Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kobeka # 2010.11.13. 15:33

A politikusok ismét rosszul gazdálkodnak, hazardíroznak a polgárok (nyugdíjpénztár) megtakarításával. Onnan veszik el pénzt ahol érzik a szagát. A magántulajdon megint, mint oly sokszor a XX. században, nincs biztonságban Magyarországon. A lenyúlás levezénylése Selmeci G.-re van bízva, aki 1998-2002 között már "bizonyított". Ha jól emlékszem, OEP "nélkülözhetetlen" érdekképviselője volt. "Szerény ember" csak 9 milláért újíttatta fel az irodájához tartozó fürdőszobát.

A beteg, rokkant emberek nyugdíjjárulékait már elvették, majd elveszik a többiekét is.

A műsorban az öltönyös ORSZI-s egy szoldateszka és gondolkodás nélkül mantrázza ami neki le van írva. Olyan emberek mindig is voltak akik végrehajtották az állami akaratot. Padlást söpörtek, vagy embereket lőttek a Dunába.

Csodálkozom, hogy a "fényharcos" csodálkozik. A rokkant nyugdíj a magyar költségvetésből megy, a rehab. járadék pedig az UNIÓ-val van megfizettetve. A munkaügyi központban a háttér nincs meg. Nincs értelmes munka ajánlat, nincs értelmes átképzés, beteg állapot nem számít, pénz meg pláne nincs.

2008 jan. 1-től él ez a rehab agybaj. Elfelejtették azt megcsinálni ami Spanyolországban, vagy Hollandiában működik. Külön hivatal foglalkozik a megváltozott munkaképességűekkel, szánnak rá pénzt, és időt. Beszélnek a munkaadókkal, és az orvosokkal is. Nem attól motivált a megváltozott munkaképességű a munkára, hogy a mentor kényszeríti valamire, vagy anyagi nyomorba lökték, nem tud gyógyszert venni vagy ruházkodni, hajléktalanná teszik...stb. hanem például a ledolgozott 5 év után kap 1 év nyugdíj korkedvezményt. Természetesen aki beteg az beteg.

kobeka # 2010.11.13. 17:57

Üdv Ferife

Szerintem, itt senki nem tréfál. Túl komoly az ügyünk. Én májustól nem kapok semmit. Az ügyemet Munkaügyi Bíróságra vittem.

Az a furcsa számomra, hogy a Munkaügyi Bíróságnak címzett keresetet, miért kellett a Nyugdíjbiztosítónak (aki itt alperes) a címére küldenem, persze jogsértésre hivatkozva? Lehet, hogy az ORSZI vélemény nem is vitatható? Amit Dr. Petrássy ügyvéd úr írt az ORSZI szakvéleményekről, biztosan helytálló. Persze a keresetre ráültek. Addig se fizetnek.

Egyébként lehet, hogy emiatt érdemes a hajléktalan ügy alakulását is figyelnünk.

jácintka # 2010.11.13. 18:41

Amit lentebb irtak tipikus magyatr módi !
Csinálunk látszatra valamit közben nyeli a pénz na nem azokra akikre igazán kellne forditani , hanem , hogy minnél több író asztalt lehessen kreálni.
Értelmes , hathatós tevékenységet nem folytatnak .

Sokaknak lenne szüksége rátermet ügyvédre ki nem fél szembeszálni az ORSZI-vel.

kobeka # 2010.11.13. 20:58

a topik témájához

http://www.fogyatekosugy.hu/main.php?…

ülések - jegyzőkönyvek fejezetében olvastam

2010.04.28

Előterjesztés a szociális foglalkoztatás engedélyezéséről és a szociális foglalkoztatási
támogatásról szóló 112/2006. (V. 12.) Korm. rendelet, valamint a fogyatékos személyek
alapvizsgálatáról, a rehabilitációs alkalmassági vizsgálatról, továbbá a szociális
intézményekben ellátott személyek állapotának felülvizsgálatáról szóló 92/2008. (IV. 23.)
Korm. rendelet módosításáról

Bódy Éva (SZMM): Emlékezteti a Tanács tagjait, hogy a tavaly év végén módosult
rendeletekben 62 év volt az a korhatár, amely után már nem lehetett megállapodást kötni a
munka-rehabilitációra. Egy másik jogszabály pedig azt mondta ki, hogy a fejlesztő felkészítésben
munkaszerződéssel rendelkező személyekkel 55. életévük után új munkaszerződést már nem lehet
kötni.

A rendelet most úgy módosulna, hogy 3+2 évet jelöl meg az intézményen belüli szociális
foglalkoztatás támogatásából elszámolható tevékenységnek, amely után a fejlesztő felkészítésnek
valamilyen irányt kell mutatnia. Ez azt jelenti, hogy az 5. év végén az illetőnek el kellene
mozdulnia a nyílt munkaerőpiac, az akkreditált munkahely vagy védett foglalkoztató felé, de akár
visszalépés is történhet. Ez alkalmazkodik a rehabilitációs intézmények 3+2 éves időtartamához
is. Az alkalmassági vizsgálat pedig megjeleníti a fejlesztő felkészítés eredményességét is.

A jogszabály másik módosulása az, hogy a munka-rehabilitációban a 62 éves korhatárt felváltaná a
„mindenkori rá irányadó nyugdíjkorhatár” kifejezés, és ugyanez lenne igaz a fejlesztő felkészítő
foglalkoztatásban is. Továbbá a 4.§ a rehabilitációs intézményekben elhelyezettek alkalmassági
vizsgálatának elvégzési idejét még rövidebbre, nyolc napra szabja az ORSZI számára.....

...Végül pedig fontos változás még, hogy a harmadik év végén az alkalmassági vizsgálatért a
foglalkoztatónak és az ellátottnak is fele-fele arányban kell fizetnie.

így készül a "szép új világ" Magyarországon.

bea0824 # 2010.11.14. 11:56

Tudja valaki, hogy ha összes papír megvan a rehabilitációs járadékhoz, mennyi idő után utalnak pénzt? 2010. októberétől javasolta az bizottság, de lassan már a novembernek is vége. Minden papír bent van a nyugdíj biztosítónál.

Jancsika56 # 2010.11.14. 17:57

Munkaügyi perel, kapcsolatban az egyéni véleményemet írom most le, amit gondolom mindenki, aki ezen a fórumon van helyesnek tart.

  1. Szerintem fellebbezést, mint felperesnek a bíróságra kellene beadni.
  2. A bíróságnak nem kellene az igazságügyi szakértőhöz továbbítani az előzményeket.
  3. A szakértőnek nem volna szabad tudni, hogy hány %- ót bírál felül, vagy hagy jóvá.
  4. A szakértő a beteg által bemutatott szakorvosok, főorvosok leletei alapján bíráljon. Ha nem hisz a leletekbe utaljon vizsgálatra.
  5. Adja meg minden szakorvos leletére az ORSZI. irányelveknek megfelelő véleményt.
  6. A tárgyaláson az orszi főorvosával ütköztessék saját álláspontjukat.
  7. A tárgyaláson legyen ott tanúként a foglalkoztatási és szociális szakértő.
  8. A bírókat is ki kellene legalább annyira képezni, hogy az I.-II. fokú szakvélemény különbözősége miatt új eljárásra kötelezze az orszit. Hatályon kívül helyezhesse a valóságnak nem megfelelő szakvéleményeket.
  9. Mivel a törvénynek nem megfelelőek a bizottságok már azért is helyezze hatályon kívül az orszi határozatot.(nincs, semmilyen bizottság, egy orvos dönt)
  10. A valós betegségek figyelmen kívül hagyása miatti pernyertes rokkantaknak kártérítésre kellene kötelezni az orszi határozatot aláíró orvosokat.

Szerintem, ha így mennének, a dolgok nem tehetnék meg, hogy a fele betegséget nem veszik figyelembe. Még a beteg be se megy már eldöntik mire ítélik.

kobeka # 2010.11.14. 19:30

Jancsika56 részemről teljes az egyetértés. A 7. pontodhoz, egy kis külön vélemény.

Az én tapasztalatom szerint a foglalkoztatási és szociális szakértő is tróger a történetben. Azonkívül, hogy agitált a rehab. járadékra nem tett semmit, gőze sem volt, a betegségeimről. A nevemet, szakmámat, iskoláimat nem tudta, szociális helyzetemet nem ismerte, nem is kérdezte. Játszotta a megértő hivatalnokot aki segít, közben pálcika rajzokat készített. A határozatból nem derült ki, hogy mire vagyok munkaképes. Elvileg ő is szavaz a rehabilitálhatóságról.

A vizsgáló orvos közben egy másik irodában számolta a százalékokat. Vajon honnan tudta a foglalkoztatási és szociális szakértő előre az "ítéletet" ???

Arra leszek kíváncsi, hogy akinek lejár a rehab. milyen meghurcoltatást kell elszenvednie. Készülni kell rá, mielőtt "élesben" megtudjuk.

gattaga # 2010.11.15. 04:42

bea0824

30 napos ( nem munkanap !, de szeretett kormányunk már MUNKANAP-ra akarja kiterjeszteni ami alapból 38 napra emelné és még ehhez jönne az esetleges hétközbeni ünnepnapok száma,adott hónapon "belűl" !) az ügyintézési max. határidő. Határozat meghozatalakor,automatice intézkednek a kifizetési időpontról.Rokkant nyugdíjból avanzsált rehabosnak első körben megszüntetik a rokkantnyugdíját ( határozati szinten ) elbírálják a rehab járadékra való jogosultságát (ORSZI szakvéleménye szerint ),újra megállapitják a rokantnyugdíj mértékét mint új elbírálást, határozatot hoznak a rehab jogosultságra ( rokkant nyugdíj 120%-a ) az azt terhelő levonásokra,nettó össszegének időbeli kezdetére ( egybeesik az ORSZI felülvizsgálat időpontjával).
El ne feledkezzetek a határozat kézhezvételétől 10 munkanapon !!! belűl jelentkezni az ÁFSZ-hez!Amenyiben "szórólapot" kapott a férjed ( a szoc. "szakértő"-vel történt beszélgetés allkalmával,akkor az azon szereplő ügyintézővel kell felvenni a kapcsolatot,célszerű telefonon egyeztetni az időpontot. (Esetemben a tényleges jelentkezés a hivatalban több mint két hét volt,de visszadátumozzák a keltezést, egymásba ért a f..szunk a folyosón így is :-)) )

Más téma:
Tegnap reggel ( 07 csasz :-)) a TV előtt "fetrengve" nagy ráértemben, egy hírcsatornán "néztem" a híradót, arra a hírre kaptam föl a fejemet,amikor az ominózus 10%-os munkavállalói nyugdíjjárulék került szóba.Ment aszokásos hablaty,de!Azért emelték 0.5%-al a járulékot,hogy a 40 éves munkaviszonnyal rendelkező hölgyeknek legyen miből fizetni a nyugdíjat,és EBBŐL A PLUSZ PÉNZBŐL A REHABJÁRADÉK UTÁNI NYUGDÍJJÁRULÉKOT IS !!!!
Ekkora pofátlanságot!A társadalomnak így is szálka vagyunk a szemében,hiszen ingyenélőknek,sőt
terepjáróval, magánvillával stb. rendelkező Nyuggereknek titulálják az embert. Már csak az hiányzik,hogy a közhangúlatot fokozva a rehabosokra irányítsák a figyelmet,miszerint: tessék, a rehab kamuhoz a nyugdíjjárulékot fizetőknek is csatlakozni kell,azt atényt elhalgatva,hogy a rehabjáradékból azt a kemény 10%-ot levonják nyugdíjjárulék címén.
Állambácsi megint egyik zsebéből átrakja a másikba a lóvét,úgy beállítva a dolgot,hogy az uniós pénzről kussol,nem szellőzteti a rehab hozzájárulás címén szedett sarcot a cégektől stb.

kobeka

Arra leszek kíváncsi, hogy akinek lejár a rehab. milyen meghurcoltatást kell elszenvednie. Készülni kell rá, mielőtt „élesben“ megtudjuk.

Olvass vissza,hiszen én már üdvözöltem itt egy esetet,de eltünt min Petőfi a ködben,evvel a "tényfeltáró" kijelentéssel : -NEM TUDTAM,HOGY NEM SZABAD LEÍRNI: LEJÁRT A REHAB.
Pedig már kezdtem örűlni,hogy infómorzsákat tudunk itt elemezni az elkerűlhetetlenről.

By
gattaga


By
gattaga

gattaga # 2010.11.15. 15:07

ferife

Elsőnek,hogy megnyugtassalak :

Milyen összegű a rehabilitációs járadék?

A rehabilitációs járadék összegét a III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíjjal megegyező módon kell megállapítani. Az ellátás összege, a magánnyugdíj-pénztári tagságtól függetlenül, megegyezik a III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíj összegének 120 százalékával.

A rokkantsági nyugdíj felülvizsgálatát követően megállapított rehabilitációs járadék összege nem lehet kevesebb a jogosultság utolsó hónapjára járó rokkantsági nyugdíj összegénél.

Ezért szüntetik meg a "régi" rokkantnyugdíjat,mint kizáró tényezőt:

Ki nem jogosult rehabilitációs járadékra?:

Rehabilitációs járadékra nem jogosult az, aki

* öregségi nyugdíjban, előrehozott öregségi nyugdíjban, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes nyugdíjban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban.

Mikortól állapítható meg a rehabilitációs járadék?

A járadék attól a naptól állapítható meg, amelytől valamennyi jogosultsági feltétel teljesült, de legkorábban az igénybejelentés napjától.

Újra számolják a rehab alapját képező rokkantnyugdíj összegét,mert:

Volarizációs szorzók vannak.
Szolgálati időnek minősűlnek a rokkant évek is,de kereseti alapnál nem veszik figyelembe!
Rokkantnyugdíj keresetszámításánál a ténylegesen ledolgozott napokat (aminek alapján a nyugdíjjárulékot levonták) veszik figyelembe,a táppénzes ( táppénzből nem vonnak nyugdíjjárulékot ! ) napokat is kiveszik belőlle !
A szolgálati időd nő ( emelkednie kell,hiszen te is öregszel és a rokkantnyugdíj feltétele az életkorhoz rendelt szolgálati idő megléte ),a kereseti alapod napjainak száma nem nő (amennyiben rokkantnyugdíj ideje alatt nem dolgoztál,hiszen nem fizettél ez idő alatt nyugdíjjárulékot )csak a volarizációs ráta emelkedett időközben.
Az így számított "új" rokkantnyugdíj összege (magasabb lessz mint a "régi") alapja a rehabjáradéknak,ami ennek 120%-a.Ebből kerül levonásra a 9.5%-os nyugdíjjárulék még az idén, jövőre ez 10% lessz.(Magánnyugdíj témába ne menjünk bele,egyenlőre eijnstand van :-)))

Remélem érthetően vázoltam fel a dolgokat,és a kérdéseidet is jól értelmeztem.

By
gattaga


By
gattaga

gattaga # 2010.11.15. 15:09

Mire "megszültem" már írtál megint.


By
gattaga

fatima # 2010.11.15. 21:07

Szia Bea0824!

Én már csak tudom!! Kb 3 hónapba került amíg kiszámolták. De kérj előleget a Bp-i nyufigtól. És nézd meg " nagyítóval", hogy minden ledolgozott évedet figyelembe vették-e? Most vettem csak észre, hogy 1994-ben -amikor rok.nyugdíjas lette
  • nem számolták bele a GYES időszakát, ezért 16 évig kevesebb nyugdíjat kaptam kb:7-8 e. ft/hó. Sőt az ügyintéző is közölte velem: nem értem miért volt ilyen kevés a nyugdíja, hiszen jó fizetése volt, szinte minden munkahelyén.
Irtam is rögtön a nyufig-nak, hogy visszamenőleg kérem a különbözetet. Csak azt nem tudom pontosan, hogy hány év az elévülési idő. Úgy gondolom kb 5 év. Erre az időszakra ki kell fizetniük.

Kitartás és sürgesd is őket!!!

Üdv: Fatima

fatima # 2010.11.15. 21:11

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
1994-ben amikor rokkantnyugdíjas lettem nem számolták el a GYES-en töltött éveket. Ezért lényegesen kevesebb rokk. nyugdíjat kaptam, mint amennyi járt volna.

Kérdésem az lenne, hány év az elévülési idő?
Én úgy gondolom 5 évre visszamenőleg köteles lenne a NYUFIG kifizetni.
Üdv: Fatima

fatima # 2010.11.15. 22:40

Szia Ferife!
Köszi a választ. Igen járt volna a gyesre is nyugdíj.Illetve az évek száma ha nő akkor magasabb százalékkal számolták volna a nyugdíjamat. Ergo emiatt kaptam kevesebb pénzt. Ez rendben van.

Azt is megmondta az ügyintéző (Db-i nyufig), hogy visszamenőleg meg fogom kapni a különbözetet csak azt nem tudta, hogy mennyi az az idő amit beszámolnak.
Szóval: arra lennék kíváncsi, hogy visszamenőleg hány évre kaphatom meg azt az összeget, amennyivel ez idő alatt kevesebb nyugdíjat kaptam.
Általában 5 év az elévülés ( bizonylatok stb) de lehet, hogy ebben az esetben csak 6 hónap.
Üdv: Fatima

fatima # 2010.11.15. 22:48

igen lett fizetve járulék a gyes után. Csak akkor kimarat ez az időszak a nyugdíj számításánál. Akkor kellet volna megnéznem (1994-ben), hogy mit számoltak bele a nyugdíjamba.

gattaga # 2010.11.16. 09:25

ferife

Nem akarok senkit félrevezetni,de ez lehet az oka ha kevesebb lesz a rehab járadék az előző nyugdijnál.

Akaratodon kívül is félrevezeted a tudatlant.Mint idéztem:

A rokkantsági nyugdíj felülvizsgálatát követően megállapított rehabilitációs járadék összege nem lehet kevesebb a jogosultság utolsó hónapjára járó rokkantsági nyugdíj összegénél.

Teljesen mindegy mennyi lessz az összege a rehabjáradék alapjául szolgáló "új" rokkantnyugdíjnak.A rehabjáradék ennek a 120%-a.Tehát ez a 120%-os összeg nem lehet kevesebb az "előző" rokkantnyugdíj összegétől.Amennyiben ez az összeg kevesebb a NYUFIG kiegészíti !

Ne keverjük össze!:

Rehabjáradék és NEM Rokkantnyugdíj.
A rehabjáradékból NYUGDÍJJÁRULÉKOT VONNAK,EBBEN AZ ÉVBEN MÉG "csak" 9.5%-OT, a rokkantnyugdíjból egy petákot sem vonnak!
Ezért kap kevesebbet a markába a proletár,a rehabjáradék 100%-ánál.

Nem baxtatásként,de tegyük már helyére a dolgot és ne keverjük a hamut a mamuval ( arra ráérünk 90 éves korunkig :-))).
Remélem érzed az iróniát a válaszomban és nincs sértődés,mert volt itt akinek választ adtam és felszívta a vizet,holott még kérdezni sem tudott érdemben a szerencsétlenje.

By
gattaga


By
gattaga

iren55 # 2010.11.16. 09:31

Kedves Sorstársak! Úgy érzem a jó hírt is megosztom veletek! Végre belátta az OOSZI, hogy 36 kilósan nem lehet érdemi munkát végezni. 10év után megkaptem az 57%-ot.Eddig 40%-os voltam. Rehbilitációt nem javasolnak. És nem kell többé visszamenni felülvizsgálatra. Kifogtam egy emberséges orvost. A továbbiakba sok szerencsét nektek. Üdv : iren55

gattaga # 2010.11.16. 09:39

GYED-ből, GYES-ből milyen járulékokat kell levonni?:

A GYED, GYES összege után a díjban, segélyben részesülő személynek meg kell fizetni a nyugdíjjárulékot (tagdíjat).
Ezért számít bele mint kereseti alap a nyugdíjszámításnál,és punk-tum :-)))! Ez törvény,és nem szájhagyomány.

By
gattaga


By
gattaga

gattaga # 2010.11.16. 09:41

iren55

Gratulálok az elért "eredményhez"!!!
Rosszabodás mentes állapotot kívánok,gondolom nem csak a magam nevében!!!!!!

By
gattaga


By
gattaga

iren55 # 2010.11.16. 11:32

Gattaga! Köszönöm a jó kívánságot! Remélem ennél rosszabb már nem lesz az állapotom. Üdv: iren55

topanka61 # 2010.11.16. 13:57

Üdv mindenkinek!
Segítséget, illetve jótanácsokat szeretnék kérni.a tapasztaltabbaktól.
2005 óta rokkantnyugdíjas vagyok.
Idén augusztus végén felülvizsgáltak, és egészségesnek mondva elküldtek dolgozni rokkantnyugdíj megszüntetése mellett.
2 infarktus, 5-ös bypass szívműtét, és szívizomelhalás után, spec. lipid, és magasvérnyomású betegség mellett. Igaz a vizsgálaton megnézték a térdem megütésével a reflexemet.
Fellebeztem szept. 13,-án, másodfokon voltam Szegeden okt. 10. körül ( nincs semmi papírom róla ). Ott szóban közölték, hogy a levitt 43%-ot felülbírálták 52%-ra, és rehabra vesznek. Azóta semmi.
A határozat kijöveteléig, illetve az abban megjelölt dátumig ( ami gondolom késöbbi ) rokkantnyugdíjat kapok?
Mi a teendő?
Várjak türelmesen?
Attól félek, hogy egyszercsak nem jön a rokkantnyugdíjam, vele együtt a határozat sem amivel tovább tudnék lépni, intézkedni. Mit is?

topanka61 # 2010.11.16. 14:11

Talán még annyi, hogy most novemberben megkaptam a rokkant nyudíj összegét, de ezen felül mé küldtek egy keveset.
Lehetséges, hogy ez már a rehab lenne?
Felhívni sem tudom őket telefonon.

icus 63 # 2010.11.16. 15:35

Kedves topanka 61

A nyugdíjfolyósítótól kapsz egy határozatot a rokkant nyugdíj megszünéséről. Ott ír neked egy határidőt,hogy meddig folyósítja. Utána kezdődik a rehabjáradékos cirkusz. Nem akarlak elkeseríteni de több hónapba kerül mire elkezdik utalni. Láthattad itt az előző hozzászolásokban.

kobeka # 2010.11.16. 17:59

topanka61

mielőtt teljesen összezavaródnál ebbe olvass bele

http://www.orszi.hu/index.php?…

illetve gattaga hasonló kérdésekre már válaszolt érthető verzióban.

gattaga # 2010.11.17. 03:16

topanka61

Összefoglalva,ha jól értelmeztem:
2010.08.-hó végen Soros felülvizsgálatról kaptál határozatot, (43%-os össz-szervezeti egészségkárosodást állapítottak meg )amire egyet nem értésed,illetve orvosilag erőteljesen indokolt fellebezéssel éltél.
Fellebezésnek ( mivel jogszerű volt)helyet adtak és folyó év októberében másodfokon "sikeres záróvizsgát" tettél :-))), szóban közölt össz-szervezeti egészségkárosodás: 52%, rehabilitálhatóság véleményezésével,melynek eredményét még határozatilag nem kaptad meg.
A szó ellszáll,az írás megmarad,mondja egy közmondás.
Augusztusi határozatban foglaltakra fellebezéssel éltél,másod fokon a megállapított határozattal gondolom egyet fogsz érteni.(Kár lenne vergődni,azt a 80%-os "munkaképtelenségi" küszöböt kevesen súrolják,onnantól már semmi nem segít senkin.)Mivel valószínűleg rehabilitációs járadékra alkalmasnak találnak a határozatban,annak jogerőre emelkedése után(várnak hátha az ügyfél fellebezéssel él)válik "élessé" a határozat.Addig az augusztusig járó rokkantnyugdíjat fogják utalni,ugyanis határozatilag kell megállapítani a rehabilitációs járadék kezdési időpontját,összegét.Amennyiben kész az "új" határozat
az abban foglalt időponttól fogod kapni a rehabjáradékot VISSZAMENŐLEG számított értéken.
Az addig kapott ellátásodat levonják a rehabjáradék összegéből és a különbözetet is megkapod majd.
Tehát neked az augusztusi időponttól ketyeg az óra.
Azt a kis plusz pénzt a nyugdíj kiegészítés címén kaptad,melyet a te esetedben újra kell augusztustól számolniuk.Összetet esettel állnak szembe és egy csomó dolgot átkell számolniuk,határozatilag megkell szüntetniük dogokat,határozatilag megkell állapítaniuk dolgokat,ezért "húzódik" az ügyintézés.
Remélem érthető voltam, próbáltam ugy fogalmazni.

By
gattaga


By
gattaga

gattaga # 2010.11.17. 03:28

ferife

Aki kevesebb pénzt kapna menjen be a Nyugdij Ig-ra és „csapjon az asztalra“ márpedig neki egészítsék ki a régi összegre,mert ez-az előírás,mármint nem lehet kevesebb.

De csak akkor verje az asztalt,amennyiben a bruttó!!!rehabjáradéka kevesebb, és nem a kötelezően levont nyugdíjjárulék miatt!!!

By
gattaga


By
gattaga