Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 07:09

Jó reggelt!

Szakértő már régen mondta, hogy a véglegesítettek maradnak ebben a statusban! Velük nem számolnak, mert jogilag nincs rajtuk kapaszkodó!
Rosszul tudja, hogy szakértők más nyelvezetet használnak, pedig nem, ők is paragrafusokkal, hivatkozásokkal dolgoznak. Többi státusokról nem írok többet, mert már többször is írtam. Elolvastam ASZ (ÁLlami számvevőszék) írását. Felesleges foglalkozni vele, mert a kabinetet nem nagyon érdekli, hogy mi van benne, legalábbis gyakorlatban.ASZ-nak az a funkciója, hogy figyelje az állami költségvetés mozgását, annak jogszerüségét, hogy jelezze, ha valami nem szabályosan működik, javaslatokat tegyen. Ha valaki jobban tudja, akkor írja le, hogy mi ASZ jelentésnek a lényege.

Jurisz # 2011.10.17. 07:34

Gyorshír: A szakszervezetek tudomása szerint az 57 évnél idősebbeket kivéve az öregségi nyugdíjkorhatár alatt lévő rokkantak és egészségkárosultak ellátásai közül csak a súlyosabb esetekre vonatkozó, I. és II. kategóriás rokkantnyugdíjak és a baleseti járadékok maradnak meg, a többi ellátás pedig megszűnik, így rendkívüli orvosi felülvizsgálatokra sem fog sor kerülni, ellenben be akarják vezetni az önkéntesen igénybe vehető rehabilitációs célú vizsgálatot annak érdekében, hogy meghatározzák milyen - az adott személy egészségi állapotához igazodó - kedvezményekre - például hány százalék bérkompenzációra, hány évre szóló járulékmentességre, stb. - lesz jogosult az egészségkárosodottat foglalkoztató majdani munkáltató. Ennek keretében történne meg az "A", a "B" vagy a "C" kategóriába sorolás. Azon még most dolgoznak, hogy a rendszerből kikerülők milyen - az idő előrehaladtával fokozatosan csökkenő összegű - ellátást kapjanak elhelyezkedésükig, ezért nincs még benyújtott törvényjavaslat.
A fentiek pontosan egyeznek Cséfalvay államtitkár által egy hete a parlamentben elmondottakkal.

mokus123 # 2011.10.17. 07:55

Reméljük, hogy ezt nem fogadják el, mert ez felháborító.

mokus123 # 2011.10.17. 07:57

Akkor 220 ezer ember kérheti a felülvizsgálatot?
És mikor fognak ezzel végezni? Lehet, hogy mire mindenki végez, egy év is eltelik. És addig miből élünk?

kiszolgáltatott # 2011.10.17. 07:58

Most,hogy nem tudták bebizonyítani,hogy a betegek csalók,mást eszeltek ki a kisemmizésre?

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.17. 08:11

Szia túlélő !

Bemásolom neked érdekes de szerintem igaz miránk nem?

Vörösmarty Mihály: Szózat
Megosztás

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar,
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

És milyen érdekes egy nagyon kedves doktornő rendelőjében van ez kirakva.

mokus123 # 2011.10.17. 08:27

Szia Mari55! Én úgy értelmezem, hogy kapunk vmi járadékot, de az folyamatosan csökkenni fog. A bizottság meg majd, ha kéred besorol valahová, aminek alapján a majdani munkáltató kaphat x járulékkedvezményt.
Kedvezmény eddig is volt mégsem kellettünk a munkaadóknak./Én a hiányzó 15 hónapomat nem tudom összeszedni/
Hát lehet, hogy éhen fognak dögleszteni bennünket.

kiszolgáltatott # 2011.10.17. 08:36

És kik lesznek a munkáltatók?

Debra01 # 2011.10.17. 08:36

Az az érzésem, hogy a felül vizsgáló orvosok több variációt is ismerhetnek. Jövőre töltöm az 57. évemet. Az idén voltam soros felülvizsgálaton, ami előtt történt egy balesetem ami állapot rosszabbodást idézett elő. Csodálkoztam, hogy miért csak 1 évre adták meg. Miért romlott "alig" az állapotom, holott elég komoly gerinc műtétem volt, és azóta sem jöttem rendbe.
Tehát, ők várják ezt a bizonyos 57 éves határt? Majd akkor értékelnek felül? Vagy alul.

hitetlen? # 2011.10.17. 08:38

Jurisz!

Más fórumokról már elüldöztek téged most meg az itteni embereket rémiszgeted.
Mért esik ez neked annyira jól?

Mért kell a földön fekvő emberekbe még egyet belerugni?

Én amit leirtál nem hiszem el.
Szerintem jobb ha más sem.

kiszolgáltatott # 2011.10.17. 08:39

Így el lehet érni,hogy "ketyeg az óra"vagy meggyógyulsz,vagy megdöglesz,mindezt időre,és parancsszóra.Elnézést,de nap,mint nap vadabb ötletek...

-Rumcájsz- # 2011.10.17. 08:40

Jurisz
Én már annyi tervezetet láttam a rokkantakkal kapcsolatban, hogy csak annak fogok hinni amit a Parlament végleg megszavaz. A többi rémhír.

Mari55, Icike42
Átolvastam az ÁSZ jelentést a költségvetéssel kapcsolatban. Gyakorlatilag ez nem mond mást, mint hogy a kormány 2012. évi költségvetési tervezetének számai nincsenek kellően hatástanulmányokkal alátámasztva, illetve nincsenek még megalkotva az ehhez szükséges törvények, így értelmezni sem nagyon tudták őket.
Vulgárisan úgy is kifejezhetném, hogy "egy nagy sz...r az egész".
A rokkantakkal kapcsolatban annyit mond, hogy az 57 év alattiak átkerülnek az Egészségügyi Alapba. És eddig még tisztázatlan intézkedésekkel évi 28 ezer rokkantat szeretnének rehabilitáció segítségével visszavezetni a munka világába, amivel évi 25,9 milliárdot szeretnének megtakarítani.
Én más konkrétumot nem találtam.

Ica56 # 2011.10.17. 08:46

Ha ezt bevezetik, akkor legalább ciántablettát is osztanának hozzá biztosítékként, hogy egyikőnk sem éli túl. Méltányosabb lenne, mint a lassú halál.

hitetlen? # 2011.10.17. 09:12

Kerestem Jurisz hozzászólásait az index fórumon de sajnos az ő hozzászólásai és azok a hozzászólások is törölve vannak amit neki irtak.

Gondolom nem véletlenül törlődött.

Szerintem jurisz egészséges ember aki gyűlüli a rokkantakat és élvezi, hogy riasztgatja őket a kitalált hozzászólásaival.

igyekszem úgy irni hogy ne legyen számára sértő amit róla irok.

Ráadásul szerintem fityeszes is de ez lehet hogy tévedés.

Nem kivánok neki olyan kínokat szenvedéseket amit mi élünk át tolókocsiban illetve nélküle sokunknak pénz sincs a javitására gyógyszerekre stb.

Kívánom legyen bolgog egészséges ember de ne nézze le a rokkantakat és ne riaszgassa őket a halálba.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 09:13

Kedves Jurisz!

Téged letegezlek, mert akiket nem tisztelek, sőt kártékonynak tartok, velük így beszélek! NEM ÉRTEM, HOGY A 300 MILLIÓ SPERMÁBÓL, MIÉRT TE JÖTTÉL ELŐ? HAZUGSÁGOKAT NE TERJESSZ, MERT EZZEL A VISELKEDÉSSEL KIMERÍTED A ĶÖZÖSSÉG ELLENI IZGATÁS BÜNTETTÉT! ip címed alapján, bírósági határozattal könnyen bajba eshetsz! Régebben is szóltál bar.mságokat, kértelek már akkor is, hogy párologjál el innen az oldalról! VEDD UTOSLSÓ FIGYELMEZTETÉSNEK, HA MEGINT RIOGATOD A BETEG EMBEREKET, FELJELENTELEK, INDOKOLATLAN MÓDON, KÖZÖSSÉG ELLENI IZGATÁS VÁDJÁVAL!!! HA MOST VALAKI INFARKTUST KAP A HIRED OLVASÁSA LÁTTÁN ÉS AZ ILLETŐ MEGHAL, AKKOR TE FELELSZ ÉRTE ÉS KAPHATSZ 10 ÉVET!

Nevezd meg a hírforrást!!! Ha nem igaz, akkor bajban vagy!

ugribugri # 2011.10.17. 09:20

ezen az alapon már a kormányt is fel kellet volna régen jelenteni..kíváncsi lennék az elmúlt fél év statisztikájára ha lenne rokkantak halálozási statisztikája az elmúlt évekhez viszonyítva, ha finoman fogalmazok orban egy kis mengele

Ica56 # 2011.10.17. 09:35

Kedves Doctor!

Most visszakaptam némileg a reményt, hogy csak egy senkiházi riogat bennünket. Én tényleg sírógörcsöt kaptam, annyira félek ettől a kilátástalanságtól. Sajnos mostanában annyi rossz dolog történt, szinte mindent rosszat elhiszek, fel sem merül bennem, hogy ilyen disznóságot művelhetnek egyesek.
Még egyszer köszönöm, már sokkal jobban vagyok.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 10:06

Tisztelt "Doktor"

Bár jó ideje nem írok erre az oldalra, csak el el olvasom a hozzászólásokat. Megdöbbentő számomra kirohanása a "Jurisz" nevű hozzászólóval szemben. Ő elmondott valamit, ami legalább annyira "megbízható" mint - a rokkantosításban dolgozó ismerős - Ha nem a kedve szerint való az általa tálalt megközelítés sem ragadtathatja el magát ilyen szintű becsületsértésre. Mert az is büntethető aki az Interneten sérteget. A feljelentési fenyegetés pedig gyenge lábakon áll, másrészt túl sok volt, meg talán ma is túl sok a feljelentgető az országban. Önnek nagy a felelőssége, kapaszkodnak a jó híreibe az itt tevékenykedő emberek. Ezt a hatalmát használja jóra, ne az esetleg más véleményt hangoztatók megfélemlítésére.

Üdvözlettel:
Spitzer Tibor
www.spicivas.lapunk.hu

imi410 # 2011.10.17. 10:10

Kérdés 70 százalékos egészségkárosodott mennyi a megmaradtnem munkaképessége mert ha 100 százalék egészségkárosodott már nem él .Nem értem egy hír azt írja
ha 30 százaléknál kevesebb meg marat munkaképessége már D csoportú.Nem tudom érthetö a kérdésem .Köszönöm a választ.

kázmér58 # 2011.10.17. 10:10

Kedves Doctor!
Én is nagyon köszönöm hogy ennyire törődik velünk.És végre ezeket a szabotőröket helyre teszi.Akik valóban csak arra játszanak ,hogy minél többünket idő előtt sírba tegyen.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.17. 11:02

Tisztelt Spitzer Úr!

Köszönöm, hogy felhívta rá a figyemet, ahogyan önt értelmezem túlkapást követtem el. KEDVES ÚRAM ENGEDJE MEG TISZTA JÓINDULATBÓL, FELHÍVJAM A FIGYELMÉT NYELVHELYESSÉG, NYELVÉRTHETŐSÉG SZABÁLYAIRA! Többször olvassa el, hogy mit írtam, milyen módban és ne ragadjon ki részleteket, hanem az elejétől, végéig olvassa el! HOZZÁSZÓLÁSOMBAN MÉG TETTEM EGY KEDVES GESZTUST AZZAL, HOGY FIGYELMEZTETTEM AZ ILLETŐT, HOGY ÓVAKODJON A PÁNIKKELTÉSTŐL, MERT A TÖRVÉNY KÖTELEZ! Lényeg a figyelmeztetésen van, hogy ne riogasson máskor! MIELŐTT KIJELENTETTEM, HOGY NE TEGYEN FELESLEGESEN OLYAN KIJELENTÉST, AMI MÁR MESESZERŰ, MERT HA HISZI, HA NEM ÉN EGYÜTT ÉRZEK A BETEGEKKEL, UTÁNA NÈZTEM A HÍRNEK ÉS SEHOL, MONDOM SEHOL NEM TALÁLTAM RÁ, SEMELYIK HÍRFORRÁSBAN A RIOGATÁSNAK!!! TOVÁBB MEGYEK A GONDOLATON, HOL ITT A BECSÜLETSÉRTÉS? SEGÍTSEN KEDVES URAM, MERT NEM TALÁLOM! HA VALAMIT KÖZLÖK, HOGY EZT OLVASTAM, LÁTTAM STB., AKKOR MEGNEVEZEM A FORRÁST IS, PONTOSAN AZÉRT, HOGY HITELES LEGYEK! Szakértővel meg semmi bajom, mert amit eddig mondott, minő, milyen érdekes, igaz volt, mielőtt a hírekben megjelent volna!

Tisztelettel: Doctor
Záró soraimmal még annyit, kedves Spitzer ÚR, hogy szavaknak súlya van, nagyon nagy súlya! NEM DE BÁR?

skorpió13 # 2011.10.17. 11:02

Mi történt itt?Nálam az utolsó bejegyzés 2007.05.hó.Hová lett a többi?

kiszolgáltatott # 2011.10.17. 11:09

Én részemről nagyra becsülöm "doctor" véleményét,és segítőkészségét,köszönöm bíztatásait és együttérzését.
Hiszen kívülállóként könnyű a "pálya széléről bekiabálni".

Debra01 # 2011.10.17. 11:21

Bekukucskáltam arra a weblapra. állásajánlatok, bedolgozói munka! Ennél, pökhendibb lekezelőbb álláshirdetést életemben nem láttam.
Gusztustalan az is, hogy valaki enged ilyen megjelenést a web lapján.
Tipikus Amerikai rendszer ami azt hirdeti, hogy az ők "nagyságukhoz" egyetlen náció sem nőhet fel. Bocsi hogy ezt megosztottam veletek, de a kioktatósdi után kicsit nézelődtem.
Érzésem szerint itt mindenkit igyekeznek munkába zavarni, és kínálnak is...jó nagy átveréseket.

Debra01 # 2011.10.17. 12:08