Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


keke1 # 2011.10.17. 18:54

Ugribugri!

Igazad van a megosztás a céljuk,másrészt kezdenek rájönni hogy fogy az idő,és egyre nehezebben tudnának kijönni jól a saját intézkedéseik következményeiből.

Megint csak az a kérdés hajlandók e visszatérni az Európai útra,vagy a sajátjukon mennek végig mindenáron...namármost a második út,mivel a sajátjuk,igaznak tűnik számukra,és az hogy széllel szemben pisálnak,igazából nem zavarja őket,ugyanis mindig félrelépnek,igy az ország kapja a nedűt.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 19:04

Lépjünk más vizekre!

Orbán m.elnök megy Brüsszelbe Nekem van egy olyan érzésem, hogy rokkant kérdésben is fognak tőle választ kérni. Figyelmeztetések már voltak Unió részéről, most viszont keményebb hangnemet fog kapni. Gyanús, hogy berendelték és nem valami baráti látogatásról van szó. Lehet, hogy kölcsön koki visszajár? Ha vissza jön, úgy sem az igazat fogja mondani, hanem majd blöffől. Figyelni fogom a külföldi sajtót, hogy mit írnak majd róla. Remélem, hogy felhívják a figyelmét a Velencei chartára, melyet nem sérthet meg!

Cuti44 # 2011.10.17. 19:05

Tisztelt Spicivas!
Nem önsajnálatról, meg hergelésről van szó, hanem egyéni problémákról, ami fájdalmasan érint mindenkit.
Miután ez egy fórum,így nyilván sokan szólnak hozzá.
Meglepett az önéletrajza, biztos nagyon jó szakember,csak a megközelítése a dolgoknak nem hangzik jól. Nem hiszem, hogy képes lennék számítógépes munkára, mert ide írok, miután 150es nagyítással teszem és max ezt tudom a géppel csinálni.
Viszont határozottan állítom , hogy a rehab intézményekben lelketlen emberek tömege kap munkát, tisztelet a kivételnek.
Ime a példám!
2 éve voltam rehabon ez abból állt, hogy 3x bepecsételtek a könyvembe, mikor beadtam a rosszabodást, Még véletlenül sem értesítettek, hogy kérhetem a rehab hosszabítását,Szerencsémre a nyugdíjintézettől hívtak, hogy menjek be és igényeljem,mert kiesek a rendszerbő, amig a fellvizsgálatom tart. Ezt meg is tettem, a "hölgy" beírt minden én meg elmentem haza.Ez volt januárban, közölték, hogy folyamatosan jön a rehab tovább.Kész lett a II-fok is minden maradt tovább rehab még, de közben eltelt 2 hónap és egy fillért nem kaptam.
Bementem és közölték, ÉN NEM VOLTAM BENT és ezért KIZÁRTAM magam a rendszerből. Próbáltam vitatkozni a haspólós hölggyel, de ő hajthatatlan volt közölte hogy nem jár nekem semmi kérjek új eljárást mivel a %-om meg volt hozzá!Itthon megtaláltam a BELÉPŐ papiromat amivel tudtam igazolni, hogy ott voltam.
Megint szóltam, hogy kérem a rehabot,de hülyének nézett,és közölte ezt fejezzem be,
Erre én írásba kértem, hogy nem voltam ott.Na erre nem kapott levegőt, végül az osztályvezetőnél kötöttünk ki, ahol már érdekes módon segítőkész volt, de engem ez már nem érdekelt, elmentem a bíróságra!!!
És láss csodát nem vagyok rehablitálható és vissza kell adni a rokkantnyugdíjat.
De ez nekem 10 hónap pénztelenségbe és idegeskedésbe került, míg Ő nem kap semmit. Még egy fegyelmit sem!
Nem is értesítettek, hogy megszüntették a rehabot semmit nem csináltak !Amikor osztályvezetőhöz menetünk akkor érdekes fél nap alatt ki tudta küldeni , hogy "befejezték" a rehabilitációt!
Hát ez volt és csak azt szerettem volna ezzel illusztrálni, hogy mennyire lelketlen emberek dolgoznak szociális munkásként és ezért vagyunk mi beteg emberek érzékenyek a fellengzős viselkedésre, mert ha ma Magyarországon valaki meghallja, hogy rokkannyugdíjas már a haja égnek áll és úgy néz ránk
mint a kinálgatós ügynökökre.
Lehet, hogy 100-ból 80-at ki kell rakni, de azt lehet emberségesen ,lenézés nékül is,mert amilyen szöveget nyomnak a szoc.szakemberek a felülvizsgálat után az szédületes.Én még csak sírva jöttem ki tőlük, de remélem már nem kell látnom őket soha többet:

Cuti44 # 2011.10.17. 19:07

Bocsánat Doktor!
Sokáig írtam nem vettem észre, hogy ezt befejeztük!
Elnézést!

kiszolgáltatott # 2011.10.17. 19:44

Kedves Cuti44!
Örülök,hogy megnyugtatóan rendeződött helyzeted végül is.Engem is ez a remény tart életben.Én köszönöm,hogy ezt megosztottad ,ez nekem is bíztatást jelent.(és még biztos sok más betegnek is,hogy mégis győzhet az igazság)

ugribugri # 2011.10.17. 20:12

icike42 ne legyél türelmetlen/én mióta ezt a fórumot is olvasom megbékéltem vele/,ez a fórum motor hibája lehet ,és minden fórum oldalnak külön van technikai része is ill. azzal foglalkozó topikja ott kéne jelezned ha neked ez kibírhatatlan problémát okoz
,ott settenkednek az arra jogosult személyek akik esetleg megtudjak oldani a problémát. itt hiába panaszkodsz kB mintha itt reklamálnál a kenyér minőségére.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.17. 20:54

Sziasztok !

Hát ma padlót fogtam ,hogy sporól a tb már régiókra ossza az mr vizsgálatot nekem mint Oroszlányinak Tatabányára járok neurologushoz és Veszprémbe kell menni mr re .Na ,de ez még nem elég nem lehet koponya és nyaki mr egybe csak egyfajta ....Hát ezt nem igen tudom mire vélni.

kobeka # 2011.10.17. 22:20

2010 január. I fokú ORSZI
2010 június. II fokú ORSZI
(50% alul számolva, rehab. vitatható, felülvizsgálat 2012 július után)

Munkaügyi Bíróságon fellebbeztem.Ítélet még nincs azóta sem.

Múlt hónapban kirendelt iü. szakértő vizsgált, és rehab. szakértő is vizsgált. A szakértő több kérdésre nem válaszolt. Az ORSZI véleményt beszerkesztette a sajátjába, %-ot nem részletezte stb. Tehát vitatható.

Következő tárgyalás 2012 januárban.

Ma kaptam egy újabb ORSZI idézést. Novemberben újabb felülvizsgálat.

Ítélet előtt felülvizsgálat? Az ORSZI véleményhez képest is 8 hónappal korábban? Érti ezt most valaki?

Túlélő # 2011.10.18. 04:34

Mónika!
Én is Bp-re járok MR,de már voltam Fehérváron is.Koponya és nyaki MR-t soha nem csináltak még nekem sem egyszerre,pedig van gerincsérvem, és agyi infarktus is volt.5 éve nézik,de mindíg külön.Ez van.
Majd megkérdezem mi ennek az oka,úgyis kell mennem neurológiára.

jácintka # 2011.10.18. 05:32

Mónika és Tulélő!
Sajnos vaannak olyan órházak ahól ezeket mr vizsgáltokat külön tudják megcsinálni.

Ez nem az ő hibályuk, olyan gépük.
A nagy egészségügyi központba lásd Bp-t ottt igenis megtudják csinálni egyMR -l az égészet!

Mostanáb nem ngyon itt lenni mert népszámlálok.
Bizony akad olyn emberke ki tobb tíz éve " rokkant" De , fekete munkából nagyon jól meg él.
Lehet , hogy nagyon gonosz vagyok ,de vagyon vizsgálat itt sem ártana. Igaz nem náluk kezdeném , hanem az orvosoknál és másoknál.

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 05:57

Kedves Jácintka!azok talán már az" érinthetetlen "korosztály?
Vagy hogyan csinálják?

Túlélő # 2011.10.18. 06:40

jácintka!
Melyik Bp-i kórházban csinálják együtt?Oda mennék legközelebb,mert nem mindegy hányszor kell utaznom.Eddig az Amerikai úton,Kavics utca és Üllői úton voltam.Csak külön csinálták.

buboka # 2011.10.18. 06:46

Most találtam ezt a cikket, ha esetleg már másik fórumozó is belinkelte, elnézést.
http://fn.hir24.hu/…rol/~~fokusz

buboka # 2011.10.18. 07:14

Tisztelt Spicivas!

Azért szeretném öntől megkérdezni, milyen alapon von le olyan következtetést, hogy aki itt a fórumon tud írogatni, az bármilyen számítógéppel végezhető munkára alkalmas lenne. Honnan tudja Ön, hogy milyen módon tudunk írogatni, lehet, hogy csak fekve, esetleg egy hozzászólást leírunk és már mehetünk is pihenni, vagy bármilyen más ezer ok is lehet. Nem hiszem, hogy egy munkáltató szívesen alkalmazna olyan "munkaerőt", akár távmunkában is, akinek a munkavégzése a betegsége miatt kiszámíthatatlan és nem hiszem, hogy a közösség többi tagja örülne annak, hogy ilyen munkatársuk van. Nagyon kétlem, hogy Ön valaha is foglalkozott volna valóban beteg emberekkel, esetleg olyanokkal, akik csak annak mondják magukat. Nagyon örülnék neki, ha nem általánosítana mielőtt véleményt formál, mert ettől függetlenül is van elég sok problémánk, nem szükséges, hogy Ön is tegyen rá egy lapáttal.
Megértését ezúton is köszönöm és ha nem ért egyet a fórum témájával, hangvételével, akkor az észrevételeit talán a saját honlapján tegye közzé. Egyébként nagyon örülök annak, hogy anno Ön már engem nem taníthatott volna az egészségügyi iskolában, mert akiket Ön tanított nem hiszem, hogy sok empátiát tanult Öntől.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 07:37

Jó reggelt!

Fejlemény van Jurisz hozzászólás ügyben! Megkértem a honlap üzemeltetőjétől, hogy nèzze meg, a regisztráló ip.címe megegyezik -e, valaki más regisztrált ip.címével, mert lehet, hogy egy ip.címen két hozzászóló van! Aki nem tudná az ip. Cím az olyan azonosító, mint a telefonunk száma. Minden számitógép, amikor csatlakozik az internetre, akkor rendelkezik egy saját azonosítóval, amit a rendszer regisztrál. Ki akarom ugrasztani a nyulat a bokorból, mert gyanus nekem, hogy ezen ip.cimen szerintem két név van. Ígéretet kaptam, hogy utána néznek és megírják nekem, hogy valóban jól sejtem e? NEKEM ANNYI ELÉG, HOGY AZ EGYEZŐSÉG MEG VAN E?

-Rumcájsz- # 2011.10.18. 08:02

buboka

Nekem például sorvadt az egyik kezem, az ujjaim is azok, kinyújtani sem tudom őket. Ez születésem óta így van, sokszor műtötték kevés sikerrel. A megmaradt épp kezemmel gépelek nagyon lassan. Engem vajon milyen számítógépes munkára vennének így fel.
Voltam munkaügyi tanácsadónál, kértem adjon már tanácsot, hogy az én a betegségeimmel milyen munkakörre lennék alkalmas, de semmit nem tudott mondani.
Nálam nem a hozzáállás a gond!

skorpió13 # 2011.10.18. 08:08
aperten # 2011.10.18. 08:32

A teljes kép kedvéért...

http://www.rabbi.hu/…/spitzer.htm


# aperten

Túlélő # 2011.10.18. 08:44

Kedves Sorstársak!
Azt szeretném kérdezni,hogy tudtok-e olyan ügyvédről,aki valóban sikerdíjas,és orvosi műhibaperekkel foglalkozik?Már annyi helyre írtam,érdeklődtem,mindenki így hirdeti magát,és közben meg kiderül,nem egészen így van.Ki kell fizetni a konzultációt,igazságügyi orv.szakértő díját,majd,ha ezek után úgy látják,van értelme,akkor elvállalják.Nekem erre nincs pénzem,Köszönöm a segítséget.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 09:19

Tisztelt Fórumozók !

Talán összefoglalva többek kérdését, véleményét. Valóban azt gondolom, hogy több fogyatékkal élőt láttam mint az itt jelenlévők többsége. Sőt hivatalomnál fogva évekig én ellenőriztem a bentlakásos otthonokba zárt fogyatékkal élőket ápoló intézeteket. Na az az igazán kemény, embert próbáló világ. Ha valaki lapozott is az oldalamon akkor láthatja, hogy folyamatosan működnek fogyatékos csoportjaink is. stb. stb. Sok türelemmel és közös akarással mindenki fejleszthető, javítható a helyzete. Mi ebben hiszünk, és próbáljuk elhitetni mindkét oldallal.
Önmagában ez kevéssé érdekes inkább az, hogy én azt gondolom, egy fogyatékos segítő fórum akkor működik jól ha előreviszi a tagjait. Megélt információik, ügyintézésben való jártasság megosztása esetén hasznos. Ha félrevisz, hergel, vagy átpolitizálódik akkor inkább árt az olvasóknak. Az olvasók száma ilyen oldalaknál mindig jóval több mint a hozzászólóké.

Túlélő # 2011.10.18. 09:21

mari55
Igazad van! Van nekünk elég bajunk,és még össze is akarnak bennünket ugrasztani.Aki nem tud segíteni,az inkább ne írjon.Minket,akik valóban betegek vagyunk sokkal érzékenyebben érint egy negatív gondolat,mint gondolnák,ezt kéne tudatosítani!Inkább nem írjon mondjon semmit,ha nem tud segíteni,vagy erőt éss támogatást adni!!!!

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 09:22

És vannak,akik hátradőlnek és élvezk,hogy jól összeugrasztotta az embereket.

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 09:23

és Peti80

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 09:24

Kedves Mari!

igaza van, részemről nem kell túl feszíteni a húrt, de úgy érzem, hogy ha valaki ok nélkül pánikoltat, riogatja a beteg embereket, akkor valaki rakja helyre a dolgot, mert nekem egyből sántitott a dolog, hogy ez nem igaz! Muszály drasztikusan fellépni az eset ellen, mert mi van akkor ha valaki a hír hallatán a kórházban köt ki? Szavaknak nagy súlya van! Mondom én is minden fórumon, hogy ne dőljenek be álhíreknek, mert sajnos sok a szélhámos, aki becsapja a kedves fórumozókat. Látja egyből rákontráztam az álhírnek, mert tudtam, hogy nem igaz, itt valakit már elfogta a sírógörcs, emiatt kell eljárni! Ide jön egy érzéketlen, antiszociális ember és ahelyet, hogy igazat adna abban, amit tettem, kioktat a viselkedésemmel kapcsolatban. Milyen ember az ilyen, aki hajléktalanokkal, betegekkkel foglalkozik, tisztában van azzal, hogy mik a pontos infók a médiából, naprakészen tudja ő is, erre ez a megoldás? Próbálok túl lépni rajta, de engem ne oktasson ki , aki érzéketlen, mert ahogyan mondta spitzer 100-ból csak 20-nak segít, többi 80 meg menjen a túlvilágra? ÉN ERRE AZT MONDOM, ÉS REMÉLEM, HOGY OLVASSA AZ ILLETÉKES, HOGY 100-BÓL NE LEGYEN CSAK 20-NAK NAGYON JÓ, HANEM LEGYEN 100-NAK KICSIT JÓ, HOGY SENKI NE MARADJON LE!!! PROBLÉMA A. MOSTANI KORMÁNNYAL IS AZ A BAJ, HOGY EGY SZÚK CSAPATNAK, ELITNEK, GAZDAGOKNAK NAGYON JÓ, A TÖBBI MEG PUSZTULJON BELE?! FELHÁBORÍTÓ!!!!

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 09:27

"100-ból csak 20-nak segít, többi 80 meg menjen a túlvilágra? "Hát nekem is ezzel van a problémám.