Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


klarissa # 2012.10.28. 16:31

regina.h! Reménykedjünk, hogy teljes nyugdíj felvétele után nem lehet majd dolgozni. Akkor lehet, Te leszel a mázlista - olyan munkahelyet kapsz, ahol 40 év alatt sem lehet elfáradni. Azt csak bírod, nem igaz?

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.28. 15:02

Mázlista, én akarok változtatni! Nagyon akarok!
Mit javasolsz konkrétan?
Menjek dolgozni?
Légy szíves próbálj nekem intézni egy olyan munkahelyet ahol nem kell állnom de ülnöm se sokat. Ugyanis nem tudok. Nem vicc. Tényleg nem tudok. Itt van a papíromon is. Mármint a rehab javaslaton.
És légy szíves szóljál valahol Lakatos Pista jó ismerősöm érdekében is.
Mert lehet tényleg levágják a lábát és nem akarja az államtól várni a segítséget. Dolgozni akar.

Köszönöm!

U.i. nem szeretnék tovább beteg lelkű léhűtő lenni. Mea culpa mea maxima culpa.

Bocs..még egy kérdés. Nem ózdi vagy véletlenül?

:D

klarissa # 2012.10.28. 14:59

mázlista54! Nem mi hivatkozunk a tűzoltóóra, TE említetted, erre reagáltunk!
A hegymászóról: szeretem a zenét, tanultam is. De úgy zongorázni, mint Fischer Annie - elnézést, de nem tudok!

klarissa # 2012.10.28. 14:53

mázlista54! Nem elég a nyugdíjad?? Aki 40 évet lehúzott, az ugyanis örülne, ha pihenhet. Legalábbis ha sokat dolgozott.
Valóban látom a fától az erdőt, ismerem a fiatalok véleményét is: azért nem kapnak munkát, mert az öregek nem akarnak lelépni a munkahelyekról. De már készül a törvény: vagy nyugdíj, vagy munkabér. Ezt igazságosnak tartom!

mazlista54 # 2012.10.28. 14:26

Nos most már búcsúznom kell, mert hiába vagyok nyugdíjas, holnap mennem kell dolgozni! 58 éves vagyok, megszoktam, hogy dolgozom. Összesen 2 hetet voltam itthon, de gyorsan visszamentem a munkahelyemre, mert nem vagyok léhűtő, szeretem a munkám! Most megyek vasalni, hajat mosni, hogy holnapra szép legyek!
Csaóóóóó!

Kár, hogy nem tudtam rajtatok segíteni, senki nem akar közületek változtatni a helyzetén, mindent csak a kormányoktól vártok!

mazlista54 # 2012.10.28. 14:19

Milyen érdekes egyébként, hogy nem lehet bejutni se tűzoltónak, se rendőrnek, se katonának!!!! Telített a létszám, már főiskolai végzettséggel sem lehet bejutni!
Ez azért elgondolkodtató nem?
Megrokkant!
Mennyire vagy te rokkant? Nem agyilag értem, hanem úgy emberileg? Nem pártokról kell beszélnetek, hanem kormányokról. Kár, hogy erre sincs eszetek!

megrokkant # 2012.10.28. 14:14

mazlista54. Megkérlek szépen huzzál el a fórumonkról. Menj szépen olyan fórumra, ahol orbánt és bandáját dicsőitik. Szavazni is mehetsz nekik 2014-be. Mi biztos ,hogy nem rá fogunk szavazni.

mazlista54 # 2012.10.28. 14:12

klarissza!

Ugye-ugye! Csak látod te is a fától az erdőt! Pontosan erről van szó! A trombitásról, meg a hullákat szedegető tűzoltóról! Mind a kettő 45 évesen elmehet nyugdíjba, a bruttó fizetésével. 200.000.-Ft-ot meghaladó pénzzel.
A kőműves, a tetőfedő, a burkoló pedig dolgozhat 65 éves koráig, és a nyugdíja örül, ha lesz 100.000.-Ft. Hol van itt az arányosság ? Feltétlen el kell venni a 45 évestől, hogy jusson a 65 évesnek ! Ha visszamenőleg, akkor visszamenőleg! Ti többet hivatkoztok a tűzoltókra, rendőrökre, katonákra, mint ők maguk! Ők már megértették, hogy nem klassz dolog 45 évesen, bármilyen sok pénzzel is, de otthon maradni!
Oh és azt tudtad, hogy ezek az emberek 24 órát "dolgoznak" ha van tűz, és a fenntmaradó 48 órát másodállásban dolgoznak? Hiszen fiatalok, mit csináljanak otthon egyedül?

mazlista54 # 2012.10.28. 14:05

Regina.h !
Az edelényi munkás valószínűleg elmenne dolgozni, és nem betegedne meg a lelke, mint nektek!

klarissa # 2012.10.28. 13:37

mázlista54! Én sajnálatra méltónak talállak, nem mázlistának, bocs! Bár én is úgy gondolom, hogy aki a katonazenekarban fújta a trombitát, annak nem kellett volna 45 éves korban nyugdíjat adni. De hogy ne tudd, a rendőr mit él át, amikor a gyilkossághoz hívják helyszínelni, vagy a tűzoltó, amikor a hullákat, félhullákat szedegeti a karambolos autókból - nos, ez számomra hihetetlen. Mint ahogy az is, hogy ne lehetett volna a törvényalkotás során megkülönböztetni a zenészt a vonulós tűzoltótól.
Emellett: nemcsak a banki, de a korábban kötött munkaszerződéseket sem lehetett volna visszamenőlegesen és egyoldalúan módosítani. Képzeld el, mi lenne ebben az országban, ha pl. a rendőrök vagy a titkosszolgák szegték volna meg egyoldalúan a szerződéseiket!
Csak a banánköztársaságokban létezhet visszamenőleges hatállyal törvényalkotás és a szerzett jogok elvétele.
Egy szerződés attól szerződés, hogy annak betartása mindkét fél részére kötelező, és nem lehet egyoldalúan módosítani.
Sajnos a Hozzád hasonló, valószínűleg egyébként sem túl jóindulatú embereket lehetett megetetni azzal, hogy a rokkantak csalók. Isten nem bottal ver: lehet, előbb-utóbb a Te nyugdíjadat is alaposan megkurtítják. Majd akkor megtudod, mekkora sokk az az embernek, hogy -képletesen szólva- inog a lába alatt a Föld.

tiszavirág69 # 2012.10.28. 13:22

az jutott eszembe, ha kormányváltás lenne és eltörölnék a nők 40 évesét a mi kis mázlistánk hogyan is nyilatkozna ?
és ráadásul a szolgálati idejét, amit nyugdíjban töltött addig, elveszítené :)

doli # 2012.10.28. 13:11

mazlista54! Mér megint marhaságokat írsz a tűzoltó azt mondta, hogy azért ment oda dolgozni mert így korábban mehet nyugdíjba sok rendőr,katona stb,is. Úgy látom nem érted a prplémát , csak azt , hogy mennyi a nyugdíja.A probléma a visszamenőlegesség ha te ezt nem látod akkor nem is tudok mit mondani erről.Azért jó a fidesz mert elmehettél nyugdíjba 58 évesen őrülj neki, de ne feledkezz meg arról sem, hogy a gyerekeid vagy unokáid ha csak nem keresnek nagyon jól akkor mennyit buktak az arányos adó rendszeren vagy ez már nem számít és még nem beszéltem arról a magánnyugdíj megtakarítás ellopásáról ami a te gyerekeidnek is fedezte volna a nyugdíját stb.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.28. 12:31

Mázlista!
De! A neve számít. Most képzeld el Lakatos Pista edelényi közmunkásnak amputálják a lábát.
Kap rá 36%-ot.
Vajon talpra áll???

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.28. 12:24

Kérdeztem. Kértem.
Nem láttad meg. Kár.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.28. 12:23

Júlia!!

BJúlia # 2012.10.28. 12:22

Nos, kedves Fórumozók,
erről az érték hiányról beszélek.
Gratulálok Seaguli, mázlista, guberáló,..., VISELKEDÉSETEK, SZAVAITOKÉRT TI VAGYTOK FELELŐSEK, ÉS BEBIZONYÍTOTTÁTOK, KI A VAK, ÉS megnyilvánulásotokkal magatokról állítottatok ki bizonyítványt, EZ a ti JELLEMETEK.
Nos, meggyőződésem, fogtok még, vagy szeretteitek hasonló egészség-, élethelyzetbe kerülni, mert úgy tűnik, meg kell tapasztalnotok, ahhoz, hogy Emberként nyilvánuljatok meg.

Tudom, nem az egész magyar társadalom krémje vagytok, onnan tudom, mert számtalan köszönő levelet kapok.
Itt nincs szükség tudásomra, segítség nyújtásomra.
Nem véletlen, hogy minden segítő szakember innen elment, most én is.

Továbbra is megtalálható vagyok CSAK saját honlapomon, és másik fórumon. http://www.versenykepesseg.eu/

seagull # 2012.10.28. 12:07

Kedves Guberáló, segítettél, amennyire csak lehetett. BJúlia konkrétan válaszolni nem tud, inkább összehord hetet-havat. Elmehetne politikusnak. :) De a holnapi AB tárgyalást nem tudtam még okával átnézni. Mintha úgy rémlene, holnap csak a befogadhatóságról döntenek, érdemben még nem.

mazlista54 # 2012.10.28. 12:01

Kedves B.Júlia !

Te valami lecsúszott, félresikerült "magyarázó-kioktató" lehetsz! Több adatot nem tudsz esetleg a hegymászóról? Például, hogy hol született, hol dolgozik, mennyi pénzt keres??
Nem a neve számít, nem az, hogy hol mászott a hegyre, nem az, hogy a jobb lábát amputálták! Egyedül az számít, hogy "talpra" állt, nem sajnálkozik, él úgy, ahogy tud!

BJúlia # 2012.10.28. 11:54

mázlista54,
NEM SZABAD és NEM LEHET összahasonlítani a magyar hegymászó Erőss Zsolt KIVÉTELES teljesítményét, akinek 2010-ben a Tátrában történt baleset miatt jobb lábát amputálták térd alatt részben mászókarrierje miatt kérésére, s műlábbal újabb csúcsokat hódít.

MIÉRT NEM LEHET ÖSSZEHASONLÍTANI?
Mert MINDEN EMBERNEK MÁSOK A LEHETŐSÉGEI, ATTÓL FÜGG, MILYEN A POZÍCIÓJA, KAPCSOLATA, ANYAGI HELYZETE, TEHÁT NEM CSAK AZ AMBÍCIÓTÓL, MOTIVÁCIÓTÓL,...FÜGGNEK A LEHETŐSÉGEK.
Biztos lehetsz benne, hogy nem a magyar Tb támogatással jutott korszerű műlábhoz, rehabilitációhoz többek között hál'Istennek.

Fürkész kedves, ennél érhetőbben nem tudom megfogalmazni, mindazt, amit írok, egy gyermek is megérti. Ha ennél egyszerűbb szavakat használok, az szakmailag hiányos lenne, azt nem tehetem.

Már megint itt vagyok, megyek a vendégeimhez.

seagull # 2012.10.28. 11:44

Szia Guberáló! Írtam a másik topikban. Köszi, hogy eljuttattad a kérdésemet az ügyvédekhez.

seagull # 2012.10.28. 11:40

BJúlia!

Látom továbbra is képtelen vagy a rosszindulatú személyeskedéseidet mellőzni.
Érintett vagyok, nekem is küldtek ki értesítéseket, de azt gondolom az nem az, aminek látszik. És ezzel nem vagyok egyedül.

Én nem kérek a magyarázatodból. Ismerem az álláspontodat, milliószor kifejtetted már, olyan vagy mint egy nyugdíjbiztosítónál dolgozó ügyintéző. Állandóan ismétli önmagát, viszont soha nem a kérdésre válaszol, mindig mellébeszél, és korlátolt is és rosszindulatú is.

Írod: „"DE mint gyógypedagógus is, leírom neked ezerszer, ezer-egy módon másképpen, hogy megértsd, hogy milyen paragrafusra alapozza, hogy a rokkantsági nyugdíjadat nem fizetik. ”"
Ha nem lennél vak, akkor nem csak szitán keresztül látnád a hozzászólásokat, és képes lennél felfogni a kérdést és a jogszabályok mögé is tudnál látni.
Szeretném, ha nem szemetelnéd tele a topikot folyamatosan az összeollózott idézményeiddel és a törvényidézetekkel, mert más tud olvasni.
Továbbá ha idézel, illenék kitenni az idézőjeleket. Aztán zavaró, ha szinte mindent kivastagítasz.

mazlista54 # 2012.10.28. 11:35

Sorstárs2 !

Én nem mondtam, hogy a szolgálati nyugdíj visszamenőleges eltörlése jogtalan ! Nem az ! Sőt, gratulálok a kormánynak, hogy ezt meg merte lépni ! Nem láttad a "Házon kívűl..." tv műsorban azt a 45 éves tűzoltót, akinek egymaga annyi a nyugdíja, mint az apjának, és az anyjának együtt? Nem láttad! És azt nyilatkozta, hogy még Ő sem érzi ezt igazságosnak ! És hányan vannak, voltak! Rendőrök, katonák, tűzoltók, pénzügyőrök, függetlenül attól, hogy íróasztalnál ülnek, igazolványt töltenek ki, vagy nyomoznak, stb. Végre meg merte lépni valaki!
Láttátok a hegymászót akinek elfagyott a lába, és most műlábbal mássza a hegyeket. Kizárt, hogy rokkantnak érzi magát! Dolgozik, sportol, nem panaszkodik!

Veronika13 # 2012.10.28. 11:15

Tudom,hogy ide tartozik,de mégis :(

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…r-tb-kasszat

Pedig Ők nem ide fizették a TB-t,mint a beteggé vált majd rokkant nyugdíjuktól megfosztottak.

fürkész # 2012.10.28. 10:41

Kedves Júlia
Én mint érdeklődő értetlenkedő ugy gondolom az lenne a legnagyobb segitségnyujtás,ha igenis a saját szavaiddal"szájbarágósan"konyhanyelven
elmagyaráznád azoknak akik nem értenek a jog nyelvén,mert a törvényeket,jogszabályokat azt mi is megtaláljuk itt a neten.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.28. 10:31

28.700 ft és 42.800 forint nettó.

Mondd Júlia, ebből hogy rehabilitálódunk?!
Aki egyedül él és nincs olyan háttere, az nem rehabilitálódik, az lesüllyed. Fázik, éhes...
Ez teljesen nonszensz..számomra érthetetlen!
36 hónap...
Őrület.
És senki sincs, senki akit ez érdekelne.