Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


skorpió13 # 2011.05.18. 20:09

Én is láttam.Valóban bicskanyitogató volt.És első lépésnek tartotta a 220ezer ember ellenőrzését.Mi több,még büntetéssel is fenyegetőzik a csaló rokkant nyugdijasokkal szemben.

keke1 # 2011.05.18. 20:26

"Szép lesz az is, ha a 220 ezer ember megindul friss orvosi papírokért. Eddig 2-3 hónap után van időpont, ezután mennyi lesz?"

Ehhez hozzávéve a nyári szabadságolásokat,szinte biztosra vehető hogy aki most kezdi az új orvosi papirok beszerzését,az nem tud a végére járni...a régi jogszabályok szerint ilyen esetben halasztást lehetett kérni.
Az új alkotmány szerint lehet hogy nem,ugyanis cirka 100 ezer bizonytalan időre szoló halasztási kérelmet nem lehet kezelni,tehát mivel nem hülyék,csak gonoszak,beiktatnak valami felülvizsgálat halasztást tiltó rendelkezést.

Aki bújt aki nem...mi leszünk a hunyók.

kiszolgáltatott # 2011.05.18. 20:37

http://www.meosz.hu/ mit mondtak a mostani kormánypártok amikor ellenzékben voltak,2006-ban.Érdemes megnézni a kisfilmet,az akkori aggódásukat a betegekért,a szociálisan elesettekért és összehasonlítani a mostani támadó hangvételükkel.Tényleg csak a hatalom megszerzéséről szól minden?

skorpió13 # 2011.05.18. 20:50

Veronika!jelenleg a 40% a munkaképesség csökkenés,melyre szociális járadék jár.(nem tudom mikor kaptad)Azt nem maguktól adják,intézni kell.Egy rehabilitációs bizottság előtt kell meg jelenni,ahol ráirják a papirodra,hogy tudnak munkát biztositani vagy nem.Ha nem,akkor intézheted a szoc.járadékot.Mindezt a nyugdij igazgatóságon.Az nem igaz,hogy 1hónap kimarad.Az utólsó havi nyugdijad követő naptól igényelheted.(persze,ha ez mostanában történt és nem késlekedsz az intézésével.

skorpió13 # 2011.05.18. 20:52

Védett kor régen is volt a munka törvénykönyve szerint,nem hiszem,hogy az változott volna.A nyugdij előtti 5év.

skorpió13 # 2011.05.18. 20:57

Tegnap egy betelefonálós müsorba (atv fél7körül)hallottam,hogy egy 80%-os rokkant hülgyet visszaminősitettek 54%-ra(nyirokrák,asztma és egyébb betegségekkel)és adminisztrativ munkára alkalmasnak találták.

keke1 # 2011.05.18. 20:58

kiszolgáltatott!

Abszolúte csak a hatalomról szól minden.
Vannak akik túl vannak az anyagi gondokon,őket a hatalomvágy motiválja,és irgalmatlanok.
A 2/3 amilyen jó megoldásnak látszott az elején,teljesen a visszájára fordult.
A történelem ismétli önmagát,csak a szereplők változnak.

Végső soron mindig a kisember fizet,vagy mészárszékre viszik(háboruk),vagy megfosszák a létfeltételeitől.
Mint most Magyarországon.

skorpió13 # 2011.05.18. 21:08

Véleményem szerint ezeknek semmi papirra(leletekre)nem lesz szükségük.A rendelkezésükre álló diagnózisok alapján fognak szanálni.

keke1 # 2011.05.18. 21:45

Igen,de ha nincs új papir ,úgy veszik hogy meggyógyultál.fölösleges a régit nézni.
Ez az első szűrő.
A második a munka,és ha nem egészen pici a nyugdij,biztos a leminősités.,mivel beteg ember nem tud dolgozni.

skorpió13 # 2011.05.18. 21:51

Nekem decemberi papirom van(agymütét)Ebből mégegyet nem valószinü,hogy tudok produkálni.nem emiatt vagyok rokkantnyugdijas,de már nem kéne mennem felülvizsgálatra csak állapotrosszabbodás esetén.Talán januárban felülvizsgálatot kellett volna kérnem,hogy tudjanak erről a betegségemről is.Vagy fene tudja,hogy milett volna jobb!nekik biztosan az,ha meghaltam volna(1rokkanttal kevesebb lett volna)

skorpió13 # 2011.05.18. 21:56

Azért ők is tudják,hogy vannak betegségek amik nem gyógyulnak.Persze az ellenkezője is igaz,hisz azért voltak eddig is felülvizsgálatok.

kobeka # 2011.05.18. 22:49

220 ezer felül vizsgálat?

Szerintem nem számoltak a szakértők „kapacitásával”. Itt kb. 20 fő/nap „szakértenek”. Ha minden megyében ugyanennyit az 380 fő/nap. Félév alatt -az év végéig- csak 45,600 fő! Majdnem 5ször annyit kell(ene) véleményezni, mint eddig. Nem számolva ünnepnapokat, és a II.fokú vizsgálatokat és a bírósági fellebbezéseket. Engem a több mint 3 kilónyi papírommal 20perc alatt „megvizsgáltak”. ezentúl 4perc jut majd egy vizsgálatra.

Mi van azokkal akik a „szerzett jogként” kapták a 67%-ot anno? Szerintem ők akár megtagadhatják és egyből bíróságra mehetnek, ha visszahívják vizsgálatra őket. Akár Strasbourgba is.

Ha jól értettem akit „egészségesnek” találnak azt még büntető feljelentésben is részesül. Igen érdekes lesz, ha ugyanaz a „szakértő” vizsgálja meg és most munkaképességet értékel majd. Remélem rögtön saját magát is feljelenti.

Ok. Most már komolyan. Az álrokkantakat ki kell szűrni. De a módszert nem nevezném jogállaminak. Az „ítéletek” előre készen vannak. A politikusok már megrendelték az űrlapokat csak a neveket kell beírni.

Ricuska # 2011.05.19. 04:19

Csak ugy mellesleg kérdezem Rétvári Úrat becsületsértésért nem lehet feljelenteni.Milyen jogon nevez csalónak bár kit is!!!!!
Csaló lenne minden ovos, biró, igazságügyi orvosszakértő???
Mit képzelnek ezek maguról??

Nem győzöm hangsúlyozni!!! Helsinki bizottság!!!!!!!!!

jácintka # 2011.05.19. 06:01

Hol van ilyenkor a Helsinki bizottság!
Már az első jeleknél fel kellett volna lépniük OSZI , ORSZI vizsgálati módszerei ellen.
Kobeka írta , hogy mennyi idő míg a 220 ezer embert meg vizsgálják.
Egy szakorvosnak is egy tisztességes diagnózis felállítása kb 20 perc.Ha több féle betegsége van betegnek ez még több idő.
Ugyan azzal a módszerrel "vizsgálnak" futószalagon mint eddig.

Most kapkodnak mint a rendszer váltáskor.Akkor is emberek életével nem törődve töröltek és számoltak fel mindent ami munka lehetőséget adott a népnek.
Meg teremtették azt , hogy az munkahelyüket elvesztő emberek egy része a rokkantságba meneküljön.
Akik ezt a helyzetet előidézték most mutogatnak erre a problémára . Közben olyan emberek is a célpontjukká vált akik ténylegesen nem tudnak dolgozni.

nagyi54 # 2011.05.19. 06:47

Tisztelt fórumozók :
én 1 Borsod m községben lakom,és csak a lakóhelyemen belül a tapasztalatom az,a 90-es évektől kezdődően
nagyon sokan áll nyugdíjban vannak.Sokuknak egy menekülő út volt rendszer váltás után munkahelyek szüntek meg létszámleépítés stb.És ez csak 1 község
így számítások szerint tényleg sokan lehetnek akik megvették a betegséget.Ez a szín tiszta igazság
sajnos!!És a bliccelőket nem külön pénzből fizetik,
hanem a befizetett ny.járulékból,amit a dolgozóktól
azért vonják ha elérik a ny. korhatárt legyen miből
nyugdíjt fizetni netán 40-45év után.Tisztelet a kivételnek és elnézést kérek ezzel senkit nem akarok megsérteni,de hamarább kellett volna már vizsgálódni
ez ügyben,és nem tartana itt at ügy ahogy most van..

kiszolgáltatott # 2011.05.19. 07:18

Egyetértek ,hogy a megvett papírokkal rokkantosítottakat kell kiszűrni,de most nem ez folyik sajnos...

Ricuska # 2011.05.19. 08:33

jácintka!!!
A helsinki bizottság konkrét ügyekbe n vállal képviseletet a biróság előtt.
Ahhoz bekell jelentenmi náluk a jogi sérelmeket. Amig a birka magyar ember lenyel mindent és azt sem tudja hol és kinél rendezheti jogi ügyeit, addig sajnos ez a helyzet uralkodik!!

Nagyi54!!
A rokkantositással kapcsolat 90.-es évekről beszél. 90.-ben egy 40 éves megvett rokkantnyugdija már kor miatt is, de 60 éves lehet. Tehát azok akik a 90.-es években igy jutottak ellátáshoz, élvezik a nyugdijas éveket, velük már nem lehet mit csinálni!!
Itt nem erre megy ki a játék, ez az ürügy amit ott fenn mondanak.
Rendvédelmis rokkantak között pedig sok olyan van , aki aktivan dolgozik, én kapásból 5 embert tudnék mondani 45 évesen rokk nyugdijba ment, mellette aktivan dolgozik és röhög a markában.
De ez a rendszer dolga, annak idején a FIDESZ az összevonásokkal miért engedte meg hogy rokkantositsák őket!!
Rendvédelmisek bosszúhadjáratának áldozatai a betegségük miatt lerokkantositott ember.
Viszont elgondolkodtam azon, arról soha nem beszélnek hogy az a sok beteg ember, aki rokk. vbagy sima nyugdijas és meghal, ami több ezer lehet naponta országos szinten, annak a nyugdiját már nem kell kifizetni, az meg marad. Tehát a nyugellátásban részesülők is fogynak, de keményen. Azt miért nem mondják el, hogy igy mennyi marad a kasszában??
Ez az egész nyugdijügy etetés!!!!

kiszolgáltatott # 2011.05.19. 11:18
Hát igen én is remélem,mert ezek a nyilatkozatok kimerítik a félelemkeltés,és a becsületsértés kategóriáját
  • számomra.Rétvári Úr blogjába ezt meg is írtam,de gondolom ez sem fogja különösebben érdekelni.
szafika # 2011.05.19. 11:46

Nagyi54! tökéletesen igazad van, a gond meg az , h a valóban betegek isszák ennek a levét, aki meg végig dolgozott 40-1-2 évet az majd kap kevesebb nyd-at , mint az aki dolgozott 20 évet, de már 20-25 éve rnyd-at kap , ilyet is láttam , sajnos !!

Jobbágy # 2011.05.19. 13:50

Tisztelt fórumozók!Szeretnék én is hozzá szólni 2-1 dologhoz.Én most 2011 május 2-án voltam újra felülvizsgálaton.Nem is lenne ezzel semmi bajom,de már a vizsgálat kezdete előtt mikor bementem a "kedves"doktor úrhoz,Ki közelebb volt a 90-évhez...No mégis gondoltam,hogy ő biztosan okosabb mint a többi.Ott a széken le volt téve 3 záró jelentés.Mondta az úr,hogy tegyem csak el.Voltam olyan bátor,hogy mondtam"ezek a záró jelentések az utolsó felülvizsgálat után készültek.A dr-t ez mit sem érdekelte.Nem is írta be ezeket a zárókat a jelentésébe.Az egyik zárón ez van oda írva,most idézek:"A jelenleg lezajló mélyvénás tronbosis állapot romlást jelent,ezért rokkantsági fokozat felülvizsgálata javasolt."No mit is mondhatnék!!?Nem beszélve arról,hogy nem megfelelő amit rá írt a szak véleményre.Minden zárómon ott van,hogy cukorbetegség,szövődményekkel.Ő azt látta hogy szövődmények nélkül.Sajnos nem csak ez a bajom,de ez csak 1 szösszenet.Gondolja,hogy nem dolgoznék ha bírnák?Nem 45 ezerből tengetném a szaros kis életemet,amiből 30ezer a gyógyszer?30év munka viszony után?Nem kéne megalázva érezni magam, mert elfogadom a fiam segítségét,akinek ugyan csak meg kell élnie,mert nem a parlamentben dolgozik!Most megyek a rehabra,de fellebbezni fogok,mert gusztustalannak tartom ezt az eljárást!!

jácintka # 2011.05.19. 14:04

Jobbágy!
Jól teszed , hogy fellebbezel !A fellebbezésbe írd bele a be nem irt záró jelentéseket pontos időpont és diagnózis meg jelöléssel.
A pontatlanul vagy átköltött diagnózisokat szintúgy.
A valóst és a matuzsálemi kort megért tata írományát is.
Nálam ugyan ez volt.

jácintka # 2011.05.19. 14:29

NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS LAKOSSÁGI ÉS TÁJÉKOZTATÁSI OSZTÁLY

Iktatószám: 59275-1/2010-NEFMI(SZ)

Ügyintéző: dr. Nyári János

Telefon: 795-3021

Tisztelt Asszonyom!

Dr. Réthelyi Miklós miniszter úrnak írott levelére válaszolva, a miniszter úr megbízásából a következő tájékoztatást adom.

A minisztérium egyedi ügyek intézésébe nem szólhat bele, az eljáró szerveket nem utasíthatja, hatáskörüket nem vonhatja el. A nyugdíjmegállapító határozatban foglaltakkal szemben a határozatban megjelölt jogorvoslati utat veheti igénybe. Egészségkárosodása mértékének megállapítása orvosi szakkérdés. A regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóság a szakértői bizottság állásfoglalása alapján hozza meg a döntését. A bizottság állásfoglalása önállóan nem támadható, de a nyugdíjbiztosítási igazgatóság határozata ellen benyújtott fellebbezésben az orvosi megállapítások ellen is előterjeszthet kifogásokat. Az orvosi megállapítások felülvizsgálatára kizárólag az Ön fellebbezése nyomán a II. fokú bizottságnak van hatásköre. Amennyiben Ön a II. fokú döntéssel sem értene egyet, lehetősége van munkaügyi bírósághoz fordulni keresettel. A bíróság független igazságügyi orvosszakértő bevonásával hozza meg az ítéletét. Ebbe a folyamatba minisztériumunk illetve a miniszter úr nem avatkozhat bele.

Ha az orvosszakértői bizottság eljárásával kapcsolatban van észrevétele vagy panasza, azt elküldheti dr. Pósfai Gábor úrnak, az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet főigazgatójának:

1071 Budapest, Damjanich u. 48.
Postacím: 1406 Budapest Pf.4.

orszi@orszi.hu

Sajnálom, hogy hatáskör hiányában kedvezőbb választ nem adhatok, de remélem, hogy tájékoztatásommal a segítségére lehettem.

Budapest, 2010. december 6.

Üdvözlettel:

dr. Veres Gábor sk.

osztályvezető

Jobbágy # 2011.05.19. 14:49

Jácintka!Köszönöm,hogy te is így látod a dolgokat.Úgy gondoltam,hogy a főbb mondatokat szöveg kiemelővel kihúzom,sajnos elég sok olyan momentum van ami nem megfelelő a pici-kicsi doki leírásában.Csak tudod,egyik holló nem vájja ki a másik szemét.Nem érdekel,fellebbezni fogok,mert nem ez volt az első eset.Tudom,nem lesz jobb,de megpróbálom.

kobeka # 2011.05.19. 16:01

Az NRSZH (anno OOSZI, ORSZI,) által végzett vizsgálatok és hangnem sértik az „emberi méltóságot” és a „tisztességes eljáráshoz való jogot”.

Amíg egy bűnöző kaphat ügyvédet a kihallgatásokkor addig nem elfogadható, hogy a beteg ember kisérője nem mehet be a vizsgálatra!

Elfogadhatatlan. hogy korra hivatkozva nyilvánítanak betegeket „munkaképesnek.

Részemről megy az „állampolgári biztoshoz” a beadvány, amint lezárul a perem.

keke1 # 2011.05.19. 16:12

Szafika!

Aki 40 év után rokkan le,az többet kap mint aki 20 év után.
A lényeg a jogszerüségen van,ha valaki beteg,nem tud dolgozni azt le kell százalékolni,és a megszerzett jogokat semmilyen jogállamban nem lehet visszamenőlegesen elvenni.

Gondolj bele sok ember a privatizációban lett multimilliomos,addig egy senki volt.

Amennyiben alkotmányos keretet adnak a visszamenőleges hatálynak,akkor mindenki sorra kerül,még azok is akik most röhögnek a markukba,és hülyének nézik azokat az embereket akik által hatalomra jutottak.