40 év munkaviszony után nyugdíj


macóka11 # 2015.07.19. 10:19

Csak egyet szólok hozzá:
A hozzászólásom végén ott van a"szerintem", mivel ugy gondolom erről a témáról is lehet mindenkinek más-más a véleménye, nem kell ráerőszakolni senkire sem a sajátot
Ennyi - részemről ez a téma lezárva!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.19. 05:12

....és ehhez mit szólsz....? Van egy jó pár ismerősöm,egyik most ment el 56 / !!! / évesen a negyven évesbe és tovább dolgozik máshol,röhög a markában,a másik még hatvan sincs esze ágában sincs dolgozni már sehol és sajnos olyan női ismerősöm is van aki már közel van a hatvanhoz,vagy éppen a 65 -höz és sírva megy be dolgozni és jön haza,mindene kivan,gyógyszereket szed,vagy csak elfáradt már és örömmel elmenne előbb nyugdíjba,még úgy is,hogy nem dolgozhatna mint nyugdíjas. De nem mehet el,ha megéri akkor majd 65 évesen elmehet ! Na ennek szellemében kellene nézni és megbecsülni,megbecsülnünk a mi 40 éves jogviszonnyal igénybe vehető nyugdíjunkat !!! Én megbecsülöm,mert amikor ez a lehetőség megszületett,nagyon megörültem és tudtam azt,hogy elmegyek,mert eltudok menni és ha elég,ha nem be kell kell osztanom a még százezret sem elérő nyugdíjamat,a férjemnek sem sok,de kettőnknek elég, / és van gyógyszer kiadás is / a gyermekeket, unokákat meg nem szoktattuk arra,hogy mi vegyünk meg nekik mindent,amit ők elképzelnek,a gyerekek is dolgoznak keményen,minden munkát elvállalnak és sokszor a kicsikre mi vigyázunk,ennyi a segítség,külföldre nem mennének,mert nem bírnának itt hagyni minket és ez nagyon jó érzés !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.19. 04:47

kedves macóka11 ! Ez is egy megközelítés.....! Itt már többről van szó.de le is írtam és leírom még egyszer :....Mivel a Nők 40-éves nyugdíjba menetele egy nagyon-nagyon kivételes nyugdíjazási forma és jóval a jelenlegi törvényes öregségi korhatár előtt van,sokak szerint diszkriminatív eljárás,ezért írtam azt,hogy oké,rendben,akik elakarnak menni 56-57-58-59-60-éves korukban, / 65-év előtt jóval/ azok tegyék meg és e nyugdíjazási forma szellemében,pihenjenek-legyenek a családdal és az unokákkal ! De tovább akkor ne dolgozzanak,ne dolgozhassanak,hiszen ez ellentétes lenne a céllal és azért mehettek el,mert így engedte meg a kormány,a törvény....! Teljesen más lenne a baba fekvése és egyből nem irigyelné senki sem és nem követelnék a férfiak sem ilyen címen,ez amúgy is egy marhaság,hiszen a férfiaknál nehéz lenne a gyest és hasonlót beleszámítani, / igaz most már ők is elmehetnek gyesre,de akkor is hiszen a gyermeket,nem ők szülték szerencsére / és ha kivennék belőle az esetleges katonaságot,iskolákat,akkor is soká mehetnének el ....!
A férfiakra és a / nőkre /, legyen egy más nyugdíjazási törvény és más jelleggel,de nem a férfiak negyven éves nyugdíja,ilyen lehetne a 38-40-42-45-éves munkaviszonnyal történő nyugdíjazás,korkedvezmények visszaállítása,vagy éppen a számlás rendszer,amikor bárki elmehet nyugdíjba,azzal az összeggel amit éppen biztosít neki a számlán lévő idáig befizetett nyugdíj ! Remélem,hogy érthető......,de ez a Nők 40-éves akkor is megmaradna egy kivételes / kivételezés / nyugdíjazási formának ! És még egy,a nyugdíjba menetel jelentése az,hogy a dolgozó ember befejezte azt aktív munkát és nyugdíjba ment....,az hogy dolgozhat e nyugdíj mellet,vagy a törvény ezt megengedi vagy nem engedi meg egy teljesen más dolog,sokan alig várják,hogy elmenjenek,főleg a Nők 40-évesébe ! Képzeld elé,mi lenne,ha megszüntetnék a Nők 40-évesét,igaz,hogy visszaállítanák a réginek egy részét,de mi nők,akkor már megint sokkal később tudnánk,vagy tudtunk volna elmenni nyugdíjba ! És kár a munkaadók oldaláról nézni,mert az érdekek nem egyeznek,a munkaadók többsége,finoman fogalmazva is nem dolgozó és törvény barát és ebben minden benne van ! Természetesen ha lehetne más korábbi nyugdíjazási forma,ott a nyugdíj melletti munkavállalás elképzelhető lehetne,de a női 40-éves az akkor is jó dolog,de nem kötelező igénybe venni........!!! Üdv.

qerdo # 2015.07.18. 17:25

De sok itt is (mint mindenhol) a femináci férfigyűlölő! Különösen mamamacoka és munkásnő

Nincs miből eltartani a nyugdíjasokat, ezért sem akarjátok a férfiaknak a 40 év munka utáni nyugdíjat?

Töröljék el a nők 40 év munka utáni nyugdíját, és máris megoldva a probléma, igazságos lett a nyugdíjrendszer.

Egyébként a nők úgy kapták ezt az előjogot, hogy emelték a nyugdíjjárulékot fél százalékkal.

Szóval nem kell a rinyálásotok. Tehát arra a kérdésre a válasz, hogy miből lesz majd pénz a férfiak nyugdíjára: ugyanabból, amiből a nők nyugdíjára.
Ha viszont a férfiaknak nem lehet korengedményes nyugdíj, akkor a nőknek se legyen! Vagy mindenkinek, vagy senkinek. Csak így igazságos. (Persze a feminácik ezen is keltik a gyűlöletet.)

qerdo # 2015.07.18. 17:22

MajorDomus

A fiaidnak 100%-ig teljes mértékben igazuk van. Okos emberek úgy csinálják. Nagyon helyes. Okosak, mert nem akarnak rabszolgák lenni, hanem élni, szórakozni akarnak. Jól teszik. Ugyanis öregként már nem élet az élet.

Bár a hozzászólásod alapján te rá akartad/akarod erőltetni a saját vágyaid a fiaidra. Jobb, ha nem teszed. Ugyanis az az a szituáció, amikor a szülő aki elcseszte a saját életét, a gyerekén akarja kiélni magát, kisajátítva a gyereke sikereit.

macóka11 # 2015.07.18. 17:15

Akik annyira a 40 év szolg.idő utáni munka ellen vannak, azoknak nem kellene azt sem elfelejteni, hogy aki a nők 40-el ment-megy el nyugdijba, ha dolgozik mellette, nem kereshet annyit amennyit esetleg fizetnének neki, ugyanis a törvény határozza meg a kereset mértékét, és ha azt túllépi valaki, akkor szüneteltetni kell a nyugdíját.
Vagyis ebben az évben bruttó 157.500.- lehet a max. keresete,
ami esetenként heti 1-2 napos, vagy 4-6 órás munkát jelenthet. Ráadásul mint ahogy egyik fórumtársunk is írta, vannak akik ennyiért fel sem kellnek az ágyból, inkább elmegy munkanélkülinek, vagy külföldre. Tehát sok helyen igenis szükség van azokra, akik ennyiért is vállalják a munkát. Ha ez egy nyugdíjas (aki esetleg pont a megélhetését teszi ezzel jobbá )akkor miért is kellene ennél jobban korlátozni a 40 év utáni munkát.
szerintem!

joe bácsi # 2015.07.18. 13:35

Nagyon sok kollégát, ismerőst eltemettünk az utóbbi néhány évbe,lassan alig leszünk akik elérik a nyugdíjkorhatárt.Ha arra gondolok,hogy ezt a generációt mi neveltük fel nagyon el vagyok keseredve,mert tisztelet a kivételnek,harácsoló érzéketlen,embertelen banda.Ami a népszavazást illeti,ha egyáltalán sor kerül rá,semmi értelmét nem látom,mert nagyon sokan nem mennek el,vagy nemmel fognak szavazni.Már most kezdik a sajtópropagandát,hogy mi vár ránk..A nők 40 éveséről annyit,hogy nagyon megérdemlik.Azt viszont rohadtul nem reklámozzák,hogy mikor ezt bevezették fél % megemelték a járulékokat,így ezt az összes munkavállalóval megfizettetik.Még annyit,hogy a mi korosztályunk rengeteg pénzt befizetett,és szeretne valamit látni is belőle.Nem kéne stadionokat építeni,pár száz embernek, festményeket vásárolni milliárdokért,és még sorolhatnám.Van itt pénz csak nem arra költik amire kéne.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 05:23

Óriási bukta előtt a magyar nyugdíjrendszer..........http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_bukta_elott_a_magyar_nyugdijrendszer.600462.html

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 05:16

Kedves MajorDomus.....látja ez is egy nagy probléma,hogy a fiatalok nem,hogy napi 10-12-órát nem hajlandóak dolgozni,de még ennél sokkal kevesebbet sem,sőt ha lehet akkor úgy kapjanak sok pénzt,hogy semmit se kelljen csinálni....! Na persze TISZTELET A KIVÉTELNEK,hiszen ismerek / és vannak / olyan fiatalok a kereskedelemben is / Lidl-Aldi-Penny-Spar,stb. / ahol keményen kell dolgozni nem éppen kevés,de nem is éppen olyan sok fizetésért,de tudok más munkahelyeket is ahová fiatalokat / is / várnak ! Nem minden fiatal vágyik külföldre,még ha nyelveket is tud beszélni,mert van hazaszeretetük,családszeretetük és megmutatják azt,hogy Magyarországon is tudnak dolgozni ! Így vannak ezzel a mi gyermekeink is,hárman és a rokonságomban,ismerőseim körében is,igaz vannak akik külföldön " Dolgoznak ",de olyanok is,akik nagyon nagy csalódással jöttek haza,még doktorok is ! Nézőpont kérdése minden! És egy megjegyzés: most már valóban azt szeretném,ha 2018-ban egy baloldali kormány lenne,de csak azért,hogy mutassa meg,hogy ő mit tud csinálni jobban-másként,akár munkahely ügyben,akár nyugdíjügyben,legyen az a Nők 40-éves vagy a Férfiak 40-éves,mert amikor kormányon voltak,nem sokat mutattak,de azóta lehet,hogy tanultak valamit....! És akkor lehet majd szidni őket és emlegetni a régit....!!! Mi nők meg megköszönjük ezt a felfordulás,amit a 40-évesünkben okoztak eddig és gondolom,hogy a még várakozók is,mert nem gondolom,hogy velünk kellet volna " szórakozni ", hiszen előszór a KORKEDVEZMÉNY VISSZAÁLLÍTÁSÁRÓL VOLT SZÓ, de most már eljutottak odáig,hogy a Nők 40-évesét is " igénybe akarják venni " és ez lesz a sok még erre várakozó női társam veszte......!!! Köszike !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 04:58

"...Mikortól kell számítani nyugdíjazás esetén a felmentési időt? Az attól függ…Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt...".....http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdijazasnal_mikortol_kezdodik_a_felmente_TXN8LV.aspx#rss#

MajorDomus # 2015.07.17. 22:00

Rexor véleménye a helyes.

Ha a munkakereső fiatal csak úgy jut munkához, hogy engem 40 év után nem engednek tovább dolgozni, az a fiatal annyit is ér, inkább menjen ki Londonba mosogatni.

Nekem szép álmom volt, hogy a fiaim az egyetem után, belépnek a céghez, de eszükben sincs.
Nem hajlandóak napi 10-12 órát dolgozni, és a hétvégén sem, inkább elmentek jogtanácsosnak és főkönyvelőnek, péntek 2 órától hétfő reggelig hallani sem akarnak a munkáról.
A dupláját fizetnem mint a Kormányhivatal, csak közölték, hogy nem 60 éves korukban akarnak majd élni, hanem most!

Lehet hogy nekik van igazuk?

Lacaca # 2015.07.17. 16:18

T Rexor, és munkásnő!
Azzal semmi gond nincs, ha valaki tovább vállal munkát, ezt a választási lehetőséget mindenféle képen meg kell adni mind a két félnek. Ez törvényt sem sért, addig hasznos az ember, amíg nem szorul támogatásra, és értéket termel, esetleg azzal is, hogy a következő generációt tanácsokkal, és a múltbeli tapasztalatának átadásával segíti. A mostani társadalmi keresőképes népességben, viszont szerintem az hozhat változást, ha a fiatalok munkába állása minél nagyobb mértékben biztosított, így az itthon maradásuk is. Amennyiben ez a jól képzett társadalmi réteg itt hagyja az országot, nekünk végünk van.
Bejön a statisztikai hivatal jóslata, hogy nyomor lesz, 40 év múlva, mikor már mi nem élünk. Ezt nem fogják biztató jelnek tekinteni a fiatalok, itt hagynak minket.
A kivándoroltak nagy többsége, a társadalom színe-java. Erről luxus lemondani. Nekik sem könnyű döntés a szülőföldjüket elhagyni. Szerintem ez szorosan összefügg a 40 évvel, aki teheti csak hobbiként, és jó szaktanácsadóként munkálkodjon 40 év felett, vagy csak pótolhatatlan szakterületen.
Mivel az emberi élet véges ne vállaljon senki hosszú határidejű munkát 40 év szolgálati idő után.
Ebben a korban nem kötnek kedvező feltételekkel életbiztosítást, és nem is várható el a biztosítóktól.
Legjobb, ha tanácsokkal segítik az idősek a fiatalokat. Aki meg fogja érteni, annak megtérül a tanács hasznosítása. Aki nem érti meg az idősek tanácsát, az valószínűleg a hiányát fogja érezni, majd rájön az utolsó napjaiban. Üdv.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.17. 14:44

Kedves fórumozó társaim ! Azért is írtam azt,hogy ez a Nők 45 éves nyugdíja,annyira különleges és kivételes, / brrr diszkriminatív,mondják.... / hogy ha úgy engedték volna meg igénybe venni ezt a formáját a nyugdíjazásnak,hogy aki elmegy a 40-évesbe,azok nem dolgozhatnak,nem vállalhatnak munkát sehol sem,hiszen ez évekkel előbb van a mai tényleges öregségi nyugdíjunknál,ez egy kivételezés valóban..... ! Na és ha ez így lett volna,akkor nem kiabálnának és lázadoznának olyan sokan és nem kiáltották volna ki olyan könnyen egy diszkriminatív eljárásnak,sőt lehet,hogy mi nők, sokan nem is vettük volna igénybe,ha esetleg olyan kevés nyugdíjunk lenne mert a munkahelyünkön egy kicsit többet keresünk-kerestük ! Kérem meg kell várni azt,hogy eljöjjön az időnk,vagy a tényleges öregségi,vagy ha van korkedvezmény is, akkor az.....! Ez hasonlít arra a verzióra,amit felvetettek már,hogy az sem lenne rossz,ha valaki esetleg vállalva azt,hogy nagyon kevés lesz a nyugdíja,de ő ha elakar menni,akkor menjen el ! És azért a munkaadók is megérik a pénzüket,de nem is értem őket,csak a sumákolásukat,hiszen egy nyugdíjas dolgozó nem hiszem,hogy erőben-munkatempóban-egészségileg feltudja venni a versenyt a fiatalokkal......,itt kéne valamit helyretenni.....!!! Véleményem az,hogy elindult egy furcsa-politikai színezetű folyamat ebben a 40-évesben és nem lesz ennek jó vége így.....!

Rexor # 2015.07.17. 12:21

Többek között ez az ami gázos ebben a nyugdíjrendszerben, hogy úgy kezelik az embereket mintha ovódások lennének.

Van aki 40 év után vagy akár 80 éves korában is még dolgozni szeretne és nem otthon sertepertélni, mi ebben a probléma? Ha a munkaadónak nagyobb szüksége van rá mint a huszonpáréves emberre, akkor miért ne foglalkoztatná? A piac így működik. Ezért lenne jobb, ha az állami nyugdíj helyett visszatérne az öngondoskodás (ami egészen a 20. század közepéig jól működött), így mindenki annyit dolgozna, amennyi jólesik és amennyit összespórolt magának. De persze ez nem ennyire egyszerű :)

szafika # 2015.07.17. 11:14

Valamikor , v 25 évvel ezelőtt sógornőm nagyon haragudott a nyugdíjasként visszamaradt dolgozókra , h elveszik a fiatalok munkáját / miközbe a fiatal kerek perec kijentette , h ennyi pénzért fel se kel ! / én + azért haragudtam , h ha ennyire nincsenek elfáradva mikor elérték a nyd korhatárt , majd megemelik , aztán még a végén 60 évesen se lehetünk nyögdíjasok !! hát meg is emelték rendesen ! Én azért úgy csinálnám , h v 40 évet vakarjon össze valaki , amit munkával töltött és fizetett állambácsi felé , v 65 é kor .

Lacaca # 2015.07.17. 11:07

Fontos szempontként kellene figyelembe venni a korábbi nyugdíjaztatásnál azt is, hogy a fiataloknak is kell a munkahely. Különben nem adó, és járulékfizetők lesznek, hanem eltartottak a családok, és a társadalom nyakán, ráadásul csalódottak, és megszöknek az országból. Miért várnak arra, hogy elmeneküljenek megélhetést keresve. Soha nem jön vissza az, aki kint jobb színvonalon él. Így nem lehet a népességet növelni, csak csökkenteni, és az államkassza is csökkenni fog, nem gyarapodni.
A középkorúakat is érinti, mert a ranglétrán feljebb jutnának az idősebbek helyére. Ez a normális élet rendje.
Azt nem hiszem el, hogy 40 év fölött 1-2 év jelentősen növelné az idősebbek életszínvonalát a plusz évekkel. Nagyobb a társadalmi, és egyéni káros hatása, mint haszna.
A tisztes öregkorban a megérdemelt pihenést igénybe kell venni, különben az egészségben is visszaüt, és az új nemzedék érdekeit is figyelembe veszi egy normális ember. 40 fölött a leghasznosabb belépni a vének tanácsába, mint a nomád népeknél. Tanulhatnánk tőlük.
Abban a korban a tanácsadás a leghasznosabb tevékenység, ami mindenkinek a hasznára válik. Üdv.

Immaculata # 2015.07.17. 08:18

Ez a borzasztó, hogy a munkahelyek száma véges, és sorban állnak az üresedésre.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.17. 07:57

Sok vélemény hallottam és kérdés az volt,hogy ...milyen fiatalok várnak a megszűnő munkahelyekre.....,stb.,stb. ??.......Nos...!!! Sok emberrel beszéltem és beszéltem szakszervezetes-munkaügyes kollégákkal is ! A véleményünk a következő . Nyugdíjba menni a legtöbb esetben nem kötelező,akit nem küldenek el és nem fáradt el eléggé,stb.,nem kell elmenni nyugdíjba és ha maradni akar,akkor tovább dolgozhat,dolgozzon a munkahelyén ....! Na de mit gondol az ember? Azt,hogy ..." elmegyek nyugdíjba,nem baj ha csak 60-70-90-ezer a nyugdíjam,igaz ez kevés,kevesebb mint a mostani fizetésem,de ha nyugdíj mellett tovább maradok,vagy elmegyek máshová dolgozni már sokkal több lesz...." Igen,de nagyon sok olyan munkahely van,ahová valóban a fiatalok-középkorúak várakoznak,szeretnének elmenni,de a visszatért nyugdíjas miatt nem tudnak belépni és esetleg a cégnek is jobb így,más okból ! Na de a végén csak kisül,hogy lenne munkahely,csak a nyugdíjasok elfoglalják.....! Lehet,hogy most marhára megutáltok,de azt mondom,hogy....Oké menjen el a Nő / Férfi / 40-éves nyugdíjba vagy korkedvezménnyel,igen !!! DE !!!!! Ha elment önszántából nyugdíjba,főleg az ilyen különleges kedvezményesbe,akkor legyen nyugdíjas és MUNKÁT NE VÁLLALHASSON HIVATALOSAN !!! Nézzétek meg a Penny Mark bolthálózatot.....most is hirdet,kiképez ingyen nem is rossz fizetést fog kapni,de nincs elég jelentkező mert munka van,nem is kevés,tehát azért lehet dolgozni ha valaki akar ! Ez csak egy példa,de eltértem a Fórum témájától,DE AZ ELEJE AZ IGAZ,A NŐK 40-ÉVESÉBŐL SENKI NEM VÁLLHASON MUNKÁT !!!...és ha a Férfiaknak bevetnék akkor azok se,csak így lehessen ezt igénybe venni,egyből más lenne a babácska fekvése......!!!!!! Üdv.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.17. 07:38

http://www.sonline.hu/…johet-620717 ......... Érdekes írás!!!

Immaculata # 2015.07.17. 06:51

Nekem csak az a furcsa, hogy mennyi a megfáradt ember. Sokszor keményen küzdenek 1-2 hónapos plusz munka ellen. Ahogy én látom, munka nélkül megváltoznak az emberek. Leépülnek minden tekintetben.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.17. 06:46

"Lányok "....és " Fiuk ".....persze a Fórum eredeti témája nem ez,de azért ezek a vélemények is hozzátartoznak, a most már ezek szerint nem csak a Nők 40-éveséhez,a vélemények érdekesek,ha nem is nekünk akik már biztos helyen vagyunk,de azoknak akik ide látogatnak mert még előttük a negyven éves nyugdíjba menetel és látják,hogy milyen felfordulás van ez ügyben és félnek-izgulnak a saját sorsuk miatt ! Gondolom ha mi még nem mentünk volna el másképpen néznék ezt a főrumot,de azt is lehet látni,hogy igazi tanácsokat már nem igen kérnek itt.....és lehet,hogy már nem is sokáig lesz rá szükség ! Szerintem ez a "csevegés " itt nem rossz eléggé érdekesek,hiszen itt lehet látni azt,hogy az embereknek mi a véleményük ! Na és még nincs Férfiak 40-éves fóruma,de gondolom,hogy "idővel" ha úgy alakul akkor ez is meg lesz, mamamacoka Te is nézegessed szerintem,meg a híreket a tévében és itt a interneten ! Ha valami idegesít engem az az,hogy itt már a csapból is a Férfiak 40-évese folyik,gondolom,hogy milyen célból,mert a komolyságát és a megvalósítását azt erősen megkérdőjelezem.......!!! szép hétvégét kívánok mindenkinek !

macóka11 # 2015.07.16. 16:30

mamamacóka!
Kérlek ne hagyd itt a fórumot! Én is Tőled kaptam a legtöbb segítséget és jó tanácsot év elején, amikor éppen nyugdíjba készültem. EZT MOST IS KÖSZÖNÖM NEKED!
De biztos vagyok benne, hogy sokaknak lesz szüksége a segítségedre és tanácsaidra, ne tedd ezt velük.
Kicsit most elszáll itt a ló, elrugaszkodtunk a fórum eredeti céljától, de ez is csak azért történt mert pont a nyugdíj miatti felháborodások jöttek elő.
Remélem még látjuk itt tanácsaidat, amivel az utánunk következőket fogod segíteni.
üdv

szafika # 2015.07.16. 11:42

Lacaca , amiket írtam régebben , azt még régebben már olvastam az említett úrtól ! és ugyancsak kinyílt a zsebemben a nemlétező bicska ! és szívesen + is símogatnám az urat egy jó kis szeneslapáttal ! akkoriban arra gondoltam , h ennek a pasinak nagyon negatív véleménye van a nőkről , lehet ? h nem kelt el a halpiacon ? v nem viselték el hosszabb ideig a cseppet se szívderítő véleményét ?!

4 találatost ? kívánok mindenkinek rövidebb , hosszabb időközönként ! 1x 1x , hadd dobódjon fel kicsit az ember fia , lánya ! / hajdanán , mikor jött a 6-os ? v a skandi lottó ? volt 2 db 4-esem , fizetett v 260 ft-ot darabonként /

ikotak # 2015.07.16. 09:33

Mamamacoka !

Megértelek, de azért ígérd meg, hogy néha -néha benézel ide, mert nagyon nagy szükségünk van a nagy hozzáértésedre, tapasztalatodra. Nekem és a húgomnak is sokat segítettél, amit még egyszer köszönünk. Vannak, még utánunk következők is, akik ugyan olyan tapasztalatlanok a nyugdij intézésébe , mint mi voltunk,és segítsd őket is.
Kívánjuk, hogy nagyon sokáig, jó egészségben töltsed a megérdemelt nyugdijas éveidet.

Lacaca # 2015.07.16. 06:33

Kedves "szafika"!
Valószínűleg egy időben hallottuk a belőlem mélységes megvetést kiváltó nyilatkozatát "s" Úrnak. Pár éve bezárták az Állami Tébolydát, itt az ideje, hogy a nyitáson töprengjenek, mert úgy hallottam ugyanebben a műsorban, hogy több beteg is rászorulhat a minőségi ellátásra.
Nem is kellett kérdezni "s" urat, mondta magától, amit leírtál korábban. Nem Te írod neki a szöveget? Ha jósolni tudsz, egy Lottó 4-essel légy szíves kisegíteni nyugdíjig. Gondolom másokra is ráférne, ezért legyen nyilvános a fórumon a számsor. / 5-ös lottóra gondoltam, nem hatosra/
Egy hajnali séta története reggelire:
Négy órakor buszmegállóban munkába induló emberek nagy többsége közel 60 éves nő, látni a mozgásukon a súlyos ízületi károsodásokat. A 63 éves szomszédasszony újságolja, hogy már dédnagymama egy napja, és már csak egy éve van a 40-hez. Délután még megy a dédnagypapa temetésének az ügyintézését befejezni, utána még főz, és viszi a kaját a kismama unokának, mert tegnap este 8-ra ért haza, nem volt idő a dédunokát megnézni. A dédnagyapa átlagéletkorban, 63 évesen halt meg egy hete. Arra a kérdésre, hogy miért nem megy rokkantságiba, azt mondta, hogy nem szabad, mert oda veszne az életpálya jövedelme, harmadát sem kapná élete végéig, inkább meghal, csak ne legyen teher a gyerekeknek. Nem értek a nyugdíjszámításhoz, létezik ilyen, hogy a rokkantság után ennyivel csökkenjen a nyugdíj? Felajánlották Neki a 6 órás munkaidőt, de azt mondja, hogy akkor sose érné el a korhatárt, mert levonják a 2 órát. Érdekes, hogy a 12 óra nem számít másfél napnak. Aki tud valamit, kérem írja meg, hogy tovább adhassam a dédinek. Előre is köszönöm. Üdv.