Munkajogi tanácsadás, avagy most mi van???

Egyjogász # 2009.05.11. 17:16

A Fórum munkajogi tanácsadó rovatának (ahol számos tanult jogász Kollégával együtt már hosszú idő óta adunk jogi tanácsokat az érdeklődőknek) főcíme alatt megjelent egy sárga kiemeléses szöveg, mely szerint megnyílt a Fórum munkajogi tanácsadó rovata, ahol az érdeklődőknek Dr. Goda Mark válaszol.

Most akkor ahová sokakkal együtt én is hosszú idő óta írok, az nem volt munkajogi tanácsadó rovat?

Vagy az volt eddig is, csak most már kizárólag Dr. Goda Mark válaszolhat mindenkinek?

zsenzso # 2009.05.11. 20:50

Nekem nem válaszolt, és egyetlen szakember sem válaszolt. Mostmár mindegy is.

Egyjogász # 2009.05.12. 16:53

Ezzel nekem az a gondom, hogy eddig itt "Egyjogász", "Kacsa" (már bocs Kacsa, de te jutottál eszembe), stb., válaszolt a kérdésekre és egy-két kivételtől eltekintve senki nem írta ki a titulusait, elérhetőségét.

Az ügyvédi reklám legalizálása óta ugyanakkor tele lett a Fórum ügyvédi hirdetésekkel, ami persze nem gond, csak szerintem ezt a régi anonim "fórum rovatot" teljesen külön kellene választani nevesített ügyvédek megjelenések különböző formáitól.

Lehet, hogy ezt én látom rosszul, de ha valaki már névvel, elérhetőséggel ad egy erre szakosodott fórumon - vagy a tv-ben, rádióban, stb.- akár ingyenesen is jogi tanácsokat, az a hirdetés egyik - bár kétségtelenül szimpatikus - formája, kvázi "termékbemutató". Nem véletlen, hogy én nem írom ki a nevemet, elérhetőségeimet, mert nem akarom, hogy bárki is megkeressen azzal, hogy képviseljem.
/Pl. BKV-s ügyekben szívesen adok tanácsot, de bíróság előtt nem járnék el ilyen ügyekben, pedig több kérdező is szerette volna./ De ha hülyeségeket írogatok itt össze, javítsatok ki.

Kacsa1111 # 2009.05.12. 17:04

Kedves Egyjogász,

ha már így meg lettem szólítva, akkor hozzászólók:)

nincs ezzel semmi baj, hogy valaki reklámozza a tevékenységét, ki írja nevét, elérhetőségét stb. és úgy ad tanácsot...akár ingeny is.
Csak akkor a felelőssége a tanácsért legyen ugyanolyan, mintha a megszokott körülmények között adta volna...ennek nem látom a biztosítékát.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.13. 10:59

A gond nem is azzal van, hogy reklámozza valamely kolléga a tevékenységét - hiszen most már szabad. Az itteni reklámozásnak azonban sajátos stichet kölcsönöz, hogy mi, akik gratis válaszolgatunk, generáljuk az ingyen tanácsot nem adó kollégák hirdetéséhez a nézettséget. Ehhez képest Goda Mark (tényleg nem Márk?) maga is szolgál tanácsokkal is, mégha külön rovatban is.

No de a Fórumnak bevételre van szüksége, nem szelektálhat a hirdetők között. Mi meg eldönthetjük, hogy ezekkel a feltételekkel is fórumozunk-e. Nincs kényszer. (Legfeljebb kényszeres ténykedés. :))

Szilágyi Károly # 2009.05.14. 06:14

Kedves Olvasók,

A Fórum munkajogi része hosszú idő óta közkedvelt felülete a munkajogi problémák felvetésének, megvitatásának, és nagyon sok esetben megoldásának. Ez természetesen a jövőben sem változik.

A Goda Ügyvédi Iroda által vezetett munkajogi rovat - hasonlóan az adatvédelmi, felsőoktatási jogi, médiajogi, versenyjogi rovatokhoz - szerkesztett oldal, melynek tartalmát az adott terület elismert szakértője gondozza, felügyeli.

A két felület tehát más célt szolgál: a fórum résztevői - nevük feltüntetésével, de főleg anélkül - vitázhatnak a felvetett kérdéseken. A tanácsadó rovat célja ezzel szemben az, hogy a beérkező kérdések közül kiválassza a tipikus problémákat, és azokra szakmai garanciát vállalva adjon választ szerkesztett formában. A felületek tehát nem egymás ellenében, hanem egymást kiegészítve működnek.

További tartalmas fórumozást kívánok!