Kedves fórumozók!
Hogy teljes legyen a fejetlenségről kialakított képetek, röviden elmondom, hogy a férjem hogyan járt az ONYF-el: 2010. július helyett 2010. október 17-re hívták vissza az ORSZI-hoz,az eredményt december elején kapta: 50 % rehab.járadékra javasolják (régen 67,5 %-os volt). Örültünk neki, hogy legalább megkapta az 50-et! Jött az adatlap kitöltés, a levelezgetés és kb egy hete kapott egy levelet, hogy be kell fáradni személyesen a nyíregyházi ONYF ügyfélszolgálathoz, de azt nem írták, hogy mit kell vinni, stb, így felhívtam, hogy ugyan már miért is kell menni. A hölgy válasza: a férjemnek kérni kell a rehab.járadék iránti igényének a felfüggesztését, mert még a 2011. évi programjuk nem érkezett meg, csak január végén vagy február elején fog és csak akkor tudnak újra foglalkozni az üggyel! Én kérdeztem kissé felháborodva, hogy akkor ez azt jelenti, hogy kb márciusig nem fog semmilyen ellátást kapni, mire ő: de igen, hogyne kapna ... majd utólag fizetik ki! Ja persze, a sárga csekkeket meg a szomszéd fogja kifizetni addig, vagy írok egy levelet a szolgáltatóknak, hogy mivel nincs új program az ONYF-nek, ezért majd később fizetek... NEVETSÉGES!!!