toniv
Az elfelejtettem írni, hogy természetesen a leírtak akkor igazak, ha a megszüntetés óta nem kötött újabb házasságot.
Gy.
toniv
Az elfelejtettem írni, hogy természetesen a leírtak akkor igazak, ha a megszüntetés óta nem kötött újabb házasságot.
Gy.
Gabicsek
Alapvető változás nincs 2012. január 01-jétől az özvegyi nyugdíjra való jogosultságban, továbbra is nyugdíjnak hívják, célja a házastárs, elvált házastárs, élettárs, bejegyzett élettárs nyugdíjhoz juttatása meghatározott feltételek esetén. Továbbra is a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósítja.
toniv
Amennyiben az édesanyja 2004-ig kapott özvegyi nyugdíjat, akkor korbetöltés címén már 2011. 08. 18-tól fennáll a jogosultsága. Igényelni kell, igénybejelentő lapot a www.onyf.hu oldalon a nyomtatványtárban talál. Az, hogy dolgozik nem kizáró ok.
Üdv: Gy
Tisztelt Gyertya ! Édesapám 1991 juliusában hunyt el , édesanyám 2004-ig kapott özvegyi nyugdíjat , édesanyám 1956 08 18.-án született ,a kérdésem az lenne , hogy igényélheti ismét ? 6 órában dolgozik 50%-os rokkantnyugdíjat kap . Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves Gyertya!
Csak megint egy kérdés. Most január 1-jétől az özvegyi nyugdíj maradt özvegyi nyugdíj? vagy ellátásnak minősül? Tudni erről már valamit? Ha ellátásnak, akkor ki folyósítja?
Beczg
A szöveg pontosítva:
„...akkor annak megszűnését követő 10 éven belül kell a 62. életévét betöltenie...”
Gy.
Beczg
Amennyiben az édesanyja nem részesült ideiglenes özvegyi nyugdíjban, akkor az elhalálozástól számított 10 éven belül kell bekövetkeznie a jogosító feltételeknek.
Ha részesült ideiglenes özvegyi nyugdíjban, akkor annak megszűnését követő 10 éven kell a 62. életévét betöltenie ahhoz, hogy korbetöltés címén feléledjen az ellátásra való jogosultsága, amennyiben nem kötött újabb házasságot.
Tekintettel arra, hogy részleges információkat adott, a jogosultság elbírálása a fentiek alapján az Öné.
saci54
Az özvegyi nyugdíjra való jogosultsága korbetöltés címén nem éledhet fel sajnos semmikor, mert az ideiglenes özvegyi nyugdíj megszűnését követő 10 éven belül nem töltötte be a 62. életévét.
Üdv: Gy.
Kedves Gyertya!
1954.04.08-as születésű hölgy vagyok, férjem 1999.okt.-ben hunyt el, egy évig kaptam az ideiglenes
özvegyi nyugdíjat.
2012.május 01-ével igénybe szeretném venni a nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető kedvezményes nyugdíját.
Szeretném tudni, hogy feléledhet-e az özvegyi nyugdíjam, mivel a 40 éves nyugdíj rendes öregségi nyugdíjnak számít?
Vagy nekem mikor éledhet fel, 1999-ben hány éves korukban mehettek a nők nyugdíjba? Úgy tudom az akkori hatályos jogszabálynak megfelelő idő számít.
Segítséged előre is köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm, és én is boldogabb új évet kívánok valamennyi fórumozónak.
Találkozunk 2012-ben.
Üdvözlettel: gyertya
Kedves Gyertya!
Nagyon boldog új évet kívánok! és köszönjük a segítségedet!
(persze mindenkinek kívánok boldog új évet)
Kedves Mindenki,
Az édesanyám 1998-ban özvegyült meg. Édesapám rokkant nyugdíjas volt a halálakor. Édesanyám 2007-ben kedvezményes (előrehozott) 38 év munkaviszonnyal elment nyugdíjba. Ekkor megkérte az özvegyi nyugdíja, de azt mondták, hogy nem jár neki. Mivel kedvezményes nyugdíjba ment.Ha eltelik a 15 év édesapám halálától akkor tud feléledni az özvegyi nyugdíj. Erre szeretnék rákérdezni, hogy ez valóban így van vagy van más lehetőségei is az özvegyi nyugdíjra?
Válaszukat előre is köszönöm
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást, ez jó hír. A 15 évbe biztos hogy beleesik, de megkeressük a pontos dátumot.
kisrita
Az jelenleg hatályos szabályozás szerint az anyósa özvegyi nyugdíjra való jogosultsága akkor éledhet fel, ha az özvegyi nyugdíj megszűnését követő 15 éven belül betölti az 55. életévét.
Ehhez viszont poontosan tudni kellene az özvegyi nyugdíj korábbi megszűnésének időpontját.
Azt, hogy jogosult-e özvegyi nyugdíjra így Önöknek kell kiszámolniuk az adatok pontos ismerete birtokában.
Természetesen csak akkor éledhet fel az ellásra való jogosultság, ha nem kötött újabb házasságot.
Kedves morka!
Köszi ismét a választ, ezek jó hírek. Ha az ember nyugdíjas lesz és majd a felét kapja, az is több, mintha semmit nem kapna, a lényeg, hogy lesz. Kösziii.
Köszönöm előre is aki választ tud adni nekem.
Rita
Gabicsek, a határidőt illetően én olyan tájékoztatást kaptam a nyugdíjintézettől kapott határozatban, hogy ezt az összeget addig kapom, amíg nem leszek saját jogon nyugdíjas, akkortól ugyanis majd az összeg fele jár csak a saját nyugdíjam mellé.
Üdv
Kedves Gabicsek!
A 2006-ban megszűnt összeget "felturbózták" az azóta történt emelésekkel, így én most nagyjából a másfélszeresét kapom az akkori összegnek. Mikor megtudtam, gondolhatod, nekem is milyen kellemes meglepetés volt.Egyébként úgy tudom,az özvegyi nyugdíj nem alakul át járadékká 2012-ben, de ezt Gyertya bizonyára jobban tudja nálam. A lényeg mindenesetre az, hogy valamilyen kárpótlást mégiscsak kapunk szeretteink elvesztése után.
Üdvözöllek: Morka
Még egy kérdés morka. Amit most kapsz, több, vagy kevesebb a korábban kapottnál?
Kedves morka!
Nagyon köszönöm a jó hírt! Reménykedjünk:) Még aznap el lett küldve a kérelem. Január 1-től pedig azt hiszem, rendszeres pénzbeli ellátásnak fogják hívni, nem tudom, ahhoz majd járnak-e a kedvezmények, de itt a lényeg, hogy legyen:) Ennek már nincs határideje?
Még egyszer köszi, hogy írtál, nagyon kedves vagy. Véletlen találtam rá erre a topicra, nem is tudtam, hogy ebben az esetben is feléled az özvegyi nyugdíj. Hálás vagyok Gyertyának is a tanácsért, és azt hiszem, a neve sem lesz elfelejtve:)
Gabi
Kedves Gabicsek!
Biztatásként írom Neked, hogy hasonló cipőben jártam az özvegyi nyugdíj feléledése tárgyában. Miután férjem 1994-ben hagyott itt, én 1954-ben születtem és 2006-ig kaptam özvegyit, jelenleg aktív dolgozó vagyok, Gyertya tanácsára beadtam az ide vonatkozó nyomtatványt ügyfélkapun keresztül, és három hét alatt korbetöltés címen rendeződött az ügyem. A hat hónapra járó visszamenőleges összeget előbb ráutalták a bankszámlámra, mint ahogy a határozatot kézhez kaptam. Örök hálával tartozom ezért Gyertyának, hiszen így is 18 hónapot "elvesztettem", mi lett volna, ha Ő nem segít.Nyugdíjas igazolvány, utazási kedvezmény és minden ami egy nyugdíjast megillet.
Sok szerencsét: morka
Köszönöm, gyertya a válaszodat. Időközben rájöttem, hogy .... a jelenlegi szabályozást figyelembe véve ... várnom kell még két évet. Mégegyszer köszönöm.
ges.
A 62. életéve betöltéséig várnia kell, mert amennyiben nem köt addig újabb házasságot, akkor a 62. életévétől feléledhet az özvegyi nyugdíjra való jogosultsága.
2003. julius 31-én húnyt el a férjem, ami után 1 éven keresztül részesültem özvegyi nyugdíjban. Jelenleg 60 éves vagyok. Kérdezem, hogy feléled-e az özvegyi nyugdíjam és mi a teendőm ezzel kapcsolatban.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Gyertya!
Köszönöm a választ.
Üdv:Oltcit
Oltcit
Özvegyi nyugdíj szempontjából az Önre irányadó öregségi nyugdíjra jogosító korhatár a 62. életév. Az árvaellátásra jogosult gyermek eltartása jogcímen folyósított özvegyi nyugdíjra való jogosultsága a következő évben megszűnik, majd korbetöltés címen a 62. életéve napjától feléledhet, amennyiben addig újabb házasságot nem köt.
Ennél hamarabb csak akkor, ha megrokkan.
Mindez természetesen a jogszabály mai napon hatályos szabályozása szerint igaz. Az, hogy 2017-ig megváltozik-e a jogszabály, beláthatatlan.
Tisztelt Gyertya!
Az előbb elfelejtettem a halálozás időpontját leírni
2000 06 11
Üdv:Oltcit
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |