Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kázmér58 # 2012.11.26. 12:49

Kérdezném hogy az AB döntésről tud e valaki valamit?A másik nekem van öt saját gyerekem és egy akit befogadtam, mert 12 éves kora óta az utcán élt. Most az utolsó éves éretségi előtt a lányommal.Van tíz unokám Ebből a négy felnőtt gyerekemből, vő, megy az nyolc hat munkanélküli.Plusz kettö iskolás. Ami azt jelenti hogy ha mire éretségiznek, már munka nélküliek lesznek.Kérdezném hogy 35 év munka után rengeteg betegséggel a hátam mögött, elveszik a járandóságom, mi lessz. Ugyan is csak az én pénzemből élünk.Pedig nap mint nap mennek munkát keresni, de sehol nem adnak nekik. Akkor én hól kapok?

egykerdezo60 # 2012.11.26. 10:51

Szeretném kérdezni, hogy valaki van-e hasonló helyzetben? És tudna-e nekem tanácsot adni?

Eddig rehabilitációs járadékon voltam, augusztus 31-ig. Eddig kaptam is rendesen az ellátást.
De én közben augusztus 7-én voltam felülvizsgálaton, ott szó szerint azt mondták, hogy a százalékom annyi nincs, hogy rokkant ellátást kapjak, de viszont attól meg több, hogy ne kapjak semmit. És igen, az egészségi állapotom a 49 %.
Tehát rehabilitációs ellátást fogok kapni, ez volt aug. 7-én.
Két hete kaptam egy papírt a nyugdíjfolyósítótól, (Ebben, ami számomra érthetetlen,. Hogy október 10-i dátum szerepelt ezen, de nekem aug. 7-én állapították meg, hiszen akkor voltam a felülvizsgálaton, akkor nekem mikortól jár ez a rehabilitációs ellátás???), hogy kaphatom az ellátást, csak ki kellett töltenem egy nyilatkozatot, hogy mikortól kérem az ellátást, meg hogy dolgozok-e. Természetesen nem dolgozom, nem is bírok sajnos. Ezt aznap vissza is küldtem.( okt 27.-én ) Elvileg utána kapom meg a határozatot, de ezt még a mai napig nem kaptam. Már felhívtam a Bajai kirendeltséget de még mindig azt mondják legyek türelmes! De kérdem én ha hónapok óta nem kapok semmit ? Még az egészséges embert is kikészíti idegileg nem a beteget!Lenne még egy kérdésem ha augusztus 31-ig járt a rehabilitációs járadék akkor az emelést meg kaphatom vissza menöleg ?

Ui.: Egyébként a felülvizsgálaton elég kiszolgáltatott módon történt. Először megállapította nekem egy bizonyos %-ot, de a végén a főorvosnő mondta, hogy ez sok, és vegyünk el belőle.
Tehát nem a betegség által kaptam a %-ot, hanem az ő kénye-kedvük szerint.

szafika # 2012.11.26. 10:00

A mostani fiataloknak igyekeznének munkát adni , törvényes , megfizetett , megélhetést biztosító munkát ! akkor lehetne befizetés is a nyd kasszába , de így mi a manóból lenne ? Befizetés is + gyerekszületés is ! Adnának silány - pofátlan - élősködő politikusoknak kevesebbet ! jutna másfelé is a pénzből . A sok baromság amire költenek , ráérne majd akkor , amikor már azt se tudnák jó dolgukba hova szórják el a pénzt .

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.11.26. 09:25

Lósz@rt!
Ne engem meg az 50 éven felülieket akarják annyira dolgoztatni..., pláne ne azokat akik tartósan betegek.
Foglalkoztatassák a fiatalokat.
Három fiamból egynek sincs bejelenetett munkahelye!Például. És nem az ő hibájuk, mert mind a hárman igen dolgos emberek. Ez már abból is kitűnik, hogy élnek. Mégpedig úgy, hogy nem a szülők és nagyszülők tartják el őket.
De ezenkívül sorolhatnám estig, hány fiatalt ismerek akik szintén akarnak dolgozni, de nincs munka. A közmunka nem megoldás. Az csak pár hónap, abból nem gyarapszik a nyugdíjkassza.
És hány olyat ismerek akik a szülők, vagy inkább nagyszülők nyakán élősködnek...
Szóval..., rohadtul falls gondolkodás az, ha engem akarnak vésővel , kalapáccsal megrehabilitálni, a fiatalok meg depressziósak és nihislisták. Oszt nekik is lassan rokkant ellátást lehet adni, mert mentálisan tényleg betegek lesznek.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.26. 09:12

exrokki?

A mai napon hozott döntés, az AB honlapon lesz először olvasható.

http://www.mkab.hu/…-es-vegzesek

Ha jobb oldalon beírod az ügyszámot,s ha a döntés megszületett, az eredményt is ezen az oldalon, olvashatod!

KERESÉS AZ ÜGYEKBEN
ügy sorszáma 3283 keresés

exrokki? # 2012.11.26. 09:01

Összeomolhat a nyugdíjrendszer?

18 komment|
Megjelent: 2012.11.26. 09:11|
Frissült: 2012.11.26. 09:42

Egyre többen vannak az idősek és egyre kevesebben a fiatalok. A kormányzati intézkedések hatására lassulhat ugyan a magyarországi nyugdíjkiadások növekedése, de ez csak átmenetileg hoz enyhülést - írja a Világgazdaság.

Az utóbbi években meghozott intézkedések csak részben ellensúlyozzák a társadalom elöregedésének és a születésszám csökkenésének együttes következményeit. Mivel a társadalom egyre öregszik, a korfüggő kiadások is emelkednek - állapítja meg a Széll Kálmán Terv.

Borús képet fest a következő évtizedekre az Eurostat előreszámított időskori eltartottsági rátája is. Ez az a mutató, amely a 65 évnél idősebbek számát adja meg a 15–64 év közöttiek számának százalékában. A jelek szerint Magyarországon az eltartottak aránya már 2050-re megduplázódhat, 2060-ra pedig megközelítheti a 60 százalékot.

A kedvezőtlen hatások ellen a gyermekvállalás ösztönzésével harcolna a kormány. Ide tartozik a három vagy többgyermekes családok gázártámogatása, vagy akár a családi adókedvezmény. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint azonban ez nem elég. Bár a gyermekvállalást támogató intézkedések hosszabb távon fontosak, a születések számának esetleges emelkedése nyomán csak 20-25 év múlva növekedne a nyugdíjjárulék-fizetők száma. 2017-2018-ban, a Ratkó-korszakban születettek tömeges nyugdíjba vonulásakor pedig drasztikusan emelkednek majd a nyugdíjkiadások.

A nyugdíjszakértők szerint sokat lendítene a helyzeten az 50 év felettiek foglalkoztatottsági rátájának javítása és a rövid- és hosszú távú kormányzati intézkedések összehangolása - írja a lap.


Sziasztok!

exrokki? # 2012.11.26. 08:34

Sziasztok!Ma tárgyalja az AB a rokki ügyet,amit az Alapvető jogok biztosa beadott.Ha valaki tud az AB üléséről,kérem írja meg.Tudjátok,hogy mi ennek az ügymenete???Mikor lehet ebből döntés,és hol teszik közzé???????


Sziasztok!

vaer # 2012.11.26. 06:48

Aperten!
Drukkolunk Neked! Ha mi nem is, remélem, hogy Te megnyerheted!
Bár talán ha sikerrel jársz ez kihatással lehet a nem véglegesítettekre is.

nico56 # 2012.11.25. 20:55

K Ö Z L E M É N Y!

Mennyi az annyi? - Számháború a rokkantak létszámával!
www.pestmegyei-hirhatar.hu

nico56 # 2012.11.25. 20:51
nico56 # 2012.11.25. 20:50

K Ö Z L E M É N Y!

szuicid # 2012.11.25. 19:28

taffyka

ez az én véleményem, ha neked más léci oszd meg velünk is....
hisz egyformán Sorstársak vagyunk, vagy nem?...


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2012.11.25. 18:38

Tisztelt szeretett Sorstársaim!
azon véleményen vagyok, hogy ragasszanak ránk egy "R" "Rehahabilátak"betűt,rakjanak vagonba minket,és fél kezű, fél lábú, rákos betegekkel vigyenek minket 47-ezer forintért kő, só bányába dolgozni, hisz ez a céljuk, meg ölni minden beteg Embert!!
ez a mi sorsunk, az Orbán, és a "keresztények" véleménye!!


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2012.11.25. 18:16

L e g f ő b b c é l k i t ű z é s e i n k

A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához annak érdekében, hogy a már meglévő és a kormányprogram végrehajtása során létrejövő új munkahelyek betöltésére a lehető legnagyobb mértékben és arányban váljanak alkalmassá és képessé. Szakvéleményeinkben és szakhatósági állásfoglalásainkban javaslatot készítünk a komplex rehabilitációra, így járulva hozzá ahhoz, hogy a rehabilitációs programba vett emberek a foglalkoztatási lehetőségek kihasználására maximálisan képessé váljanak.

Kiemelten fontos számunkra, hogy hivatalunk kormánytisztviselői empátiával viseltessenek a hozzánk fordulók iránt és emberséges magatartást tanusítsanak az ügyfeleink felé, különös tekintettel arra, hogy a hivatalunkkal kapcsolatba kerülők általában segítségre szoruló, olykor súlyos betegségekkel küszködő emberek.

A Nemzeti Ügyek Kormánya elszánt a tekintetben, hogy határozottan lépjen fel a korrupció összes formájával szemben, ezért hivatalunkban is végre fogjuk hajtani a szükséges szakmai és szervezeti változtatásokat, és igénybe fogunk venni minden jogi eszközt annak érdekében, hogy az egészségkárosodás orvosi minősítésének gyakorlatában is felszámoljuk a korrupciót. Sor kerül olyan informatikai fejlesztésekre is, amelyek hozzájárulnak a vizsgálatok objektivitásának, ellenőrizhetőségének és adott esetben a személyi felelősség utólagos megállapíthatóságának biztosításához.

Bízunk abban, hogy a fent megfogalmazott változtatások eredményeképpen szakszerű, átlátható és emberséges tevékenységünkkel a társadalom többségének morális megítélésével egybeeső, a társadalmi szolidaritás elvét érvényre juttató döntések születnek, ami előfeltétele a közpénzek átlátható, felelős, ésszerű és hatékony felhasználásának.

köszönjük narancs zabáló szívességeteket,csak a köz pénz a lényeg!! a többi : családok mennek tönkre, Embereket hoztok ki látástalan helyzetbe az benneteket már nem érint..
fagyanak meg, haljanak éhen, váljanak el,mert ti a beteg Embert selejt árunak nézitek, meg vonni tőlük minden támogatást mindenki menjen dolgozni fél karral, fél lábbal 50-év felett , DE HOVÁ???


a Beteg ember nem selejtes árú

nico56 # 2012.11.25. 17:42

Tájékoztató a megváltozott munkaképességű személyek ellátási és támogatási rendszerének átalakítása keretén belül 2012. november 16-án kihirdetett jogszabályokról

http://nrszh.kormany.hu/…alakitasarol

szuicid # 2012.11.25. 17:14

Sorstársaim!
mindannyian be lettünk csapva a Magyar történelem leghazugabb leg "átkosabb" kormányától remélem 2014-ben
ki törli a Magyar történelem végképp ezeket a "Mengeléket"a történelemből, és soha, de soha nem fogják sanyargatni beteg magatehetetlen Emberek, és több mint 4-millió éhező Magyar életét,sajnos nekünk ezt a "korszakot" is meg kellett élnünk, bár sokan nem hiszem , hogy meg éljük a 20014-et :(
a háttérben meg bújó "jobb kéz sátán" a KDNP remélem soha nem felejti el mit tettek velünk!! és majd az utódaink számon kérik őket !!
ezt amit le írtam , már végső elkeseredésembe írtam
nem tudom , hogy a még hátra lévő pár nap, hónap hogy fog le zajlani
De minden Sorstársamnak kívánom, hogy élje meg a 20014-et!!


a Beteg ember nem selejtes árú

wihar # 2012.11.25. 17:11

Sziasztok már korábban írtam,hogy egyik ismerősömnek jött a levél hogy nem soká hívni fogják .Szedje össze a lelteit ill újakat szerezzen . Most beszéltem vele dec. 20-án kell mennie .59 éves tavaly lett özvegy és nem kellett neki jelentkezni márc.31 ig. Most akkor elveszik v. csökkentik a rokkant nyugdíját v.ellátását és az özvegyijét is .qrva nagy szemétség!!

kitakat # 2012.11.25. 14:16

Itt is érdemes szét nézni: nrszh.kormany.hu

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.25. 14:14

Talán most sikerül, 16-os szám, 849 oldal.

http://www.magyarkozlony.hu/pdf/11946

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.25. 14:04

Taffyka!
Még próba........

Igazad van!

igen, amúgy megkeresni meglehet a googlén a netjogtárba, de szerintem a fideSS moderátorai ide nem engedik beilleszteni. jelöld át a googléba. akkor megjelenik.

http://www.google.hu/url?…(ii.%2014.)%20nefmi%20rendelet%20a%20komplex%20min%C5%91s%C3%ADt%C3%A9sre%20vonatkoz%C3%B3%20r%C3%A9szletes%20szab%C3%A1lyokr%C3%B3l&source=web&cd=2&ved=0CDAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.magyarkozlony.hu%2Fpdf%2F11946&ei=ziOyUISvFonvsgaU14H4Bg&usg=AFQjCNGPs2_Tr6LpxZIf1VvWnSmAnyaZCA

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.25. 14:00

7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet
a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról

http://www.google.hu/url?…(ii.%2014.)%20nefmi%20rendelet%20a%20komplex%20min%C5%91s%C3%ADt%C3%A9sre%20vonatkoz%C3%B3%20r%C3%A9szletes%20szab%C3%A1lyokr%C3%B3l&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu%2Fjr%2Fgen%2Fhjegy_doc.cgi%3Fdocid%3DA1200007.NEM&ei=ziOyUISvFonvsgaU14H4Bg&usg=AFQjCNHc1GYsd6wHZ-kbOSr985v2mg_vtA

Rosemarie # 2012.11.25. 12:15

Köszi Tafika

megrokkant # 2012.11.25. 11:55

taffyka 12óra47perces belinkelt, nem előhívható nálam. Szerintem másnál sem.

ókút # 2012.11.25. 11:47

Traffyka!

köszönöm!

Ókút

Rosemarie # 2012.11.25. 10:57

Sziasztok egy kis segitséget szeretnék kérni.Meg tudja valaki nekemn mondani hogy a Magyar közlöny melyik számában jelent meg a rokkantak felülvizsgálatának táblázata,amelyen rajta van hogy betegségenként hány százalékot adhat egy felülvizsgáló főorvos?Tudom hogy itt is megjelent a fórumon,de sajnos nincs időm most visszalapozni több mint ezer oldalt.Aki tudja irja meg köszi elöre is.