Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Lacaca # 2016.07.06. 19:07

Veronika 13
A Miskolc-Eger útvonal mindig veszélyes volt, mert átvágták a rokkantakat a régi rendszerben is, nem csak most.
Lényegében a csalók itt jutottak rokkantsághoz, a rokkantakat pedig itt szorították ki az ellátásból.

Van még talán egy "mszf" , akiktől kérdezhetsz.
Magyar Szociális Fórum.
Vagy ez, vagy egy megbízható orvosszakértő, vagy orvos-jogász tud segíteni, akiket leírtam előzőleg.
Tulajdonképpen veszteni való nincs, ha minden lehetőséget, és véleményt kikérsz.
Díjmentes, irm által biztosított ügyvédben nem szabad megbízni, mert szemetek, ezt tapasztalatból írom.
A hivataloktól természetesen nem kell jó véleményt, segítséget várni.
Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a jogfolytonosságod nem korlátozhatja egyetlen bíróság sem.
Legvégső esetben a Strasszburgi is szóba jöhet, de ezt ma csak Pesten intézi egy ügyvéd, de csak akkor, ha minden jogi lehetőség igénybe lett véve.
Szerintem bírói ítélet nem születhet meghallgatás nélkül.
A munkaügyi bíró nekem simán hazudott, tehát nem kell bevenni semmit, amit mond.
A fellebbezési határidőket viszont érdemes betartani, és minden iratot megőrizni, az utolsó cetliig is.
Nem egyszerű, de szerintem ki kell tartani a végsőkig, mivel igazad van.
Üdv

Veronika13 # 2016.07.06. 17:18

Köszönöm mindkettőtök hozzászólását.
Az első fok Egerben, a másod fok Miskolcon volt.
A határozatban az van,be lehet adni Bíróságra,de tárgyalás nélkül fognak dönteni.Tárgyalást csak valamelyik fél kérelmére tartanak. Ezt sem értem.
A helyzetet nehezíti,hogy háziorvosunk nemrégiben meghalt.Az új nagyon rendes,lelkiismeretes,de még nem látja át a problémát.
Természetesen folyamatosan vannak friss leletek a szakorvosoktól.

Lacaca # 2016.07.06. 16:55

Veronika 13
Meg kell próbálni mindent, a fiad jövőjének érdekében.
A házi orvos is minden betegségre adjon igazolást, ez kötelessége.
A károsodások értékelése nem szabályszerű, ha ezt nem károsodásonként számolják, és ezt az előírt táblázat szerint nem értékelik.
Rendszerint, az első lépcsőben ezzel próbálnak csalni, a rokkantak kárára, ez bevett szokás Miskolcon is, ahol a bíróság is képes a hibás szakvéleményt kiküldeni, csalni, még az elhúzott idővel is.
Javaslom, hogy próbálj meg mindent az ügy rendezéséhez.
Lehet kérni független igazságügyi szakértőt, akit nem a bíró ajánl, és, ha a per tárgyi költségmentes akkor sem kerül pénzbe.
Pesten a figori kft tisztességes, nem jattolós, piszkos munkát nem végeznek, nem vállalnak, ez az én tapasztalatom.
A helyi bíró nekem olyan orvosszakértőt ajánlott, akinek az összes beosztottja le volt tartóztatva csalás miatt, nem kis létszámban, de ezt a média nem reklámozta, és nem is fogja.
A környezetekben is próbálj meg mindet megtenni azért, hogy az összes friss lelettel, és jó tanácssokkal tudjad a jogaidat védeni.
A jogi eljárásban talán a petrassy.hu segíthet.
Remélem, hogy tanácsaimat tudjátok használni.
Az ilyen átverés.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.07.06. 16:35

Ismerősöm veleszületett siketséggel él és mindkét fokon nevetséges százalékot adtak neki. Bíróság megítélte és kapja a fogytámot.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.07.06. 16:29

Igen tovább kell menni, mert sajnos ki van adva utasításba, hogy új belépők ne jöjjenek, a régieket meg dobják ki felülvizsgálatok alkalmával. Érdemes felkeresni kézenfogva alapítvány jogsegély szolgálatát.

Veronika13 # 2016.07.06. 16:03

Üdvözlök mindenkit!

Tanácstalanok vagyunk,bár ahogy olvasgattam nem vagyunk ezzel egyedül.
Frissen érettségizett gyermekem,eddig emelt összegű családi pótlékot kapott.
Javasolták,mivel számos eü problémája van,adja be kérelmét orvosi felülvizsgálatra.
Az elsőfokú vizsgálaton 5 percig volt benn,egy orvos jelenlétében,kb 5 mondat hangzott el,már kinn is volt.Hatósági igazolványt kapott,amin 27%-os egészségkárosodás szerepelt,minden egyéb magyarázat,vagy százalékok nélkül.
Mivel olyan betegsége is van,ami az életét a betegség köré korlátozza, eszköz használathoz kötve,beadtuk a fellebbezést.
Másodfokon már (szintén egy egyedül vizsgáló orvos) kikérdezte,azt mondta a jelenlegi fő eü gond,már önmagában is épp elég.Mi tudjuk,nem elég,sok is.Vártuk a határozatot.Gondosan kivárva a 30. napot meg is érkezett. ÖEK 35%. Részletes %-ok sehol, csak a betegségek,de a legsúlyosabb betegség Bno kódja nem az ami az orvosi leleteken.
Érdemes még tovább menni a fellebbezéssel? Ha igen,hogyan kell okosan csinálni?
Sajnos a tét nagy,az elismert betegségek papírral igazolva egy számára megfelelő kollégiumi elhelyezést jelentenének. Ennek hiányában ha fel is veszik egyetemre,nem tudja elkezdeni.

szafika # 2016.06.25. 03:41

....akinek ilyen praktikákat kell bevetni , az menjen csak dolgozni ! lehet ? messze nem olyan beteg , mint sokan , akiknek ez eszébe se jut ! miközbe még dolgoznak ! Gondolj bele ! 35-40 év meló után nálunk az emberek többsége ugyancsak meg van roggyanva ! akkor hány emberke fogja " élvezni ?! " hatalmas nyd-át még 20-30 ! évig ?! nem úgy , mint sok-sok 10 max 20 évet ledolgozott emberke 25-30-35 éve nyd-as , ha nem is így nevezik ! Azért valahol az is fura , h 1-1 roki tüntetésen a család , a szolidáris család ! nincsen sehol !

Lacaca # 2016.06.24. 21:00

A rokkantság elintézése pénz kérdés is.
Tessenek jattolni mindenhol, ne csak Miskolcon.
Az orvosok, hivatalnokok adózott jövedelme alacsony.
Nem várható el senkitől, hogy ingyen ítélje meg azt, ami nekem járna.
Nem kell megijedni, csak ügyesen cselekedni.
Mindenhol jár borravaló.
Akinek nincs összeköttetése, javaslom, hogy keressen, mert az utólagos pereskedés, bosszú, sok pénzbe kerül.

erika966 # 2016.05.24. 14:47

Ehh, feladom

megrokkant # 2016.05.24. 13:03

Annyit, hogy ez a pénzért való leszázalékolásnak a ferderitése a nyomozó hatóság dolga. Az elitélése meg a biróságért. Maradjunk annyiba mindig történtek ilyenek csak az illető orvosok nem buktak meg. De ilyen címszóval az összes volt rokkantnyugdijason elverni a port, mert máshová kell azokat a pénzeket elosztani az egy szemétség. Én úgy látom ,hogy gyurtsának akkori pénzügyi miniszterének ajánlására volt valami tetves kiss miniszter aki végrehajtotta. ( Tavaly meg is bünhödött érte, eltávozott 50valahány évesen az élők sorából. Isten nem ver bottal a közmondás. ) Na ezt folytatta a nyomorolt orsós és a bandája amikor hatalomra került. Annyitt azért hadj jegyezzek meg ebbe az ügybe mind a kettő volt és jelenlegi vezető megérte a pénzét. Gyurtsánnak egyébként régebben egy más fórumon az egyik volt rokkant ismerősőm feltette a kérdést, ha netán választást nyerne, milenne az orsós rokkant kicsináló politikájába. Most már csak azt szajkozza, ő igérni nem tud semmit sem. Meg nem is akar. Akkor miről beszélünk?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.05.24. 12:59

....Hogy hogyan jön ide az ukrán és más nyugdíj kifizetés....? Ez most komoly.....??? Na ez akkor nagyon nagy probléma ! Majd ha lecsökkentik a kezdő-induló nyugdíjakat 80 %-ról 50-60 %-ra és ha még feljebb emelik a nyugdíjkorhatárt esetleg "csak" 67-évre és ha megmarad ez a törvény továbbra is rokkantsági ellátásra,mert "kevés " a szociális és nyugdíjkifizetésekre szánt pénz,akkor is kérdezd majd ezt ! És eközben fizetünk nyugdíjakat olyanoknak,akik nem is éltek itt és nem fizettek itt országunkban járulékot ! 1963-óta...!!! És a sok fekete adózatlan jövedelem ez sem semmi...! Se rokkantsági se más nyugdíjügyben ne is várjunk változást! Ez a politika ami ide is tartozik....!!! Így változást ne várjunk egy jó darabig ! Szép napot továbbra is !

erika966 # 2016.05.24. 11:34

Munkásnő, ez JOGI és nem POLITIKAI fórum, erre van elég az interneten, keress másikat. Nem tudom, hogy jön az ukránok nyugdíja egy magánember problémájához???? Csak mellékesen, a z ukránok nyugdíja engem is felháborít, de ettől a kérdező problémája még nem lesz megoldva. Úgyhogy ismét javaslom, ne keverd ide a nagypolitikát!!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.05.24. 09:26

"erika966"...Politika az egész élet és mindig mindenkor attól függünk ! Politika nélkül nem lehet hozzászólni semmihez sem,mert az határozza meg az életünket! És itt a másik....." Egyre több a magyar nyugdíjat kapó ukrán nyugdíjas ".....http://hvg.hu/gazdasag/20160224_ukranok_magyar_nyugdij...Vajon mennyi járulékot fizettek ezek már,hazánkba ? És ezt az 1963 -as egyezményt nem hogy megszüntették volna,hanem tovább terjesztik ! Ez is egy probléma ! Üdv.

erika966 # 2016.05.24. 05:52

Munkásnő, jó lenne, ha a politikát nem kevernéd ide! Azért, mert a szocik idejében több volt a leszázalékolt, még nem jelenti, hogy rossz volt a rendszer. Megvesztegethető orvosok mindig voltak és lesznek is. Ez a kormány viszont átesett a ló túloldalára, már a félhullákat is visszazavarják dolgozni. Úgyhogy nem kéne.....

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.05.24. 05:27

Sorstársak !!!....1.Tisztelt "andulka".....Itt az interneten és főleg ezen és hasonló Fórumokon,a Helyesírást számon kérni nem korrekt,több okból is és nem kell "nyelvtannácizni".....!!!!!! / azt jelenti, hogy élvezed megkeresni és kijavítani mások írásában, vagy beszédében a hibákat /.....2. "Lacaca".....Most írod az " utolsó 5 -évet és a Bírósági Pert ami a "Kamu " leszázalékolásoknál történt....,igaz...??? Miért ez mostanában történt.....??? Én még emlékszem arra,hogy a Baloldal kormányzása alatt egy egész falut százalékoltak le és akkor terjedt el a híre ennek a " nyugdíjazási módszernek "! És nem a FIDESZ, volt akkor a kormányon ! Az " utolsó 5 -évet " ,meglehet köszönni nekik és annak a módszernek,hogy boldog-boldogtalant leszázalékoltak,most meg már a beteget sem ! Azért ezen is érdemes elgondolkodni egy kicsit,vagy nem.....???? Üdv.

Lacaca # 2016.05.21. 18:43

Elfelejtettem megírni, hogy pont 5 éves évfordulója van az előző ítélet hirdetésnek.
A helyzet azóta sem változott, úgy csalnak, ahogy akarnak.
Jobbulást Sorstársak

Lacaca # 2016.05.21. 18:36

Érdemes a múltra is emlékezni, a történtekből tanulni.
A betegek jogait eltiporták, a bűnözőknek pénzért adják a más jogait.
???? .ő fogházbüntetésre, további tizenegyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla; az "orvosperként" ismertté vált ügy vádlottjai közül többen pénzért valótlan szakértői vélemény elkészítésével segítettek több embert is rokkantsági nyugdíjhoz. Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője az ítélethirdetést követően közölte: a valótlan szakvélemények kiállítása csak az ügy egyik része volt. További két vádlott - a miskolci Szent Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa és a helyettese - az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) okozott több mint tizenegymilliós kárt olyan fekvőbetegek színlelt felvételével, akik nem is jártak a kórházban, vagy csak rövid időt töltöttek ott. Nagy László főorvost a bíróság 22 rendbeli, kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés, folytatólagosan elkövetett csalás és 34 rendbeli magánokirat-hamisítás miatt két év hat hónap fogházbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte, súlyosbítva az első fokon kiszabott két év börtönt, és mellőzve a szabadságvesztés felfüggesztésére vonatkozó rendelkezést.
A többi vádlottat a bíróság kötelességszegés, üzletszerűen elkövetett vesztegetés, továbbá csalás, magánokirat-hamisítás, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre.
Koszta János a tényállás ismertetésekor megjegyezte: az elkövetett bűncselekmények több csoportra oszthatók, ebből a bíróság a legsúlyosabban az OEP kárára elkövetett csalást büntette.
Az egyik esetben két vádlott a magukat leszázalékoltatni akaró betegeknek pénzért segített a megfelelő leletekre és zárójelentésekre szert tenni, hogy reális esélyük legyen a rokkantnyugdíj folyósításához szükséges munkaképesség-csökkenés megállapítására. Ebben segítségükre volt a tizedrendű vádlott Nagy László osztályvezető főorvos is. A betegektől egy-egy hasonló eljárásért 10-30 ezer forint közötti összeget kértek, és általában a kórház parkolójában vették át. A bűncselekmény-sorozat másik részeként tizennégy vádlott - akik közül többnek a büntetése első fokon jogerőre emelkedett - az Országos Orvosszakértői Intézet 5. számú Miskolci Igazgatóságán 67-100 százalék közötti munkaképesség-csökkenésről állított ki szakvéleményeket olyanoknak, akiknek az állapota ezt nem indokolta. A hamis szakvélemények 70-150 ezer forint közötti összegbe kerültek.
A cikk eredeti címe: jogerős ítélet a miskolci orvosperben

Az egész város tudta, hogy mi folyik Miskolcon.
Bárki, bármit vehetett, %-ban, és időben is.
Erről a hivatalok is tudtak, nem csak a nyomozók.
Soha nem fog megszűnni a csalás, viszont régen a rászorulókat nem tiporták el, mint most.

bíróutáló # 2016.05.20. 11:35

andurka nem fénymásoltam le a dolgaimat, és nincs meg, a postai feladó szelvényem, és hejesen írni sem tudok . De azt tudom, hogy sz....-ba vagyok, mert egy mocsok kis tetű olyannáű alakította az országot amilyen. És az a sok etikátlan mocsok orvost kellene elő venni, akik jó pénzért, elengedték az egészségest nyugdíjba, most meg beállnak a vezérnek, kompenzálni, hogy a betegeket meg kiírják dolgozni. Bárt munkahelyek nincsennek biztosítva.

andulka # 2016.05.20. 11:27

Május 26-án paparjai fénymásolatával és az ajánlási feladóvevénnyel + a tértivevénnyel jelenjen meg a megadott helyen.

Egyebekben a tavaly és a helyette szót ly-nal kell írni.

bíróutáló # 2016.05.20. 10:43

Üdv-
Ki, mit tanácsol, a következő helyzetbe kerűltem. A tavaji év szeptemberében, kaptam levelet, hogy kűldjek be minden orvosi leletemet, zárójelentésemet, az orvvosi bizottságnak, ( vastagon szedve) mert a leletei alapján valószínű hogy nem is kell megjelennem, a bizottság előtt. Nos, vártam a válaszukat, miután bekűldtem egy kilónyi papírt, de nem jött. Jött hejette, egy szombati nap reggelén ( most 2016.05.2.-án) egy telefon, hogy adatismertetés, és lakóhej ismertetést kér egy női hng., bemondom, és közli velem, hogy honnan hív, és minden bevezető nélkűl közli velem, hogy magának már rég melkellett volna vennem a nyugdíját, mert nem jelent meg, a bizottság előtt, De mondom behívót nem kaptam, csak felszólítást, hogy az összes orvosi papíromat kűldjem be,és ne fenyegessen kértem ki magamnak. De már a harmadik napon jött is a behívóm, május 26.-ra, a leleteimet vigyem magammal címmel. Rosszat sejtettem, hogy miért kérnek olyat, amit már megkaptak, és bekűldtem a nejemet, hozzájuk, hogy a leleteimet látta orvos? megkapták? kiderűlt, hogy elkeveredett, és lezárták azzal a dolgot, hogy ha nemviszem magammal az orvosi papírjaimat, akkot kiírnak, elveszik a nyugdíjamat . Nos ilyen egyszerűen el lehet bánni velünk.

hanzika # 2016.05.19. 07:58

Tisztelt Forumozok! Segitséget szeretnék kérni,hátha valaki tudja a választ! Rehabillitácios ellátást kapok jelenleg 2015-2018 -ig .most 60éves vagyok tehát ez idő közben már a nyugdij előtt 5 évvel leszek.Ezt az ellátást is átforditják rokkantellátásnak,vagy majd ujjabb felülvizsgálatra kell mennem!

Köszönöm ha valaki válaszolna!

Űdv : Ági

hanzika # 2016.05.19. 07:58

Tisztelt Forumozok! Segitséget szeretnék kérni,hátha valaki tudja a választ! Rehabillitácios ellátást kapok jelenleg 2015-2018 -ig .most 60éves vagyok tehát ez idő közben már a nyugdij előtt 5 évvel leszek.Ezt az ellátást is átforditják rokkantellátásnak,vagy majd ujjabb felülvizsgálatra kell mennem!

Köszönöm ha valaki válaszolna!

Űdv : Ági

hkati2 # 2016.04.26. 17:01

Ildikoooo ! Elvileg az autista gyermekedre kapni fogod az árvaellátást , s még az jár addig függetlenül a Te egészségedtől kapni fogod a 30% -ot .Természetesen igényelni kell és életkortól függetlenül jár a gyermeknek, ha 18 éves kora előtt lett beteg .

ircsi57 # 2016.04.26. 12:28

Szaffika!

  • ezt onnan tudom, hogy az unokatestvéremtől amikor elvették a nyugdíját, elvették a hozzátartozói/özvegyi nyugdíj/ juttatást is. Most sajnos daganatos beteg lett, 75 %-ra vették, és visszakapta az özvegyi nyugdíjat.

Megjegyzem, hogy akkor 40%-ra vették.
Üdv.

ircsi57 # 2016.04.26. 12:24

Akkor sajnos nem kapod.