Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


hokiss # 2010.05.25. 03:18

Továbbá erre utalt Soltész Miklós a MEOSZ Március 29. beszédében."Ilyen pazarló költségigényes szervezetre nincs szükség! Egyébként a Fidesz-KDNP a megalakuló ORSZI ellen szavazott az Országgyűlésben is 2007 februárban.


hokiss

hokiss # 2010.05.25. 03:23

durcika!
Nem számít szolgálati időnek! Nekünk semmi sem nagyon jár,viszont járt másoknak a hatalmas korrupciós pénz!


hokiss

gattaga # 2010.05.25. 07:42

Sorstársak,és fórumozók !

Az utóbbi időkben felmerült, újnak nem mondható kérdések és érdeklődések témaköre. Egy bizonyos: az ORSZI mint (el)bíráló bizottság allkalmatlannak bizonyúlt az eltelt időben, a korrekt állapotfelmérésben,tartaniuk kellet a kitűzött "kvótát" sajnálatosan sok sorstársunk kárára.Lassan érzékelhető lessz a munkaerőpiacon ennek a kényszeres allkalmazása,negatív értelemben.Szögezzük le: aki akart és tudott dolgozni a megrokkanása mellet az meg is tette,feketén vagy fehéren.A baj ott kezdődött,hogy sokan látták amint a rokkantnyugdíj mellé még szép summát is beszedett az álrokkant nyugdíjas.Vállalkozása(i),több helyen tanácsadói,és egyéb nem fizikai munkakörökben.Aki fizikai munkával pótolta a nem megfelelő összegű rokk.nyugdíját,nos itt van elásva az a bizonyos élőlény :-). Az írígység nem csak sárgává változtatja a bőr színét,hanem megfogalmazódik a dolog:BETEG és NEM tud dolgozni,vagy BETEG de dolgozni azt még tud,persze nem cementes zsákot hordani egész nap.
Ténylegesen elkell dönteni: Rokkantnyugdíj (munkáról szó sem lehet ! )vagy valamiféle járadékszerűség munkával kapcsoltan.A lényeg az lenne,hogy SZOLGÁLATI IDŐT szerezzen a szerencsétlen.Elképedve hallja,olvassa az ember,az említett betegségeket,állapotokat,melyeket megalázó módon nem vesznek figyelembe a bizottság orvosbűnözői.A "kókler"szociális munkatársakról ne is tegyünk említést.Az egész tortúra a szerencsejátékhoz hasonlítható sajnálatosan,van akinek bejön és van akinek nem!Akinek igen,mint jómagam is idesorolható vagyok csak annak tudható be,hogy szerencsém volt a felülvizsgáló orvossal,mégpedig: Ő milyen betegségeket ill. állapotokat preferál.Hogyan állítja "csatasorrendbe" a zárójelentéseket.A számítási táblázat egy nagyrakás hablatty, azokat senki nem alkalmazza,nem is lehet.Alapbetegség megállapítására helyeződik a hangsúly, a többi csak hab a tortán.
Tőllem is megkérdezte: melyik a roszabb, a fájdalom (kétoldali csípőprotkó plussz gerinc téma )vagy az asztma ?Egyszerű válaszom volt:levegő nélkül próbálja meg valaki!a fájdalom az "csak" fájdalom.Szerencsémre mindig ehhez az orvoshoz vezérelt a vak végzet.Többször nem kérdezett semmit!A rehabjáradékot meg automatice osztogatják.Egyenlőre van rá keret,hála az EU-nak,mert NEM az ország állja a számlát.Mostmár ott tartok,hogy havonta találkoznom kell személyesen a mentorral,aki visszavezetne a munka világába.Márha létezne efféle jelenség.Megfogalmaztam régebbi hozzászólásaimban. azt a tanácsot kaptam,nem szabad hadakozni a rehab témában!Igazat mondott aki mondta (rehabos ügyintéző),hiszen a mentor is csak alkalmazott,és a cége nyerte el ezt a zsíros pályázatot.Adok neki esélyt a munkára! ÉN a megváltozott munkaképességű!Valószínűleg nemsokára lekerül a porondról ez a megalázóan kínos és sérő hozzáállás a rokkantak irányában.Nincs az a pénz ami egyszer elne fogyna,és a cégeket megadóztató rehabhozzájárúlás nem lessz elegendő ennek a szemfényvesztéses játéknak a további fenntartására.ÉN megértem,hogyha valakinek "lóg a bele" és akkor is muszály dolgoznia a léte érdekében,főleg a mai világban.Aki viszont harácsolási sporthajlandóságát fitogtatja,nos ŐKET kellene valahogy kiszűrni a rendszerből.Nos erre van egy jó mondás: Csak a hülye ember tart maga körűl rendet,az okos uralkodik a káosz felett.Reméljük a frissen avanzsált parlamenti szavazógépek jókor és főleg jó gombot nyomnak meg,amikor TÉNYLEGESEN emberi sorsokat tesznek tönkre egy tolvonással.De ez már politika,amit sajnos nem lehet elválasztani a sorstársak életétől.

By
gattaga


By
gattaga

totti6 # 2010.05.25. 14:39

Sziasztok!

Most kaptam a határozatot az orvosi bizottságtól.
A kérdésem az lenne, hogy maga a % értéke ,hogy
jön ki , 41%-ot kaptam, de a papíron lévő orvosi
diagnózisoknál lévő számokat összaadom 55 jön ki,
mellesleg 4 éve 67%-om volt, most meg 41%
Kérem röviden tömören írja le valaki, hogy hogyan érdemes fellebezni, illetve akkor most számolási hiba van
vagy hogyan lehet az 55-ből 41.

Köszönöm

ujpesti # 2010.05.25. 17:21

totti6 !
A százalékokat nem összeadják,hanem egy (sokunk által értelmezhetetlen)táblázatból számolják ki.Fellebbezést a határozatot küldő területileg illetékes NYUFIG címére kell küldeni.Bele kell írni,hogy miért nem értesz egyet a döntéssel.(nehogy a számolási hibára hivatkozz!)Nem ördöngösség,csak egy kicsit fogalmazni kell.Még nekem is sikerült.(pedig az nem kis dolog)
Gattaga hozzászólásához annyit,én nem nagyon hiszek abban,hogy nekünk jobb lesz.
Üdv

jácintka # 2010.05.26. 09:46

Gattaga!
Sokk várják azt , hogy mivel lehet minnél több szöget verjenek az ORSZi képletes koporsójába.
Ha segitség kell sokra számithatsz ez bizton todom.

vamacs # 2010.05.27. 04:23

hokiss!

Segíts kérlek, nem találom ezt a cikket a Fidesz honlapján. Mit írtak még az ORSZI-ról?

hokiss # 2010.05.27. 07:19

vmacs!
A Fidesz honlapján is van egy kereső oda kell beírni a kért kifejezéssel kapcsolatos kérdést pld. rehabilitáció. Utána megjelennek mik a terveik a rokkantnyugdíjjal,stb kapcsolatban,és mit nehezményeznek az előző kormánynál. Továbbá kérdést lehet feltenni a fidesz.hu címlapon ,és válaszolnak,persze nem azonnal. Az illetékes Soltész Miklós. Más: A MEOSZ honlapján meg lehet találni Soltész Miklós videón rögzített beszédét,amelyben konkrétan kifejti mi a Fidesz-KDNP álláspontja a fogyatékosokkal kapcsolatban,amely vonatkozik a megváltozott munkaképességüekre is. Ezek még csak tervek,de reménykedjünk!


hokiss

Veci # 2010.05.27. 07:32

Nyugdíjügyben tovább tart a ködösítés
http://www.nepszava.hu/…/article.php?…

A tervekről érdeklődtünk Harrach Pétertől, a KDNP frakcióvezetőjétől, de konkrétumokat nem tudtunk meg. Mint mondta, a kormánytervek részleteiről nem értesült, a kabinet szándéka a kormány megalakulása után derülhet ki.
Megjegyezte ugyanakkor, hogy pártja kidolgozott egy "alapos nyugdíjkoncepciót", ő ezt tartja követendőnek. Eszerint 70 éves kortól bevezetnék az állampolgári alapnyugdíjat, az öregségi nyugdíj alapjául pedig az egyéni számlás (NDC) rendszer szolgálna. Rokkantsági ellátást csak az úgynevezett I. és II. rokkantsági csoport kapna, megkülönböztetnék az aktív életpályaszakasz idején történt, illetve az időskori megözvegyülést, valamint rugalmasabb lenne a nyugdíjkorhatár.
Ez a program legalább tartalmaz konkrétumot, nemúgy, mint a Fideszé.

Nem tudom miben lehetne reménykedni nyugdíj és rokkantnyugdíj, esetleg ORSZI ügyben. Vagy félreértek valamit?


Üdvözlettel Veci

jácintka # 2010.05.27. 09:07

ORSZI ügyben bban reménykedek én és nagyon sokan, hogy egy olyan intézményt számolnak fel ahol szaaktudásnélküli " orvosok" döntenek emberek életéről!
Olyan intézmény amely nevében lévőnek nem tesz eleget!
Kiszolgál egy politikai akaratot emely a tényleg betegeket itél reménytelen állapotba.

jácintka # 2010.05.27. 09:30

hokiss!
Megkerestem ,de nem találtam .
A keresőbe beirtam ,de más témák vannak.

tyukanyó55 # 2010.05.27. 09:51

Kedves Fórumozók!
Tegnap megkaptam végre a helyileg illetékes nyugdíjbiztosítótól a határozatot - bírói ítélet foganatosítására - rokkantsági nyugdíj és hozzátartozói ellátás továbbfolyósításáról az 1997 . évi LXXXI. törvény alapján.

Ez azt jelenti, hogy tavaly októbertől visszamenőlegesen meg kell kapnom a rokkant nyugdíjat és az özvegyi hozzátartozói ellátást is.

Határidőt nem szabtak ki, ez már a pesti nyugdíjfolyósító ügye.

Ma rájuk kérdeztem telefonon, és azt mondták : Amint hozzájuk is beérkezik ez az irat, onnan számított 10 munkanapon belül folyósítani fogják visszamenőlegesen a nyugdíjat !

Hát eddig jutottam el, tavaly július óta, akkor volt az I. fokú vizsgálatom!
Mondanom sem kell, hogy ez a tortúra legalább 10 évet vett el amúgy is gyenge egészségi állapotomból !
De legalább a lakásom megmaradt a fejem felett, addig csak kihúztam a sok baráti kölcsönnel !!
Hát embertelen dolgokat kell végigszenvedni egyeseknek az biztos !!
Továbbra is figyelemmel kísérem itt az eseményeket, és szívesen segítek, akinek tudok !!
Addig is fel a fejjel mindenkinek !!

Barsi # 2010.05.27. 14:56

Tisztelt Fórumozok.

Tájékoztatni szeretnék mindenkit,hogy én ma már 3-szor voltam a Munkaügyi Bíróságon de még mindig nincs itélet a leszázalékolásról,hiába kaptam 50%egészségkárosodást az igazságügyi szakértőtöl az ORSZI megtámadta mivel ők csak 32%adtak II.fokon.Jővő héten megyek újra és lesz megint orvosszakértői vizsgálat,már alig várom vége legyen 2009.jul.14-től folyik a leszázalékolásom.Drukkolok mindenkinek és remélem másnak nem kell ennyit várnia.Egy kérdésem viszont lenne ha valaki tud rá válaszolni,ma mondta egy sors társam a Bíróságon,hogy költségmentesitő kérvényt kell benyújtani,ha valaki tudja hogy kell az kérem segitsen,mert már egy 10.500ft-os díjam van amit majd a nyugdíjintézet fog le az igazságügyi szakértőnek.

hokiss # 2010.05.28. 01:16

Tisztelt fórumozók! Ma mondta az ügyvédünk,volt olyan esete ahol az ORSZI "szakemberei" kerek-perec kijelentették a betegnek:meg van szabva mennyi embert kell visszaminősíteni,ill rehabilitációra küldeni.! Javaslata -az 50%-ot mindenki fogadja el,mert az már egy támpont! Sajnos mi nem fogadtuk el ,ezért folyik tovább a cirkusz! A munkaügyi bíróság kijelőlt orvosszakértője 45% -ot állapított meg,olyan sok és súlyos betegségeket is beleírva amely talán 80% is lehetne! Tehát azzal hibáztunk,hogy az ORSZI I.fokú 51%-os "rehabilitálható" nem fogadtuk el! II.fokon 45%-ot adtak mert a foklalkoztatási szakértő konkrétan kijelentette:nem rehabilitálható! Tehát erre volt válaszként a visszaminősítés. Javaslom tehát fogadjuk el az 50%-ot,az 3 évig jár,ha be tud menni az illető valami foglalkoztatásra-ha nem.! Most így mi tulajdonképpen azért kell,hogy harcoljunk,hogy az 51%-ot visszakapjuk! Az akkori "tudatlanságunk" vagy igaszságérzetünk csapdájába estünk! Persze ezt nem hagyjuk annyiban,azért van a kezünkben egy 51%-os határozat!!!


hokiss

ujpesti # 2010.05.28. 17:38

Tisztelt fórumozók !
Tegnap olvastam egy cikket, A KDNP. egyik miniszter jelöltje nyilatkozta,hogy azt tervezik ,csak az I. és II csoportba tartozók kaphatnak majd rokkantnyugdíjat. Nem akarok rémhírt terjeszteni,de nagyon érdekelne,hogy mi lesz a többiekkel. Egy korábbi hozzászólásomban írtam,hogy nem tartok attól ,hogy nekünk jobb lesz.De ezt azért nem gondoltam.Nagyon kiváncsian várom,hogy mi lesz ?

hokiss # 2010.05.29. 01:30

Igazságos vizsgálatok kellenek! Nagyon sok olyan emberről tudok,aki véglegesen le van százalékolva mégis az egész napját a kocsmában tölti! Olyanok is vannak akiknek menő vállalkozásaik vannak a rokknyugdíj mellett. A másik véglet:hihetetlen rossz egészségi állapotban lévők tengődnek 27 000 ft járadékból!


hokiss

gyorgye # 2010.05.29. 06:45

Ujpesti.Az én Édesanyám 86 éves ő tőle hallottam,hogy amikor a Papok hatalomra kerültek,akkor ott jó világ sose volt.Szerintem keserves 4 év elé nézünk.

jácintka # 2010.05.29. 18:06

Csak akkor beszélhetünk igazságról,ha a véglegesitett ál rokkantakat kiteszik a renszerből.
Az iwiw-en valaki azt írta , hogy van egy ismerőse aki rokkant ,de évi 100 milliós nagyságrendű a vállalkozásából származó jövedelem.
Akkor miért rokkant ?!
Maga az ORSZI is egy a sok vizfej közül ami viszi a pénzt.
Hogy milyen hasznot hozz mindenki elgondolkodhat rajta.
Sokan akik nagyon betegek és munka képtelenek, vagy inkább ugy lehetne ezt jobban megfogalmazni, ezek az emberek nem tudnak napi 8 órát dolgozni .
Vann már napi 2 órai munka is és 4- és 6 órás is.
De ehhez munkahely kell !
Magától nem lesz ! a járadékos aki 27.000.- forinton tengődik és a családtagjai segitségére szorul. Hogyan tudna munkahelyet teremteni?
Ez szerintem nem az ő feladta.
Ha már hoznak egy olyan határozatot akkor tessék megteremteni a hátterét is..
AZ ORSZI feladatát a jól képzet központi kórházakban eltudnák látni, Vagy Állami egészségügyi központokba.
Ott tényleges szaktudással rendelkező orvosok kezébe kerülne a szimuláns és a ténylegesen beteg ember is.

durcika # 2010.05.31. 10:41

Üdv.Mindenkinek!

Kérdésem: a rendszeres szociális járadék fizetése
alatt vállalható e munka és milyen összegű
keresetet enged, ill. az egyéb
juttatások /ebéd.utazási ktg./bele
számítanak-e
az engedélyezett összegbe.

Köszönöm

zsu52 # 2010.05.31. 13:00

Üdv, rég nem jártam erre,február 26 óta, a ll. foku bizottság előtt akkor voltam,a mai postával jött meg a határozat.
Gattaga, Tyúkanyó, Újpesti...megígértem írok, hogy mi lesz.(52 volt előtte)és ami"jó", a rokkant nyugdíjamat hagyták meg, nem a rehab járadékot. Központilag nem vagyok rehabilitálható és foglalkoztatható,ezzel a megjegyzéssel.
Véleményem, hogy érdemes fellebbezni az első foku után feltétlen,ha nem értesz egyet a határozatukkal(ha ott belül magadnak bevallva is annyira betegeskedő vagy),mert ez az egy esélyed van.

Örülök Tyúkanyó,hogy a Te ügyed is rendeződött!!
Kösz a tanácsokat és üdv Zsú

tyukanyó55 # 2010.05.31. 13:09

Zsu52 . és mindenki - aki itt van a fórumon!

Örülök a sikerednek én is!

Ezért ismétlem megint: - nem szabad beijedni, igen is meg kell próbálni a fellebbezést azoknak , akik tényleg biztosak a betegségükben!

  • Minden esélyt meg kell adni magunknak, mert másképp egyszerűen kiraknak a sorból és kész !!

Én is majd egy évet küszködtem, de megérte, mert megnyertem a munkaügyi bírósági pert ! Tehát nem szabad beijedni az I.- II. fok döntése után !

  • Örülök ha segítettem a hozzám fordulóknak, és ezután is szívesen segítek - ha szüksége lesz valakinek rám!

Ezentúl is figyelemmel fogom kísérni a fórum levelezését!
Erőt-egészséget-kitartást kívánok mindenkinek !

ujpesti # 2010.05.31. 17:39

zsu52
Én is örülök,hogy sikerült .

jácintka # 2010.06.01. 06:39

Én állapot rosszabbodás cimén szeretném beadni.
Véglegesitett járadékos vagyok .
Csak akkor kell mennem ha romlott az állapotom .
Romlott.
Harc hát legyen harc.

jácintka # 2010.06.01. 06:43

http://hetivlasz.hu/…tletek-29621

Az ilyenek mitt van az , hogy a ténylegesen rászorulók nem kapják meg a rokkantságot !

Kuribali # 2010.06.03. 04:39

Amennyiben munkaügyi bírósághoz fordulok a fellebbezéssel - kérdésem - jár-e az eljárás ideje alatt a korábbi rokkantnyugdíjam vagy va
lamilyen ellátás ?