csupán 100 és 200 ezer között van, nem pedig 300 és 500 ezer között.
Amit írtam, az csupán egy töprenkedő gondolat volt annak érdekében, hogy a nyugdíjrendszer továbbra is képes legyen fönntartani a női 40 évest és messze nem egyenlősdi a tartalma. Semmilyen politikai nézet nem vezérel, más logika van mögötte.Talán nem elég érthetően írtam, ezért értetted félre.
Ez a topik , való igaz, a női 40 évesről szól, tényleg nincs helye itt más felvetéseknek, bár, ha 1-2-3 áttétellel ugyan, de valahogy mégis összefüggenek ezzel a nyugdíjformával, akkor – lévén ez egy nyílt fórum – nem tiltható meg a hozzászólás.
Kívánom mindenkinek, hogy legyen hosszú életű jó egészségben, és élvezhesse sokáig a nyugdíját. :)


Üdv: Korall (53-as nö)

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.08. 12:08

Kedves 'Korall54 ezt én is pártolom,el is mondtam egy megbeszélésen és a nyugdíjak maximalizálását is,legfeljebb a sávos százalékot lehetne még átbeszélni talán nem nagy különbséggel. Valamit valóban lépni kell és lépnek is...! Jó,hogy írtad ezt..,erről itt többet nem írok,mert hosszú lenne...,de lesz változás az biztos,csak idő kérdése és ez és az is,hogy mikor kerül sor a meglépésre.... Üdv.

Lacaca # 2015.07.08. 12:06

Rexor, és szafika!
Egyetértek a véleményetekkel. Nem ilyen társadalmi megbecsülés járna azoknak, akik 40 évig adóztak, járulékot fizettek. Példát mutatva, hogy, ha nehezen is, de lehet lehet munkát találni. Szégyen egy olyan országra, amelyik a második helyet foglalja el az EU gazdasági növekedésének ranglistáján. Milyen lehet a többi.
A második helyet délben mondta a rádió.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.08. 11:59
......Drága Kedves ' macóka....,én nem vagyok kárörvendő,ez nem a stílusom,de az őszinteség az igen és most is azt gondolom,hogy ami kötelező az nem jó,de ha "kötelező" és muszáj,mert a törvény-jog így rendelkezik,akkor nincs mit csinálni...! Ez a nyugdíj nem volt mindenkinek kötelező,így én nem is foglalkoztam vele,mert eleve marhaságnak tartottam,ellenben az önkéntessel,amit most is pártolok ...! Mi ebben a baj,a rossz,a kárörvendés,csak azt írtam meg,ami már akkor sem tettszett és most ez bizonyítja az igazamat ! Látod,annak idején a Baumag-ban sem tettem be azt a pénzt
  • / 2003- pár millió /--amit tovább kellet adni pár hónap után,mert gyanús volt és ezt elmondtam a Baumag-os ügyintézőnek is,aki nem is próbált győzködni,mert "tudta" hogy nekem van igazamat,de mégis hirdették a túlzott-irreálisan nagy kamatot a betétekre...és az emberek még akkor is tették be a pénzüket,most meg sírnak...!--Megbuktak,mint most a másik kettő és most sem örülök ,de annak igen,hogy egy kicsit azért gyanakvó-kétkedő és előrelátó vagyok ! Mi ezzel a baj,szerintem semmi,van egy mondás ..."az okos más kárán tanul,a hülye még a sajátján sem.." ! És ezt nem rád és másra értem,hanem úgy általában,hiszen az emberek felelőtlenek-hiszékenyek és kapzsik is sokszor ! Bocsánat és szép hetet,jön a vihar !
Korall54 # 2015.07.08. 11:57

Nem a taglalt témához tartozik, de mégis kapcsolódik.
Mivel már most is nehezen fenntartható a nyugdíjrendszer, egy hangyabokányit talán segítene, ha sávos nyugdíjemelés lenne. Pl-ul 100 ezer Ft-ig mondjuk 3%, a 100-200 ezer közötti sávra 2 %, a 200 ezer fölötti részre nem lenne emelés.
Így a kisösszegű vagy közepes nyugdíjak önmagukhoz képest érezhetőbben emelkednének, viszont a magas nyugdíjak irreálisan nem emelkednének egyre magasabbra.


Üdv: Korall (53-as nö)

szafika # 2015.07.08. 11:35

Lacaca ! ha rajtam múlna , már régen nyugdíjasok lennének a 40 évet ledolgozott pasik ! ma még vannak sokan ennyi évnek a közelébe , de még néhány év és nem fognak tudni az emberek ilyen hosszú szolgálati időt összevakarni , azok akik 40akárhány évet ledolgoztak nyugdíj előtt álló pasik 20on ezer ft-os akármilyen segélye semmire se elég .

Rexor # 2015.07.08. 09:32

Szerintem nem lesz férfiak esetében 40 éves nyugdíjbamenetel, legalábbis belátható időn belül nem (de mézesmadzagnak kiváló). Ennek egyszerű oka van: nem bírná a nyugdíjrendszer (ami már most is nehezen fenntartható).

A népszavazás is csak egy politikai lufi (minek népszavazást kiírni egy olyan kérdésben, ahol borítékolható az igenek elsöprő száma).

macóka11 # 2015.07.08. 07:58

Kedves munkásnő!
Szerintem Te egyáltalán nem értetted meg a levelem végét! Nagyon sajnálom, mert pont neked/rólad szólt!
"borítékoltam előre, vagyis örülsz annak hogy "neked" lett igazad - és ha nem neked lett volna, akkor meg sajnálkoznál hogy nem léptél anno"
De ez a téma részemről lezárva.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.08. 07:20

....Ehhez már nem tudok semmit sem hozzáírni,illetve csak annyit,hogy, "nehogy ki legyen öntve a fürdővízzel a gyerek is...." !!! Mi akik már elmentünk a '40-évesbe jó helyen vagyunk,de ahogyan elnézem,megy a sza.... kavarás és ez valahogyan gyanús...sunyi.....remélem,hogy a Nők 40-évese a kormány végéig megmarad,jövőre 2016-ban biztos ! De a legnagyobb gond,az adózási morál,a fekete munka,a zsebbe fizetés,teljesen vagy "csak" egy része és még az ehhez kapcsolódó dolgok!Szeretnek az emberek bejelentés és adózás nélkül jól keresni és amikor majd elérkezik a nyugdíj,háborognak illetve ha jön egy betegség a táppénz összege miatt is hőbörögnek,ami bejelentve is kevés! Érthetetlen az emberek hozzáállása és a " dögöljön meg a szomszéd tehene is "-felfogás,ha már az enyém így járt....! Szép napot.

Lacaca # 2015.07.08. 06:46

Kedves "munkásnő"!
Teljesen igazad van, megnyirbált szolgálati időket fognak a nép elé tálalni, ez várható. Talán célszerű lenne a nők 40 évét is átfogalmazni. Gondolom erre nem fog kiterjedni a népszavazás. Sajnos megbízhatatlan a politika. Évek óta ígérik a nyugdíj folyószámlát is évenként magas rangú politikusok. Az adóval meg tudják csinálni, csak a nyugdíjjal nem. Emberi erőforrás csak minimális kell hozzá, mert a számítógép mindent megcsinál. Régen tudtak munkakönyvet vezetni tintaceruzával, a XXI. században erre nem képesek, minden országtól el vagyunk maradva.
Akkor legalább egy füzetben meg volt minden, hivatalos bélyegzővel.

Lacaca # 2015.07.08. 06:32

Köszi "szafika" a választ.
Egy kicsit megkésve, de kapcsolt valaki, hogy a mai Magyarországon 40 fölötti szolgálati időt elvárni már horrorszámba megy. Rengeteg túlóra, és alacsony bérek, rossz munkakörülmények mellett, érdekképviselet nélkül, 4 órákban bejelentve, zsebbe fizetgetve. Én a munkanélkülit sem venném ki az időből, mert az még jobban megviseli az embereket, mint a munka. A nők idejéből sem tartom helyesnek az ilyeneket kivenni, mert sajnos bárkivel előfordulhat kényszerhelyzet. Megalázóan hozzák a törvényeket, rendeleteket, a legkiszolgáltatottabb helyzetben levőket még lejjebb taszítva. Ez szerintem ösztönző lenne, hogy ne feketén dolgozzanak az emberek, hanem bejelentve, adót-járulékot fizetve. Más, ha tudják, hogy a 65 év plafon alatt is van megoldás, nem a kriptába költözik nyugdíjkor. Aki akarja nyugodtan dolgozzon tovább, ez így lenne tisztességes, meghagyva a választás lehetőségét az egyénnek.
A többi párt meg fogja sínyleni, ha nem támogatja a javaslatot, de ez már az ő bajuk. Semmi sem tart örökké, ezt tudhatják, hiába betonozzák be a motyójukat, ha nincs kötőanyag szétmállik. Majd kiderül, hogy mi lesz belőle. Azért még ne élje bele magát senki, mert a másik oldalon is vannak. Letudhatták volna a konzultációval egy kalap alatt, hogy olcsón megússza az ország.
A politika egyébként nem a tisztaságáról híres tudomány ág, ezt azok tudhatják a legjobban, akik tanulták.
Az ingyen sörös felvetés jutott eszembe.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.08. 06:04

'Lacaca'...Igen lesz népszavazás a Férfiak 40-éveséről / brrrrr/ először az az MSZP.akarta, aki a mi Nők 40-évesét nem,mert diszkriminatív és " megterheli a nyugdíjkaszát " / most már nem terhelné meg.../ majd beállt a sorba a Jobbik is...! De ugye a Férfiaknál a "jogviszony" az másképpen alakulna,mert nincs gyermekszülés,így szerintem értelem szerűen kivennék a katonaságot már akiknek van, és bizonyos iskolákat,így csak a kimondottan MUNKÁVAL töltött időszakok számítanának bele! A Nemzeti Választási Iroda most már engedélyezi,de ez nem jelent semmit sem, hiszen a kormánynak kell elfogadnia és bevezetnie ! Illetve ha nagyon " nagy lenne a gond...." akkor egy sima öregségi nyugdíjkorhatár vagy a '40-éves megemelés," megpucsolná" ezt,hiszen így megnőne a '40-éves igénybevételi időszaka is......érthető,igaz....??? De mi a ló....ért nem vezette be egyiket sem az MSZP. amikor a kormányon volt...,na...,érdekes ez az egész,de lám ez is bizonyítja és alátámasztja a mi 40-éves jogosultságunkat ! Szerintem minden ki fog derülni idővel,csak nehogy mi nők igyuk meg a levét ennek,ámbár lehet,hogy ezt is akarják......,de ez nekik nem fog nekik sikerülni.....!!! Szép hetet mindenkinek !

szafika # 2015.07.08. 03:06

Lacaca , talán , a jobbik ígérte .

Lacaca # 2015.07.07. 23:43

Valóban lesz népszavazás a férfiak 40 évéről? Mikor?
Ki intézte? Nem lehet buta gyerek!!!!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.07. 15:33

Ja és ez a járadék /brrr/ csöpögtetés a nyugdíjas évekre,ha valaki fiatal korban kezdi el a kötelezőt,hát! Na meg ha maghal,akkor öröklődik,na persze ezen marakodnának az örökösök és ha sokan vannak,akkor az aki megérdemelni ,mit kap...! Na szóval nem ! Bocsika! Alig vártam,hogy leteljen anno az életbiztosításom,raktam tíz évig azt ígérték,hogy millión felüli lesz a végén,ezért is mentem bele és mit kaptam....pár százezret ! Köszike.De még talán az önkéntest újra kötném,de hát szerencsére nem születhetek újra....!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.07. 15:25

Szerintem ami kötelező az egy sem jó,de van amit nem lehet megtagadni,így annak idején ezt sem ! Ez a kötelező szerintem akkor sem volt korrekt,az állambácsinak akkor és most is nagyon jó volt....! Az önkéntesnél önkéntes és a befizetés összegét is mi döntjük el és tíz /10/ év után kilehet venni és ki is vettem a hozamot és a nyugdíjba menetelnél korrektül megkaptam a majd kettő millát ! Ha már valaki akar takarékoskodni a nyugdíjas éveire ! De emberek vagyunk és a véleményünk különbözik,de kötelezőt,ha nem kötelező most sem raknák,ha fiatal lennék ! Szia,éljük túl a hőséget.

macóka11 # 2015.07.07. 14:20

Szia munkásnő!
Bocsi de ezzel nem értek egyet, a Horn kormánynak ehhez semmi köze - szerintem ez a magán nyugdíj pénztár igenis jó ötlet volt, mert ugye mindannyian tudjuk, hogy baj lesz a következő évek nyugdíj kifizetéseivel. A törvényt most változtatták meg, azért hogy ezzel rákényszerítsék a zembereket a visszalépésre, hogy még a maradék 62 ezer ember pénze is a mostani kormányhoz folyjon be. Ha most ugyanaz a törvény lenne, mint amikor beléptem, akkor az egész összeget egyben felvehettem volna. Ez volt az eredeti szerződésemben is, amit még 1998-ban aláírtam. Az utóbbi pár évben ide-oda passzolgatták a tagokat és a pénzüket, közben szép csendben megváltoztatták a törvényt, amit persze nem vertek nagydobra, én is csak akkor szembesültem azzal, hogy sem egyben, sem járadék formájában nem kaphatom meg,amikor a nyugdijazásomat kértem és felvettem a kapcsolatot a nyugdíjpénztárral. És akkor derült ki az is, hogy nem csak a nyugdij pénztári évekre csökkentik a nyugdij össszegét, hanem az összes évemre, arra is amikor még nem volt nyugdij pénztár és arra is amióta megszüntették, mert bekaszírozták az államiba többség nyugdíj pénzét. De azért annak örülök, hogy vannak emberek akik - szerintem irigységből - örülnek annak, hogy a magánnyugdíj pénztári tagok igy járnak. (dögöljön meg a szomszéd tehene is)
ÜDV

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.07. 03:19

...macóka11,Szia.ezt borítékoltam volna már előre,régebben,,de a legnagyobb hibás a Horn kormány volt annak idején a kötelezőjével együtt,ez jó volt nekik is mert volt pénz rendesen,ahelyett,hogy az önkéntest helyezték volna előtérbe,igen ám,csak ahhoz ők sem nyúlhattak volna hozzá......! Érted,igaz....? Üdv.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.06. 05:45

.http://adozona.hu/munkajog/Nyugdij_elott_erre_kotelezett_vedett_koruna_M6OOFT.aspx#rss

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.06. 05:44

...Akik nem tudnák,fontos nagyon...Védett kor,csak a TÉNYLEGES ÖREGSÉGI NYUGDÍJKORHATÁRA ELŐTT VAN ÖT ÉVVEL....§§§....http://adozona.hu/munkajog/Nyugdij_elott_erre_kotelezett_vedett_koruna_M6OOFT.aspx#rss

szafika # 2015.07.05. 16:20

Kedves Munkásnő ! / bocsi ! h már megint politikai kottyantás ! / simonovitsot , ha látom , hallom , kinyílik a zsebembe a nemlétező bicska ! ennek az emberkének talán fóbiája van ellenünk , egyáltalán a nők ellen ! / nem igazán tudom felfogni , h szerinte miért az lenne a diszkrimináció , h valaki 40 évnyi meló után nyögdíjas lehet ?! amikor ő + visszaállítaná a 25 évi munka utáni nyugdíjazás lehetőségét , azért tán 40 év csak több , mint 25 év munka ! és lám nem is csődölt be egyetlen munkahely se attól , h a 40 évet dolgozott nők elmehettek , sőt az 55 körüliek sokszor nem kellenek a tapasztalatukkal együtt se !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.05. 05:26