Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


doli # 2011.10.17. 12:10

ÜDV: szeretném megosztani a mai Észak- Magyarországban megjelent cikk részletét amelynek riport alanya nem más mint DR. Iván László gondolom tudjátok ki az , de ha nem akkor leírom a Fidesz parlamenti képviselője,nyugdijas tagozatának az elnöke.Nem akarom itt leírni, hogy mikeket mondott, de a lényeg az, hogy majdnem minket hibáztat azért mert rokkantak vagyunk. Mi ugyanis szerinte a munkanélküliség elől menekültünk el. Persze nem rest megemlíteni az elmúlt 8 év szocialista kormányok hibáit is emelet még megemlíti az I. O.V. kormány mennyit tett a méltányossági nyugdíjak mellet,pedig ép ők törölték azt el 1998-ban. Tisztelt R. Nyugdíjasok az a probléma , hogy ezek az emberek is ellenünk beszélnek. Tejes cikk Észak- Magyarország 2011.10.17.számában olvasható.ÜDV.

skorpió13 # 2011.10.17. 12:16

http://szoli.eu/…ttatasaikat/#… Lásd kommenteket is.

Debra01 # 2011.10.17. 12:19

Ma olvastam...elmarad az okt 23-ai ünnepség az Astoriánál...mert Brüsszelbe kell mennie a szónoknak...hm

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 12:23

Kedves Debra !

Az én oldalamon nincs állásajánlat, utcáról ugyanis nem veszek fel senkit :) Bocs, de minek hazudozni ha az igazság is elérhető ?

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 12:38

Kedves "doctor"

Idemásoltam a jurisznak irt levelét a könnyebb olvashatóság, elemezhetőség érdekében.

  1. kártékonynak nevezi őt egy nyilvános fórumon, becsületsértés.
  2. A háromszáz millió ... miért pont te jöttél elő... szövegrész szintén becsületsértés.

3 fenyegetőzik a feljelentéssel, az indok nem megalapozott.

4 pánikot kelt hogy Jurisz "híre" hallatán szívrohamot lehet kapni, na ez viszont tényleg rémhírterjesztés.

Igazából nem értem önt, eddig igyekezett utána járni a kérdéseknek, ha állítólagos hírforrását nem is nevezi meg de úgy tűnt az átlag internethasználó szintjén tájékozott. Most viszont megjelentek a szövegszaggatások, nagybetűs szövegrészletek
amelyek általában egy felbolydult lelkiállapotra utalnak. Javaslom térjen vissza a korábbi szerephez, az hasznosabb önnek, és még a társaságot sem fenyegeti az, hogy a tulajdonos elunva a durvaságot cenzúrázza önöket.
Még valamit figyelmébe kell hogy ajánljak. A szakemberek nem azt mondják amit az ügyfelek hallani akarnak, hanem azt amit tudásuk szerint éppen kell. Én nem dicsérhetem meg önt a mai levele miatt, hiába dolgozott eddig sokat.

"Kedves Jurisz!

Téged letegezlek, mert akiket nem tisztelek, sőt kártékonynak tartok, velük így beszélek! NEM ÉRTEM, HOGY A 300 MILLIÓ SPERMÁBÓL, MIÉRT TE JÖTTÉL ELŐ? HAZUGSÁGOKAT NE TERJESSZ, MERT EZZEL A VISELKEDÉSSEL KIMERÍTED A ĶÖZÖSSÉG ELLENI IZGATÁS BÜNTETTÉT! ip címed alapján, bírósági határozattal könnyen bajba eshetsz! Régebben is szóltál bar.mságokat, kértelek már akkor is, hogy párologjál el innen az oldalról! VEDD UTOSLSÓ FIGYELMEZTETÉSNEK, HA MEGINT RIOGATOD A BETEG EMBEREKET, FELJELENTELEK, INDOKOLATLAN MÓDON, KÖZÖSSÉG ELLENI IZGATÁS VÁDJÁVAL!!! HA MOST VALAKI INFARKTUST KAP A HIRED OLVASÁSA LÁTTÁN ÉS AZ ILLETŐ MEGHAL, AKKOR TE FELELSZ ÉRTE ÉS KAPHATSZ 10 ÉVET!

Nevezd meg a hírforrást!!! Ha nem igaz, akkor bajban vagy!"

szafika # 2011.10.17. 12:40

Debra01 ! Szerintem , meg nem akarja megkockáztatni , lehet, h kinyílt a szeme ! Én se tartottam volna meg, mert fölösleges élezni a helyzetet, amikor így is elég rossz a hangulat, hadd ünnepeljen a jónép cirkusz nélkül !

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 12:52

Üdvözlök mindenkit!
Utánanéztem a komlex behabnak.
Komlex rehabilitációja intézményes szinten nem javasolt = nem szükséges egy rehabilitációs fekvőbeteg intézménybe való beutalása.
A rehabnál felsorolják, hogy milyen betegségek miatt javasolt a rehabilitáció, ezt járóbeteg rendelésen végzik, különböző (betegségtől függő) kezelésekkel. No, aki ezt kapja, jogosult a rendszeres szociális járadék igénylésére, ami 2011-ben 27.000 forintocska. Ebből vedd meg a gyógyszereidet, járj a különböző kezelésekre, fizesd az útiköltséget, ha helyben nincs ilyenre lehetőség, mert csak a MÁV és Volán járataira veheted igénybe az orvostól az ingyenes utazást. A helyi (városi tömegközlekedést) fizesd zsebből, és elvárják a kis jattot a kezelést végzők. A maradékból fizesd a lakásod rezsijét, egyél, igyál, ruházkodjál.
Én nagyon gonosz vagyok, senkinek soha egyetlen fillért sem adtam, főleg, hogy előre elvárják!!!
Ha elégedett voltam az ellátással, max. utólag egy kis ajándék. Az is nőknél kávé, vagy bonbon, férfinél valamilyen jobb minőségű ital. De CSAK a legvégén.

Debra01 # 2011.10.17. 12:53

Ejnye!
Olvasni, még tudok.
Pontosan ez a kijelentésed nyitotta ki a bicskát a zsebemben. Az utca népének szintjére nem süllyedsz le.
Idézzem?? Csak a legjobbak, akárkit nem...stb.
Na te valaki légy szíves keress más valakiket.
A legjobbakat.. lefordítva a mi nyelvünkre. Mi már nem vagyunk a legjobbak...sérültek vagyunk...tehát, még az internetes munkára se! De jelentkezzünk felvételi meghallgatásra azonnal. Meg a frászt!
MLM lehúzósdit...meg tőzsde tanulás, meg az internetes reklám terjesztés...a "küld el ismerőseidnek"
No! Erre valóban alkalmatlan minden jó érzésű ember!
Más, inetrnetes munkákat még a jól képzett ismerőseim sem ismernek, ahová így kell jelentkezni.
Ismerek könyvelőket, programozókat akik így dolgoznak, de őket nem ilyen rendszerbe hallgatták meg.
Ergo: Ne szórakoztass bennünket ezzel.
A becsületsértésősdit ismerem más fórumokról. Ilyet a már "tetten ért" hazudozók kiabálnak. Itt eddig senki nem bántott senkit. maradjon így. Ha nem teszik a rendszer, lehet elmenni más fórumokra.

Jónapot!

ókút # 2011.10.17. 13:02

én azt hiszem,tán többek nevében is,mi maradunk a Doctonál,amit eddig leírt az beigazolódott.köszönjük Neki,hogy próbál hiteles információkat gyűjteni nekünk,hogy ne anélkül kelljen szembe nézni bármivel is!

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 13:10

Kedves Debra !

Hát ezek szerint keményen félreolvas néhány dolgot. Az oldalon nincs konkrét állásajánlat csak az ingyenességért cserébe az üzemeltető által feltett. Mint ahogy ezen az oldalon is. A szociális szövetkezetbe pedig csak úgy veszünk fel embereket, hogy előbb megismerjük és megtanítjuk neki a feladatuk. De utána azt már jól kell csinálnia. Ha nem tudja a többi egészségkárosodott küldi el, mert az ő pénzüket dobta ki. Ezt már magyaráztam egyszer ezen az oldalon, az egészségkárosodás mellett kell megkeresni a még lehetséges munkavégző képességet. És jeleztem aki ide tud írni (blogolni) az számítógépes munkára valószínűleg képes, ha valahol teremtődik egy ilyen. De ehhez be kell tanítani, és valahogy be kell illeszkedni a munkahelyi közösségbe. Ez lassú folyamat, és nagyon sok segítői munkát igényel. Lassú változás van, de ép a személyes jelleg miatt ez nem megy máról holnapra. Attól, hogy vannak olyan sérültek akik képesek voltak sérülésük ellenére nagyot alkotni megerősödni érdemes és nem belemerülni egy apátiába, feladásba. Ehhez minden jót!
Remélem ezentúl is szorgalmas olvasója marad az oldalamnak.
Üdvözlettel:
Spitzer Tibor

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 13:17

Spicivas!

Jogi ismeretek 1 ( elégtelen)

Kártékony mióta becsületsértő? Értelmezési hiba, a tevékenysége kártékony, amit csinál, pánikot kellt!!! Nem a személyre utaló magatartás, hanem a cselekményre! SÚLYOS ÉRTELMEZÉSI HIBA /KARÖ/

Miért pont te jöttél elő 300 millió..... MIÓTA BECSÜLETSÉRTŐ? nem állítok, hanem kérdezek! Nyelvtan értelmezése 1 elégtelen, karó!

Ha még egyszer olyat csinál valaki, valamit, mert abból baj lesz, lehet! FELSZÓLÍTÁS, HOGY HAGYJA ABBA!!! ez gesztus a részemről, hogy ne folytassa, mert ha nem tudja igazolni a hír valódiságát, akkor feleslegesen riogatja a kedves betegeket!

LELKI ÁLLAPOTOMMAL SZERENCSÉRE NINCS BAJ, DE HA ILYEN TÉMÁVAL TRAKTÁL VALAKI ÉS FELTART, ARRA TÉNYLEG MÉRGES LESZEK!
Jól tette, amint maga is írt, hogy jó ideje nem ír ide! KÉRNÉM TISZTELETTEL, HOGY HA EDDIG NÉLKÜLÖZNI TUDTUK ÍRÁSÁT, AKKOR SZÍVESEN NÉLKÜLÖZNÈNK TOVÁBBRA IS! önnek van egy igen nívós, színvonallal ellátott honlapja, örülnék ha önmagának írogatna és
játszana, mert részemről magával való vitámat befejezettnek tekintem!!

Többit döntsék el a kedves olvasók, hogy kinek van igaza.

Debra01 # 2011.10.17. 13:47

Nagyot alkotni? Az a legnagyobb, ha önzetlenül segíteni tudunk másokon.
Éssss! Nem olvasom.
Az appátia...nem tudom kire jellemző, de rám biztosan nem

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 14:11

Kedves doctor !

Hát ha akkor ugye nem sértő ha azt mondom, hogy az ön egész itteni tevékenysége kártékony?
Biztos indulatai ragadták el reggel, de egyszerűbb lenne bocsánatot kérnie, megsértett levelezőtársától mint magyarázkodni. És hát addig írhatok egy nyílt fórumra míg kedvem tartja, és betartom a működtető szabályait. De nem kell félnie, bőven elég a saját feladatom így nem szándékozom az időm jelentős részét itt tölteni. Aki akart eddig is megtalált érdemi kérdéseivel, nekik továbbra is szívesen válaszolok. Ha meg az önéhez hasonló durvulással találkozom jelzem. Egyébként minden weblapnak megvan a maga "doctora" és hát minden doctorság elmúlik egyszer...
Remélem, hogy az ilyen jelzések segítenek az egészségkárosodottaknak abban, hogy ne merüljenek el egy megközelítésben hanem minél szélesebb körben tájékozódjanak.
Üdvözlettel:
Spitzer Tibor

mucogi # 2011.10.17. 14:29

Ani2085!

Nekem 43%-ot adtak,fürdőkórházba és egyéb kezelésekre kell járnom,mégsem kapok semmit.tehát a semmiből kell kifizetnem a kezeléseket,igaz utiköltség nincs.Még ennek örülnöm is kéne.
Önkormányzat elutasított,nyufi meg papírt küldött,kitöltve küldjem vissza.5-én adtam be oda a papírt és lényegében 2 hétig ültek rajta.Na mind1.Nekem is le van írva,nem vagyok rehabilitálható,de rehabilitáció nélkül nem vagyok munkaképes.Ezt érti valaki?
ma kaptam egy füzetet,benne van,hogy bértámogatást kérhet a munkáltató,amennyiben minimum 40%-os egészségkárosodott embert alkalmaz.Mindenhol azt mondják,ránk ilyen nem jár.
Viszont benne van sok munkahely,ahol kimondottan ilyen embereket foglalkoztatnak,mint én is vagyok.nyakamba veszem a várost és megpróbálom szépen sorban mindet.valahova csak felvesznek....mert őszintén megmondom,nem segélyen akarok élni,hanem dolgozni akarok,de mivel az állam nem segít,így kezelésekre sem tudok járni max.az ingyenesre.mert a nincsből nem tudok kifizetni havonta még 8000ft-ot sem,pedig elmondtam,nekem addig kell a segély,míg kezelésre kell(ene)járnom.de senki nem hallgat meg:(

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 14:34

Spicsivas!

No comment! Maradjon nálad a labda!

Ica56 # 2011.10.17. 14:53

Kedves Doctor!
Természetesen Önnek van igaza Spitzerrel szemben. Az az ember nem is sejti, mennyire pengeélen táncolunk, mennyire kilátástalannak látjuk a helyzetünk. Ha egészségesek lennénk, akkor sem tehetné azt senki, hogy ilyen rémhíreket kitalálva, még jobban kikészítsen minket. Ha munkalehetőség lenne, akkor sem tudnék dolgozni.

Ica56 # 2011.10.17. 14:57

Kedves Doctor, és Minden Fórumozó!

Skorpió13 10-hó 17-én 14:16-kor feltett egy anyagot, amiből egy részt kimásoltam. Szeretném megkérdezni, hogy a szövegben "Az egyezmények rögzítik, hogy amennyiben az egyezmény felmondásra kerül, az egyezmény alapján korábban megállapított ellátásokat továbbra is folyósítani szükséges." rész ránk mennyire vonatkozik?

Íme a kimásolt szöveg:
Annak az elvnek az érvényesítése, hogy a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyának megteremtése érdekében nyugellátást csak a nyugdíjkorhatár betöltésétől lehet megállapítani és folyósítani, azt igényli, hogy a rokkantsági ellátások nyugellátások közül történő kivételét nemzetközi kapcsolataink szintjén is rendezzük. Magyarország EU csatlakozásától a nyugdíjrendszerek koordinációját az EU tagállamai között nem kétoldalú szociális biztonsági egyezmények, hanem uniós rendeletek rendezik (883/2004/EK, illetve a 987/2009/EK rendelet). A rendeletek alkalmazási köre a rokkantsági ellátásokat szabályozó jogszabályokra is kiterjed. Magyarország számos állammal kötött a nyugellátások megállapítását érintő kétoldalú egyezményt. Az egyezmények hatálya az egyezményt kötő államok biztosítottjaira, állampolgáraira terjed ki. Az egyezmények megkötésekor ezen egyezmények hatálya a magyar rokkantsági nyugellátásra is kiterjedt. Amennyiben ez megváltozik, a magyar fél írásban köteles értesíteni a másik szerződő felet, így a megváltozott helyzet miatt az egyezmény esetleges újratárgyalása is megkezdődhet, a kölcsönösség elvének szem előtt tartásával. Az egyezmények rögzítik, hogy amennyiben az egyezmény felmondásra kerül, az egyezmény alapján korábban megállapított ellátásokat továbbra is folyósítani szükséges. Jelenleg hatályos kétoldalú egyezményeink Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Montenegróval, Dél- Koreával, Kanadával, Québec-kel vannak hatályban, hasonló tartalmú kétoldalú megállapodások vannak tárgyalás, kihirdetés alatt Indiával, Mongóliával, Ausztráliával, Szerbiával, Macedóniával, Moldovával, az Orosz Föderációval.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 16:49

Kedves Ica!

Elvileg itt arról is szó van, hogy a visszamenőleges hatály nem élhet, így az egyezmény által kötelessége az államnak, az ígért ellátást folyósítania! Sajnos a belső egyezmény szabályait nem látjuk, de feltételezem, hogy ha kabinet felrúgja a kötött szabályait, többi állam panasszal élhet közösen megjelölt bíróságnál! Egyezményt bármikor, bármelyik fél felmondhatja, mint egy szimpla szerződést, csak megvannak, időrendi szabályai, hogy a partnernek legyen ideje felkészülnie, váltania. Szerintem az egyezményben foglaltak csakis a vándorolt nyugdíjasok helyzetére van tekintettel. Letelepedéssel is kapcsolatos, hogy aki pl. külföldről letelepedik nálunk, az kapja meg a nyugdíját, egyezmények szabályai szerint.
Én így tudom, de javítson ki valaki, ha jobban tudja.

Ica56 # 2011.10.17. 17:12

Köszönöm a választ Doctor.

Ricuska # 2011.10.17. 17:36

Ezt találtam !!!
Szakmai önéletrajz

Név: Spitzer Tibor János

Szül. hely, idő : Szombathely, 1963. aug 19.

Áll. Lakcím: 9913. Nagymizdó Fő út 30.

Ideiglenes lakcím: xxxxxxxxxxxxxxxxx Budapest

Szakképzettség:

Gyógyszergyártó vegyész 1980.
Szociológus ELTE Szociológiai Intézet 1994.
Politológus ELTE Állam és Jogtudományi Kar 1996.
Szociális Szakvizsga: ELTE 2005.

Munkahelyek:
2006- szakmai ig, ÁG Alapítvány
2003- 2006 Pest Megyei Módszertani Osztály -Viktor Speciális Otthon- (osztályvezető)
1996- 2002 ELTE Szociálpolitikai Gyakorló Intézet ( ESÉLY Családsegítő Szolgálat) (szakosított szociális munkás)
1994-1996 Belvárosi Egészségügyi Szakközépiskola (tanár)
1980-1988 EGIS Gyógyszervegyészeti Gyár (tápszergyártó)

Részmunkahelyek:
2000 Magyar Posta Hírlapigazgatóság (hírlapelosztó)
1992-1996 ELTE Esély Családsegítő Szolgálat (szoc. munkás)

1994-1996 JPTE kihelyezett tagozata Budapest (oktató)
1996-1998 Belvárosi Egészségügyi Szakközépiskola (tanár)

1999-2000 KLTE Szociológia tanszék Debrecen (oktató)

1999- 2005 OR-ZSE Szociális munkás Főiskolai Kar (oktató)

2007-2008 Lépj egyet előre program oktató

2009 Lépj egyet előre program II. oktató

2009-2010 Idősek Akadémiája program előadó

Egyéb betöltött pozíciók:
1984-1985 Kultúrotthon vezető Nagymizdó
1998- 2002 Fővárosi Önkormányzat Szociális és Lakásügyi Bizottság (szakértő) tag
1998- jelenleg is Fővárosi Szociális Közalapítvány kuratóriumi tag
1998- 2002 Közjóléti Szolgálat Alapítvány elnök
2002- ÁG Alapítvány ügyvezető igazgató
2002- 2005 SOS Gyerekfalvak Magyarországi Egyesülete Fb. tag
2005- KM Regionális Szociálpolitikai Tanács tag (módszertan)
2006- Nyugdíjreform Bizottság Idősügyi szekció Dr. H. N. Egészségileg Hátrányos helyzetű Nyugdíjasok delegált szakértője
2006-től “ Civil Szalon” civil társadalom fejlesztő program vezető
2007-től-2009 Csend Fényei csoport vezetője
2010 Dödölle Szociális Szövetkezet ügyvezető ig.

Lefolytatott kutatások:
1990 Taxisblokád kutatásvezető: Dávid János
1992 Állami gondozott fiatalok a felsőoktatásban

1992 Diákmegmozdulások

1992 Szociális munkás életutak kutatásszervező

1995 A halálbüntetésről

1995 Önkényesek

1996 A díjhátralék

1997 Az egészség ára

1998 Leválasztó ( utógondozott fiatalok önálló életvitele, akciókutatás)
1999 Társasház ’99

2001 A drog páriái
2003 Vác város szociális ellátórendszerének vizsgálata
2003. Érd gondozási központ ellátásainak vizsgálata
2006. “Lakossági energiastratégiák” akciókutatás
2008-2009 Lokális Civil Hálózatok feltérképezése ( Budapest VII. ker)

Megjelent publikációk:
Spitzer Tibor : Hálófoltozók Kritika 1993/11. sz.
Lévai Katalin –Spitzer Tibor: A nyomor zsákutcáiról- szegényház és gettósítás Egyetemi Élet 1994/7. sz.
Spitzer Tibor: A volt állami gondozottak családalapítási kísérletei ESÉLY 1994/3.sz.
Lévai Katalin- Spitzer Tibor: Önkormányzatok szociálpolitika nélkül. Népszabadság 1994. dec. 02.
Spitzer Tibor: Szociális kerekasztal Innovatív önkormányzatok kötet I.n.: Levi Strauszmann-Lévai Katalin
Angol kiadás: Innovative local authorities Local society researc group in 1996.
Spitzer Tibor: A többség akasztana Népszabadság 1997. február 23.
Spitzer Tibor Lakni kell Háló 1997. 11. sz.
Spitzer Tibor Az egészség ára Dental Hírek 1998. 2
Bődey János-Spitzer Tibor Slum és lakói Háló 1999. 7-8. sz.
Spitzer Tibor: Jogcím nélküli szegények Népszabadság 2000. március 10.
Spitzer Tibor: Önkormányzati lakbérkép Népszabadság 2000. szeptember 28.
Bődey János- Spitzer Tibor
“Nem lehet kerületi pénzből nyomornegyedet építeni” ESÉLY 2000/3.
Spitzer Tibor: Hivatásuk segítő Népszabadság 2000. November 13.
Spitzer Tibor Leválasztás Család, gyermek, ifjúság 2001. 4 sz.
Spitzer Tibor Civilek percentje Népszabadság Online 2001. Február 19.
Spitzer Tibor: Hajrá szociális lobby Népszabadság 2001. szeptember 12.
Spitzer Tibor: A szociális Tanács fóruma Szociális menedzser 2003/2
Spitzer Tibor: A magyar gyermekvédelem rövid története ÁG Alapítvány Regionális Szociális Központ 2004
Spitzer Tibor “eszolga” Háló 2007 október
Spitzer Tibor A szociális munka arcképcsarnoka, Pik Katalin életrajz In: Dr. Hegyesi Gábor-Dr Talyigás Katalin
Szerkesztett kiadványok: HOL-MI 2001 (lakossági tájékoztató)
Lakótárs (lakhatási tanácsadó füzet) 2002
“Drogról húszig…” 2002 (drogprevenciós kiadvány)
HOL-MI 2002 (lakossági tájékoztató)
A Módinfó című újság ; Füzetek 2003-tól,

Ricuska # 2011.10.17. 17:37

http://spicivas.lapunk.hu/?…

Most akkor döntsük ki és miért hülyit bennünket!!!!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 17:55

Ha ennyire benne van a szociális munkában, akkor miért nem tud több együttérzést kimutatni a védtelen , elesett emberekkel szemben? Szakmai ártalom, hogy ennyire passzív? Csodálkozom, pedig tanult ember lévén, többet várnánk tőle! Nyelvtanból nálam megbukott! Felmerült bennem egy kérdés, hogy Spicivas-Jurisz nem egy és ugyanaz? Spitzer, ez kérdések sora volt, nem vád!!!

ugribugri # 2011.10.17. 18:02

nem tudom negálni hogy ne fűzzek hozza megjegyzést mindenki úgy érti ahogy akarja : a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve... a magyarok nem tudnak egymás piszkálása nélkül élni a pokolban nem kell vigyázni rajuk úgyis vissza húzzak egymást..
nem adok sok időt a rokkantak rövid határidőn belül összeugranak az ötvenhét éven aluliak és a másik csoport ugyanis ha valaki utánaszámol a megosztanak csupán egy oka van megfelezni a rokkantnyugdíjasokat...

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 18:04

T. Érdeklődők !

Hát elég régóta megtalálható az önéletrajzom a neten :) Megtalálni nem volt különösebb nehézség. Ki kell ábrándítanom azokat akik ezzel vagy azzal a levelezővel azonosítanak. csak a saját spicivas nevemet használom (Hogy ne kelljen spekulálni, a spici a hajdani becenevem, a vas meg Vas megyére utal)
Talán az érdemi részhez még hozzászólnék. Ugye a sebésztől sem azt várják, hogy könnyező szemmel vegye ki az ember vakbelét ? Így a segítő is kötelező, hogy távolságot tartson az ügyfeleitől. Ha nekem el kell dönteni, hogy száz szörnyű történetből melyik húszra tudok energiát, pénzt fordítani, akkor tudnom kell, hogy 80 esetben, csúnyákat fognak gondolni és mondani rólam. Ez egy ilyen szakma. Segíteni pedig én úgy tudok csoportszinten, ha igyekszem a csoport tagjait távol tartani az önhergeléstől, önsajnálattól. Ennek módját meg mindenki megtalálja a honlapom elérhetőségi rovatában.

ókút # 2011.10.17. 18:35

Tisztelt Spicivas!
Valahogy úgy érzem mintha Ön fogadatlan prókátor lenne!Gondolom Jurisz ha sértőnek találta Doctor szavait,jelentkezett volna maga.Ezért azt kérem az ügy rendezését bízza Juriszra!Remélem nem bántottam meg!