Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


keke1 # 2011.08.10. 18:10

Kedves Tulélő!

Az a 485 millió semmi a 150md-hoz képest,amit röpke 2 hónap alatt vesztettek a MOL papirokon.Cirka 30% bukó.
150md forint több mint amit 2 év alatt tudnának sporólni a leszázalékoltakon.

Ráadásul hitelből vették!

Debra01 # 2011.08.11. 04:02

A BMO kódok jelentését ismeri valaki?

Túlélő # 2011.08.11. 05:12

Debra 01
Gondolom a BNO kódokra gondoltál.Beírod a keresőbe a kódot,ha tudod milyet keresel,amennyiben nem ismered a kódot,akkor beírod hogy BNO kód kereső,vagy BNO kód lista és megtalálsz mindent tételesen.Azt is hogy melyik csoportba tartozik stb..remélem tudtam segíteni.Amennyiben nem erre gondoltál,írd meg.

jácintka # 2011.08.11. 05:57

kedves jano55!
elsőfokon 35 % , másodfokon 40 %.
Köszönöm , hogy kiszámoltad!!!!!!!!!

jácintka # 2011.08.11. 06:15
jácintka # 2011.08.11. 06:19

Kedves jano55!
Még valamit nem értek alapbetegség 30 %?
Nálam ez nem jelenik meg ?
A másik most összesen:47,6% vagy 42,43% ?

C a s a b l a n c a # 2011.08.11. 09:57

Tulajdonképpen lényegtelen, mivel ugyanaz a jogkövetkezménye és pénzben is ugyanazt a kis összeget kapod majd.

kiszolgáltatott # 2011.08.11. 10:43

http://index.hu/…or_munkagep/ Megnéztem a kisfilmet a munkaszimulátorról.Hát azért nem kis erőnlét kell a bemutatott gyakorlatokhoz,meg egy munkahelyen nem csak pár percig kellene ezeket végezni,hanem órákig,és nap mint nap.Kérdéses az is szerintem,hogy milyen állapotban lenne a beteg,ha másnap ,harmadnap is ugyanezeket kellene csinálnia. És persze milyen értékeket tekintenek még munkaképes állapotnak.

Debra01 # 2011.08.11. 13:54

Most kaptam meg az NRSZH magasságos papírját. 50 %-ot kaptam. Úgy, hogy járni alig tudok patkolták a gerincemet, súlyos nyaki gerinc szűkületem van. Szerintetek normálisak? Egyenesen menni sem tudok. Minden séta esetében esek. Kék-zöld vagyok. maholnap magamat sem tudom ellátni.
Ráadásul mindenféle baromság nyomtatványt kellene kitöltenem, (amit már kitöltöttem) de újra kérik.
Azt hiszem, hogy fellebbezek.

Törpicur # 2011.08.11. 15:22

Hátha valaki tud segíteni! Kb. 3 napja csomót érzek a hónaljamban. Piros, fáj, majd leszakad a karom.Szédülök, el megy az erőm. Vérnyomást ma mérettem 110/70 volt.A munkába menet azt hittem leszédülök a bicikliről,megálltam inni, alig tudtam eljutni a munkahelyre. Egész nap szinte haszna vehetetlen munkát végeztem.Mit gondoltok, mi lehet a bajom? Aki tud segítsen, hogy mit csináljak? A mikor hazaértem a munkából, elaludtam, azután szinte kómás állapotban ébredtem fel.Nemrég volt váll ízületi gyulladásom, lehet visszatért.?De, mitől van a csomó??????? Kérem válaszoljon valaki,mert én már nagyon rosszra gondolok!!!Az idegrendszerem kezdi felmondani a szolgálatot.Ja, a háziorvosom engem nem küld semmilyen vizsgálatra,hogy merjek én utasítani egy orvost.


Köszi, Kati55! Sikerült! Vénember! Kíváncsi vagyok mi történt tegnap a vizsgálaton!! Kérem írjon,sokan várjuk beszámolóját!!!

kázmér58 # 2011.08.11. 15:25

Túlélő
Én megtaláltam hogy a kódok hol vannak. Csak kérdezném hogy ezekhez a kódokhoz mennyi százalék jár. Azt meg lehet e találni?A válaszod előre is köszönöm

szafika # 2011.08.11. 15:29

Törpicur !
Pedig mindenképp egy kivizsgálásra lenne szükség, ne várj , és ne hergeld fel magad, mégiscsak az orvos dolga lenne segíteni !

kázmér58 # 2011.08.11. 15:32

Törpicur
Én nem akarlak elkeseríteni, de a szomszédom pontosan így járt.Ugyan ezt a csomót érezte a hónaljában.Ö is nagyon rosszul volt. Az orvos rosszindulatú daganatot állapított meg.Azóta megműtötték, és semmi baja.Ez nem azt jelenti hogy nálad is ugyan az a baj. De javaslom minél előbb menj orvoshoz.

Debra01 # 2011.08.11. 15:36

Menj orvoshoz Törpicur. Első nekifutásra egy nyirokcsomó gyulladás. Ami más gyulladások miatt alaku (hat) ki. Akár ez, akár bármi...orvos.

Túlélő # 2011.08.11. 17:52

Kázmér 58

Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez 1/2008. (SZK1) SZMM utasítás . ezt írd be a keresőbe. Az NRSZH honlapja jelenik meg. külön csoportban a pl az idegrendszer,mozgás,stb... minden névszerint kiírva.Amelyik csoport érdekel arra ráklikk,de készülj,mert van olyan ami 400 oldal.Nem könnyű eligazodni,de ha tudod a betegséged lehet hogy sikerül.pl a neurológia is sok oldal,de muszály végigolvasni,mert csk így taltam meg a rám vonatkozó részt,vagy pl az asthma-ott nézni kell a légzésfunctiómat,a szedett gyógyszereimet.Szóval sok sikert.
Törpicúr!!!
Orvoshoz menj!!!!

Törpicur # 2011.08.12. 03:47

Köszönöm, hogy válaszoltatok! Még ma elmegyek az orvoshoz, bízok benne,hogy komolyan veszi a problémámat és elküld kivizsgálásra.Sík ideg vagyok.


Köszi, Kati55! Sikerült! Vénember! Kíváncsi vagyok mi történt tegnap a vizsgálaton!! Kérem írjon,sokan várjuk beszámolóját!!!

jácintka # 2011.08.12. 06:25

Kedves jano55!
Tudom érhetetlen vagyok. lentebb írta , hogy az alpbetegség 30 %.
Nekem az alapbetegség valószinű a nyaki porckorongsév mütétemmel van összefüggésbe,valamint a gerincem ami elég ramaty állapotba van.
Nem tudom , hogy ki , hogy van ezzel a % számítással ,de szerintem ez csak arra jó , hogy minnél kissebb % -t kapjon a delikvens.
Nekem már több éve van szélket és vizelet inkontinenciám, úgy lesöpörte 2009-be a aggastyán "vizsgáló" mintha ott se lenne. Vagyis beleírta a " szakvéleményébe" , hogy nem látható. Nem sz@rtam és pislantottam ösze magam éppen ott.Az nem érdekelte , hogy bizony e betegség miatt igen korlátozott a mozgásterem.
Az sem érdekelte , hogya kezeimen van egy örökletes betegségem . Amit úgy hívnak Herberden Baucvard csomók . Akinek van ilyen az tudja mivel jár.

Apooka # 2011.08.12. 08:35

Tisztelt Betegtársak!
Olvasva a fórumot a híreket nézve-hallgatva és a médiában is állandóan szivárogtatják a híreket arról, hogy mit is művel velünk a kormány. Én nem vagyok sem politikus és a nagy szavak embere, de azt mindenképpen látni kell, hogy ha csak beszélünk egymás közt a dologról (ami természetesen nagyon jó és rengeteg tapasztalatot oszt meg velünk)azzal nekünk akiket visszaküldenek dolgozni nem lesz jobb. Amíg nincs konkrét összefogás a részünkről és nem kapunk semmilyen jogi segítséget, addig azt tesznek velünk amit csak akarnak. Ki vagyunk nekik szolgáltatva. Persze nagyban hozzájárul az is ehhez, hogy az ő pribékjeik vannak többségében azokban a szervekben, szervezetekben, amelyek felettünk itéletet mondanak. Ez a hatalom, mely visszaél az akaratunkkal, hiszen gondolom, hogy senki nem ezt szerette volna, amikor megszavazta őket és a 2/3-os többségüket. Na most mi ennek isszuk a levét, de ne politizáljunk ennyit. Szóval szerintem kellene egy olyan szervezetet létrehozni, mely minket képviselne és olyan embereket mögé állítani, akik hajlandóak nekünk segíteni, mert gondolom azt, hogy azért ügyvédre nem mindenkinek futja ebben a helyzetben -per spec nekem sem futná-. Ehhez az ügyhöz mindenképpen kellenek jogi emberek, akik átlátnak a simliskedéseken és a jogi útvesztőkön. Ezt azért is merem így állítani, mert én 2004-ben kezdtem velük pereskedni (akkor 50%-on voltam) és a per 2008-ban zárult le egy fura fonákkal, mikor is az OSZI saját magától behívott és megadta a vizsgálatok alapján a 67%-ot. Az érdekessége a dolognak, hogy a kórházi szakorvos már 2003-ban beleírta a záró jelentésébe, hogy semminemű ülő és álló munkát nem végezhetek. Most az utolsó vizsgálaton pedig az OSZI jelentette ki, hogy nem rehabilitálható lettem. Így az ügyvédemmel visszavontuk a pert. (akkor még telt az ügyvédre) Szóval ezért mondom, hogy szerintem egyedül senki nem fog elérni eredményeket, vagy (ha igen, melynek szívből örülnék)csak évek múltán, mire esetlege a törvény is változik.
Szerintem összefogás kellene részünkről, ha valakinek van valamilyen erre vonatkozó ötlete, javaslata, az jó lenne ha megosztaná velünk.

Debra01 # 2011.08.12. 16:43

Valahol (talán itt) olvastam, hogy többnyire a Ratko korszak gyerekei vagyunk. Szóval, amikor ki kellett húzni az országot a szarból, mikor az akkori öregek nyugdíját termeltük ki, és a saját gyerekeinket neveltük, akkor kellettünk.
Mikor (szó szerint) ebbe rokkantunk bele, akkor menjünk a frászba, mert "büdös csalók" vagyunk
Ha már társadalmi igazságosságról beszélünk...akkor valaki ezt átgondolta?

kiszolgáltatott # 2011.08.12. 17:07

Társadalmi igazságosság?Mintha nem is hallanának már csak a sajtóban is megjelent embertelen esetekről és felülvizsgálatokról.Az egészségügy lehetetlen helyzetéről,amelyben több hónapos várólista van.Privát ellátást kellene fizetni,hogy időben kezeléshez,vagy vizsgálathoz jusson a beteg.E mellett meg azt mondani,hogy:ön munkaképes,meg hogy rehabilitálható,de anyagilag ellehetetlenítjük,és egészségi helyzetével nem törődünk.
Hát ezaztán igazságos..

Ági1963 # 2011.08.12. 18:52

1/2008. (SZK1) SZMM utasítás. Átnéztem nagyjából ezt a kimerítő anatómiai elemzést.1. Nem találtam benne a betegséemről egy szót sem.2 és még továbbra sem értem a százalékokat.Nem tud valaki olyat, ami lírja, hogy melyik betegség hány százalék. Mégegyszer mondom nem a vizsgálati módszerekre vagyok kiváncsi. Köszi


Rokkantnyugdíjas szociális munkás vagyok.

Debra01 # 2011.08.12. 20:27

Ágnes! Én azt hiszem, hogy ez nem objektív számításon alapszik. Nagyon elképzelhető, hogy pofára megy. Nekem, csak azért adták az 50 %-ot, és csak annyit, mert határeset, és a papírjaim közt ott volt, hogy már voltam igazságügyi szakértőnél.
Nyakig fűzőben vagyok, és kompressziós harisnyával.
Ülni nem tudok, és nem is szabad. Minden apró rögben hasra esek, El tudod te képzelni, hogy épp hogy elértem ezt az 50 %-ot? Kiszakadt gerincsérvvel, és csigolya elcsúszással? Magas vérnyomás, és lyme kórral?

  • csemegének disszociatív vagyok. Középfokú depresszióval és erős tériszonnyal. Mellé némi csípő ficam.

Nem ok nélkül volt az az első reakcióm, hogy fellebbezek. Kérdés mit adnak erre, mert 10 évig csak járadékos vagyok, és az utóbbi 5 évet dolgoztam 4 órára bejelentve. Ez továbbra se elég semmire.
A helyzetem azzal romlik, hogy tényleg nem tudok dolgozni.

Ági1963 # 2011.08.12. 20:57

Debra!
sajnos én is így gondolom, hogy valami nem tiszta az ügy körül.Szeretném, ha összefognánk és érvényesítenénk valahogy a jogainkat, Még az is jó lenne, ha valaki azt elmondaná, hogy van-e értelme valami egyesületet létrehozni.Torkig vagyok már ezzel a kiszolgáltatottsággal.1-2 csaló miatt leminősítemek több száz embert.


Rokkantnyugdíjas szociális munkás vagyok.

Debra01 # 2011.08.13. 11:09

Ha ezeket a "közmunkákat" a vissza minősített rokkantakkal akarják elvégeztet...vajon a balesetekért, halálozásokért ki vállalja a felelősséget?
Érdekelne, hogy az önpusztítások szaporodására hogyan reagál a "szociálisan érzékeny" kormány.

Kicsit politikai felhanggal...vajon, azok a rokkant nyugdíjasok, akik erre ...kimondani nem tudom...pártra szavaztak, ...most mit éreznek?
Halkan megjegyzem, hogy talán pont a kiirtásunkkal szavatolják, hogy ne lessen ellenük szavazni.
Én, még mindig egy csendes demonstrációban gondolkodnék...azokkal a cipőkkel.

kiszolgáltatott # 2011.08.13. 11:49

Bevallom én is erre a kormányra szavaztam,és mint a messiást vártam ,a "társadalmi igazságosságot".Tudtam ,hogy az előző kormány kezdte el a rokkantügy felszámolását,és már csak abban reménykedtem,hogy egy keresztény érzelmű kormánnyal nem fog összeférni a "pusztuljon a férgese"felfogás.Életem egyik legnagyobb csalódása volt,hogy ugyanaz folyik,talán még vadabbul.S amellett az EÜ.-i hozzáférés még nehezebb.
Először még mentegettem őket,nagy az adósság,kevés a pénz,stb, de márszerintem sem erről van szó.Fizikai fájdalmaim mellett,ez számomra az utobbi évek egyik legnagyobb lelki fájdalma.