Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 17:05

Guberáló!

Köszönöm..:)

megrokkant # 2012.10.30. 16:43

aperten. Amig az Alkotmány Biróságba Balasai félék vannak, addig semmi jóra nem számithatunk. Megélhetési politikus volt, mig az orsós be nem választatta az AB-be. Ő hozta részben azt a rendeletet tavaly Decemberbe, amit a rokkantakat ellehetetlenitette. Hosszú évekig az MDF-be volt. Mig a Dávid Ibolya ki nem rúgta onnan. Azóta az orsós segnyalója lett, "tisztességes" jó jövedelemmmel. Akkor mit várunk az AB-?.

szuicid # 2012.10.30. 16:10

Sziasztok sorstársak!!

kezdődik, jön a hideg...
Otthonából szállítottak kórházba egy putnoki asszonyt hétfőn kihűléses tünetekkel, a nő meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.


a Beteg ember nem selejtes árú

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 16:09

Aperten!

Nem értem, a TE ügyiratszámod:3199!

A mai napon, AB honlapon, a 3193 számú ügyirat lett visszautasítva.?

aperten # 2012.10.30. 15:21

De, igen.
Az enyém volt.

Szeptember 06.-án még erről tájékoztatott emailben az ügyvédem:

A mai napon vettem kézhez a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának levelét, melyben tájékoztat, hogy a beadványunkat IV/3199/2012 számon nyilvántartásba vette (azaz befogadta). A döntést később hozza meg a testület, azonban a mai naptól számított 30 napon belül a mellékelt nyilatkozatot vissza kell küldenem.

Elkésett a beadvány....

Az alkotmánybíróság már odáig süllyedt, hogy végzésben hazudik!

.
A befogadás további feltételeinek vizsgálata a fentiekre tekintettel szükségtelen volt, bár a rendelkezésre álló iratokból megállapítható, hogy az alkotmányjogi panasz további törvényi feltétele sem teljesült, hiszen az indítványozó az első fokú határozat ellen nem fellebbezett (a becsatolt határozat rendelkező része tartalmazza az erről szóló tájékoztatást, az indokolás pedig felhívja a figyelmet az igazolási kérelem előterjesztésének lehetőségére is).

1. A végleges baleseti rokkantsági nyugdíj megszünteése ellen tettük az alkotmányjogi panaszt.
Erre NINCS jogorvoslati lehetőség!
Ennek megszüntetéséről NINCS határozat, határozat csak az általam nem is igényelt "rehabilitációs ellátás" megszüntetése tárgyában született.

2.Ennek ellenére az alkotmánybíróság valótlan állításával szemben, igenis megfellebbeztem ezt a jogfosztó határozatot, alternatív módon, a nyugdíj megszüntetését támadtam benne. El is bírálták, elutasították.
http://ddrnyi.hu/altfel.pdf
http://ddrnyi.hu/altfel_elut.pdf


# aperten

papapító # 2012.10.30. 13:42

Még annyit, hogy a legnagyobb csalók, akik rákényszerítik az orvosokat, hogy a gyilkos új komplex felülvizsgálat minden kegyetlen pontját érvényesítsék. Mindegy mennyire beteg valaki, vegyék el az ellátását, ha ez mégsem megy, akkor csökkentsék le a nyugdíj-igazgatósággal karöltve úgy, hogy minimális összeget kapjon, mert abból úgysem tud megélni. Gyógyszerei nélkül, fűtetlen szobában, vagy kilakoltatva, élelem nélkül. Ez a terv a feleslegesnek kikiáltott betegekkel. Ők eddig hozták a hasznot, de már nem.
Bicska nyitogató! És mi még menedékjogot sem kérhetünk, mert Uniós ország vagyunk, itt demokrácia, jólét van.
Néhány éve még megbecsülték, elismerték, támogatták a betegeket, öregeket is.

papapító # 2012.10.30. 13:28

Fülcimpa! Hogy lehet valaki ennyire a rokkantak, szegények ellen? Mit éreznél, ha súlyos beteg lennél, és csalónak, hisztisnek, az ország összes bajáért felelősnek kiáltanának ki, mert szemét módon 35 év munka után lerobbantál. Elég büntetés a betegségünk, és ennyi rágalom után a járulékbefizetéseinket semmibe véve visszamenőlegesen elvennék a jogerősen megállapított ellátásod. Ahogy ez megtörtént, a hírek terjednek, hogy minden ukrán (orosz ukrán is), aki elérte az öregségi nyugdíjat, jöhet ide, és adunk neki nyugdíjat, csak vegye fel a magyar állampolgárságot, és szavazzon. Te mit gondolnál, miért vették el a rokkant nyugdíjad. Mégis van pénz a nyugdíjrendszerben? Csak most nem annak adjuk, aki dolgozott, fizetett, hanem olyannak is, aki még magyarul sem tud. Élhet Amerikában, Ausztráliában, mi támogatjuk. A rokkantat halálra ítélik, a külhonit támogatják abból, ami a rokkantat megilletné? Nem látnád másképp a dolgokat, ha ezt veled művelik.
Miért mondják, hogy a rokkant csaló, és nagyon sok a csaló, de az orvosok közül csak 1-2 akadt, aki belemen t a leszázalékolásba pénzért. Az arányok itt sem stimmelnek. A rokkant képtelen magát leszázalékoltatni, ahhoz nagyon sok orvos kellene, sőt a UH-t, Rtg-t, labor gépeket, CT-t, MRI gépeket is le kellene fizetni.
Légyszíves ne bánts Te is minket, elég ellenséget kreáltak nekünk.

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 13:22

A tény-számok:
http://www.fidesz.hu/index.php
"Kiemelt terület a határon túli magyarság támogatása
Továbbra is kiemelt terület a határon túli magyarság programjainak támogatása - olvasható a jövő évi költségvetés tervezetében, amelyet pénteken nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Létrehozva: 2012. június 16., 11:51

A külhoni magyarság támogatása 2013-ban a közigazgatási tárca nemzetpolitikai tevékenység fejezetében és a Bethlen Gábor Alap költségvetésében megosztva szerepel. A fejezet teljes összeg 11,57 milliárd forint."

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 13:01

Statisztikai évkönyv:2004 -ben 5500 Ukrajnából.minden évben +1000 igénylés(500 befogadás) számolni lehet ,hogy 8 év alatt ez mennyi!

http://itthon.transindex.ro/?…

"Nem állampolgársághoz kötődik a magyar nyugdíj"

A pártok közötti vitában az egyik sarkalatos pont a nyugdíj folyósítása a határon túli magyaroknak, ha kettős állampolgárokká válnak. A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság vezetője a Duna TV Híradójának elmondta: a nyugdíj nem állampolgársághoz kötődik.

Többféle nemzetközi egyezmény befolyásolja ugyanakkor ezek kifizetését. Egyrészt, mivel Magyarország uniós tag, vonatkoznak rá az EU előírásai, más országokkal szociális egyezményei vannak, a volt szocialista országokkal pedig több évtizeddel ezelőtt megkötött szerződések vannak még érvényben. Ezek közül is kivétel Románia és Ukrajna, velük ugyanis jóval a rendszerváltás előtt olyan megállapodás született, hogy ha valaki nyugdíjasként áttelepül Magyarországra, a magyar szabályok szerint számolják ki a nyugdíját, sőt itt Magyarországon, a magyar nyugdíjkeretből fizetik ki azt. Eddig ezt a lehetőséget tömegesen nem használták ki, jelenleg 5500 Ukrajnából és 21 ezer Romániából áttelepült magyar állampolgárnak fizetnek ennek az egyezménynek az alapján nyugdíjat – nyilatkozta Barát Gábor.

Az összes többi országra ugyanakkor az érvényes, hogy mindenkinek ott fizetik ki a nyugdíját, ahol dolgozott. "Valaki akkor kaphat a magyar szabályok alapján nyugdíjat, ha megfelel a magyar nyugdíjbiztosítási szabályoknak: betölti az előírt korhatárt, megszerzi az előírt szolgálati időt, és a nyugdíj számításánál az irányadó időszakban, ami 1988-tól számítódik, az előírt keresete megvan" – fejtette ki a hivatal vezetője. ( duna tv híradó) "

Az ütem gyorsuló,az ígérgetések következtében!!!ONYF évkönyvek!

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 12:49
Fülcimpa # 2012.10.30. 12:35

Kiszolgáltatott,

légyszíves tedd már ide, honnan erednek az adataid a 9-10 000 igénylőről, továbbá légyszíves azt is támaszd alá pontos számadatokkal, eddig hány milliárd ment el erre a célra. Aztán azt is légyszíves, mennyi 1 évben az össz-rokkantsági ellátás kiadás, továbbá állítsuk mellé, hogy mennyi az egy évre eső költségvetése az országnak.
Kicsit plasztikusabban lesz látható így, mennyire kiábrándítóan üres és inkorrekt ez a hecckampány, ami azt próbálja sugallni a közvéleménynek, hogy a magyar rokkantaktól az ukránok támogatása miatt veszik el a pénzüket.
Az adatok, források feltüntetésére azért kérlek, mert egyelőre csak félinformációkkal és légből kapott adatokkal bombázod a fórumot. Korrektebb lenne alátámasztással, egyébként nem foglalkoznék a témával, mert ez a fórum célját egy lépéssel sem viszi előbbre.
Nem mindig valaki vagy valakik ellen kellene hadakozni, hanem valami- és valakikért küzdeni.
Az, hogy egy csonkolt tüdejű beteget 30 év munkaviszony után kidobnak a rendszerből, nem a '64-es Magyar-Szovjet Szociálpolitikai Egyezmény miatt van. Továbbá azon, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő (ti. hogy valóban beteg és munkaképtelen embereket ellátás-, rehabilitációs lehetőség nélkül hagyjanak, nem hecckampányokkal lehet segíteni, hanem erős érdekérvényesítéssel-, képviselettel és összefogással.
Ez egy csomó munka, szervezés lenne, ezzel kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt írtam pár tanácsadó gondolatot (települési szinten kisebb csoportok, majd a kisebb csoportok nagyobb egységben tevékenykedése az érdekérvényesítés terén). Azóta sem hallottam, sem nem olvastam ezzel kapcsolatban semmit, de mégcsak érdemi reakciót sem a felvetésre.
Fröcsögést külb. társadalmi csoportokra és politikai kampány- és hecckampányokat annál inkább lehet találni.
Fujjogó cikkek rendíthetetlen idézgetésével egy tapodtat sem fog előre haladni semmi rokkantsági ügyben.

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 12:32
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 12:26

Kázmér58!
Guberáló!

Friss AB információ, sajnos a 3193 számú ügyirat, panasz elutasítva.

http://www.mkab.hu/download.php?…

papapító # 2012.10.30. 12:01

Nem az a baj, hogy a mi befizetett adóinkból adnak a külhoniaknak, hanem az, hogy nálunk rengeteg a nagyon szegény, éhez ő ember, akik nagy része önhibáján kívül került ilyen helyzetbe, és azokkal nem törődnek. 30-40 év munka után megszűnik valakinek a munkahelye, és nem talál hosszú ideig munkát, netalán családjáról is gondoskodni kellene, azok nem érdemelnének támogatást? Igazságosan kellene osztogatni.

http://www.kormany.hu/…agyarrol-sem
Semjén Zsolt: nem mondunk le egyetlen magyarról sem
A Kormány támogatja a világban élő magyarokat – mondta el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán, a nemzetpolitikai tárcaközi bizottság ülése után a Parlamentben.
Csak a Magyarországban élő magyarokról mondanak le, a rokkantról, a hajléktalanról, az éhezőről, a nyomorban élőről, a közmunkásról, a munkanélküliről, a minimálbéresről, aki mellesleg gyerekeket is nevel, vagy próbálná az idős szüleit támogatni, csak nincs miből. Ne azokról mondjanak le, akik hosszú éveken keresztül építették az országot, dolgoztak, adót fizettek, és fizetnek most is. Szégyen és gyalázat, hogy mi nem érünk annyit, mint a külhoni magyarok, akik még a magyar nyelvet sem beszélik. A szavazat kell tőlük? Ne ítéljenek azért halálra milliókat itthon, csak egy kis morzsát nekünk is juttassanak a bőkezű adományokból. Akkor talán mi is úgy szavaznánk, ahogy szeretnék, és nem kellene a világ előtt bohócot csinálni magukból.

papapító # 2012.10.30. 11:54

A határon túli magyar iskolába, magyar óvodába járó diákok mindegyike kap tanévkezdésre 20.000 + 2.600 + 2.800 = 25.400 Ft/fő támogatást, addig a hazai ovisok semmit, a hazai diákok rászorultság esetén 12.000 Ft ingyen tankönyvtámogatást (vagy még azt sem).
Minden 4. gyerek külhoni, de nem mindegyik tanul magyar nyelvű oktatási intézményben. Nekik 15,5 milliárd Ft támogatás jutott, míg a háromszor-négyszer annyi hazai diákságnak ennek a harmada, 5,6 milliárd forint jutott. Ki tud erre logikus magyarázatot adni. Ha a támogatás mértéke fordítva lenne, azt meg lehetne érteni, hisz a költségvetés bevételeit csak a hazai diákok családtagjai gyarapítják. A külhoniak ide nem fizetnek adót.

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 11:48

http://www.kormany.hu/…agyarrol-sem

Itthon meg lemondtak a szegényekről,betegekről,rokkantakról?Nemhogy lemondtak,hanem fölbedöngölik is őket??Ez aztán az igazságosság!

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 11:39

http://www.fidesz.hu/index.php?…
Kiemelt terület a határon túli magyarság támogatása
Továbbra is kiemelt terület a határon túli magyarság programjainak támogatása - olvasható a jövő évi költségvetés tervezetében, amelyet pénteken nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Létrehozva: 2012. június 16., 11:51

A külhoni magyarság támogatása 2013-ban a közigazgatási tárca nemzetpolitikai tevékenység fejezetében és a Bethlen Gábor Alap költségvetésében megosztva szerepel. A fejezet teljes összeg 11,57 milliárd forint. Az alapkezelő működési költségeire 810 millió forint állna rendelkezésre a tervek szerint.
Az alapból nyújtott támogatásokat tekintve oktatási-nevelési támogatásokra 4,82 milliárd, a Határtalanul programra 465,3 millió forint jutna. A Magyarság Háza keret 216 millió forint lenne a tervek szerint, míg a nemzeti jelentőségű intézmények támogatására 3,82 milliárdot irányoz elő a kormányzat.

Egyéb támogatásokra 1,43 milliárd forint szerepel. A jogsegély szolgálat működtetésére jövőre is 50 millió forintot szánna a kabinet a tervezet szerint. Határon túli magyarság támogatását célozza az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a határon túli oktatási feladatok támogatására 668.2 millió forint szerepel, a határon túli magyar felsőoktatási intézmények támogatására 200 millió forintot irányoztak elő.
(MTI - fidesz.hu)

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 11:37

„A 3193 és 3289-es ügyiratról, NEM JELENT meg semmi az AB honlapján.”
Vagyis még nincs nyílvános döntés, nem tűnt el!

BOCSÁNAT, helyesen 3193 és 3283 számú ügyiratról nem jelent még meg , nyílvános döntés, illetve határozat!

kiszolgáltatott # 2012.10.30. 11:32

Fülcimpa!
"Az idézett ONyF tájékoztató (http://www.onyf.hu/… ) lapjának alján nézd meg légyszi' a dátumot, ti. hogy melyik évben tették fel. 2008-2009-ben."

IGEN,akkor ezt a szerződést éppen ideje lenne szűkíteni,és nem éppen a mai országhelyzetben nagy ütemben bővíteni.
1962-es magyar -szovjet egyezmény alapján bankautomataként osztogatjuk az ingyen-nyugdijakat,
egy nem létező ország állampolgárainak.Akik nekünk vadidegenek!Akár orosz-ukránok is!!!
Mellesleg 2009-ben Bajnaiék meg akarták szüntetni a szerződést-teljesen jogosan.

Így egyetlenegy ukrán igénylőnek minden évben kifizetünk 1 millió forint ingyennyugdijat.

Jelenleg 9-10 ezer igénylő van,ami megugrani készül,a választási igérgetés következtében.
Csonkolt tüdejű rokkanttakat átlag 30 év munkaviszony után pedig kirúgnak a rendszerből,egy fillér nélkül.Ki ellen is folyik akkor a hecckampány?

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 11:27

A 3193 és 3289-es ügyiratról, NEM JELENT meg semmi az AB honlapján.

Vagyis még nincs nyílvános döntés, nem tűnt el!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.10.30. 11:23

Guberáló!

valamit nem értek!
Mi ügyünk eltűnt az AB honlapjáról. Olyannyira eltűnt, hogy a friss határozatok ügyszáma szerint is átléptek minket.
Mi ügyiratszámunk :03193/2012
03283/2012
Ab ho9nlapján meghozott határozatok:
3289/2012. (X. 19.) AB vég zés al kot mány jo gi pa nasz vissza uta sí tá sá ról .................................... 584

Ez október 19-i végzés!

A 3193 és 3289-es ügyiratról, NEM JELENT meg semmi az AB honlapján.

Fülcimpa # 2012.10.30. 10:20

Kiszolgáltatott!

Az idézett ONyF tájékoztató (http://www.onyf.hu/?… ) lapjának alján nézd meg légyszi' a dátumot, ti. hogy melyik évben tették fel. 2008-2009-ben.
Csak azért, mert most már hónapok óta ez az egész téma úgy jön le, mintha ez valami most felhozott, most előkapart dolog lenne. Én sem tudtam eddig, hogy már ezer éve így működik, lám én is bedőltem a hecckampánynak.
Sosem fogom megérteni, mire jók a hecckampányok (mi a céljuk, mit akarnak szerzőik, továbbítóik, terjesztőik elérni), amennyiben előtte részletesen nem tájékozódnak a szerzők.
2008-ban még sűrűn az MSzP volt kormányon.
De ez az egyezmény még azt megelőzően is, évekkel azelőtt is hatályban és gyakorlatban volt (találtam egy 2004-es tájékoztatót is erre vonatkozóan pl. azt hiszem a Kalkulátor.hu vagy ilyesmi honlapján).
Meg a hecckampányok legalább számokat is használnának érvrendszerükben. Pl. hány embert érint ez, és mennyibe kerül, továbbá az ország költségvetéséhez (vagy akár csak az össznyúgdíj kiadásokhoz képest eléri el a légypúzásnyit.
Szerintem csak mindezen adatok feltüntetése, összehasonlítása után lenne elegáns heccelni a közvéleményt.
Dehát mondjuk a heccnek pont nem a tényeken alapulás a természete, az igaz.

tiszavirág69 # 2012.10.30. 09:50
Hát mivel így mellényúltam , megnéztem a tegnapit, szó sincs rólunk. Este még a mai nap ott voltunk, azért kapkodtam reggel és képolvastam, csak a nyugdíj szót figyeltem. ha valakit érdekel nézze meg: alkotmánybíróság--
  • aktuális....ott megtaláljátok
mégegyszer bocs
Ednut # 2012.10.30. 09:40

Sokan azt szajkózzák (még ezen a fórumon is), hogy mi rokkantak is tehetnénk azért, hogy ne ilyen alacsony pénzből tengődjünk, pl. dolgozhatnánk, mert nem is vagyunk olyan betegek, stb...Mondjuk jó, tegyük fel, hogy elfogadom, de az alábbi esetben kérem írja meg valami nagyokos, hogy mi lenne a teendő:

Egy hölgy egyedül neveli 10 éves, súlyos beteg gyermekét. 1 éves szinten van, se járni, se beszélni, semmit sem tud, epilepsziás, pelenkázni kell, stb. Születési rendellenesség. Az anya nem tud dolgozni, hiszen 24 órás ápolást igényel gyermeke. Férje már nagyon rég elhagyta, nem tudta feldolgozni az esete. Tartásdíjat nem fizet, tömény alkoholista lett, nincs jövedelme. A család bevétele 60ezer forint, ez az ápolási díjból és a családi pótlékból tevődik össze. A rezsi kifizetése után még a gyógyszereket ki tudja váltani. Esetleg jut még neki liszre, tésztára meg vajra való.
Szóval ő mit csináljon? Hiába akarna dolgozni nem tud. Illetve mi lesz ezzel a gyerekkel, ha valami történik az anyával. A gyermek világ életében másra lesz rászorulva, ha 18 éves lesz akkor milyen ellátást kap majd? Az anya, ha eléri a nyugdíjkorhatárt milyen nyugdíjat kap majd, ha nem dolgozott?
Ennyit arról, hogy mindenki a saját sorsáért felelős!!!

kázmér58 # 2012.10.30. 09:34

sorstárs55 köszönöm. Ha tudsz valamit azért jelezd légyszíves