Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


batti # 2010.10.14. 19:09

Tisztelt betegtársak
Nem tudom, hogy az egyéb betegségek miatt nem gyógyítható betegek számára létezik e, érdekvédelmi szervezet? Minden esetre jó lenne ha lenne! A vakokkal, a kerekes székesekkel, mint fogyatékosokkal törvény foglalkozik.
De akinek a kezelése túl drága lenne vagy a betegségének a valódi okának a megállapítása is drága (nem finanszírozza a TB) vagy éppen élni tud, csak dolgozni nem bír. A leg lelkiismeretesebb orvosnak is megkötik a kezét, a protokollok.
Egyáltalán örülünk hogy létezni tudunk, de az ORSZI szerint rehabilitációs munkára alkalmasak vagyunk, vagy dolgozunk hátha hamarabb temetnek bennünket.
A rehab munkának, lehet hogy semmi köze ahhoz amit előzőleg tanultunk, no meg a munkába járásba is beledöglessz de ők jobban tudják. A munkaügyi központok tevékenységét pedig nem óhajtom minősíteni.
Kívánok minden ORSZI orvosnak hogy legyen alkalmatlan a munkájára, és rehabilitálják utcaseprő vagy parkoló őrként.
De szerintem a rehabilitációs járadék intézményét igen csak próbára kellene tenni a nemzetközi emberi jogi bíróságon, valamint az ORSZI betegekkel szakértőnek mondott orvosainak bánásmódját.
És ( iren55-nek sok szerencsét és jobbulást amennyire lehet) miatta is írom, valahogy össze kell fogni mert így a GULÁGON bántak az emberekkel. (Nekem is csak mondták hogy sokan ismernek munkaképes rokkantakat kik valahol fizettek valakinek, és véglegesítették is őket.) Lehet hogy túl sok az ilyen mű rokkant és nem marad hely a valódi betegeknek?) Remélem, ez csak rosszindulatú pletyka. Bár mondják hogy nem zörög a haraszt, és ebben az országban már sok minden megtörtént.
Ki kkell mondanom a nem gyógyítható betegeknek is kell hogy legyenek emberi jogaik, és senkinek nincs joga hozzá hogy, emberi méltóságunkba beletiporjanak, csak azért mer megromlott egészségünk miatt a társadalom szolidaritására szorulunk. Így ki vagyunk szolgáltatva. Hol van az esélyegyenlőség, hol az emberi méltóság jogállamban élünk?
Kezelő orvosainkat pedig hiteltelenné teszik?
Magyarországon kétféle orvosi képzés lenne?
Ez egyik gyógyító a másik felülvizsgáló ?

vbartamonika@citromail.hu # 2010.10.15. 07:45

Sziasztok kis rövid tájékoztatót találtam!Hogyan alapítsunk egyesületet?
emberek egyesületHa kitűzzük ezt a célt, akkor felmerülhet bennünk, hogyan kell ezt pontosan megtenni? Hogyan küzdjük le a bürokráciát? Mik a buktatók?

Megbízhatunk ügyvédet is minden papírmunka elintésére, ez általában sokba kerül. Itt segíteni szeretnék azoknak, akik a munka többségét maguk szeretnék elintézni.

Sokan kérdezték, hogy mennyibe kerül az egyesület megalapítása. Konkrét díja csak a bankszámla nyitásának van, ehhez kell két aláírási címpéldány (kétszer 1500 Ft), és a bankszámla nyitási díja, ez bankonként változik. Más kötelező költség nincs.

Az itt leírt tapasztalatokat a Magyarországi Föld Egyesület magalakítása közben szereztem, 2006-2007-ben.

Ha részletes vagy szakmai segítség kell az egyesület alapításhoz, könyveléshez, bírósági kérdésekhez, stb. akkor képzett könyvelőt vagy gyakorlott ügyvédet kérdezz meg.

Sok sikert!

És közben már egy ideje próbálom elérni egy ezzel foglalkozó hölgyet ma telefonon kerestem még nem tudtam vele beszélni.Az ő tevékenysége ez:A Csökkent Munklaképességüek és Rokkantnyugdijasok Érdekvédelmi Egyesület elnöke vagyok , remélem tudunk vele beszélni valahogyan.Az ő neve Világos Lászlóné /Katalin/Az iwiwen meg találjátok ti is ha keresőbe kersesítek.

jácintka # 2010.10.15. 12:12

A mozgás sérülteknek van érdek képviselte.
Itt olyan érdeket kell képviselni amely külömbséget tesz beteg és beteg között.Mert van különbség !
Beteg és a szimuláns között!
Ennek az egyesületnek az orvos társadalom által is igen csak birált ORSZI "vizsgálatát" kell szakértökkel bebizonyittatni , hogy szakmailag NULLA!
Ez a fő érdek a többi pedig a szervezet maga müködéséből adódik.

vbartamonika@citromail.hu # 2010.10.15. 15:08

Szia Jácintka!

Igazad van amit mondasz ,de van amiben meg kell tanulni együtmüködni is akkor haladunk.Én 15 évig voltam a vöröskeresztnél területi titkár társadalmi munkában.Ott sokat lehetet tapasztalni és tanulni is az összefogásból.

A mozgás sérülteknek van érdek képviselte.Igen ez tény és mi csőkent munka képességüek közé tartozunk így vagy úgy akkor is ez tény .Ha tud dolgozni az ember ha nem.

Itt olyan érdeket kell képviselni amely külömbséget tesz beteg és beteg között.Mert van különbség !
Beteg és a szimuláns között!
Ez is igaz de egy ekkora dolgot egy egysűlet nem bírálhat fel még sajnos a bíróságnak sincs akkora hatalma ,ha nem megfelelően van kidolgozva talán.

Ennek az egyesületnek az orvos társadalom által is igen csak birált ORSZI „vizsgálatát“ kell szakértökkel bebizonyittatni , hogy szakmailag NULLA!

Szerintem azért volna jó ha mástnem csatlakozva ,ha ennek az egyesületnek amit én is néztem bőviteni a hatáskőrét hisz ők már valamiképp ismertebek is.És azonbelül ha kialakul valami sokkal könyebb.

batti # 2010.10.15. 18:01

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy végre a valós problémákról többen is akarnak beszélni.
A megoldás irányába csak a törvényhozókon keresztül vezethet az út. Hogy tényleges emberi jogi sérelmek állnak fenn ebben az országban, e témában az tény. A probléma adott csak el kell indulni, és győzni energiával. Ja és a pszichiátriai betegekről, akik egyébként nem elmebetegek még senki nem is szólt. Szóval, ha helyesek az értesüléseim, a Brüsszeli emberi jogi bírósághoz mindenki a saját anyanyelvén írásban fordulhat. Más ügyekben már jártak sikerrel, pl: kártérítési ügyekben. Ennek még utána kell járnom. Itthon nem, tudom hogyan lehetne a politikai figyelmet kiérdemelni, mikor az a cél hogy spóroljanak rajtunk. Pedig csak a szimulánsokat és a korrupt úton nyugdíjat kapókat kellene kiszűrni.

kobeka # 2010.10.16. 22:10

Sziasztok,

Múltkor írtam, hogy az ombudsmanhoz fordultam panasz beadvánnyal. Félre érthető voltam, mert többen azt hitték, hogy "csak" az ORSZI vizsgálatokat kifogásolom.
Jól tudom, hogy az orvosi résszel nem tud mit kezdeni egyik jogász sem, ezért azzal ő sem fog foglalkozni. A Munkaügyi Bíróság is helyben hagyja az orvos szakértők véleményét.

Az ORSZI "Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" teli van a betegek megalázásához ötletekkel. Olvassátok el. Legalább tudjátok, hogyan gondolkodnak a rokkantakról. Így "gyógyít az ORSZI. És dicsekedhetnek a politikusok, hogy csökkent a rokkant nyugdíjas létszám.

Én az 5 éves sérelmeim leírásával felhívtam a figyelmét, a magyar állami szervek és hivatalok (ONYF, Nyugdíjbiztosító, ORSZI ...stb) nem a nemzetközi jogi egyezményeknek és normáknak megfelelően működnek. (Uniós vagy ENSZ egyezménye a fogyatékkal élők jogairól )Az egészségi (beteg) állapot el nem ismertetése zajlik az ORSZI-nál, Írják a véleményt, hogy munkaképes vagy, igaz? Aki nem "beteg" azt "nem kell támogatnia" az államnak, így az ENSZ egyezmény nem vonatkozik rá.

Én diszkriminációnak gondolom, hogy a törvény szerint nem mehetsz el 3 hónapnál többre az országból mert járadékot megvonják. Esetleg "dolgozol" valamennyit (gyöngyöt fűzöl vagy szalvétát hajtogatsz, mert ettől lendül felfelé a gazdaság!) és jövedelmed lesz visszavonják a járadékot, és kapsz "szakvéleményt", hogy "munkaképes" vagy. Pedig a beteg szükséglet miatt többlet kiadásaid vannak.

Az Alkotmányban rögzített alapvető emberi jogi törvényeket sért a rokkantak, betegek rehab járadékba és munkára kényszerítése. A szociális járadék röhej. Az "együttműködési" kényszer figyelmen kívül hagyja a munkakör és foglalkozás megválasztásának alapvető emberi jogát. Meghurcol, megaláz és aránytalan terhet ró az érintettekre. Orvosi szükségletet nem vesz figyelembe. Tárgyként, eszközként kezelnek. Soroljam még?

Kaptam egy számot amin érdeklődhetek. Persze tudom, hogy ott is ráülnek a papírokra, de akkor is 1 esély. Egy fecske nem csinál nyarat. Nektek is van jogsérelmetek. Éljetek a panaszbeadás jogával ti is. A sok panaszt már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ezen a fórumon magunkban vagyunk. Ezt a bilit nem kiinni kell, hanem felrúgni!

kobeka # 2010.10.17. 05:50

Szia Jani55,

az ORSZI orvosok nem tudnak gyógyítani, hanem a politikusok fütyszavára táncolnak. Ha valami csoda folytán nem kellene "szakérteniük" mehetnének közmunkára.

igazság? # 2010.10.17. 06:34

Jó reggelt mindenkinek! Kobeka!

Gondolkodtam ezen az eljáráson én is. Viszont annyira tönkrementem az előzményekben, hogy nincs rá erőm. Örülök, ha helyrejövök és a mindennapjaimat élni tudom. Néha azt érzem még ez sem fog menni! Kitartást mindenkinek!
Batti! A gondolataimat írtad le! Ha az ORSZI korrupt úton nyugdíjhoz jutókat kidobálná, saját kedvenc kollégáik ellen mennének, ezt még sem tehetik meg, gondolom én cinikusan.!?
Elég ha a szakorvosaink korrekt véleményét kétségbe vonják!Valószínű nem egy egyetemi anyagot végzett el ez a kétféle orvos csoport!!!!

jácintka # 2010.10.18. 07:14

Kedves Mónika !
Mi ismerjük egymást , legalábbis itt a nete.
A beteg és beteg szó értelmezése én gondolatom szerint a szimulánsok a csalok akik most a mi bőrünkre " rokkantak ".
Én nem teszek külömbséget egy vagy több betegségben szenvedő ember között!
Igen jó egy ismert egyesület ,de nem bedarálva a többi alá!

vbartamonika@citromail.hu # 2010.10.18. 09:15

Kedves Jácintka !

Igazad van amit írtál :Mindenben van és mindenhol van egy lehetőség, és ha nem indul el az ember valahol nem is érkezik meg sehova sem.És ha van lehetőség a mai világban akkor sajnos kompromiszúmot is kötni ahóz ,hogy elérjen az ember valamit is .A mai világban borzasztó nehéz egyedül boldogulni.

Szandraa # 2010.10.18. 15:17

Szept09.-én voltam felülvizsgálaton és nem kaptam választ nem tudom állapotrosszabbodás esetén nem 30 nap a ügyintézési határidő

vbartamonika@citromail.hu # 2010.10.18. 16:24

Szia szandra !

Sok az ügyfelük hat hét is lehet a válasz ne agodj azért.

kobeka # 2010.10.18. 20:31

Szia, Jani55,

Én elolvastam amit ide linkeltél be. Nekem gyanús, hogy ez valami konzerv az anyag lehet.

Most nem OOSZI, hanem ORSZI van.

A cikkben említett Juhász Ferenc tudtommal az OEP vezérigazgatója jelenleg, és nem az ORSZI főnöke. Ő egyébként az egyik főbűnös aki írta 2008-ban a jelenleg használt "irányelveket" Kökény Mihály rendelésére.
Csodálkoznék, ha a saját művét átértékelné.

Egyébként, tényleg sérelmes, hogy a foglalkozást és a tanult szakmát nem veszik figyelembe a munkaképesség értékelésénél.

A fő probléma, hogy a jelenlegi kormányzatnál sem látszik akarat az emberséges megoldásra.

hokiss # 2010.10.18. 20:39

Juhász Ferencet kb. 2 hónapja leváltották. Utóda a Szent Imre korház kprábbi Gasztroenterologus belgyógyásza. A neve nem jut eszembe,és a leváltás okát nem közölték.


hokiss

kobeka # 2010.10.18. 22:25

Semmi gond, nem tudhatjuk mikor íródott a cikk. Ez viszont friss

http://www.meoszinfo.hu/…irek_one.php?…

vbartamonika@citromail.hu # 2010.10.19. 07:20

Érdekes írás ide jutunk vagy már benne is vagyunk:
Nyugdíjas nénike megkapja a nyugdíját. Előveszi a csekkjeit. Hat
darab van neki. Összeadja őket, forintra megegyezik a nyugdíja
összegével. Gondolkodik, hogy most mit csináljon.

Megszámozza a csekkeket, elővesz egy dobókockát. Dob egyet, kettest
dob. Előveszi a kettes számú csekket, megnézi. 17.000.- Ft.......
félreteszi. Újra dob. Hatos. Előveszi a hatos számú csekket.
12.500.- Ft......... ezt is félretesz. A többi csekket befizeti.

Két hét múlva kapja a felszólítást a szolgáltatóktól, hogy nem
fizette be határidőre a pénzt. Kérik, hogy 8 napon belül fizesse be a
pénzt, mert késedelmi kamatot számítanak fel.

Gondolkodik mit is csináljon.

Elővesz papírt, tollat, borítékot és két levelet ír.

Ez állt a levelekben:

Tisztelt Szolgáltató!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy ebben a hónapban sorsoláson vettek
rész, de sajnos nem nyertek.
Kérem próbálkozzanak a jövő hónapban is, hátha szerencsével járnak.

Sok sikert kíván Önöknek : egy magyar nyugdíjas

hokiss # 2010.10.19. 10:31

Kedves Fórumozók !

Kobeka 17-i írásának utolsó mondatai megragadták a fantáziámat! " nem kiinni kell a bilit, hanem felrúgni "
nekem többek között napi többszöri hasmenéssel járó betegségem van. Hol rúgjam fel azt a bizonyos bilit ? Vigyem magammal az orszi-hoz?
Valóban magunkban vagyunk ezen a fórumon. Csak írogatjuk a panaszainkat, véleményeinket, de úgy látom senki nincs aki felkarolna minket, még ha van együtt érző és biztató ügyvéd-orvos fórumozó is..
Már az is eszembe jutott, aláírásgyűjtést kezdeményezek, hozzanak törvényt az Önkénes szociális eutanáziát végrehajtó...rokkan-beteg-félig-beteg-nembeteg nyögdíjtalan senkik számára mint amilyen én vagyok.
Szavaimból láthatjátok, nagyon el vagyok keseredve, és akkor még nem beszéltem az internettel nem rendelkező sorstársainkról !
Most ennyi tellett tőlem, elnézést kérek a másként gondolkodóktól ! Azért még olvasok !


hokiss

hokiss # 2010.10.19. 10:34

Jajjj, nem hokiss írta az alábbiakat hanem a neje n.zsuzsanna. épp az ő jogi fórum honlapja volt nyitva.


hokiss

n.zsuzsanna # 2010.10.19. 10:36

igen én írtam !

gades # 2010.10.19. 11:08

hokiss én támogatom az Önkénes szociális eutanáziát! Ne kínozzák a betegeket.Ez humánusabb mint ez a megalázó színjáték az ORSZI részéről.

gades # 2010.10.19. 11:34

Egyébként a híres új alkotmányba is betehetnék:

Zsuzsukácska # 2010.10.19. 14:04

Kedves fórumozok!

A rehabilitációs sárga kis könyvet,hányszor kell lepecsételtetni?
Mert én vittem hűségesen a házidokoimhoz,erre azt mondta minden hónapba nem kell pecsét.Most akkor mi van?
Mert a mentor mondta pecsételtessek mindig.

Köszi a választ!

Szép napot
Zsuzska

jácintka # 2010.10.19. 14:25

kedves Hokiss, akkor te sem vitted a bilit vagy sz@ros pelenkát , hogy lássák mi is az székletinkontinencia.
Nekem is az van .
Addig nem merek elindulni sehova amig lene rendeződött napi dolog.
Erre azt írta a "nagytudású "ORSZI "orvos" nem látható!"
Javaslom mindenkinek , hogy akinek ehhez hasonló betegsége van lehetőleg sz@ros pelebkával menjen vizsgálatra ! / Elnézést a illetlen írásért ,de ORSZI " szakértelmét " látva indulatba jövök /

jácintka # 2010.10.19. 14:27

Ezt a kivonulást én is támogatom , sőt mennék is .
Minnél többen annál jobb.
Figyelem felkeltésnek nagyon jó !

Zsuzsukácska # 2010.10.21. 05:23

Szia jojoban!!

Mi történt?